Eigen buslijnen aanmaken


Last update: 04 Aug 2022 18:38 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1610Deze handleiding bevat alle essentiële stappen die nodig zijn om te leren hoe je eigen buslijnen kunt maken, en dan ook rijden, in TruckersMP samen met nuttige tips en hulpmiddelen om er zeker van te zijn dat dit proces zo rechtuit verloopt als maar kan! Als je deze handleiding leest heb je waarschijnlijk al de DBus World Client geïnstalleerd, en heb je al enkele standaard buslijnen uitgeprobeerd om een idee te krijgen van hoe de bussen zijn geïntegreerd in TruckersMP. Indien niet kan je hier meer informatie vinden over de introductie van bussen en hier vind je meer informatie over hoe je de DBus World Client kan gebruiken met TruckersMP.

Terwijl ons eigen team veel standaard buslijnen heeft gecreëerd voor jou om van te genieten, met haltes over de hele map, begrijpen we dat je jouw eigen buslijnen wilt maken, misschien een die naar je favoriete gebied gaat of terwijl je verschillende bushaltes bezoekt in een konvooi met je vrienden. Daarom hebben we een handleiding gemaakt voor jou om het proces om je eigen routes toe te voegen zo gemakkelijk mogelijk te maken!

Voordat we beginnen is het belangrijk om enkele belangrijke punten te vermelden waarvan je je bewust moet zijn. Ten eerste, je kan geen passagiers oppikken waar je maar wilt op de map. Je kan enkele maar stoppen in steden op de SCS map waar er een busstation aanwezig is in een non-collision zone. Jammer genoeg kunnen andere locaties, zoals bushaltes aan de kant van de weg, niet gebruikt worden. Een volledige lijst met alle beschikbare steden zal beschikbaar zijn verder in dit artikel, dus je moet je hierover nog geen zorgen maken. Ten tweede, je zal mogelijks afwijken van je route, maar het spel programmeert je navigatie met de meest directe route en zal dit markeren met tussenpunten. Deze zullen automatisch worden geupdate gedurende je route, dus elke verandering die je maakt aan je route op de map zal gereset worden. Kort gezegd, je kan een omweg nemen maar wees ervan bewust dat je niet je navigatie kan gebruiken om dit te doen. Ten laatste, het is belangrijk dat je alle stappen uit deze handleiding volgt, anders is het zeer waarschijnlijk dat je eigen buslijn niet zal werken, of zelfs niet zal verschijnen.


Stap één

De eerste stap die je moet doen is beslissen welke route je wilt maken. In het kader van deze tutorial zal ik een buslijn maken in het VK, van Liverpool naar Londen met een tussenstop in Manchester, Birmingham en Sheffield. Nogmaals, houd er rekening mee dat je enkel maar kan stoppen in steden met een eigen busstation zoals eerder vermeld!

Wanneer je de route hebt bepaald zal je het moeten markeren op de map zodat je de route kan rijden en de rijtijden kan bepalen. Deze zullen later heel belangrijk zijn. Eens je jouw lijn hebt aangemaakt zal ons systeem automatisch je navigatie instellen in de toekomst, dus wees zeker dat je jouw route markeert met tussepunten (als er meerdere haltes zijn) naar de busstations, en niet ergens anders! Je ziet een voorbeeld hieronder:

Map of the Route


Stap twee

Nu dat je jouw route hebt samengesteld is het tijd om het aantal kilometers alsook de rijtijd van in het spel te noteren. Je moet nu gewoon de route rijden om de tijden te berekenen die gebruikt zullen worden wanneer je jouw eigen buslijn toevoegt. Als je route gewoon van punt A naar punt B gaat kan je gewoon de tijd uit het spel nemen (in minuten) die het je kost om van start naar einde te rijden. Maar als je meerdere haltes hebt, zoals in mijn voorbeeld route, moet je de tijd opnemen die je nodig hebt om naar de volgende halte te rijden, zodat je die later kunt toevoegen!

Het is belangrijk om deze informatie ergens vast te leggen zodat je het later kan gebruiken wanneer je jouw buslijn toevoegt aan DBus World. Een goede manier om dit te doen zou zijn als volgt:

Totale Route Lengte = 831 km

  • Liverpool naar Manchester = 33 minuten
  • Manchester naar Sheffield = 51 minuten
  • Sheffield naar Birmingham = 72 minuten
  • Birmingham naar Londen = 84 minuten

Stap drie

Nu dat je alle tijden hebt, en je route hebt uitgetest zijn we klaar om verder te gaan! Voor de volgende stap zullen we leren hoe je een buslijn kan toevoegen aan de DBus World Client, zodat je deze route kan rijden op TruckersMP. Eerst en vooral zullen we je 'DBus Client' map moeten vinden op je computer. Normaal gezien vind je die in je documenten folder, samen met je 'Euro Truck Simulator 2' en 'ETS2MP' mappen, zoals hieronder:

Image1

Eens je in die folder bent moet je de 'lines' map vinden. Deze zou bovenaan moeten staan en gemakkelijk te vinden zijn. In deze map kan je alle buslijnen vinden die je kan selecteren in de DBus World Client. Opnieuw zou de afbeelding hieronder moeten helpen:

Image2

Nu dat je hier bent zal je verschillende tekstbestanden zien die verschillende namen hebben. Al deze bevatten buslijnen voor verschillende mappen die gebruikt kunnen worden met de DBus World Client. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken zullen we het 'truckersmp' bestand als basis gebruiken om ons eigen nieuw bestand te maken, waar we dan onze eigen buslijnen kunnen toevoegen. Dit zie je hieronder:

Image3

Daarom zal je dit bestand moeten kopiëren en plakken, dit door ofwel met de rechtermuisknop erop te klikken, of door 'Ctrl + C' en 'Ctrl +V' te gebruiken op je toetsenbord. Je folder zou er dan zo moeten uitzien:

Image4

Geweldig, dit ziet er al goed uit! Nu mag je dit bestand hernoemen naar iets waardoor je weet wat dit doet. Ik zou aanraden om een naam te kiezen zoals 'customroutes' zoals ik heb gedaan. Nu zou je dit moeten zien in je folder:

Image5


Stap vier

Je hebt nu met succes een nieuw bestand aangemaakt dat je toestaat om een nieuwe 'map' te selecteren in-game die je eigen buslijnen zal bevatten. Echter, op dit moment is dit nog exact hetzelfde zoals de door TruckersMP gemaakte buslijnen. Daarom zullen we je nu leren hoe je eigen routes kan toevoegen in het tekstbestand! Om te beginnen open je jouw 'customlines' tekstbestand, wat zou moeten lijken op de afbeelding hieronder:

Image6

Eerst zal je moeten beslissen hoe je jouw eigen buslijnen wilt noemen. Dit zal de naam zijn die je selecteert in de mappen categorie in de DBus World Client. Om dit te doen kan je de eerste tekstregel van het tekstbestand veranderen waar het nu "TruckersMP Bus Routes" zegt. Voor dit voorbeeld zal ik mijn set routes "Stan's Bus Jobs" noemen. Maar deze naam kan alles zijn wat je wilt.

Image7

De volgende tekstregel eronder, waar er "truckersmp" staat, bepaalt welke map je zal op spelen. Aangezien we deze buslijnen zullen gebruiken op TruckersMP is het belangrijk om deze tekstregel NIET TE veranderen, anders zullen we buslijnen aanmaken voor een andere map.

Nu dat we het bestand de juiste naam hebben gegeven kunnen we de buslijnen verwijderen die we niet nodig hebben. Om dit te doen kan je simpelweg alles verwijderen, beginnende met '2: London > Liverpool (831 km)' en alles erachter inbegrepen. Je tekstbestand zou er nu als volgt moeten uitzien:

Image8

Zoals je kan zien hebben we nu nog maar een buslijn meer, welke we kunnen gebruiken als een sjabloon. Om het nog gemakkelijk te maken zal je zien dat de overgebleven buslijn de Liverpool naar Londen lijn is die ik eerder gemaakt heb. De bovenste regel van deze buslijn is de naam die weergegeven wordt in de DBus World Client. Opnieuw, je mag dit veranderen naar gelijk wat je wilt. Voor dit voorbeeld zal ik het 'Northern Tour (831km)' noemen, maar dit kan gelijk wat zijn dat je wilt!

Image9

Daaronder zal je de namen zien van de haltes langs je route, gevolgd door een reeks coördinaten. Deze coördinaten zijn de locatie van het busstation op de map in de voornoemde stad. Het laatste cijfer op elke tekstregel is de tijd in minuten die het in beslag neemt om naar de volgende halte te rijden. Daarom zijn de eerder genoteerde tijden belangrijk! Gelukkig hebben we een blad gemaakt met alle coördinaten voor jullie om te gebruiken, zodat je deze zelf niet moet vinden. Je kan toegang krijgen tot dit blad door hier te klikken.

Als we naar dit blad kijken kan je zien dat er een lijst is van alle coördinaten die je nodig kan hebben, en gesorteerd op land in een alfabetische volgorde. De volgende stap spreekt voor zich aangezien je nu de steden moet vinden waar je passagiers wilt gaan oppikken en de coördinaten ervan moet toevoegen in het tekstbestand, onder de naam van de buslijn. In mijn voorbeeld zal ik de coördinaten moeten vinden voor Liverpool, Manchester, Sheffield, Birmingham en Londen. Je moet deze dan kopiëren in het tekstbestand in de volgorde waarin je ze wil hebben in je route, zoals ik hieronder heb gedaan:

Image10

En nu is er nog maar één stap te gaan! Je zal zien dat op het einde van de reeks coördinaten er plaats is voor een stuk tekst dat zegt "TIME (MINS)". We zullen nu de waarden toevoegen die we eerder verzameld hebben wanneer we de route reden zodat we deze tekst kunnen veranderen. Door dit te doen zal het programma weten hoe lang het duurt om naar elk busstation te rijden.

De tijd die je nodig hebt voor van het ene busstation naar het andere te gaan zal je moeten toevoegen op het einde van de coördinaten waarmee je begonnen bent. Bijvoorbeeld, de tijd die het me kostte om van Liverpool naar Manchester te rijden was 33 minuten, dus zal ik dit toevoegen aan het einde van de tekstregel met 'Liverpool'. De tijd die het in beslag nam om van Manchester naar Sheffield te rijden was 51 minuten, dus zal ik dit toevoegen op het einde van de lijn met de 'Manchester' coördinaten. Wanneer je bij de eindlocatie (in dit geval Londen) komt kan je het einde afsluiten door "0" toe te voegen in de laatste sectie, aangezien je niet nog naar een ander busstation zal rijden op deze buslijn. Dit kan je allemaal zien in de onderstaande afbeelding:

Image11

En dat is het...je hebt je eerste buslijn toegevoegd! Van cruciaal belang is om dit bestand op te slaan door ofwel 'Ctrl+S' in te drukken op je toetsenbord, of door op 'Bestand' te klikken en dan op 'Opslaan'.

Je zal merken dat je buslijn tussen twee liggende streepjes staat (_). Als je wenst om nog meer eigen buslijnen te maken moet je exact hetzelfde proces volgen zeker zijnde dat je jouw extra buslijnen plaats nemen tussen twee liggende streepjes, zoals hier te zien:

Image12


Stap vijf

Nu dat je jouw eigen buslijn met succes hebt aangemaakt zal je in staat zijn om het te selecteren in de DBus World Client om het te rijden in TruckersMP! Om dit te doen open je eerst je DBus World Client, daarna start je TruckersMP op zoals normaal. Eens je in het spel bent en klaar bent om passagiers op te pikken, gebruik je 'Alt+Tab' op uit het spel te gaan en de DBus World Client kan gebruiken. Eerst moet je jouw map selecteren, wat de naam zal hebben dat je het eerder hebben gegeven in het tekstbestand. In mijn geval heb ik het "Stan's Bus Jobs" genoemd. Het zou er zo moeten uitzien:

Image13

Dan kan je naar het buslijn selectie keuzemenu gaan, en zoek naar de naam van je buslijn die je net gemaakt hebt. In dit voorbeeld heb ik het mijne "Northern Tour (831 km)" genoemd.

Image14

Eens je dit gedaan hebt kan je op "Start" drukken om de selectie van je eigen buslijn af te ronden, en je passagiers in het spel te spawnen, samen met je buslijn die in het spel wordt geprogrammeerd. Op hetzelfde moment zal je een hoorbare aankondiging horen en zal het programma veranderen en het volgende weergeven:

Image15

Je kan ook op "Show Timetable" drukken wat de rijtijden van je route zal weergeven waaraan je je moet proberen te houden. Je zal zien dat dit de tijden zijn die je zelf in het spel hebt genoteerd, en toegevoegd hebt aan het tekstbestand.

Image16

En daar ga je dan! Alles is nu klaar en je kan doorgaan met het laten instappen van je passagiers in je bus. Na het werk dat je in het maken van je eigen route hebt gestoken zal het extra genieten zijn om de weg op te gaan en van het landschap te genieten. Nu je zelf een eigen buslijn hebt aangemaakt zal het veel gemakkelijk zijn de volgende keer dat je een nieuwe route wilt maken!


Stap zes (optioneel)

Deze laatste stap is helemaal optioneel, en toont hoe je jouw route kan delen met andere mensen zodat zij ook kunnen genieten van je eigen route, of kunnen meerijden in een konvooi. Hoofdzakelijk is het nodig om de andere persoon te voorzien van je "customroutes" tekstbestand dat je gemaakt hebt, om je eigen buslijn te delen. Hoe je dit deelt is aan jou, het tekstbestand kan worden doorgegeven aan je vriend via Discord, e-mail, of zelf een link naar een online opslagplatform zoals Google Drive of OneDrive, waar ze het kunnen downloaden.

Als je in plaats daarvan een bestand ontvangt van iemand anders kan het proces niet simpeler zijn! Je downloadt gewoonweg het tekstbestand, en voegt dit toe aan je 'lines' map binnenin je DBus Client map. Zoals hiervoor vind je dit gewoonlijk in je documenten folder, samen met je 'Euro Truck Simulator 2' en 'ETS2MP' mappen. Als je al eigen routes hebt die je niet wilt verliezen door je tekstbestand te vervangen kan je gewoonweg de naam veranderen van het gedownloade tekstbestand, om geen bestanden conflict te veroorzaken. De naam kan veranderd worden naar gelijk wat, zoals "customroutes2" of "downloadedroutes".


En dat is absoluut alles dat je moet weten om eigen buslijnen voor DBus World in TruckersMP te maken, en te delen! Ik hoop dat deze handleiding nuttig was en dat het je heeft toegestaan om te leren hoe je eigen buslijnen kan gebruiken.

We hopen dat je geniet van het gebruik van bussen op TruckersMP, door onze samenwerking met DBus World. Als je moeite hebt met iets in deze handleiding kan je gerust om hulp vragen in onze Discord support kanalen waar hopelijk iemand je zal kunnen helpen. Als je feedback hebt betreffende deze handleiding mag je gerust een feedback ticket openen om Community Management te contacteren, waar je dit aan ons kan presenteren en ons je bedenkingen kan laten weten.

Hou je goed, en geniet van het bus rijden!