GYIK és információ kitiltásokról, feljelentésekről, fellebbezésekről, kickkekről és GMM feedback ticketekről


Last update: 03 Mar 23:48 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1111Tartalomjegyzék

 1. Kitiltások
 2. Feljelentések
 3. Fellebbezések
 4. Kickkekről
 5. GMM Feedback Ticketekről

Ez a cikk magába foglal minden fontos információt, ami a játék moderálásával kapcsolatos. Kérlek, olvasd el ezeket ha kérdéseid vannak, illetve, ha valakit fel szeretnél jelenteni.


1. Kitiltással kapcsolatos kérdések

Ha Patronná válok, eltávolítjátok, vagy legalább rövidítitek a kitiltásomat, illetve adtok bármiféle kedvezményt ezen a téren?
Nem. A TruckersMP támogatása nem kötelező, hanem opcionális. Senkit nem kényszerítünk arra, hogy támogasson minket a Patreonon keresztül. Azok az előnyök, amik azzal járnak, hogy Patron vagy, itt vannak listázva. Csak azért, mert a TruckersMP-t támogatod, nem fogsz különleges bánásmódban részesülni a büntetések tekintetében.

Egy bizonyos idő után, például egy év leteltével eltávolítjátok a kitiltásokat?
Nem, a kitiltások a profilodon maradnak. Azok a kitiltások, amik több mint 1 éve lejártak, már nem lesznek figyelembe véve soha többé, ettől függetlenül nem töröljük őket, csak speciális körülmények között. Ez többek között az alábbiakat tartalmazza:

 • A kitiltásod bizonyítéka többé nem elérhető (a bizonyítékok a kitiltás teljes időtartamáig, plusz harminc napig elérhetőek kell legyenek).
 • A kitiltás hibából lett kiosztva (ennek @BANBYMISTAKE a jelölése).
 • A kitiltás nem megfelelően lett kiosztva a Game Managerek megítélése alapján.

Örökösen ki lettem tiltva, fogtok újabb esélyt adni, hogy játszhassak?
Az örökös kitiltások, ahogy azt a nevük is mutatja, örökösek. A játékosoknak 5 esélyük van arra, hogy a szabályok szerint használják a modunkat, sajnos nem adhatunk mindenkinek végtelen lehetőséget. Ennek a menetét a szabályzat §2.8-as pontja tisztán leírja. Az örökös kitiltások a profilodon maradnak, akár 10 év után is.

Ki lettem tiltva, de nincs bizonyíték a szabálysértésemről. Mit tudok tenni?
Ha játékon belül lettél kitiltva, az adminnak egy kis időbe telhet, amíg feltölti számodra a bizonyítékot. Ha szeretnéd látni, írj egy fellebbezést, ahol a bizonyítékot kérvényezni tudod.

Ha ki lettem tiltva, kapcsolatba léphetek egy staffal azért, hogy a kitiltásról beszélgessek vele?
Nem, ez nem engedélyezett, ráadásul ez még rosszabb helyzetbe sodorhat. Minden olyan fellebbezés ignorálva lesz, ami nem az appeal systemen keresztül érkezik be. Arra bíztatjuk a játékosainkat, hogy csak abban az esetben használják a fellebbezési rendszert (a bizonyíték kérvényezésén kívül), amennyiben úgy vélik, hogy nem volt jogos a kitiltás, amit kaptak. A fellebbezésedet itt írhatod meg úgy, hogy kiválasztod az éppen aktuális kitiltást, majd az "Appeal your ban" gombra kattintasz. További információkért arra vonatkozóan, hogy hogyan írj megfelelő fellebbezést, olvasd el ezt a cikket.

A kitiltásom már fel kellene legyen oldva, ennek ellenére még mindig aktív. Miért?
Ha más időzónában élsz, és ezt még a beállításokban nem állítottad be, akkor vagy ezt kell megtenned, vagy ki kell számolnod, hogy mikor is jár le pontosan a kitiltás. Attól függően, hogy hol élsz, a lejárati idő eltérhet (mivel UTC időben van alapból megadva). Hogy beállítsd a megfelelő időzónát, menj be a beállításokba, menj át a Site Settings fülre és állítsd be a saját időzónádat.

Miért ilyen hosszú a kitiltásom?
Mi úgy tekintünk az ETS2-re és az ATS-re, mint szimulátor játékokra, és ez nagy hatással van a büntetési struktúránkra is. A szándékos szabályszegések (sokkal) hosszabb kitiltásokkal járhatnak, mint azok, amik hanyagságból vagy véletlenül történtek meg. Minden szituációt a helyzethez mérten kezelünk. Ez azt jelenti, hogy a kitiltás hosszúsága az admintól és az elkövetett szabálysértéstől föggően változhat, miközben mindig összhangban van a belső bannolási szabályainkkal.

Néhány szabálysértés hosszabb első-második-harmadik kitiltást vonhat maga után, ezek többek között

 • Rasszista vagy homofób rágalmazások.
 • Kép/szöveg erőszakos cselekedetekről.
 • A szabályok szándékos megszegése.
 • Mások veszélybe sodorása bármiféle indok nélkül.
 • Gondatlanul való vezetés az egysávos vidéki úton Calais és Duisburg között, illetve a környező területeken.

A bátyám/hugom/macskám használta a számítógépemet és követett el bannolandó szabályszegést. Mit tehetek?
Az §1.1-es szabály tisztán leírja, hogy te vagy a felelős a saját fiókodért. Bárki, akinek fiókja van, felelős annak biztonságáért. Függetlenül attól, hogy ki használta a fiókodat amikor a szabálysértés megtörtént, nem lesz eltávolítva a kitiltásod.

Miért tiltjátok ki a játékosokat rögtön, a-helyett, hogy először figyelmeztetnétek őket?
A szabályzat tisztán leírja, hogy mi az, ami a szervereinken nem elfogadott. Erősen biztatjuk a játékosainkat, hogy olvassák el a szabályzatot és tartsák is be, hogy a TruckersMP egy mindenki számára szórakoztató és szabályszegőktől mentes hely legyen. Amikor a játékos egyetért a szabályzattal, az adatvédelmi irányelvekkel és a felhasználási feltételekkel, onnantól kezdve elvárjuk, hogy legyen tisztában a szabályokkal.

Ki lettem tiltva a játékon belüli tagem/nem megfelelő save editing miatt. Mit tegyek?
Ha a kitiltásod indoka az egyik ezek közül, kövesd a lejjebb található lépéseket, természetesen függően attól, hogy mi is a kitiltásod pontos indoka. Ha a kitiltás, amit kaptál az első, második vagy harmadik kitiltásod, nagy valószínűséggel fel lesz oldva a büntetés, viszont ha ez a negyedik vagy ötödik bannod volt, akkor ezeket nem távolítjuk el. Ez a kettő ban szigorúan 1 hónapos és örökös.

Játékon belüli tag

Ha nem szeretnéd elolvasni az útmutatót lejjebb, lehetőséged van ezt az útmutatót követni, ahol képekkel van szemléltetve, hogy mit is kell pontosan tenned.

 • Indítsd el a multiplayert és kattints a "fogaskerék" ikonra a bal felső sarokban a bejelentkező oldalon;
 • A General fülön változtasd meg a tagedet;
 • Csinálj egy képet a megváltoztatott tagedről;
 • Töltsd fel a képet egy megosztó oldalra, mint például az Imgurra (http://imgur.com/ ), Resminre (https://resmim.net/ ) vagy a Lightshor/Prntscr oldalra (https://prnt.sc/ );
 • Miután ezzel megvagy, írj egy fellebbezést itt, amiben benne van a kép linkje és valami üzenet, például "I have changed my in-game tag, please unban me."

Save editing

 • Indítsd el a játékot egyjátékos módban, és menj át a kamionjaidra/pótkocsiaidra;
 • Távolítsd el a nem megfefelő alkatrészeket/add hozzá a hiányzókat;
 • Csinálj legalább HÁROM képet a járművedről/pótkocsidről, ami mutatja azt előröl, oldalról és hátulról;
 • Töltsd fel a képeket egy megosztó oldalra, mint például az Imgurra (http://imgur.com/ ), Resminre (https://resmim.net/ ) vagy a Lightshor/Prntscr oldalra (https://prnt.sc/ );
 • Miután ezzel megvagy, írj egy fellebbezést itt, amiben benne van a képeknek a linkje.

2. Feljelentésekkel kapcsolatos kérdések

Ki lettem tiltva a weboldali feljelentési rendszerből, mit tehetek?
Elvárjuk, hogy mindenki kövesse a feljelentésre vonatkozó szabályainkat. Ezeknek a szabályoknak a megszegése a weboldali feljelentési rendszerből való időszakos vagy végleges kizárásodat jelentheti. Ha szeretnéd megtudni a kitiltásod okát és a hosszúságát, küldj be egy Feedback Ticketet a Game Moderation Management kategória alatt.

Néhány példa arra vonatkozóan, hogy miért lehetnek megvonva a jogaid a feljelentésekre:

 • A bizonyíték eltávolítása rögtön a feljelentés elfogadása után, vagy a kitiltás hosszúsága plusz 30 napos időtartam lejárata előtt.
 • A bizonyíték eltávolítása a kitiltott játékos kérésére.
 • Más játékos feljelentése hamis bizonyítékkal. Ez a szabályszegés örökös bannal jár, visszavonási lehetőség nélkül.
 • Más játékosok feljelentése free camera használatával (Cam 0).
 • Egy játékos többszöri feljelentése, ugyan azzal a bizonyítékkal.

Mi történik, ha csak forgalmas helyeken megtörtént szabálysértésekről küldök be feljelentéseket?
Ha a Calais és Duisburg közötti úton vezetsz csak azzal a céllal, hogy játékosokat jelents fel, azt kockáztatod, hogy a jogaid a feljelentésekre meg lesznek vonva. A játék célja, hogy a térkép teljes területén élvezhető legyen mindenki számára a játék, és nem az, hogy a játékosok fel és le járkáljanak a forgalmas területeken és feljelentsék egymást.

§1.3 - Spamelés és visszaélés
Tilos a TruckersMP által létrehozott feljelentési vagy kommunikációra kitalált rendszereit nem megfelelő módon használni. Például spamelni, egy felhasználót többször feljelenteni ugyan azzal a bizonyítékkal és ezeket a rendszereket szándékosan nem megfelelően használni. Ez magába foglalhatja a játékon belüli chatet, a CB rádiót, a duda spamelését, továbbá a fórumot, a support ticketeket, a visszajelzési ticketeket, a fellebbezéseket és a feljelentéseket is.

§1.4 - Felhasználók feljelentése
Bármiféle szabálysértés megvalósítása az alábbiak közül a report systemből való ideiglenes, vagy akár végleges kizárásodat eredményezheti.

A rendszer spamelése értelmetlen feljelentésekkel, továbbá a szabad kamera folyamatos használata a feljelentésekben.

A feljelentésem érvényes, de a staff elutasította. Mit tudok tenni?
Ez a cikk pontosan leírja, mit tudsz tenni. Mindenképpen olvasd végig, mielőtt panaszt nyújtanál be.


3. Fellebbezésekkel kapcsolatos kérdések

A felhasználói profil tulajdonosa felelős mindenért, ami a fiókjával történik, függetlenül attól, hogy ki használta. Kerüld el a mutogatást - "De ők nekem jöttek", "A testvérem csinálta, amíg nem voltam gépnél", "Az egerem/billentyűzetem nem működött" - ezek a kifogások nem fognak előrébb vinni. Inkább ismerd be magadnak a szabálysértést, amit elkövettél, a-helyett, hogy kifogásokat kezdesz keresni: vállald a felelősséget a szerveren való viselkedésedért és légy tisztelettudó.

Tartsd észben, hogy a staff vagy más játékos szidása, annak állítása, hogy a szabályokkal nem értesz egyet ahhoz fog vezetni, hogy a fellebbezésed el lesz utasítva. A staffok fenyegetése nincs tolerálva. Ez nem fog a kitiltásod feloldásához vezetni, cserébe vezethet a kitiltásod meghosszabbításához. A fellebbezési rendszer spamelése, visszaélés a rendszerrel további büntetésekhez vezethet, mint például a fellebbezési jogaid megvonásához. Rosszabb esetben a fellebbezésed rögtön elutasításra kerül.

Írtam egy fellebbezést néhány órája, de nem kaptam választ. Mit tehetek?
Időbe telhet, amíg az admin válaszolni tud a fellebbezésedre. Tartsd észben, hogy nagyon sok fellebbezést kezelünk napi szinten, úgyhogy legyél türelmes és várj. Semmi értelme spamelni a fellebbezési rendszert, mivel ez nem fogja a folyamatot felgyorsítani.

A fellebbezésem el lett fogadva, de a kitiltás még mindig látható a profilomon. Miért?
Az, hogy a fellebbezésed el lett fogadva, nem azt jelenti, hogy a kitiltás el lesz távolítva a profilodról. Erről csak akkor lehet szó, ha a kitiltás hibából lett kiosztva. A save editingért, nem megfelelő tagért és az ehhez hasonlókért kapott kitiltások a profilodon maradnak, nem kerülnek eltávolításra.

Mi történik, ha mérges vagyok és inzultálok egy staffot?
Idézem: "Tartsd észben, hogy a staff vagy más játékos szidása, annak állítása, hogy a szabályokkal nem értesz egyet ahhoz fog vezetni, hogy a fellebbezésed el lesz utasítva. A staff fenyegetése nem lesz tolerálva. Ez nem fog a kitiltásod feloldásához vezetni, cserébe vezethet a kitiltásod meghosszabbításához." - ne tedd.

Fellebbezhetem a kitiltásomat abból a célból, hogy bocsánatot kérjek, és a ban rövidítését kérjem?
Ugyan mindig megvan a lehetőséged, hogy fellebbezést írjál, ezt nem ajánlott megtenned. A fellebbezési rendszer azért van, hogy ha be tudod bebizonyítani az ártatlanságodat, akkor ezt megtehesd. Ha a kitiltásod jogosan lett kiosztva, a staffok nem fogják rövidíteni a büntetésedet. Ugyan a bocsánatkérés egy jó dolog, ez nem fog rajtad segíteni.

Már nagyon sokat vártam az adminra, hogy visszaírjon, de ez nem történt meg. Mit tudok tenni?
Ha a fellebbezésed emberi időn belül nem lett megválaszolva (minimum 3 napot várnod kell), akkor a feedback systemen keresztül benyújthatsz egy panaszt.


4. Kickekkel kapcsolatos kérdések,

Indokolatlanul lettem kickelve egy staff által!
Tartsd észben, hogy szükségünk van egy videóra, ami az egész szituációt bemutatja, ami a kickhez vezetett. Ha nincsen videód az esetről, csupán állítás alapján sajnos nem tudunk semmit se tenni.

Érdemes panaszt benyújtanom?
Ez a szituációtól függ. A legtöbb panasz azzal kapcsolatos, hogy hibából lettek a játékosok kickelve, például mert az admin a rossz játékost választotta ki, rossz ID-t írt be a chatbe és így tovább. Mi arra biztatjuk az adminokat, hogy mindig nézzék át, biztosan a jó játékost kickelik-e. Hacsak nem lettél többször egymás után kickelve, azt ajánljuk, hogy csatlakozz vissza a szerverre.


5. Feedbackkel kapcsolatos kérdések & információk

Ahhoz, hogy a Game Moderation Managementtel kapcsolatba lépj, az alábbi szabályokat követned kell. Ha ezt nem teszed meg, a feedback ticket, amit beküldtél, válasz nélkül le lesz zárva.

Fontos információk

 • Ha konzultálni szeretnél a kitiltásodról a Game Moderation Managementtel, először fellebbezést kell írnod, aminek kell legyen végkifejlete. Tilos feedback ticketet írni a kitiltásoddal kapcsolatban, ha a fellebbezés még nincs lezárva.
 • Tilos továbbra is azt állítani, hogy nem értesz egyet a döntéssel, miután az egyik Game Moderation Manager meghozta a végleges döntést.
 • Ne kérd, hogy a kitiltásod le legyen rövidítve vagy fel legyen oldva, mivel ezekről nem lehet szó, ha a kitiltás helyesen lett kiosztva.
 • A végleges kitiltások szigorúan véglegesek, és sohasem lesznek feloldva.
 • Azok a kitiltások, amik már több, mint 14 napja lejártak, nem lesznek átnézve.
 • Másik felhasználó nevében ne csinálj ticketeket. E-helyett az adott felhasználó használja a ban appeal rendszert.

Mielőtt beküldesz egy ticketet, kötelező az összes fent említett pontot elolvasnod és elfogadnod. Ha úgy küldesz be egyet, hogy egy vagy több közülük érvényes, azt kockáztatod, hogy ki leszel tiltva a feedback systemből. A feedback ticketek tisztelettudó stílusban kell legyenek megírva. Bármiféle csúnyaszó-használat, fenyegetés, sértegetés azonnal a feedback systemből való kizárásodat fogja eredményezni, és a meglévő kitiltásod is meghosszabbításra kerülhet.

Mi történik, ha egy feedback ticketet úgy küldök be, hogy a fellebbezésem még nincs lezárva?
A feedback ticket, amit beküldtél, azonnal le lesz zárva.

Mi történik, ha egy feedback ticketet úgy küldök be, hogy nem mentem végig az egész fellebbezési procedúrán?
A feedback ticket, amit beküldtél, azonnal le lesz zárva.

Tudok más játékos esetéről panaszt benyújtani?
Ahogy az korábban említve volt, nem. Irányítsd át a felhasználót a ban appeal systemhez. Nem oszthatunk meg személyes információt harmadik személlyel.

Megbántam, amit tettem, fogtok újabb esélyt adni, hogy újra játszhassak?
Ugyan nagyra értékeljük, ha a játékos elismeri a hibáját, a helyesen kiosztott kitiltások nem lesznek rövidítve/eltávolítva.

Ban Evading indokkal ki lettem tiltva. Kérlek, adjatok egy másik esélyt!
Zéró-toleranciánk van a csalókkal, és azokkal szemben, akik új fiókokat hoznak létre, hogy egy aktív kitiltást kikerüljenek. Mind a két esetben örökös kitiltás jár, minden fiókra. A csalás károsan befolyásolja mások játékélményét, és a földbe tiporja mások kemény munkájukat. Hogy biztosítsuk azt, hogy a játékosok pozitív élményt szereznek, amíg a játékkal játszanak, a csalást semmilyen formában nem tudjuk megengedni. A helyzet súlyossága miatt, minden ilyen eset következménye egy örökös kitiltás. Azt szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát. Ez azt jelenti, hogy azt is nézzük, hogy viselkednek a játékosok a játékon belül.

Fel akarok jelenteni egy másik játékost!
Használd a weboldali feljelentési rendszert - a feedback systemen nem foglalkozunk feljelentésekkel.

Megpróbáltam egy másik játékost feljelenteni, de közben törölte a fiókját. Mit tehetek?
Küldj be egy feedback ticketet a Game Moderation Management kategória alatt minden szükséges információval, mint például elkövető, bizonyíték, és mi majd foglalkozunk vele.

Meg tudjátok nézni, hogy a save edit, amit csináltam, szabályos-e?
Mielőtt kérdeznél a modifikációról, hogy az szabályos-e, olvasd el a save editingre vonatkozó szabályokat, és meg fogod találni magadtól a választ.

Tags

Author

Patriktanki's avatar

Patriktanki

Feel free to join my discord server using this invite. :)