Chatting

Last update: 05 Sep 2021 17:00 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1394

Mens du spiller TruckersMP, handler det om å kjøre sammen med venner og andre spillere fra hele verden. Du kan sosialisere deg på to forskjellige måter mens du spiller, ved å bruke tekst chatten eller vår innebygde CB-radio med flere kanaler å velge mellom.

Begge kommunikasjonsmåtene er begrenset til en rekkevidde på omtrent 500 meter. Dette betyr at alle innenfor det området av posisjonen din kan se og høre chatten. Når de forlater dette området, mottar de ikke meldingene dine lenger. Servermeldinger og private meldinger er ikke begrenset av rekkevidde.

Tekst Chat

For å sende en melding i tekst chatten, trykker du på "y" knappen på tastaturet og begynner å skrive meldingen. Når du er klar, trykk enter og meldingen din blir sendt. For å gjøre det enda bedre, støtter vi private meldinger mellom 2 spillere. Du kan enkelt sende en melding til en enkelt spiller privat ved å bruke /pm kommandoen med in-game ID'en til mottakeren. Sjekk ut denne artikkelen for mer informasjon om kommandoer.

/pm 123 Dette er en privat melding til spilleren med ID 123.

Svar på en privat melding kan gjøres med følgende kommando, men husk at denne vil bli sendt til den siste spilleren som sendte deg en privat melding.

/r Mitt første svar til avsenderen Dette er et svar til spilleren som sendte deg melding sist.

I tekst chatten kan du også nevne spillere i nærheten. Disse meldingene vil da bli markert for den nevnte spilleren i chatten. Dette kan gjøres ved å:

@IethaI Dette vil nevne spilleren med navnet IethaI.
eller
@123 Dette vil nevne spilleren med ID 123 i spillet.

Tekst chatten kan også brukes til å samle spillerinformasjon om nødvendig. Dette kan være nyttig når du vil rapportere en spiller på nettstedet vårt på et senere tidspunkt. Dette kan gjøres med følgende kommando:

/pinfo 123 Dette vil gi deg informasjon om spilleren med ID 123.

Voice Chat

Hvis du vil ta opplevelsen til et annet nivå, kan du bruke voice chatten og snakke i en av de mange tilgjengelige CB radiokanalene, fra 1 til 20. Hvis du velger kanal 0, deaktiveres CB radioen, slik at du ikke kan høre eller snakke til andre spillere. Sørg for at mikrofonen er riktig konfigurert på datamaskinen din, og se TAB innstillingene for ytterligere justeringer. Snakke kan gjøres ved å holde "x" tasten.

Tags

Author