Csevegés


Last update: 05 Sep 2021 16:51 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1350Amikor a TruckersMP-n játszol, az egész a barátokkal és más játékosokkal való vezetésről szól a világ minden tájáról. Két módon is tudsz szocializálni miközben játszol, a szöveges chaten vagy a saját beépített CB rádiónkon, ahol több csatorna közül is választhatsz.

Mind a két kommunikáció limitálva van körül-belül 500 méteres hatósugárra. Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki a helyzetedhez képest ebben hatósugárban benne van látja és hallja a chatet. Amint elhagyják ezt a hatósugarat, nem fogják megkapni üzeneteidet. A szerverbejelentéseknek és a privát üzeneteknek nincsen korlátozva a hatósugaruk.


Szöveges chat

Ahhoz, hogy szövegesen küldj üzenetet a chatbe, nyomd meg az "y" billentyűt a billentyűzeteden és kezd el gépelni az üzenetedet. Amint készen vagy, nyomj entert és az üzeneted el lesz küldve. Hogy még jobb legyen, két játékos között is támogatjuk a privát üzeneteket. A /pm paranccsal és a játékos játékbeli ID-jával egyszerűen küldhetsz üzenetet egy másik játékosnak. Tudj meg több információt a parancsokról ebben a cikkben.

/pm 123 Ez egy privát üzenet az 123 ID-val rendelkező játékosnak

Privát üzenetre a következő paranccsal tudsz válaszolni, de ne felejtsd, hogy ez mindig annak játékosnak küldi el az üzenetet, aki legutoljára küldött neked egy privát üzenetet.

/r Első válaszom a küldőnek Ez egy válasz annak a játékosnak, aki legutoljára írt neked.

A szöveges chatben más közeli játékosokat is meg tudsz említeni. Ezek az üzenetek a megemlített játékosnak ki lesznek emelve. Így működik:

@lethal Ez megemlíti a lethal nevű játékost
vagy
@123 Ez megjelöli a 123 játékbeli ID-vel rendelkező játékost.

A szöveges chatet arra is használhatod, hogy más játékosokról információt szerezz, ha szükséges. Ez hasznos lehet, ha valakit később jelenteni akarsz a weboldalunkon. Ezt a következő paranccsal tudod megtenni:

/pinfo 123 Ez információt ad az 123 ID-val rendelkező játékosról.


Hang chat

Ha az élményt egy másik szintre szeretnéd emelni, használhatod a hang chatet és beszélhetsz az elérhető CB rádió csatornák egyikén, amelyek 1-től 20-ig vannak. A 0-ás csatorna kikapcsolja a CB rádiót és nem fogsz hallani senkit és ők sem téged. Bizonyosodj meg róla, hogy mikrofonod jól legyen beállítva a számítógépeden és nézd meg a TAB beállításaidat további igazításért. Beszélni az "x" billentyű lenyomásával tudsz.

Tags

Author

Ivonole's avatar

Ivonole

Translator Yellow Angels Veteran V


🇭🇺 100% map, 2000+ hours in-game, 0 ban


Mustang lover