Как да инсталирате и използвате DBus World с TruckersMP


Last update: 28 Aug 2022 09:59 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1578Това ръководство ще ви помогне в процеса на инсталиране и ще ви предостави повече информация затова как да използвате DBus World в нашите сървъри. Прочетете цялата тази статия, за да се подготвите с всичко необходимо. В края на тази статия ще намерите и някои често задавани въпроси, които трябва да отговорят на въпросите ви!


Функции на DBus World Client

Първо, ще започнем с някои функции, които DBus World Client предоставя.

 • Внедряване на автобусни линии в играта
 • Вписване във вашите линии
 • In-game overlay, показващ информация за линията

Инсталация

Да знаете всичко за функциите е безполезно, ако нямате инсталирани необходимите ресурси, за да ги използвате. Така че нека започнем с инсталационния процес, като се отправим към уебсайта на DBus World. Ако имате проблеми с Dbus World, може да намерите ръководство на уебсайта им тук.

 1. Създайте акаунт в техния уебсайт: https://dbusworld.com/docs. Ако вече имате такъв, влезте в акаунта си.
 2. Сега изтеглете DBus World Client.
 3. След като изтеглите клиента, стартирайте инсталатора и следвайте инструкциите. Бъдете сигурни, че сте избрали правилната пътека за инсталация. Ако не знаете къде е инсталирана вашата игра, кликнете тук за да разберете.
 4. Може да прескочите инсталацията на "Basic Content", защото TruckersMP предлага всички автобусни модели, освен ако не искате да използвате DBus World и в сингълплейър.
 5. След успешна инсталация можете да стартирате клиента. Ще трябва да влезете в клиента, като използвате същите идентификационни данни, които сте използвали в уебсайта.
 6. Инсталацията е сега завършена. След като стартирате DBus World клиента, трябва да ви видите това. DBus World Client

Ako ви излезе предупреждение, проверете дали имате най-новият ъпдейт!За да проверите, отидете на „Settings“ и щракнете върху „Download Last Telemetry“.


Бързи клавиши

Бързи клавиши на DBus World Client

В рамките на клиента можете да намерите и настроите клавишните връзки, които искате да използвате. Можете да ги намерите в „Settings“. Keybindings in Settings

Само настройката „Change window“ е от значение за използването на DBus World Client в нашите сървъри. Това ще превключва през различните overlay прозорци в играта, като въведение, график и информация за линия, която сте започнали.

Бързи клавиши на DBus World в играта

Има и две клавишни комбинации, налични в играта за overlay. За да ги промените, изпълнете следните стъпки:

 1. Отворете играта и изчакайте, докато видите отворен overlay на DBus World.
 2. Натиснете „Delete“ (по подразбиране), за да отворите нов прозорец. „Plugin Manager“
 3. Отидете в раздела „Key Bind“, можете да промените и двете изброени комбинации от тук.

Възможно е да скриете менюто напълно, с една от тези команди. Бутонът по подразбиране е "End".

Бързи клавиши по подразбиране в играта

Има и някои ключови комбинации, които ще ви трябват в нормалните настройки на играта. Те са следните:

 • Отваряне на десния прозорец
 • Затваряне на десния прозорец
 • Отваряне на левия прозорец
 • Затваряне на левия прозорец

Тези комбинации се използват за отваряне и затваряне на вратите на автобуса. Те ще са необходими, след като искате да позволите на вашите пътници да влязат в автобуса ви.


Как работи

След като настроите всички клавишни комбинации по ваш вкус, е време да започнете да превозвате пътници!

За да започнете, стартирайте DBus World Client, преди да стартирате TruckersMP. Когато зареди, пригответе автобуса си. Ако все още нямате автобус, можете да си купите такъв от всеки дилър на камиони в играта (с изключение на дилъри в Обединеното кралство).

Сега нека започнем линия в DBus World Client.

 1. ALT+TAB излезте от вашата игра и отворете клиента.
 2. Изберете „TruckersMP Bus Routes“ като карта.
 3. Решете и изберете коя линия искате да стартирате.
 4. Проверете информацията за линията и разписанието от дясната страна.
 5. Щракнете върху „Start“ и вашата линия ще бъде генерирана в играта. Клиентът вече ще ви покаже и информацията за вашата линия.
 6. Върнете се в играта и трябва да видите, че вашата навигация вече има маркиран маршрут за вас. Overlay-ят в играта също така ще ви покаже известна информация за текущата ви линия. Starting a Line

Сега можете да започнете да се насочвате към първата си автобусна спирка, за да вземете първите си пътници. След като стигнете до вашата автобусна спирка, ще видите маркер, където трябва да паркирате. Loading Marker

Уверете се, че вратите ви са от страната, където чакат пътниците. След като паркирате, отворете вратите си, като използвате клавишните комбинации, които сте задали по-рано. Ще има и съобщение във вашия съветник за маршрута, което ви напомни да отворите вратите си. Сега вашите пътници ще влязат във вашия автобус и ще седнат. Passengers Boarding

След като всички пътници седнат, ще има съобщение и глас, които ви уведомяват, че всички пътници са се качили. След което може да се отправите към следващата си спирка. В края на вашата линия работата ви ще приключи и всички пътници ще слязат.

След това можете да започнете нова линия, като повторите същите стъпки, които бяха обяснени по-горе.


Подръжката на DBus World

Въпреки че предоставяме някои от функционалностите на играта, като влизане на пътници в автобуса, икономиката, и други, DBus World предоставя системата за маршрути, клиента и много повече. Ако имате проблеми с DBus World Client или основната функционалност, моля, не се колебайте да се свържете с поддръжката на DBus World. Документация: https://dbusworld.com/docs Поддръжка: https://discord.gg/KtQCeaX


Често задавани въпроси

„Възможно ли е да карате персонализиран маршрут в TruckersMP?“

 • Да! Възможно е да създадете своя собствена персонализирана линия през картата. Можете да намерите информация относно това, като прочетете нашата статия в базата знания тук.

„Мога ли да карам повече автобуси?“

 • Понастоящем има само един наличен автобус в играта, поради огромното количество време и ресурси, необходими за добавяне на друго превозно средство в играта.

„Защо предната част на автобуса не се сблъсква?“

 • Предната част на автобуса е без сблъсък, за да сте сигурни, че можете да преминете през всеки пункт за таксуване в рамките на играта. В противен случай точката за активиране не е достъпна при шофиране на автобус на някои пунктове за таксуване. Освен това помага и при приближаване до стръмен бордюр или неравност.

„Мога ли да създавам линии в ProMods сървърите?“

 • Не, понастоящем не е възможно да стартирате линии в ProMods сървърите. Трябва да изберете линия от „TruckersMP Bus Routes“, за да работи в нашите сървъри.

„Паркирам на белия маркер, за да натоваря пътниците, но те не се качват?“

 • Когато сте паркирали на правилното място, уверете се, че сте отворили вратите.
 • Уверете се, че вратите са от правилната страна, за да позволят на вашите пътници да се качат, в противен случай няма да могат да се качат.

„Мога ли да използвам автобуса, без да изтегля DBus World?“

 • За да получите най-доброто игрово изживяване и да използвате максимално изключителните функции, създадени в TruckersMP, ще трябва да инсталирате клиента DBus World и да го използвате заедно с TruckersMP. Това препоръчваме! Въпреки това е технически възможно да управлявате автобуса без да използвате клиента, въпреки че няма да можете да превозвате пътници.

„Мога ли да променя текста, изписан в предната част на моя автобус?“

 • За съжаление не е възможно персонализиран текст да се показва отпред на вашия автобус. Можете обаче да изберете да премахнете изцяло текста, ако желаете.

"Защо играта ми не зарежда, когато избера "DBus profile"

*Когато играете TruckersMP, вие трябва да изберете нормалният ви профил. "DBus profile" може да сте го изтеглили с DBus клиентът, и той се използва само за сингълплейър, и не работи в TruckersMP.

Изпитвате други проблеми?

 • Препоръчваме да затворите играта, и да проверите настройките на DBus World от клиента, за да сте сигурни, че пътеките са правилните. Може да опитате, като преинсталирате последната версия на DBus World клиентът. Ако все още имате проблеми, моля погледнете тук или се свържете с съпорта на DBus World на Discord.