2FA inschakelen


Last update: 26 May 2020 13:58 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/956Het inschakelen van de two-factor authenticator (2FA) is een manier om je account extra te beschermen. Het inschakelen is vrij simpel, maar om het te kunnen begrijpen heb je een authenticator applicatie op je smartphone nodig. Er zijn verschillende applicaties beschikbaar die een dergelijke dienst aanbieden. Je kunt die zelf via het internet vinden, reviews lezen en dan beslissen welke jij wilt gebruiken.

Zo schakel je 2FA in:

  1. Log in op jouw TruckersMP account;
  2. Ga naar de Account tab, rechtsboven in het scherm;
  3. Klik op "Settings";
  4. Selecteer de tab "Account Settings";
  5. Onder het kopje "Two Factor Authentication" zie je een knop met de tekst "Enable Two Factor Authentication", klik daarop; Visual example
  6. Er verschijnt nu een QR code op je scherm. Open de authenticator app en scan de code.

Zorg ervoor dat je de backup codes opslaat!

Als je de bovenstaande stappen zorgvuldig hebt uitgevoerd, dan is je TruckersMP account als het goed is nu beschermd met 2FA. Op het moment dat je 2FA activeert verschijnen er backup codes op jouw scherm. Zorg ervoor dat je die bewaard, bijvoorbeeld met behulp van een screenshot! Dit is zeer belangrijk, aangezien je de backup codes ooit nodig kunt hebben als je om een of andere geen toegang meer hebt tot de authenticator app die je gebruikt hebt.