Algemene oplossingen


Last update: 20 Sep 2021 13:51 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/899Als je een algemeen probleem hebt is de oplossing vaak simpel. In dit artikel bieden we oplossingen we enkele algemen problemen.

Start het spel als Administrator

Veel voorkomende problemen worden veroorzaakt omdat jouw systeem niet de juiste toestemmingen heeft om de TruckersMP launcher op te starten. Dit kan verholpen worden door de launcher als administrator uit te voeren.

  • Klik hiervoor op de TruckersMP launcher met de rechtermuisklik;
  • Kies 'Als Administrator uitvoeren'.

Start ETS2 met DirectX (64-bit)

Om ETS2 met DirectX te openen ga je naar je Steam launcher en ga je naar je games bibliotheek. Kies Euro Truck Simulator 2, klik op de play knop en kies Launch with DirectX11 (64-bit). DirectX9 is momenteel niet meer beschikbaar voor de huidige versie van ETS2.

Picture

Zorg dat je de meest recente versie hebt van .NET Framework

De meest recente versie van .NET Framework kun je hier downloaden.

TruckersMP volledig opnieuw installeren

Het volledig opnieuw installeren van TruckersMP kan soms problemen verhelpen. Dit doe je als volgt:

  • Open de Windows zoekfunctie en zoek voor %programdata%. Hiermee vind je de folder genaamd %programdata%, open die folder;
  • Probeer binnen deze folder de TruckersMP folder te lokaliseren en verwijder deze;
  • Open je documenten en verwijder de folder(s) ETS2MP / ATSMP;
  • Open je Windows instellingen en ga naar 'Apps en onderdelen'. Zoek in dat menu naar de TruckersMP launcher en verwijder deze;
  • Ga naar onze download pagina en download de launcher opnieuw;
  • Eenmaal geïnstalleerd, run de launcher als Administrator en volg de instructies. Zorg ervoor dat je de juiste ETS2/ATS directories invoert! Meer informatie omtrent het installeren van de launcher kun je in dit artikel lezen.

Je gamebestanden verifiëren

Om je gamebestanden te verifiëren ga je naar Steam. Ga vervolgens naar je game bibliotheek en gebruik de rechtermuisklik op Euro Truck Simulator 2.

Ga dan naar het menu Properties en Local files. Klik vervolgens op "Verify integrity of game files" en wacht tot het proces voorbij is. Het is mogelijk dat je een nieuwe download via Steam aangeboden krijgt na het uitvoeren van de controle.

Wat als geen enkele oplossing heeft geholpen met mijn probleem?

Als geen enkele oplossing heeft geholpen met jouw probleem, kijk dan op jouw probleem in een ander Knowledge Base artikel besproken wordt, ons forum of contacteer ons Support team.