Hvordan installere og bruke DBus World med TruckersMP


Last update: 26 Sep 2022 20:56 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1579Denne artikkelen vil hjelpe deg gjennom installasjonsprosessen, og gi deg mer informasjon om hvordan du bruker DBus World på våre servere. Les gjennom hele artikkelen for å sette opp alt du trenger. På slutten av denne artikkelen finner du også noen ofte stilte spørsmål som bør hjelpe deg med å svare på spørsmål!


DBus World Client-funksjoner

Først vil vi starte med noen funksjoner som DBus World Client tilbyr.

 • Implementering av busslinjer in-game
 • Loggføring av dine kjørte turer
 • In-game overlay som viser linjeinformasjon

Installasjon

Å vite alt om funksjonene er ubrukelig hvis du ikke har de nødvendige ressursene installert for å bruke dem. Så la oss starte med installasjonsprosessen ved å gå til DBus World nettsiden. Hvis du opplever problemer med DBus World, kan du finne ytterligere veiledning på deres nettside her.

 1. Opprett en konto på deres nettside: https://dbusworld.com. Hvis du allerede har en, logg på kontoen din.
 2. Deretter, last ned "DBus World Client".
 3. Når du har lastet ned klienten, kjør installasjonsprogrammet og følg instruksjonene. Sørg for å velge riktig installasjons- og dokumentlokasjon. Hvis du ikke vet hvor spillet ditt er installert, klikk her for å finne ut.
 4. Du kan hoppe over installasjonen av "Basic Content" da TruckersMP inneholder alle bussmodeller med mindre du også vil bruke DBus World i singleplayer.
 5. Etter en vellykket installasjon kan du starte klienten. Du kan bli bedt om å oppdatere DLL-telemetrifiler som kreves for at DBus World skal fungere. Du må logge på klienten med samme detaljer som du brukte på DBus World nettsiden.
  Login
 6. Installasjonen og oppsettet er nå fullført. Når du starter "DBus World Client", bør du se dette.
  DBus World Client

Hvis du blir bedt om det, sørg for å installere den siste telemetrioppdateringen! For å være sikker på at du har den nyeste versjonen, gå til "Settings" og klikk på "Download Last Telemetry".


Hurtigtaster

DBus World Client Hurtigtaster

I klienten kan du finne, og sette opp hurtigtastene du vil bruke. Du finner disse i "Settings". Keybindings in Settings

Bare “Change window"-innstillingen er relevant for bruk av "DBus World Client" på våre servere. Dette vil bytte på de forskjellige in-game overlayene i spillet, for eksempel introduksjonen, en timeplan og linjeinformasjon hvis du har startet en linje.

In-Game DBus World Hurtigtaster

Det er også to hurtigtaster tilgjengelig in-game for overlayet. Følg disse trinnene for å endre dem:

 1. Åpne spillet og vent til du ser DBus World-overlayet åpent.
 2. Trykk "Delete" (standard hurtigtast) for å åpne et nytt vindu, "Plugin Manager".
 3. Gå til "Key Bind"-fanen. Du kan endre begge oppførte hurtigtaster her.

Det er mulig å skjule overlayet helt med en av disse kommandoene. Standard-hurtigtasten for dette er "End".

In-Game Standard Hurtigtaster

Det er også noen hurtigtaster du trenger i de vanlige spillinnstillingene. De er følgende:

 • Åpne Høyre Vindu
 • Lukk Høyre Vindu
 • Åpne Venstre Vindu
 • Lukk Venstre Vindu

Disse hurtigtastene brukes til å åpne og lukke dørene til bussen. Disse vil være nødvendige når du vil la passasjerene dine komme inn på bussen din.


Hvordan Det Fungerer

Når du har satt opp alle hurtigtastene etter din smak, er det på tide å begynne å transportere passasjerer!

For å komme i gang, start "DBus World Client" før du starter TruckersMP. Når du har kommet deg inn i spillet, gjør bussen klar. Hvis du ikke har en buss ennå, kan du kjøpe en hos en hvilken som helst lastebilforhandler i spillet (unntatt forhandlere i Storbritannia).

La oss starte en linje i "DBus World Client".

 1. ALT+TAB ut av spillet og åpne klienten.
 2. Velg "TruckersMP Bus Routes" som "Map".
 3. Bestem og velg hvilken linje du vil kjøre.
 4. Sjekk linjeinformasjon og rutetabell på høyre side.
 5. Klikk "Start" og linjen din vil bli generert in-game. Klienten vil også vise deg informasjonen for linjen din.
 6. "TAB" tilbake til spillet, og du skal kunne se at navigasjonen din nå har ruten merket for deg. In-game overlayet vil også vise litt informasjon om din nåværende linje. Starting a Line

Nå kan du begynne å kjøre til din første bussholdeplass for å hente dine aller første passasjerer.
Når du er ved bussholdeplassen, vil du se en markør der du må parkere. Loading Marker

Sørg for at dørene dine er på samme side som passasjerene dine. Når du har parkert, åpne dørene ved hjelp av hurtigtastene du satte tidligere. Det vil også være en melding på din GPS som minner deg om å åpne dørene. Nå vil passasjerene dine gå inn i bussen og sette seg ned. Passengers Boarding

Når alle passasjerene har satt seg ned, vil det komme en melding og en stemme som forteller deg at alle passasjerer har gått om bord, og du kan kjøre til neste stopp. På slutten av linjen vil jobben din avsluttes, og alle passasjerer vil gå ut.

Du kan deretter starte en ny linje ved å gjenta de samme trinnene som ble forklart ovenfor.


Dbus World Support

Mens vi tilbyr noe av spillfunksjonaliteten som passasjerer som kommer inn i bussen, økonomi i spillet og mer, tilbyr DBus World rutesystemet, klienten og mye mer.
Hvis du opplever problemer med DBus World Client eller basefunksjonalitet, ikke nøl med å kontakte DBus World support.
Dokumentasjon: https://dbusworld.com/docs
Support: https://discord.gg/KtQCeaX


Ofte Stilte Spørsmål

"Er det mulig å kjøre en tilpasset rute i TruckersMP?" *Ja! Det er mulig å lage din egen tilpassede linje rundt på kartet. Du kan finne informasjon om dette ved å lese vår knowledge base artikkel her.

"Kan jeg kjøre flere busser?"

 • På dette tidspunktet er det bare én buss tilgjengelig i spillet. Dette er på grunn av den store mengden tid og ressurser det tar å legge til et annet kjøretøy i spillet.

"Hvorfor er fronten på bussen "non-collision"?"

 • Fronten på bussen er "non-collision" for å sikre at du kan kjøre gjennom hver bomstasjon i spillet. Ellers er ikke aktiveringspunktet tilgjengelig når du kjører buss ved enkelte bomstasjoner. I tillegg hjelper det også når du nærmer deg en bratt fortauskant eller hump.

"Kan jeg lage linjer på ProMods-serverne?"

 • Nei, for øyeblikket er det ikke mulig å starte linjer på ProMods-servere. Du må velge en linje fra "TruckersMP Bus Routes" for at den skal fungere på våre servere.

"Jeg er parkert på den hvite markøren for å få passasjerene mine om bord, men de går ikke inn?"

 • Når du er parkert på riktig sted, sørg for at du har åpnet dørene.
 • Pass på at dørene er på samme side som passasjerene dine, for å la dem gå om bord. Ellers vil det ikke bli tillatt for dem å gå inn.

"Kan jeg bruke bussen uten å laste ned DBus World?"

 • For å få den beste spillopplevelsen, og få mest mulig ut av de eksklusive funksjonene som er laget i TruckersMP, må du installere "DBus World Client" og bruke den sammen med TruckersMP. Dette er hva vi anbefaler! Det er imidlertid teknisk mulig å kjøre buss uten å bruke klienten, selv om du ikke vil kunne frakte noen passasjerer.

"Kan jeg endre teksten som vises foran på bussen min?"

 • Dessverre er det ikke mulig å få tilpasset tekst vist foran på bussen din. Du kan imidlertid velge å fjerne teksten helt hvis du ønsker det.

"Hvorfor lastes ikke spillet mitt når jeg velger "DBus"-profilen?"

 • Når du spiller TruckersMP, bør du velge din vanlige profil. "DBus"-profilen du kanskje har installert med DBus World Client brukes kun for singleplayer-opplevelse og fungerer ikke i TruckersMP.

Opplever du andre problemer?

 • Vi anbefaler at du lukker spillet, sjekker DBus World-innstillingene i klienten og kontrollerer at fil-lokasjonene er riktige. Du kan også prøve å installere den nyeste telemetrien fra DBus World Client på nytt. Hvis du fortsatt har problemer etter dette, ta en titt her eller kontakt DBus World support på Discord.