Hoe installeer en gebruik je DBus World met TruckersMP


Last update: 28 Aug 2022 10:13 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1609Deze handleiding helpt je met het installatieproces en geeft je meer informatie over hoe je DBus World kan gebruiken op onze servers. Lees het volledige artikel om al het nodige ingesteld te hebben. Op het einde van dit artikel vind je enkele veel gestelde vragen die een antwoord zouden moeten bieden op al je vragen!


DBus World Client functies

Eerst zullen we starten met enkele functies die de DBus World Client aanbiedt.

 • Implementatie van buslijnen in het spel
 • Registreren van je gereden buslijnen
 • Overlay in het spel dat informatie weergeeft over je buslijn

Installatie

Dat je alle functies weet is nogal nutteloos als je niet de benodigde middelen geinstalleerd hebt om ze te gebruiken. We starten het installatieproces door naar de DBus World website te gaan. Als je problemen ondervindt met DBus World kan je verdere hulp hier vinden op hun website.

 1. Maak een account aan op hun website: https://dbusworld.com. Als je al een account hebt, log dan in op je account.
 2. Download nu de DBus World Client.
 3. Als je de client hebt gedownload moet je de installer uitvoeren en de instructies volgen. Wees zeker dat je de correcte installatie kiest en Documenten locatie. Als je niet weet waar je spel geïnstalleerd is, klik dan hier om het uit te vinden.
 4. Je kan de installatie van "Basic Content" overslaan aangezien TruckersMP alle busmodellen aanbiedt, behalve als je DBus World wilt gebruiken in singleplayer.
 5. Na een succesvolle installatie kan je de client opstarten. Je zal mogelijks gevraagd worden om de DLL telemetry files te updaten wat nodig is voor DBus World om te werken. Je zal moeten inloggen in de client door dezelfde gegevens te gebruiken die je eerder gebruikte op de website.
  Login
 6. De installatie en setup is nu compleet. Wanneer je de DBus World Client opstart zou je dit moeten zien.
  DBus World Client

Indien gevraagd, wees zeker om de laatste telemetry update te installeren! Om zeker te zijn dat je de laatste telemetry versie hebt, ga naar "Settings" en klik op "Download Last Telemetry".


Sneltoetsen

DBus World Client sneltoetsen

In het programma kan je de sneltoetsen instellen die je wilt gebruiken. Je vindt deze in "Settings". Keybindings in Settings

Enkel de "Change window" instelling is relevant wanneer je de DBus World Client gebruikt op onze servers. Deze zal schakelen tussen de verschillende overlays in het spel, zoals de introductie, een tijdschema en lijninformatie wanneer je een lijn hebt gestart.

DBus World sneltoetsen in het spel

Er zijn ook twee toetsbindingen beschikbaar voor de overlay in het spel. Om ze te veranderen moet je de volgende stappen volgen:

 1. Open het spel en wacht tot de DBus World overlay zichtbaar is.
 2. Druk op "Delete" (standaard toetsbinding) om een nieuw venster te openen. "Plugin Manager"
 3. Ga naar het "Key Bind" tablad, je kan de opgelijste toetsbindingen daar wijzigen.

Het is mogelijk om de overlay compleet te verbergen met een van deze commands. De standaard toets hiervoor is 'End'.

It is possible to hide the overlay completely with one of these commands. The default key for this is ‘End’.

Standaard sneltoetsen in het spel

Er zijn ook enkele toetsbindingen die je nodig hebt van de standaard game instellingen. Dat zijn de volgende:

 • Rechter venster openen
 • Rechter venster sluiten
 • Linker venster openen
 • Linker venster sluiten

Deze toetsbindingen worden gebruikt om de deuren van de bus te openen en te sluiten. Deze zullen nodig zijn eens je de passagiers je bus wilt laten betreden.


Hoe het werkt

Wanneer je de toetsbindingen hebt ingesteld naar je eigen voorkeur is het tijd om passagiers te gaan vervoeren!

Om te beginnen moet je de DBus World Client opstarten voordat je TruckersMP opstart. Wanneer je ingeladen bent in het spel moet je jouw bus klaar maken. Als je nog geen bus hebt kan je er een kopen bij elke vrachtwagenhandelaar in het spel (behalve bij handelaars in het Verenigd Koninkrijk).

Laten we nu een buslijn starten in de DBus World Client.

 1. ALT+TAB uit je spel en open de client.
 2. Selecteer "TruckersMP Bus Routes" als map.
 3. Kies & selecteer de buslijn die je wilt rijden.
 4. Check de lijninformatie en tijdschema op de rechterkant.
 5. Klik op "Start" en je buslijn zal gegenereerd worden in het spel. De client zal ook de informatie van de buslijn weergeven.
 6. TAB terug in het spel en je zal zien dat je navigatie nu een route heeft gezet voor jou. De overlay in het spel zal ook wat informatie weergeven over je huidige buslijn. Starting a Line

Nu kan je rijden richting je eerste bushalte om je eerste passagiers op te pikken.
Wanneer je aan je bushalte bent zal je een marker zien waar je moet parkeren. Loading Marker

Zorg ervoor dat je deuren aan de kant zijn van waar de passagiers aan het wachten zijn. Eens je geparkeerd bent open je jouw deuren door de toetsbindingen te gebruiken die je eerder hebt ingesteld. Er zal ook een bericht verschijnen op je route advisor die je eraan herinnert om je deuren te openen. Nu zullen je passagiers instappen en plaatsnemen in je bus. Passengers Boarding

Eens alle passagiers neerzitten zal er een bericht, en stem zijn die je laat weten dat alle passagiers ingestapt zijn. Nu kan je naar de volgende halte rijden. Op het einde van je buslijn zal je opdracht beëndigd worden en zullen de passagiers vertrekken.

Je kan dan een nieuwe buslijn starten door de eerder vermelde stappen opnieuw te volgen.

DBus World Ondersteuning

Terwijl wij enkele gameplay functionaliteiten aanbieden zoals passagiers die de bus betreden, ingame economie en meer, DBus World biedt het routesysteem aan, client, en veel meer.
Als je problemen ondervindt met de DBus World Client, of basis functionaliteiten, aarzel dan niet om de DBus World support te contacteren.
Documentatie: https://dbusworld.com/docs
Support: https://discord.gg/KtQCeaX


Veelgestelde Vragen

"Is het mogelijk om aangepaste routes te rijden in TruckersMP?"

 • Ja! Het is mogelijk om eigen aangepaste buslijnen te maken over de hele map. Je vindt meer informatie betreffende dat door dit kennisartikel te lezen [hier](KB LINK).

"Kan ik met andere bussen rijden?"

 • Op dit moment is er maar één bus beschikbaar in het spel, dit door de enorme hoeveelheid tijd en middelen die nodig zijn om een extra voertuig toe te voegen aan het spel.

"Waarom is de voorkant van de bus non-collision?"

 • De voorkant van de bus is non-collision om zeker te zijn dat je door elk tolstation kan gaan in het spel. Anders is het activatiepunt niet toegankelijk wanneer je met de bus bij sommige tolstations rijdt. Daarnaast helpt het ook wanneer je een hoge stoeprand of hobbel nadert.

"Kan ik buslijnen aanmaken op de ProMods servers?"

 • Nee, op dit moment is het niet mogelijk om buslijnen te starten op de ProMods servers. Je moet een buslijn van "TruckersMP Bus Routes" kiezen om het te doen werken op onze servers.

"Ik sta geparkeerd op de witte marker om mijn passagiers in te laden, maar ze stappen niet in?"

 • Wanneer je op de correcte plaats geparkeerd staat moet je zeker zijn dat je jouw deuren hebt geopend.
 • Wees zeker dat de deuren aan de correcte kant zijn om je passagiers te laten instappen, anders zal het ze niet toestaan om in te stappen.

"Kan ik de bus gebruiken zonder DBus World te downloaden?"

 • Om de beste speelervaring te beleven, en om uitermate gebruik te maken van de exclusieve functies die gemaakt zijn in TruckersMP, zal je de DBus World Client moeten installeren en het gebruiken naast TruckersMP. Dit is wat we aanbevelen! Echter is het technisch gezien mogelijk om met de bus te rijden zonder de client te gebruiken, al zal je dan niet in de mogelijkheid zijn om passagiers te vervoeren.

"Kan ik de tekst die weergegeven wordt op de voorkant van m'n bus veranderen?"

 • Spijtig genoeg is het niet mogelijk om eigen tekst weer te geven op de voorkant van je bus. Echter kan je er wel voor kiezen om de volledige tekst te verwijderen indien je dit wenst.

"Waarom laadt m'n spel niet wanneer ik het “DBus” profiel selecteer?"

 • Wanneer je TruckersMP speelt moet je jouw standaardprofiel selecteren. Het "DBus" profiel dat je mogelijks geïnstalleerd hebt met de DBus World Client wordt enkel gebruikt voor de singleplayer ervaring en werkt niet in TruckersMP.

Ondervind je nog andere problemen?

 • We raden aan dat je jouw spel afsluit, jouw DBus World instellingen controleert in de client en zeker te zijn dat de bestandslocaties correct zijn. Je kan ook proberen om de laatste telemetry te herinstalleren van de DBus World Client. Als je toch nog problemen ondervindt na dit, dan moet je hier een kijkje nemen, of contacteer je DBus World support via Discord.