Chatten


Last update: 23 Sep 2021 13:28 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/813Tijdens het spelen op TruckersMP draait het allemaal om het samen rijden met vrienden en andere spelers van over de hele wereld. Je kunt op twee verschillende manieren communiceren: via de chat of via onze ingebouwde CB-radio met verschillende kanalen om uit te kiezen.

Beide manieren van communiceren zijn beperkt tot een bereik van ongeveer 500 meter. Dat betekend dat iedereen binnen deze radius de chat kan zien en horen. Zodra ze deze radius verlaten, zullen ze je berichten niet meer ontvangen. Server aankondigingen en privéberichten zijn niet gelimiteerd aan een radius.


Chatten door middel van tekst

Om een bericht in de chat te versturen, druk op de "y" knop op je toetsenbord en begin met het typen van je bericht. Eenmaal klaar, druk op enter en uw bericht wordt verzonden. Om het nog beter te maken, wij ondersteunen privéberichten tussen twee spelers. Je kunt makkelijk een privébericht naar een enkele speler sturen door het /pm commando te gebruiken met het in-game ID van de ontvanger. Zie dit artikel voor meer informatie over commando's.

/pm 123 Dit is een privébericht naar de speler met het ID 123.

Het antwoorden van een privébericht kan gedaan worden met het volgende commando, maar houdt er rekening mee dat dit zal worden verstuurd naar de laatste speler die jou een privébericht heeft verstuurd.

/r Mijn eerste antwoord naar de afzender Dit is een antwoord naar de speler die jou het laatst een bericht heeft verstuurd.

In de tekst-chat kan je ook spelers in de buurt vermelden. Deze berichten worden dan in de chat van de vermelde speler gemarkeerd. Dit kan gedaan worden met:

@IethaI Dit zal de speler vermelden met de naam IethaI
of
@123 Dit zal de speler met het in-game ID 123 vermelden.

De tekst-chat kan ook gebruikt worden om speler informatie te verzamelen indien nodig, dit kan handig zijn wanneer je een speler op een later moment op onze website wilt rapporteren. Dit kan gedaan worden met het volgende commando:

/pinfo 123 Dit zal jou informatie geven over de speler met ID 123.


Chatten door middel van spreken

Als je de speelervaring naar een hoger niveau wilt tillen, kan je gebruikmaken van de voice chat en praten in een van de vele beschikbare CB-radiokanalen, variërend van 1 tot 20. Het selecteren van kanaal 0 zal de CB-radio uitschakelen, waardoor je niemand meer kunt horen of met iemand kunt spreken. Zorg er voor dat jouw microfoon correct is geconfigureerd op jouw computer, en raadpleeg de TAB-instellingen voor verdere aanpassingen. Praten kan gedaan worden door de "X" toets ingedrukt te houden.

Tags

Author

Doggo.'s avatar

Doggo.

Thanks for all the happy memories