Как да кандидатствате и станете Game Moderator


Last update: 06 Mar 2021 01:16 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/579Game Moderator работи като част от нашия екип, обучава се от Game Moderation Trainers, контролира се от Game Moderation Leaders и се ръководи от Game Moderation Management. Екипът на Game Moderation е отговорен за осигуряването на приятна, приятелска атмосфера в нашите игрови сървъри и за налагането на правила под формата на наказания, издадени на тези, които нарушават нашите правила. Модераторите на игри също така взаимодействат ежедневно с играчите.

Ролята се състои най-вече от намеса в началото с играчите и информирането им за последиците от неспазването на правилата, така че те могат да избегнат по-строги наказания. За да поддържат приятна атмосфера в играта, Game Moderators имат на разположение няколко инструмента, като неограничен обхват на dev-cam, достъп до полицейска кола и „Admin Panel“, чрез който модераторите имат достъп до различни части от информация, команди, инструменти и репорти, които им помагат при изпълнението на техните задължения.


➥ Основни изисквания

━━━━━━━━━━━━━━━━━

Добро разбиране на английски. Трябва да може да разбирате другите и другите да ви разбират;
 • За предпочитане свободно владеене на английски тук, но силна способност да говорите, пишете и разбирате английски ще бъде удовлетворяващо. Трябва да докажете това отчасти в апликацията си.
Регистриран в уебсайта на TruckersMP за поне 1 година и във Форума за поне шест месеца;
 • Разбира се, необходим е известен опит, тъй като без този опит няма да имате необходимите познания за играта, за да сте член на екипа на TruckersMP.
Показване на активност в услугите на TruckersMP;
 • Участието в нашата общност ще Ви бъде от полза във Вашата кандидатура и цели да се присъедините към екипа на TruckersMP. Това включва сървъри за игри, форуми и официален Discord.
Бъдете активни в рамките на всичко по-горе поне два месеца преди създаването на набирането;
 • Харесва ни да виждаме, че и вие се наслаждавате да играете в нашите сървъри, и може да покажете, че сте активни не само, за да станете член на персонала.
Нямате наказания във форума или дискорд през последната година - Не повече от 3 забрани през последните 24 месеца;
 • Предпочита се чисто минало, но със сигурност няма да може да кандидатствате или да успеете, ако имате скорошни забрани/наказания, издадени на някоя от нашите платформи. Тук ще прилагате правила, затова е важно да можете сами да ги спазвате, преди да получите инструментите за тяхното прилагане.
Голям интерес за учене и развитие; висока мотивация; отлична комуникация;
 • Работим в екип и следователно комуникацията е важна, но трябва да сте силно мотивирани от успеха, за да успеете в екипа на Game Moderation за онези моменти, когато ще работите по собствена инициатива.
Трябва да имате добра репутация в общността;
 • Силната репутация в TruckersMP е от полза и може да се получи под формата на участие в събития и активност в платформите на общността.
Вие сте отговорен, професионален и сте устойчиви на критика;
 • Вие сте лицето на персонала на TruckersMP в много отношения като член на екипа за модерация на игри, следователно трябва да проявите професионализъм, като същевременно реагирате добре на обратната връзка както вътрешно, така и външно, тъй като това се използва за подобряване на работата.
Силни умения за вземане на решения и решаване на проблеми, способност за бързо вземане на авторитетни и въздействащи решения;
 • Трудните и въздействащи решения са голяма част от вашата роля в екипа на Game Moderation, така че е важно, когато имате знанията за това, да имате и увереността и уменията да изпълнявате тези решения и избори.
Вие сте запознати с играта и може да предоставяте съвети на други играчи за играта и да помагате при въпроси или проблеми;
 • Като роля, която е много ориентирана към потребителите, вие ще общувате с потребителите ежедневно, така че силните познания за играта, често срещаните проблеми и някои области, които да предоставят съвети, ще ви бъдат от полза в тази роля.
Да имате задълбочени познания и разбиране за TruckersMP и неговите правила, включително европейско и американско пътно законодателство;
 • Освен че имате доказаните умения да следвате правилата на TruckersMP, вие трябва да сте наясно и с пътното законодателство на ЕU/NA, тъй като това са и законите, които ще прилагате.
Запознат сте с механиката на играта;
 • Някои аспекти на ролята ще изискват от вас да бъдете доста методични и технически настроени, така че е важно да имате разбиране за определен обем от вътрешната работа на основната игра.
Трябва да сте активен по време на игра;
 • Голяма част от работата ви ще се извършва по време на игра, така че трябва да може да докажете, че сте били активни по време на игра в продължение на дълги периоди от време.
Възможност за достигане на изискванията за дейност.
 • Необходима е добра наличност, за да се спазят крайните срокове и да се постигне успех в екипа на Game Moderation. Като пример, достъпността само през уикендите не е съвместима с тази роля.

Желани черти

 • Силна комуникация и междуличностни умения;
 • Умения за многозадачност;
 • Силни познания за играта, това са механиката, правилата и общността;
 • Търпение и способност да запазите спокойствие в предизвикателни ситуации;
 • Възможност за бързо адаптиране към промените.

➥ Съвети

━━━━━

Бъдете активни преди обявяването на набирането.
 • Не може да подчертаем колко е важно да бъдем активни в играта, за да бъдем взети под внимание за ролята на Game Moderator. Като модератор на игри, основното ви задължение е да прилагате правилата във всички сървъри и да обработвате въпроси, свързани с играта, като репорти, разгорещени дискусии, нарушители на правила и така нататък. Вероятността вашата кандидатура да бъде отхвърлена е сравнително висока, ако вашата дейност току-що е скочила рязко след стартирането на набирането.
Участвайте в дискусии.
 • Изискваме всеки един кандидат да бъде активен в нашите платформи. Независимо дали това е в Discord, по време на игра или във форума; Изборът е ваш. Взаимодействието с общността е много важно, тъй като ще говорите с членовете на общността като модератор на игри.
Проверка на правописа.
 • Уверете се, че сте проверили правописа в апликацията си. Разбираме, че английският не е първият език на всеки, но се опитайте да се уверите, че изреченията ви имат смисъл. Има полезни инструменти или разширения, които могат да помогнат за коригиране на често срещани граматически грешки.
Направете апликацията си уникална за вас.
 • Вашата апликация трябва да е отражение на това кой сте. Знаем, че всички имате съответни умения, опит и личностни черти, които ви правят уникални в сравнение с други кандидати, и искаме да видим тези, отразени във вашата кандидатура.
Бъдете честни в апликацията си.
 • Честността изминава дълъг път и е по-добре да ни кажете, вместо да разберем за потенциални проблеми, които могат да попречат на шансовете ви да станете член на екипа. Ако има нещо, което смятате, че би могло да попречи на шансовете ви, дори и най-малкото, тогава е най-добре да го включите в апликацията си. Ако кандидатствате за ролята на Game Moderator, тогава явно сте запалени по проекта, не се фокусирайте толкова много върху опитите да кажете правилното нещо.

➥ Често задавани въпроси

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━

Необходимо ли е да имам много часове в играта или всичко е в качеството на моята апликация?

Кандидатите се оценяват строго въз основа на качеството на апликацията и отговорите на въпроси и сценарии, въпреки че часовете по време на играта могат да повлияят на резултата, за да докажат опита в играта, тъй като трябва да сте добре запознати с играта и нейната механика.

Какво трябва да обмисля, преди да кандидатствам за ролята на Game Moderator?

Прочетете статията, за да сте сигурни, че сте добре информирани за ролята, изискванията, очакванията и съветите, предоставени от Game Moderation Management. Имате ли достатъчно време, за да се ангажирате активно с ролята? Моля, обърнете внимание, че имаме изисквания за активност. Помислете за силните си страни и как те съвпадат с желаните черти по-горе.

Какво търсите в дадената апликация?

Вашата апликация е вашият шанс да ни покажете защо сте подходящ за ролята на Game Moderator, така че го използвайте, за да ни покажете всяко подходящо преживяване, което имате. Апликациите, които са чудесни за четене, са тези, които показват усет, индивидуалност и тези, които могат ясно да покажат, че биха превъзхождали ролята си. Избягвайте да пишете дълги текстове и дръжте отговорите си остри и точни. Това означава, че трябва да избягвате дълги параграфи и големи текстове. Използвайте точки и поддържайте изреченията си кратки.

На колко години трябва да съм, за да кандидатствам?

Изискването за минимална възраст е 16 за всяка роля тук. Всичко по-долу подлежи на незабавно отхвърляне.

Какво се случва, след като изпратя апликацията си? Колко време отнема получаването на отговор?

След като получим вашата апликация, Game Moderation Manager ще го прегледа, за да определи дали са изпълнени всички необходими квалификации и основни изисквания. Ако апликацията отговаря на посочените минимални изисквания, тя ще бъде изпратена за допълнително разглеждане. Въпреки че не обезкуражаваме кандидатите да се свързват с нас при въпроси, уверяваме ви, че ако бъдете избрани за интервю, Game Moderation Manager ще се свържи с вас, за да вземе подходящите мерки. Ролята на Game Moderator е най-търсената и най-популярна роля тук, в TruckersMP. Поради други неща, които се случват, може да отнеме известно време, за да прегледаме апликацията ви. Търпението е ключово! В крайна сметка ще стигнем до вашата апликация.

Има ли значение колко пъти съм кандидатствал?

Не е задължително. Може да кандидатствате толкова пъти, колкото искате, но ако сте подали голям брой апликации и не сте били разгледани, бихме препоръчали да отделите време за преоценка на вашата апликация и да се опитате да я промените, за да се приведе по-добре в съответствие с нашите указания или отделете време за работа по-добра апликация. Бързите апликации вероятно ще бъдат отхвърлени, така че използвайте времето си и не бързайте.

Бях баннат преди. Това ще намали ли шансовете ми да бъда приет?

Вашата репутация и предишната история на забраните ще окажат влияние върху вашата апликация, тъй като членовете на персонала са предназначени да бъдат примери за общността. Ако имате скорошна история на нарушаване на правила или неподходящо поведение, тогава шансовете са ниски да бъдете взети под внимание. Ние обаче не отказваме незабавно апликациите, защото те са имали минали проблеми. Ако са честни и могат да докажат, че са узрели откакто се е случило, може да решим да пренебрегнем минали наказания.