Medal.TV'yi Kullanarak Oyun Kaydı Nasıl Yapılır
Last update: 17 Jun 12:03 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1817
Medal, hepsi bir arada bir programdır ve buradan indirilebilir*. Arka planda çalışır ve yapılandırmanıza bağlı olarak son 15 saniyeden 20 dakikaya kadar olan görüntüleri kaydedebilir.
- Medal'ı başlatın. Oturum açmanız veya bir Medal hesabı oluşturmanız gerekecektir. Medal tarafından sağlanan seçeneklerden birini kullanarak hesap oluşturun veya giriş yapın.

Giriş yaptıktan sonra aşağıdakine benzer bir ana sayfanız olmalıdır.

- Medal’ın sol alt köşesinde Ayarlar düğmesine tıklayarak ayarları gözden geçirin ve değişiklik yapın

Gözden geçirmeniz gereken bazı ayarlar:
- Klipler ve Kayıt ayarlarında, Genel Kayıt bölümünde, Klipleri Yakala seçeneğini açın, klip uzunluğunu belirleyin ve bir kısayol tuşu atayın.

- Klipler ve Kayıt ayarlarında, Genel Kayıt bölümünde, kullanmak istediğiniz Kalite ayarını yapın. Hazır ayarları kullanabilir veya kendinize özel bir ayar yapılandırması oluşturabilirsiniz.

- Klipler ve Kayıt ayarlarında, Depolama Ayarları bölümünde, Kayıt Klasörü Konumunu belirleyin. Bu, istediğiniz herhangi bir yerde olabilir. Ayrıca burada yerel depolama sınırı da belirleyebilirsiniz.

- Klipler ve Kayıt ayarlarında, Genel Kayıt bölümünde, kullanmak istediğiniz Kalite ayarını yapın. Hazır ayarları kullanabilir veya kendinize özel bir ayar yapılandırması oluşturabilirsiniz.

- Artık oyunu kaydetmeye hazırsınız. Klip almak için, daha önce ayarladığınız kısayol tuşuna basabilirsiniz. Medal, başarılı bir şekilde klip aldığınızı belirten bir ses çıkaracak ve aşağıdaki gibi bir kaplama gösterecektir.

- Medal içinde Kütüphane (Library) bölümüne giderek kaydettiğiniz klibi görebilirsiniz. Yüklemek istediğiniz klibe tıklayın.

- Video, zaman çizelgesi ile gösterilecektir. Sarı çubuğu kaydırarak klibinizi istediğiniz bölüme kırpabilirsiniz.

- Videonuzu kırptıktan ve yapmak istediğiniz diğer düzenlemeleri tamamladıktan sonra, sağ tarafta klibinize bir isim verebilir ve albüm oluşturma gibi diğer ayarları değiştirebilirsiniz.

- Ayarları tamamladıktan sonra Gönder (Post) düğmesine tıklayarak devam edebilirsiniz.
Medal’ın sağladığı "Bağlantı Oluştur (Create Link)" özelliğini KULLANMAMALISINIZ, çünkü bu bağlantılar birkaç hafta sonra geçersiz hale gelir.
Bu, kural 1.4'ü ihlal ederek cezalandırılmanıza neden olabilir, çünkü rapor kanıtlarının erişilebilir kalması gerekir. Bunun yerine Gönder (Post) ve Liste Dışı (Unlisted) seçeneklerini kullanmalısınız.

Görünürlüğü (Visibility) "Liste Dışı (Unlisted)" olarak ayarlamanızı öneririz. Ardından Gönder (Post) düğmesine tıklayarak yüklemeyi tamamlayabilirsiniz.

- Video yüklendikten sonra, otomatik bağlantı özelliği açıksa Medal, video bağlantısını panonuza (clipboard) kopyalayacaktır. Eğer bu özellik kapalıysa, Bağlantıyı Kopyala (Copy Link) seçeneğini tıklayarak bağlantıyı alabilirsiniz.

Tüm kanıtları topladıktan sonra, diğer oyuncuya karşı raporunuzu buradan gönderebilirsiniz. Rapor sistemi hakkında bilgi sahibi değilseniz, Rapor Sistemi Nasıl Kullanılır başlıklı Bilgi Bankası makalemize göz atabilirsiniz.
*Affiliate link