Conversație


Last update: 31 Oct 2021 14:34 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/90În timp ce vă jucați, este pus accentul pe condusul cu prietenii și cu alți jucători de pe tot mapamondul. Puteți socializa în două moduri diferite în timp ce vă jucați, folosind chat-ul text sau chat-ul de voce - CB cum i se spune în lumea șoferilor.

Amândouă căile de comunicare sunt limitate la o rază de aproximativ 500 de metri. Asta înseamnă că oricine în raza dumneavoastră vă poate auzi sau citi conversația de pe chat. După ce ies din acea rază, aceștia nu mai pot primi mesajele dumneavoastră. Mesajele de server și mesajele private nu sunt limitate de rază.


Conversația Text

Pentru a trimite un mesaj în chat, apăsați butonul "y" de pe tastatură și introduceți mesajul. Când sunteți gata, puteți apăsa enter iar mesajul dumneavoastră va fi trimis. Pentru a face asta și mai atractiv, acceptăm și mesajele private între doi jucători. Puteți cu ușurință să trimiteți un mesaj unui singur jucător în privat folosind comanda /pm și cu ID-ul din joc al jucătorului. Verificați acest articol pentru mai multe informații despre comenzi.

/pm 123 Acesta este un mesaj privat către jucătorul cu ID-ul 123.

Pentru a răspunde la mesaj puteți folosi următoarea comandă, dar rețineți că răspunsul va fi trimis ultimului jucător care v-a trimis un mesaj privat.

/r My first reply to the sender Acesta este un răspuns către jucătorul care v-a trimis un mesaj în privat ultimul.

În chat-ul de text, puteți de asemenea să menționați jucătorii din apropiere. Aceste mesaje for fi evidențiate în chat pentru jucătorul menționat. Această caracteristică poate fi folosită astfel:

@IethaI Asta va menționa jucătorul cu numele IethaI.
or
@123 Asta va menționa jucătorul cu ID-ul din joc 123.

Chat-ul de text poate fi folosit și pentru a obține informații despre jucători, această funcție poate fi utilă când doriți să raportați un jucător pe website-ul nostru. Acest lucru poate fi făcut cu următoarea comandă:

/pinfo 123 Asta vă va oferi informații despre jucătorul cu ID-ul din joc 123.


Conversația Vocală

Dacă doriți să duceți această experiență la un alt nivel, puteți să folosiți chat-ul de voce și să vorbiți în unul dintre multele canale radio, care sunt de la 1 îână la 20. Selectarea canalului 0 va dezactiva radioul, astfel că nu veți mai putea să auziți sau să vorbiți cu oricine. Vă rugăm să verificați dacă microfonul dumneavoastră este configurat corect și să consultați setările din meniul TAB pentru alte adjustări. Puteți vorbi ținând apăsată tasta "X".