Hoe rapporteer je een speler in het spel


Last update: 25 Feb 2020 17:50 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/827Hallo truckers!

Tijdens het rijden kun je soms spelers tegenkomen die de TruckersMP regels overtreden. Aan de hand van deze handleiding zul je leren hoe je zulke spelers kunt rapporteren via het in-game report systeem.

Stap 1: Druk op de Tab toets. Dit zorgt ervoor dat je een menu te zien krijgt waarop spelers te zien zijn die zich in jouw buurt bevinden.

Tab menu

Stap 2: Zoek in het menu naar de speler die je wilt rapporteren. Die kun je bijvoorbeeld doen door te zoeken naar de juiste Player ID of de gebruikersnaam van de speler. Een Player ID is een tijdelijke ID die een speler ontvangt zolang deze verbonden is met de server. In onderstaande afbeelding zijn de Player IDs gemarkeerd met een rood vak.

Player IDs marked

Stap 3: Zodra je de juiste speler hebt gevonden, selecteer die speler dan in het menu. Dat doe je door je cursor te activeren via een rechtermuisklik. Klik daarna op de Report knop die je rechtsonder in het menu kunt vinden.

Report button marked

Stap 4: Wanneer je op de Report knop hebt gedrukt kom je in het report menu. Kies in dit menu de reden waarom je de speler rapporteert. Je kunt maximaal drie redenen selecteren.

In-game report menu

Stap 5: Verstuur je report door op de Send Report knop te drukken.

Send Report button

Als je alle stappen hebt doorlopen, dan is je report nu verstuurd. Afhankelijk van de drukte op de server en het aantal moderators dat online is zal je report beoordeeld worden of na een tijdje automatisch verwijderd worden. Je ontvangt daar respectievelijk de volgende meldingen van: "The report has been reviewed" of "Your report has timed out". Indien jouw report niet behandeld is en je wilt er zeker van zijn dat deze alsnog bekeken wordt, dan kun je spelers ook rapporteren via onze website. Hoe je dat kunt doen, kun je hier lezen.