Създаване на персонализирани автобусни маршрути


Last update: 11 Jul 2022 15:54 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1588Това ръководство предоставя всички основни стъпки, необходими, за да научите как да създавате свои собствени маршрути за пътуване с TruckersMP, заедно с много полезни съвети, за да гарантирате, че този процес е възможно най-прост! Докато преглеждате това ръководство, вероятно сте инсталирали DBus World Client и сте изпробвали някои от нашите предварително зададени линии, за да усетите как автобусите са интегрирани в TruckersMP. Ако не, можете да намерите повече информация за въвеждането на автобуси тук, както и подробности за това как да използвате DBus World Client заедно с TruckersMP тук.

Въпреки че екипът не е създал много предварително зададени линии, на които да се наслаждавате, като маршрутите варират в цялата карта, разбираме, че може да искате да създадете свои собствени маршрути, може би като отидете до любимият си град или посетите множество автобусни спирки в конвой с приятели. Ето защо ви предоставихме това ръководство, за да направим процеса на добавяне на ваш собствен персонализиран маршрут възможно най-лесен!

Преди да започнем, важно е да споменем няколко ключови момента, с които трябва да сте наясно. Първо, не можете да събирате пътници където пожелаете на картата. Можете да спирате само в градове на картата на SCS, които съдържат автогара, която е зона без сблъсък. За съжаление други зони, като автобусни спирки на ръба на пътя, не могат да се използват. Пълен списък на наличните градове ще бъде наличен по-долу, така че не се притеснявайте за това засега. Второ, въпреки че можете да се отклоните от маршрута си на всеки етап, когато играта програмира вашата навигация, тя ще избере най-прекия маршрут и ще го маркира с точки. Те ще се актуализират автоматично по време на вашия маршрут, така че всички промени, които правите в маршрута си на картата, ще бъдат нулирани. Накратко, вие сте свободни да заобиколите, но имайте предвид, че не можете да използвате вашата навигация, за да направите това. И накрая, важно е да следвате внимателно описаните тук стъпки, в противен случай е най-вероятно вашата персонализирана линия да не работи, или изобщо няма да е видима.


Първа Стъпка

Първата стъпка, която трябва да направите, е да решите маршрут, който искате да създадете. За целта на този урок ще създам линия в Обединеното кралство от Ливърпул до Лондон, спирайки в Манчестър, Бирмингам и Шефилд по пътя. Отново имайте предвид, че можете да спирате само на места със специална автогара!

След като сте избрали маршрут, ще трябва да го начертаете на картата си, за да можете да карате по маршрута и да определите времето. Те ще бъдат много важни по-късно. След като създадете вашата линия, нашата система автоматично ще програмира вашата навигация в бъдеще, така че, моля, уверете се, че сте маркирали маршрута си с точки (ако има няколко спирки) до автогарите, а не където и да е другаде! Ето един пример по-долу:


Втора Стъпка

Сега, след като сте начертали маршрута си, отбележете общия брой километри, както и текущото време в играта. Сега просто трябва да шофирате по вашия маршрут, за да определите времето, което ще се използва при добавяне на вашата персонализирана линия. Ако вашият маршрут е просто от точка А до точка Б, тогава можете просто да запишете времето в играта (в минути), което ви е необходимо, за да стигнете от началото до края. Ако обаче, като моя примерен маршрут, имате няколко спирки, трябва да запишете времето, необходимо за достигане до следващата спирка, за да можете да добавите това по-късно!

Важно е да запишете тази информация някъде, за да можете да я използвате по-късно, когато добавяте вашият маршрут към DBus World. Пример за добър начин да направите това би бил следният:

Обща Дължина на маршрута = 831км

  • От Ливерпул до Манчестър = 33 минути
  • От Манчестър до Шефилд = 51 минути
  • От Шефилд до Бирмингам = 72 минути
  • От Бирмингам до Лондон = 84 минути

Трета Стъпка

Сега, след като имате всичките си времена и сте изпробвали маршрута си, ние сме готови да тръгнем! За този следващ етап ще научим как да добавим вашата линия към DBus World Client, така че да можете да пътувате по този маршрут на TruckersMP. Първо, ще трябва да намерим вашата папка DBus Client на вашия компютър. Това обикновено се намира във вашата папка Documents, заедно с вашите папки Euro Truck Simulator 2 и ETS2MP, точно както по-долу:

След като влезете в тази папка, трябва да намерите папката lines. Това трябва да е в горната част на вашия файл и лесно за намиране. Тази папка е мястото, където можете да намерите всички редове, които могат да се избират чрез DBus World Client. Отново изображението по-долу трябва да помогне:

Следователно ще трябва да копирате и поставите този файл, като щракнете с десния бутон или използвате Ctrl + C и Ctrl + V на клавиатурата. Сега вашата папка трябва да изглежда така:

Страхотно, това изглежда страхотно! Сега можете да преименувате този файл на нещо, което ще ви уведоми какво прави това. Бих препоръчал да изберете име като customroutes, както направих. Ето какво трябва да видите във вашата папка:


Четвърта Стъпка

Вече успешно създадохте нов файл, който ви позволява да изберете нова „карта“ в играта, която ще съдържа вашите персонализирани маршрути. В момента обаче това е точно същото като предварително зададените автобусни маршрути на TruckersMP. Ето защо сега ще научим как да добавите вашия персонализиран маршрут в текстовия файл! За да започнете, моля, отворете своя текстов файл customlines, който трябва да изглежда като изображението по-долу:

Първо ще трябва да решите как да наречете своя набор от персонализирани маршрути. Това ще бъде името, което избирате в категорията карта на DBus World Client. За да направите това, можете да редактирате първия ред на текстовия файл, където в момента пише TruckersMP Bus Routes. За този примерен сценарий ще нарека набора си от маршрути Stan’s Bus Jobs. Това име обаче може да бъде каквото ви харесва.

Следващият ред по-долу, който казва truckersmp, определя картата, на която ще играете. Тъй като използваме тези линии на TruckersMP, важно е да НЕ променяме тази линия, в противен случай ще създаваме линии за различна карта.

След като именувахме файла правилно, можем да премахнем маршрутите, които не ни трябват. За да направите това, просто всичко, включително и след 2: London > Liverpool (831 km). Вашият текстов файл сега трябва да изглежда така:

Както можете да видите, сега ви остава един ред, който можем да използваме като шаблон. За да направите това още по-ясно, ще видите, че тази останала линия е линията от Ливърпул до Лондон, която създадох по-рано. Горният ред на този ред е името, което се показва в DBus World Client. Отново можете да промените това на всичко, което желаете. За този пример ще го кръстя Northern Tour (831 km), но това може да бъде всичко, което пожелаете!

Под това ще видите имената на спирките по вашия маршрут, последвани от набор от координати. Тези координати са местоположението на картата на автогарата в гореспоменатия град. Последното число на всеки ред е времето в минути, необходимо за достигане до следващата спирка. Ето защо времената, които записахме по-рано, са много важни! За щастие ви предоставихме лист, който съдържа всички координати, за да не се налага да ги намирате сами. Можете да получите достъп до този лист, като щракнете тук.

Гледайки този лист, можете да видите, че има списък с всички координати, които може да се наложи да използвате, сортирани по държавата им по азбучен ред. Следващата част е доста обяснителна, тъй като ще трябва да намерите градовете, от които планирате да вземете пътници, и да добавите координатите към текстовия файл под името на маршрута. В моя пример ще трябва да намеря координатите за Ливърпул, Манчестър, Шефилд, Бирмингам и Лондон. След това трябва да ги копирате в текстовия файл в реда, в който ще спрете на тях, както направих тук:

И сега остава само едно нещо за вършене! Ще видите, че в края на всеки набор от координати има запазена част от текста, която гласи TIME (MINS). Сега ще добавим стойностите, които записахме по-рано, когато карахме маршрута, за да заменим този текст. Правейки това, клиентът ще знае колко време трябва да ви отнеме да стигнете от всяка автогара.

Времето от всяка станция до следващата ще трябва да се добави в края на координатите, от които сте започнали. Например времето, което ми отне да стигна от Ливърпул до Манчестър, беше 33 минути, така че ще добавя това в края на реда с текст Liverpool. Времето, необходимо за достигане от Манчестър до Шефийлд, беше 51 минути, така че ще добавя това в края на координатите Manchester. Когато стигнете до крайната локация (в този случай Лондон), можете да обозначите края на маршрута, като добавите „0“ към последната секция, тъй като няма да пътувате до друга гара на тази линия. Можете да видите всичко това на изображението по-долу:

И това е... добавихте първия си ред! Най-важното е, да не забравите да запазите този файл, като натиснете Ctrl+S на клавиатурата си или като натиснете File и след това Save.

Ще забележите, че вашият маршрут се съдържа между две долни черти (_). Ако желаете да създадете повече персонализирани маршрути, следвате точно същия процес, като се уверите, че сте добавили вашите допълнителни редове между две долни черти, както се вижда тук:


Пета Стъпка

Сега, след като успешно създадохте персонализираната си линия, ще можете да я изберете от DBus World Client, за да шофирате по нея в TruckersMP! За да направите това, първо отворете вашия DBus World Client и след това стартирайте TruckersMP. След като сте в играта и сте готови да вземете пътниците си, използвайте „Alt+Tab“, за да излезете от играта и да взаимодействате с DBus World Client. Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете вашата карта, която ще покаже името, което сте й дали в текстовия файл. В този случай нарекох моята „Stan’s Bus Jobs“. Трябва да изглежда така:

Image13

След това можете да преминете към падащото меню за избор на линия по-долу и да намерите името на вашата линия, която току-що създадохте. В този пример кръстих моята линия “Northern Tour (831km)”.

Image14

След като направите това, можете да натиснете „Start“, за да финализирате избора на вашата персонализирана линия и да спаунете пътниците в играта, като позволите маршрутът ви да бъде автоматично програмиран в играта. В същото време ще чуете звуково съобщение и вашият клиент ще се промени, за да покаже следното:

Image15

Можете също да натиснете “Show Timetable”, което ще покаже времената за вашия маршрут, които трябва да се стремите да спазвате. Ще видите, че те отразяват времената, които сте записали сами в играта и сте добавили към текстовия файл.

Image16

И ето го! Вече всичко е готово и можете да продължите да качвате пътниците си в автобуса. След като работите по създаването на вашия персонализиран маршрут, ще бъде наистина приятно да тръгнете на път и да се насладите на пейзажа. Освен това, след като веднъж сте създали персонализирана линия, следващият път, когато искате да създадете друг маршрут, ще бъде много по-лесно за вас!


Шеста стъпка (по избор)

Тази последна стъпка е напълно незадължителна и ви показва как да споделите маршрута си с други хора, така че те също да могат да се насладят на вашия персонализиран маршрут или дори да се присъединят към вас по пътя (като конвой). По същество, за да споделите вашата персонализирана линия, просто трябва да предоставите на другата страна текстовия файл „customroutes“, който сте създали. Как ще споделите това зависи от вас, но текстовият файл може да бъде предоставен на вашия приятел чрез Discord, имейл или дори чрез връзка към платформа за онлайн съхранение, като Google Drive или OneDrive, откъдето те могат да го изтеглят.

Ако вместо това получите файл от някой друг, процесът е също толкова лесен! Просто изтегляте текстовия файл и го добавяте към вашата папка „lines“ в папката на вашия DBus клиент. Както и преди, той обикновено се намира във вашата папка „Documents“, заедно с вашите папки „Euro Truck Simulator 2“ и „ETS2MP“. Ако вече имате някои потребителски маршрути, които не искате да загубите, като замените вашия текстов файл, можете просто да промените името на изтегления текстов файл, за да не предизвикате конфликт на файловете. Името може да се промени на каквото и да е, като „customroutes2“ или „downloadedroutes“.


И това е абсолютно всичко, което трябва да знаете, за да създавате и споделяте персонализирани линии за DBus World в TruckersMP! Надявам се, че това ръководство е било полезно за да научите как да използвате персонализирани линии.

Надяваме се, че ще се насладите на използването на автобусите до пълните им възможности на TruckersMP, в резултат на нашето партньорство с DBus World. Ако се затруднявате с нещо в това ръководство, не се колебайте да поискате помощ в нашия канал за поддръжка в Discord, където се надяваме, че някой ще може да ви помогне. Ако имате някакви отзиви относно това ръководство, не се колебайте да създадете тикет за обратна връзка, и да се свържете с Community Management, където можете да ни ги предоставите и да ни споделите вашите мисли.

Пазете се и приятно шофиране с автобус!