Crearea Liniilor de Autobuz Personalizate


Last update: 30 May 16:02 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1602În acest articol găsiți toți pașii necesari pentru a învăța cum puteți să vă creați rute proprii de călătorie pe TruckersMP, alături de o mulțime de sfaturi utile și resurse, atfel încât să vă asigurați că acest proces este cât mai simplu! Până la citirea acestui articol, probabil că deja ați instalat Clientul DBus World și ați testat câteva dintre liniile noastre prestabilite, pentru a vedea cum sunt integrate autobuzele pe TruckersMP. În caz contrar, puteți afla mai multe informații despre introducerea autobuzelor aici, precum și detalii cu privire la modul de utilizare a Clientului DBus World pe TruckersMP aici.

Chiar dacă echipa noastră a creat multe linii prestabilite pe care să le utilizați, cu rute variabile de pe întreaga hartă, conștientizăm că probabil doriți să vă creați propriile rute, care pot să fie în zona dumneavoastră favorită de pe hartă, sau doriți să vizitați mai multe stații de autobuz într-un convoi alături de prieteni. Așadar, vă oferim acest ghid pentru a face ca procesul de adăugare a rutelor personalizate să fie cât mai ușor!

Înainte să începem, trebuie să menționăm câteva aspecte cheie, pe care trebuie să le cunoașteți. În primul rând, nu puteți lua pasageri din orice loc de pe hartă. Puteți opri doar în orașele de pe harta SCS-ului ce conțin o stație de autobuz, deci în zone fără coliziune. Din nefericire, orice alte zone precum stațiile de autobuz de pe marginea unui drum, nu pot fi folosite. Mai jos se află o listă completă a orașelor disponibile, așa că nu vă îngrijorați din privința aceasta. În al doilea rând, deși puteți devia de la traseu oricând, în momentul în care jocul vă programează navigația, ruta cea mai directă va fi aleasă și va fi marcată cu puncte de referință. Aceste puncte se actualizează automat pe parcursul traseului, așa că orice schimbare pe care o faceți traseului pe hartă se va reseta. Cu alte cuvinte, puteți ocoli, dar nu puteți să o faceți prin intermediul navigației. În cele din urmă, este important să urmați cu atenție pașii enumerați aici, altfel este foarte posibil ca linia dumneavoastră personalizaă să nu funcționeze, sau să nu fie vizibilă deloc.


Pasul Unu

Primul lucru de făcut este să vă decideți asupra rutei pe care doriți să o creați. În scopul acestui tutorial, voi crea o linie în Marea Britanie de la Liverpool la Londra, cu opriri pe parcurs la Manchester, Birmingham și Sheffield. Vă reamintim că puteți opri doar în locurile cu o stație de autobuz dedicată!

Din moment ce v-ați decis asupra unui traseu, va trebui să îl marcați pe hartă, astfel încât să îl puteți conduce și să puteți stabili timpii. Acestea sunt foarte importante în cele ce urmează. Odată ce v-ați creat linia, sistemul nostru vă va programa automat navigația în viitor, așa că trebuie să vă asigurați că ruta este marcată cu puncte de referință (dacă sunt mai multe opriri) spre stațiile de autobuz și nu în alte locuri! Aveți un exemplu mai jos:

Map of the Route


Pasul Doi

Acum că v-ați marcat traseul, memorați numărul total de kilometri și, de asemenea, ora actuală din joc. Acum trebuie doar să conduceți pe acel traseu, astfel încât să se stabilească timpii ce urmează a fi folosiți când vă adăugați linia personalizată. Dacă traseul dumneavoastră este doar din punctul A în punctul B, atunci trebuie doar să înregistrați ora din joc (în minute) de parcurgere a rutei de la început la sfârșit. Însă, dacă aveți mai multe opriri, la fel ca în exemplul traseului meu, trebuie să înregistrați cât durează să ajungeți la următoarea oprire, astfel încât să puteți adăuga durata mai târziu!

Este important să notați aceste informații undeva, pentru a le putea utiliza mai târziu, când vă adăugați linia pe DBus World. Un exemplu de modalitate bună pentru a face acest lucru este în felul următor:

Distanța Totală a Traseului = 831 km

  • Liverpool spre Manchester = 33 minute
  • Manchester spre Sheffield = 51 minute
  • Sheffield spre Birmingham = 72 minute
  • Birmingham spre Londra = 84 minute

Pasul Trei

Acum după ce aveți timpii și v-ați testat traseul, suntem gata de plecare! În următoarea etapă, vom învăța cum să adăugam linia dumneavoastră pe Clientul DBus World, pentru a putea călători pe această rută pe TruckersMP. În primul rând, va trebui să găsim folder-ul "DBus Client" pe calculator. Acesta se află în mod normal localizat în folder-ul Documents, alături de folder-ele "Euro Truck Simulator 2" și "ETS2MP", la fel ca aici:

Image1

Odată ce ați intrat în folder, trebuie să căutați folder-ul "lines". Acesta ar trebui să fie printre primele și ușor de găsit. În acest folder puteți găsi toate liniile care pot fi selectate prin intermediul Clientului DBus World. Din nou, imaginea de mai jos vă poate ajuta:

Image2

Acum că ați ajuns aici, veți vedea câteva fișiere de text, sub diverse denumiri. Toate conțin linii pentru diferite hărți ce pot fi folosite pe Clientul DBus World. Pentru a face asta cât mai ușor, vom folosi "truckersmp" ca exemplu pentru a ne crea noul nostru fișier, la care mai apoi putem să adăugăm liniile noastre personalizate, la fel ca mai jos: Image3

Mai apoi, va trebui să copiați și să lipiți fișierul acesta, fie prin click dreapta, fie folosind "Ctrl + C" și "Ctrl + V" de pe tastatură. Folder-ul dumneavoastră ar trebui să arate așa acum:

Image4

Minunat, arată bine! Puteți acum redenumi acest fișier în ceva ce vă dă de înțeles la ce este necesar. Recomand să folosiți un nume precum "customroutes", cum am făcut eu. Acum, asta ar trebui să vedeți în interiorul folder-ului dumneavoastră:

Image5


Pasul Patru

Acum ați reușit să creați un fișier nou, care vă permite să alegeți o "hartă" nouă în joc, care să conțină rutele dumneavoastră personalizate. Totuși, momentan, acestea sunt exact la fel ca rutele prestabilite de autobuz. Din această cauză, va trebui acum să învățăm cum să adăugăm ruta personalizată în fișierul text! Pentru început, vă rugăm să intrați în fișierul text "customroutes", care ar trebui să arate astfel:

Image6

În primul rând, va trebui să vă decideți asupra unei denumiri pentru setul dumneavoastră de linii personalizate. Asta va fi denumirea pe care o selectați din categoria de hărți a Clientului DBus World. Pentru a face asta, puteți să editați prima linie a fișierului text, unde momentan este scris "TruckersMP Bus Routes". În acest caz, voi redenumi setul meu de rute ca "Stan's Bus Jobs". Totuși, puteți să redenumiți linia după bunul plac.

Image7

Linia de mai jos, pe care scrie "truckersmp", decide harta pe care veți juca. Întrucât folosim aceste linii pe TruckersMP, este important să NU schimbăm denumirea liniei, în caz contrar, vom crea linii pe o altă hartă.

Acum că am redenumit fișierul în mod corect, putem să scoatem rutele de care nu avem nevoie. Pentru a face asta, ștergem totul, inclusiv de la: "2: London>Liverpool (831 km)" până jos. Fișierul dumneavoastră text trebuie să arate așa acum:

Image8

După cum se poate observa, veți rămâne cu o singură linie, pe care să o folosiți ca șablon. Pentru a simplifica lucrurile și mai mult, puteți observa că linia rămasă este linia de la Liverpool la Londra, creată adineauri. Primul rând al acestei linii este denumirea afișată pe Clientul DBus World. Din nou, puteți să schimbați asta în orice doriți. De exemplu, eu îl voi redenumi "Northern Tour (831 km)", dar puteți să îl redenumiți după cum doriți!

Image9

Dedesubt, puteți vedea denumirile stațiilor de pe parcursul traseului dumneavoastră, urmate de un set de coordonate. Coordonatele acestea reprezintă locația de pe hartă a stațiilor de autobuz aferente orașului menționat anterior. Ultimul număr a fiecărei linii corespunde timpului în minute necesar deplasării la următoarea oprire. Din acest motiv, timpii înregistrați mai devreme sunt foarte importanți! Din fericire, vă oferim o listă care conține toate coordonatele pe care le puteți folosi, pentru a nu fi nevoiți să le descoperiți singuri. Această listă poate fi accesată, dând click aici.

Uitându-vă la această listă, veți observa că aceasta cuprinde toate coordonatele pe care le-ați putea utiliza, sortate în funcție de țară, în ordine alfabetică. Următoarea parte este destul de explicită, întrucât trebuie să căutați orașele din care doriți să preluați pasageri și să adăugați acele coordonate în fișierul text, sub denumirea rutei. În exemplul meu, trebuie găsite coordonatele pentru Liverpool, Manchester, Sheffield, Birmingham și Londra. Mai apoi, va trebui să le copiați în fișierul text, în ordinea în care vă opriți în stații, precum am făcut aici:

Image10

Acum rămâne un singur lucru de făcut! Veți vedea că la sfârșitul fiecărui set de coordonate, există un text înlocuitor pentru "TIME (MINS)". Acum vom adăuga valorile înregistrate mai devreme, când am testat traseul, pentru a înlocui acel text. Astfel, clientul știe cât timp durează să ajungeți la fiecare stație de autobuz.

Timpul parcurs de la o stație la următoarea trebuie adăugat la finalul coordonatelor de la care ați început. De exemplu, mi-a luat 33 de minute să ajung de la Liverpool la Manchester. Mi-a luat 51 de minute să ajung de la Manchester la Sheffield, așa că voi adăuga asta la finalul coordonatelor de la "Manchester". Când ajungeți la destinația finală (Londra, în cazul acesta), puteți semnala sfârșitul traseului, adăugând "0" la ultima secțiune, întrucât nu vă veți continua deplasarea către o altă stație de pe linia aceasta:

Image11

Asta e tot... v-ați adăugat prima linie! Este foarte important să vă asigurați că ați salvat schimbările din fișier, fie apăsând pe "Ctrl+S" de pe tastatură, fie dând click pe "File" și mai apoi pe "Save".

Veți observa că traseul dumneavoastră este delimitat de două bări de subliniere (_). Dacă doriți să creați mai multe rute personalizate, repetați același proces, asigurându-vă totodată că aceste linii adiționale sunt delimitate de două bări de subliniere, la fel ca aici:

Image12


Pasul Cinci

Acum că ați reușit să creați linia personalizată, o puteți selecta din Clientul DBus World și o puteți conduce pe TruckersMP! Pentru a face asta, întâi deschideți Clientul DBus World, iar apoi deschideți aplicația TruckersMP în mod normal. Când sunteți în joc și sunteți pregătiți să transportați pasagerii, apăsați "Alt+Tab" pentru a băga jocul în bară și pentru a interacționa cu Clientul DBus World. Primul lucru de făcut este alegerea hărții, care este afișată conform denumirii din fișierul text. În cazul acesta, harta mea se numește "Stan’s Bus Jobs". Trebuie să arate astfel:

Image13

Apoi, puteți avansa la meniul de selectare a liniilor și să căutați denumirea liniei pe care tocmai ați creat-o. În cazul acesta, mi-am denumit linia "Northern Tour (831km)".

Image14

După ce ați făcut asta, apăsați pe "Start" pentru a finaliza selecția liniei personalizate și pentru a genera pasagerii pe joc, alături de permisiunea ca ruta să fie programată automat în joc. În același timp, veți fi anunțat pe cale auditivă, iar clientul se va schimba și va afișa următoarele:

Image15

Puteți, de asemenea, să apăsați pe "Show Timetable", care va afișa orarul traseului, în care va trebui să încercați să vă încadrați. Veți observa că acest orar reprezintă timpii pe care i-ați înregistrat în joc și pe care i-ați adăugat în fișierul text.

Image16

Gata! Totul este pregătit și puteți trece la preluarea pasagerilor în autobuz. După ce ați creat ruta dumneavoastră personalizată, va fi o senzație satisfăcătoare să porniți la drum și să admirați peisajele. Pe lângă asta, acum că v-ați creat o linie personalizată, pe viitor când doriți să vă creați încă una, vă va fi mult mai ușor!


Pasul Șase (Opțional)

Acest ultim pas este complet opțional și vă explică modul în care puteți partaja traseul cu alte persoane, astfel încât aceste persoane să se poată folosi de traseul dumneavoastră personalizat, sau chiar să vi se alăture pe drum, într-un convoi. În principiu, pentru a partaja traseul personalizat, trebuie doar să trimiteți persoanelor în cauză fișierul text "customroutes" pe care l-ați creat. Modalitatea de trimitere a fișierului depinde de dumneavoastră, însă acest fișier text poate fi trimis prin Discord, email, sau printr-un link al unei platforme de stocare online, precum Google Drive sau OneDrive, de unde pot să îl descarce.

Însă, dacă primiți fișierul de la altcineva, procesul e mult mai simplu! Pur și simplu descărcați fișierul text și adăugați-l în folder-ul "lines" din interiorul folder-ului DBus Client. Cum s-a precizat anterior, acest folder se află de regulă în Documents, alături de folder-ele "Euro Truck Simulator 2" și "ETS2MP". Dacă deja dețineți câteva rute personalizate pe care nu doriți să le pierdeți când înlocuiți fișierul text, puteți să redenumiți fișierul text descărcat pentru a nu avea aceeași denumire. Denumirea poate fi schimbată în orice, de exemplu "customroutes2" sau "downloadedroutes".


Iar asta e absolut tot ce trebuie să știți pentru a crea și pentru a partaja liniile dumneavoastră personalizate de DBus World pe TruckersMP! Sper că acest ghid a fost util și că v-a ajutat să învățați cum să folosiți liniile personalizate.

Sperăm că vă place să utilizați autobuzele cu toate caracteristicile acestora pe TruckersMP, ca rezultat al parteneriatului nostru cu DBus World. Dacă întâmpinați dificultăți cu orice pas din acest ghid, nu ezitați să cereți ajutor pe canalul nostru de support de pe Discord, unde sperăm că cineva vă va oferi asistența necesară. Dacă doriți să oferiți un feedback cu privire la acest ghid, nu ezitați să creați un ticket de feedback pentru a contacta Community Management-ul, unde puteți spune lucrul acesta și ne puteți împărtăși părerile dumneavoastră.

Rămâneți cu bine și să aveți parte de drumuri bune cu autobuzul!