Чат‎‎‎‎ ‎


Last update: 05 Sep 2021 16:37 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/102Докато играете TruckersMP, всичко е свързано с шофиране заедно с приятели и други играчи от цял свят. Може да общувате по 2 различни начина, докато играете, като използвате текстовия чат или нашето вградено CB радио с няколко канала, от които да избирате.

И двата начина на комуникация са ограничени до обхват от приблизително 500 метра. Това означава, че всеки в обхвата на вашето местоположение може да вижда и чува чата. След като напуснат този диапазон, те вече няма да получават вашите съобщения. Съобщенията на сървъра и личните съобщения не са ограничени от обхват.


Текстов чат

За да изпратите съобщение в текстовия чат, натиснете бутона „y“ на клавиатурата си и започнете да въвеждате съобщението си. След като сте готови, натиснете enter и съобщението ви ще бъде изпратено. За още по-голямо удобство, ние поддържаме лични съобщения между 2-ма играчи. Можете лесно да изпратите съобщение до един играч насаме, като използвате командата /pm с игровото ID на получателя. Вижте тази статия за повече информация относно командите.

/pm 123 Това е лично съобщение до играча с ID 123.

Отговор на лично съобщение може да се направи със следната команда, но имайте предвид, че той ще бъде изпратен до последния играч, който ви е изпратил лично съобщение.

/r Отговор към последният играч който ви е писал Това е отговор към плейъра, който последно ви е изпратил съобщение.

В текстовия чат можете също да споменете играчи наблизо. След това тези съобщения ще бъдат маркирани за споменатия играч в чата. Това може да стане чрез:

@IethaI Това ще спомене играча с името IethaI.
или
@123 Това ще спомене играча с ID 123 в играта.

Текстовият чат може също да се използва за събиране на информация за играча, ако е необходимо, това може да бъде полезно, когато искате да докладвате играч в нашия уебсайт по-късно. Това може да стане със следната команда:

/pinfo 123 Това ще ви даде информация за плейъра с ID 123.


Гласов чат

Ако искате да пренесете преживяването на друго ниво, може да използвате гласовия чат и да говорите в един от многото налични канали на CB радио, вариращи от 1 до 20. Избирането на канал 0 ще деактивира CB радиото, като ви забранява да чувате или говорите. Уверете се, че вашият микрофон е правилно настроен на вашия компютър и се консултирайте с TAB настройките за допълнителни опции. Говоренето може да стане, като задържите клавиша "x".

Tags

Author