Opprette Tilpassede Busslinjer


Last update: 27 Jun 20:05 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1606Denne artikkelen inneholder alle de essensielle trinnene som trengs for å lære deg hvordan du lager dine egne reiseruter på TruckersMP, sammen med mange nyttige tips og ressurser for å sikre at denne prosessen er så enkel som mulig! Ved å se på denne artikkelen har du sannsynligvis installert DBus World Client og prøvd ut noen av våre forhåndsinnstilte linjer for å få en følelse av hvordan busser er integrert i TruckersMP. Hvis ikke, kan du finne mer informasjon om introduksjonen av busser her, og også detaljer om hvordan du bruker DBus World Client sammen med TruckersMP her.

Mens teamet vårt internt har laget mange forhåndsinnstilte linjer som du kan bruke, med ruter som varierer over hele kartet, forstår vi at du kanskje vil lage dine egne ruter. Kanskje du vil kjøre til favorittområdet ditt eller besøke flere bussholdeplasser i en convoy med venner? Det er derfor vi har laget denne veiledningen for deg, for å gjøre prosessen med å legge til din egen tilpassede rute så enkel som mulig!

Før vi starter er det viktig å nevne noen viktige punkter som du må være klar over. For det første kan du ikke plukke opp passasjerer hvor du vil på kartet. Du kan kun stoppe ved byer på SCS sitt kart som inneholder en busstasjon, som er en "non-collision zone". Dessverre kan ikke andre områder, for eksempel bussholdeplasser i kanten av en vei, brukes. En fullstendig liste over tilgjengelige byer vil være tilgjengelig nedenfor, så ikke bekymre deg for dette nå. For det andre, kan du kjører en omvei fra ruten din når som helst. Når spillet programmerer GPS'en, vil det velge den mest direkte ruten og merke denne med veipunkter. Disse vil automatisk oppdateres under ruten din, så eventuelle endringer du gjør i ruten på kartet vil bli tilbakestilt. Kort fortalt står du fritt til omkjøring, men vær oppmerksom på at du ikke kan bruke GPS'en til å gjøre dette. Til slutt er det viktig at du følger trinnene som er skissert her nøye, ellers er det mest sannsynlig at din egendefinerte linje ikke vil fungere, eller være synlig i det hele tatt.


Steg En

Det første du må gjøre er å bestemme deg for en rute du ønsker å lage. For formålet med denne opplæringen vil jeg lage en linje i Storbritannia fra Liverpool til London, og stoppe ved Manchester, Birmingham og Sheffield underveis. Igjen, husk at du kun kan stoppe på steder med en dedikert busstasjon!

Når du har bestemt deg for en rute, må du plotte den på kartet, slik at du kan kjøre ruten og regne ut tidspunktene. Disse vil være svært viktige senere. Når du har opprettet linjen din, vil systemet vårt automatisk programmere GPS'en din i fremtiden, så sørg for at du merker ruten din med veipunkter (hvis det er flere stopp) til busstasjonene, og ikke andre steder! Her er et eksempel nedenfor:

Map of the Route


Steg To

Nå som du har plottet inn ruten din, noter deg det totale antallet kilometer og også gjeldende tid in-game. Nå trenger du bare å kjøre ruten din for å finne ut tidspunktene som skal brukes når du legger til din egendefinerte linje. Hvis ruten din ganske enkelt er punkt A til punkt B, kan du bare registrere tiden (i minutter) det tar deg å komme fra start til slutt in-game. Men hvis du, som eksempelet mitt, har flere stopp, må du registrere tiden det tar å komme til neste stopp, slik at du kan legge til dette senere!

Det er viktig å registrere denne informasjonen et sted slik at du kan bruke den senere når du legger til linjen din i DBus World. Et eksempel på en god måte å gjøre dette på er følgende:

Total Rutelengde = 831 km

  • Liverpool til Manchester = 33 minutter
  • Manchester til Sheffield = 51 minutter
  • Sheffield til Birmingham = 72 minutter
  • Birmingham til London = 84 minutter

Steg Tre

Nå som du har alle tidtakingene dine og har testet ruten din, er vi klare til neste steg! For dette neste steget vil vi lære hvordan du legger til linjen din i DBus World Client, slik at du kan kjøre denne ruten på TruckersMP. Først av alt må vi finne mappen "DBus Client" på datamaskinen din. Dette er vanligvis plassert i mappen Dokumenter, sammen med mappene «Euro Truck Simulator 2» og «ETS2MP», akkurat som nedenfor:

Image1

Når du er inne i denne mappen, må du deretter finne mappen "lines". Dette bør være øverst i filen og enkelt å finne. I denne mappen kan du finne alle linjene som kan velges gjennom DBus World Client. Igjen, bildet nedenfor bør hjelpe:

Image2

Nå som du er her, vil du se en rekke tekstfiler som har forskjellige navn. Alle disse inneholder linjer for forskjellige kart som kan brukes med DBus World Client. For å gjøre dette så enkelt som mulig, vil vi bruke "truckersmp" som en base for å lage vår nye fil, som vi deretter kan legge til våre tilpassede linjer i, akkurat som nedenfor: Image3

Du må derfor kopiere og lime inn denne filen, enten ved å høyreklikke eller ved å bruke 'Ctrl + C' og 'Ctrl + V' på tastaturet. Mappen din skal nå se slik ut:

Image4

Flott, dette ser bra ut! Nå kan du endre navn på denne filen til noe som vil fortelle deg hva den gjør. Jeg vil anbefale deg å velge et navn som "customlines", slik jeg har gjort. Dette er hva du bør se i mappen din:

Image5


Steg Fire

Du har nå opprettet en ny fil som lar deg velge et nytt "map" in-game, som vil inneholde dine egendefinerte ruter. Men for øyeblikket er dette nøyaktig det samme som TruckersMP sine forhåndsinnstilte bussruter. Derfor vil vi nå lære hvordan du legger til din egendefinerte rute i tekstfilen! For å starte, vennligst åpne tekstfilen "customlines", som skal se ut som bildet nedenfor:

Image6

Først av alt må du bestemme hva du skal kalle settet med egendefinerte linjer. Dette vil være navnet du velger i "map"-kategorien til DBus World Client. For å gjøre dette kan du redigere den første linjen i tekstfilen, der det for øyeblikket står "TruckersMP Bus Routes". For dette eksempelet vil jeg kalle rutesettet mitt "Stan’s Bus Jobs". Imidlertid kan dette navnet være hva som helst.

Image7

Den neste linjen nedenfor, som sier "truckersmp", bestemmer kartet du skal spille på. Siden vi bruker disse linjene på TruckersMP, er det viktig at vi IKKE endrer denne linjen, ellers vil vi lage linjer for et annet kart.

Nå har vi navngitt filen riktig, vi kan fjerne rutene som vi ikke trenger. For å gjøre dette, ganske enkelt, fjern alt inkludert og etter ‘2: London > Liverpool (831 km)’. Tekstfilen din skal nå se slik ut:

Image8

Som du ser, sitter du nå igjen med én linje, som vi kan bruke som MAL. For å gjøre dette enda enklere, vil du se at denne gjenværende linjen er Liverpool til London-linjen som jeg opprettet tidligere. Den øverste linjen på denne linjen er navnet som vises i DBus World Client. Igjen, du kan endre dette til hva du ønsker. For dette eksemplet vil jeg kalle det 'Northern Tour (831 km)', men dette kan være hva som helst! Image9

Under denne vil du se navnene på holdeplassene langs ruten din, etterfulgt av et sett med koordinater. Disse koordinatene er plasseringen på kartet over busstasjonen i den nevnte byen. Det siste tallet på hver linje er tiden i minutter, det tar å komme seg til neste stopp. Dette er grunnen til at tidspunktene vi registrerte tidligere er veldig viktige! Heldigvis har vi et ark som inneholder alle koordinatene du kan bruke, slik at du ikke trenger å finne disse selv. Du får tilgang til dette arket ved å klikke her.

Når du ser på dette arket, kan du se at det er en liste over alle koordinatene du kan bruke, sortert etter land i alfabetisk rekkefølge. Den neste delen er ganske selvforklarende, siden du må finne byene du planlegger å hente passasjerer fra, og legge til koordinatene i tekstfilen, under navnet på ruten. I mitt eksempel må jeg finne koordinatene for Liverpool, Manchester, Sheffield, Birmingham og London. Du må deretter kopiere disse til tekstfilen i den rekkefølgen du stopper ved dem, som jeg har gjort her:

Image10

Og nå er det bare én ting igjen å gjøre! Du vil se at på slutten av hvert sett med koordinater er det en plassholdertekst som sier "TIME (MINS)". Vi vil nå legge til verdiene vi registrerte tidligere da vi kjørte ruten, for å erstatte denne teksten. Ved å gjøre dette vil klienten vite hvor lang tid det vil ta å komme seg til hver busstasjon.

Tiden fra hver stasjon, til den neste, må legges til på slutten av koordinatene du startet fra. For eksempel var tiden det tok meg å komme meg fra Liverpool til Manchester, 33 minutter. Jeg legger til dette på slutten av tekstlinjen "Liverpool". Tiden det tok å komme seg fra Manchester til Sheffield var 51 minutter, så jeg legger til dette på slutten av "Manchester"-koordinatene. Når du kommer til det endelige stedet (i dette tilfellet London), kan du markere slutten på ruten ved å legge til "0" til den siste delen, siden du ikke skal reise til en annen stasjon på denne linjen. Du kan se alt dette på bildet nedenfor:

Image11

Og det er det... du har lagt til din første linje! Avgjørende, sørg for å lagre denne filen ved enten å trykke "Ctrl + S" på tastaturet, eller ved å trykke "Fil" og deretter "Lagre".

Du vil legge merke til at ruten din ligger mellom to understreker (_). Hvis du ønsker å lage flere egendefinerte ruter, følger du nøyaktig samme prosess, og pass på å legge til ekstra linjer mellom to understreker, som vist her:

Image12


Steg Fem

Nå som du har opprettet din egendefinerte linje, vil du kunne velge den fra DBus World Client, for å kjøre den i TruckersMP! For å gjøre dette, åpne først DBus World Client og start deretter TruckersMP på vanlig måte. Når du er in-game og klar til å hente passasjerene dine, bruk Alt+Tab for å gå ut av spillet og samhandle med DBus World Client. Det første du må gjøre er å velge "map", som vil vise navnet du ga det i tekstfilen. I dette tilfellet kalte jeg min "Stan’s Bus Jobs". Det skal se slik ut:

Image13

Du kan deretter gå til rullegardinmenyen for "Line" nedenfor, og finne navnet på linjen du nettopp opprettet. I dette eksemplet kalte jeg linjen min "Northern Tour (831km)".

Image14

Når du har gjort dette, kan du trykke på "Start" for å fullføre valget av din egendefinerte linje, og spawne passasjerene dine in-game, sammen med at ruten din automatisk kan programmeres på GPS'en din. Samtidig vil du kunne høre en kunngjøring, og klienten din endres for å vise følgende:

Image15

Du kan også trykke "Show Timetable", som vil vise tidspunktene for ruten din, som du bør prøve å holde deg til. Du vil se at disse gjenspeiler tidspunktene du selv har funnet in-game og lagt til i tekstfilen din.

Image16

Det var det! Alt er nå klart, og du kan la passasjerene dine gå ombord på bussen. Etter å ha jobbet med å lage din egendefinerte rute, vil det være veldig deilig å kunne kjøre ruten og nyte naturen. I tillegg, nå som du har opprettet en egendefinert linje én gang, vil det være mye mer enkelt for deg å opprette en annen rute senere!


Steg Seks (Valgfritt)

Dette siste steget er helt valgfritt, og viser deg hvordan du deler ruten din med andre mennesker, slik at de også kan nyte din egendefinerte rute, eller til og med bli med deg på veien for en convoy. I hovedsak, for å dele din egendefinerte linje, trenger du bare å gi den andre parten "customlines"-tekstfilen du opprettet. Hvordan du deler dette er opp til deg, men tekstfilen kan gis til vennen din via Discord, e-post eller til og med via en lenke til en online lagringsplattform, for eksempel Google Drive eller OneDrive, hvor de kan laste den ned.

Hvis du i stedet mottar en fil fra noen andre, kunne ikke prosessen vært enklere! Du laster ganske enkelt ned tekstfilen og legger den til i mappen «lines» i "DBus Client"-mappen. Som før er dette vanligvis plassert i mappen Dokumenter, sammen med mappene «Euro Truck Simulator 2» og «ETS2MP». Hvis du allerede har noen tilpassede ruter som du ikke vil miste ved å erstatte tekstfilen din, kan du ganske enkelt endre navnet på den nedlastede tekstfilen, for ikke å forårsake en filkonflikt. Navnet kan endres til hva som helst, for eksempel "customlines2" eller "downloadedroutes".


Og det er absolutt alt du trenger å vite for å lage og dele tilpassede linjer for DBus World på TruckersMP! Jeg håper at denne veiledningen var nyttig og har lært deg hvordan du bruker egendefinerte linjer.

Vi håper at du liker å bruke busser til deres fulle kapasitet på TruckersMP, som et resultat av vårt samarbeid med DBus World. Hvis du sliter med noe i denne guiden, kan du gjerne be om hjelp i vår Discord Support kanal, hvor forhåpentligvis noen vil kunne hjelpe deg. Hvis du i det hele tatt har tilbakemeldinger angående denne guiden, kan du gjerne lage en feedback ticket for å kontakte Community Management, hvor du kan fortelle oss hva du mener.

Kjør forsiktig, og kos deg med bussen!