Installatie

Last update: 08 Mar 2020 14:02 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/833

TruckersMP installeren is gemakkelijk en gratis; het kost enkel een paar minuten. Aan de hand van deze handleiding zal je de benodigde stappen doorlopen.

Stap 1: Download de mod en unzip het bestand

De TruckersMP Launcher kun je downloaden op https://truckersmp.com/download. Zodra je dat gedaan hebt, unzip het bestand dan.

Let op: om de launcher te kunnen downloaden moet je ingelogd zijn.

Stap 2: Installeer de launcher

Wanneer je het bestand unzipt hebt, open de folder dan en klik op "Install TruckersMP.exe".

Ga akkoord met de License Agreement en kies een locatie op je computer waar je de launcher wilt.

Launcher location menu

In het volgende menu kies je wat voor type installatie je wilt. Als je hier niet zeker van bent, kies dan simpelweg "Full installation". Vervolgens kies je welke games je wilt toevoegen aan de launcher. Als je alleen Euro Truck Simulator 2 wilt toevoegen, dan klik je alleen "ETS 2 Multiplayer" aan en hetzelfde geldt voor American Truck Simulator (ATS). Indien je voor beide games kiest, klik dan beide opties aan.

Choose games menu

Na het selecteren van de games die je wilt toevoegen aan de launcher moet je specificeren waar de games geïnstalleerd staan op je computer. Afhankelijk van hoe je de games hebt verkregen kan deze stap verschillen, maar waarschijnlijk hebben de meeste mensen de games gedownload via Steam. In dat geval is de locatie hoogstwaarschijnlijk het volgende:

• "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\American Truck Simulator";
  • "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Euro Truck Simulator 2".

ATS location menu

ETS 2 location menu

In de volgende stappen kies je de locatie van de launcher en of je een icoon op je desktop wilt hebben. Nadat je dit hebt gedaan is de installatie afgerond.

Vaak voorkomende problemen met de installatie

Voor meer informatie en oplossingen voor vaak voorkomende problemen met de installatie kun je hier terecht.