This article is outdated!

This article has not been updated to its original version! For the most recent information, forward yourself to the original article: Joining the Official Discord server

Lid worden van de officiële openbare Discord server


Last update: 14 Apr 2022 19:08 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/619Om lid te worden van de officiële TruckersMP Discord server moet je naar je profielinstellingen gaan en naar beneden scrollen. Hier zie je de optie "Add Discord". Als je daarop klikt zal een ander venster openen waar je gevraagd wordt om je Discord gegevens in te vullen. Hierna zal je gevraagd worden om TruckersMP te autoriseren om met Discord te communiceren en kan je uiteindelijk in de server.

Discord en TruckersMP verbinden:

 1. Navigeer naar je profielinstellingen en scrol naar beneden totdat je de 'Add Discord' knop ziet, klik erop;
  settings

 1. Log in op je Discord account door je gegevens in te vullen of de QR-code te scannen met een mobiel apparaat waarop je al ingelogd bent. Als je nog geen Discord account hebt zal je je moeten registreren;
  login

 1. Sta TruckersMP toe om te communiceren met Discord;
  authorise

 1. Klik nadat je doorgestuurd bent naar je profielinstellingen onderaan op het Discord icoon om lid te worden van de server. Je kan op deze pagina ook een paar instellingen aanpassen.
  invite

Als je eenmaal op de server bent zal je dit scherm naar boven zien komen. Dit bericht heet je welkom op de server, en verwijst je naar een aantal nuttige kanalen die we aanbevelen om te lezen voordat je verder gaat. Het is heel belangrijk om de Discord regels te lezen! Als je jouw Discord account succesvol verbonden hebt zal je de User rol hebben op de server, en heb je toegang tot alle openbare kanalen:

welcome


Wanneer je als User in de server zit kan je verscheidene rollen verkrijgen om jouw ervaring aan te passen.

 • Je kan de Subscriber en Stream Subscriber rollen verkrijgen in het #welcome kanaal door te reageren op het TruckersMP logo en 'upvote' icoon, respectievelijk.
  • Subscriber zal je een melding geven wanneer we belangrijke aankondigingen, project updates of nieuws delen in het #announcements kanaal.
  • Stream Subscriber zal je een melding geven in het #stream-announcements kanaal wanner we live gaan op de officiële TruckersMP Twitch.
 • Verdere rollen zoals taal rollen kunnen verkregen worden door naar het #roles kanaal te gaan en te klikken op een van de reacties van de berichten. Dit zal je toestaan om meer kanalen verder naar beneden in de server te betreden. Bijvoorbeeld, als je op 🇹🇷 klikt krijg je toegang tot het Turkse textkanaal, en als je op de telefoon klikt krijg je toegang tot het Tech kanaal.
 • Je kan de Patron rol verkrijgen door je Discord account aan je Patreon account te verbinden waarmee je deelneemt aan de TruckersMP Patreon campagne.
 • Je kan de VTC Leader rol verkrijgen door eigenaar of management te zijn van een geverifieerde of gevalideerde VTC. Lees hier meer.

Lid worden als gast

Je kan ook lid worden van de TruckersMP Discord server zonder een TruckersMP account te verbinden. Klik simpelweg op de invite link hier en je komt er net zo makkelijk in. Als je geen TruckersMP account verbonden hebt aan je Discord account zal je de Guest rol hebben en slechts toegang hebben tot een paar openbare kanalen. Als je dan je account wil verbinden ga dan naar het #connect-truckersmp kanaal bovenaan de server en volg de instructies, of lees het bovenste gedeelte van dit artikel.

Mocht je technische problemen ervaren of verder assistentie nodig hebben, aarzel niet om contact op te nemen met het TruckersMP Support Team, of stuur een privébericht naar onze ModMail bot op Discord.