Chatting

Last update: 14 Oct 2019 11:18 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/102Докато играете играта, всичко опира до каране с приятели и други играчи от целия свят. Можете да общувате по два различни начина, като използвате текст чата или гласовия чат - CB, както го наричаме в света на шофьорите на камиони.

И двата начина на комуникация са ограничени до обхват от около 500 метра. Това означава, че всеки в обхвата на местоположението ви може да вижда и чува вас и чата. След като напуснат този диапазон, те вече няма да получават съобщенията ви.

ТЕКСТОВ ЧАТ

За да изпратите съобщение в текстовия чат, натиснете бутона "y" на клавиатурата си и започнете да пишете съобщението си. След като сте готови, натиснете Enter и съобщението ви ще бъде изпратено. За да е по-удобно на вас, ние поддържаме лични съобщения между двама играчи. Можете лесно да изпратите съобщение до един играч насаме, като използвате командата / pm с идентификационния номер (ID) на получателя.

/pm 123 This is a private message to player with ID 123

Отговорът на частно съобщение може да се извърши със следната команда, но имайте предвид, че това ще бъде изпратено до последния играч, който ви е изпратил лично съобщение.

/r My first reply to the sender

Текстовият чат също може да се използва за събиране на информация за играча, ако е необходимо, това може да бъде полезно, когато искате да докладвате играч на нашия уебсайт по-късно. Това може да стане с помощта на следната команда:

/pinfo 123

ГЛАСОВ ЧАТ

Ако искате да извлечете опита на друго ниво, можете да използвате гласовия чат и да говорите в един от многото налични канали. Уверете се, че вашият микрофон е настроен правилно на вашия компютър и се консултирайте с TAB настройките за допълнителни настройки. Говоренето може да се осъществи чрез задържане на бутона "X".