Algemene launcher errors

Last update: 04 Jun 2020 11:06 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/983

Tijdens het openen en gebruiken van de TruckersMP launcher kunnen soms errors optreden. In deze handleiding bespreken we enkele algemene errors.

System.Runtime.Interop.Services.COMException 0x80072EE4

Doorloop de onderstaande stappen om deze error te verhelpen:

• Zorg dat je de laatste versie van .Net Framework hebt gedownload;
  • Ruim je tijdelijke bestanden op met CCleaner;
  • Check of je tijdelijke bestanden wel op de juiste plek opgeslagen zijn. Zorg ervoor dat ze opgeslagen zijn op C:\Users\name\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache;
  • Als je geen "INetCache" folder hebt, maak dan een nieuwe folder aan en verander de naam naar "temp". Zoek daarna naar "Cookies of tijdelijke bestanden verwijderen". Ga vervolgens naar "Instellingen" en kies "Map verplaatsen". Kies daar de juiste locatie waarnaar hierboven is verwezen.

System.InvalidOperationException "This implementation is not part of the Windows Plaform FIPS validated crypographic algorithms"

Doorloop de onderstaande stappen om deze error te verhelpen:

• Gebruik de Windows toets en R (Win+R) tegelijkertijd op je keyboard;
  • Typ "regedit" en klik op enter (voeg enkel de term in, dus zonder de aanhalingstekens);
  • Navigeer naar "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa\FipsAlgorithmPolicy" en selecteer de map door erop te klikken;
  • Ga naar "Bestand" in het menu;
  • Kies "Exporteren";
  • Sla het bestand als backup op, de locatie kun je zelf kiezen;
  • In het witte scherm naast de mappen, dubbelklik op "Enabled";
  • Voer voor "Waardegegevens" de waarde "0" in (zonder de aanhalingstekens);
  • Klik op "OK";
  • Je kunt het scherm nu sluiten. Herstart je computer en test of het probleem verholpen is.

System.UnauthorizedAccessException: Access to the path 'C:\ProgramData\TruckersMP\core_atsmp.dll' is denied. (dezelfde error kan zich voordoen met ets2mp).

Doorloop de onderstaande stappen om deze error te verhelpen:

• Gebruik de Windows toets en R (Win+R) tegelijkertijd op je keyboard;
  • Typ "%programdata%" en klik op enter (voeg enkel de term in, dus zonder de aanhalingstekens);
  • Zoek naar de folder genaamd "TruckersMP" en verwijder deze;
  • Navigeer naar C:\Program Files\ en verwijder de folder genaamd "TruckersMP Launcher";
  • Ga naar onze website en download en installeer de launcher opnieuw. Let er op dat je dit proces uitvoert als administrator op jouw systeem.
  • Na de installatie open je de launcher, opnieuw als administrator, en kies je "Install Available Updates". Het probleem zou nu verholpen moeten zijn.

Als bovenstaande oplossingen niet het probleem voor jou hebben opgelost, neem dan hier een kijkje of contacteer ons Support team.