TruckersMP élő adás útmutató


Last update: 17 Jun 2021 14:47 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1253Örülünk, hogy megszeretnéd osztani módosításunkat a közösségeddel. A TruckersMP-nél nagyra értékeljük a közvetítőinket és megértjük, hogy néha nehézkes tud lenni a saját közösséged működése és kezelése. Ez a tudásbázis cikk esetleg választ ad néhány kérdésedre és felkészít első TruckersMP közvetítésedre.

Tartalom

  • Mi a TruckersMP?
  • Tanács közvetítőknek
  • Esemény szervezése a közösségednek
  • Hivatalos események
  • Moderáció
  • Csatlakozz hozzánk Official Streamer-nek vagy Community Contributor-nak

Mi a TruckersMP?

A TruckersMP egy közösség által készített többjátékos módosítás Euro Truck Simulator 2-hoz és American Truck Simulator-höz. A TruckersMP mindenki számára ingyenes, akik a fentebb említett játékokkal rendelkeznek Steam-en. MMO szervereinken arra vezethetsz amerre szeretnék, egyedül, más közvetítőkkel vagy a közösségeddel. Majdnem minden DLC-t támogatunk ETS2-hoz és ATS-hez (tudj meg többet itt).


Tanács közvetítőknek

Meg van a kockázata a TruckersMP közvetítésének sok nézővel. Bármelyik néződ, akinek szintén meg van a játék, csatlakozni tud ugyan arra a szerverre amin te vagy és meg tud találni téged. Amíg ez nagyon kedves tud lenni a közösséggel szemben, egyesek visszaélhetnek vele. Simulation szervereinken van ütközés játékosok között. Ez azt jelenti, hogy ha egy troll össze akar törni, megtehetik. Ilyenkor lehet, hogy el kell teleportálnod egy szervízbe, be kell töltened egy mentés vagy akár el kell utasítanod a jelenlegi fuvarod. Más játékosok összetörése a szabályzatba ütközik, de sajnos nem biztosítunk élő moderációt vagy speciális bánásmódot közvetítőknek. Ha gyakran trollkodnak téged, azt ajánljuk, hogy hagyd abba a játékos "Simulation" szervereken. Ezért is biztosítunk Arcade szervereket a "Simulation" szerverek alternatívájaként, ahol néhány vezetéssel kapcsolatos szabályok nem érvényesek és nincs ütközés játékosok között.

A CB rádió a szerveren való kommunikáció egyik módja és az 'X' billentyűt nyomva tudsz beszélni másokkal egy bizonyos csatornán. Kérlek jegyezd meg, hogy bármilyen fajta inzultálás vagy káromkodás hallható a közvetítésedben, ha bekapcsolva hagyod és figyelmesnek kell lenned a CB rádió használatakor. A CB rádiót a rádióra kattintva tudod kikapcsolni vagy a játékbeli chatben a "/channel 0" paranccsal tudod kikapcsolni, hogy elkerült a nem megfelelő nyelvezetet, zenét, vagy csak a véletlenszerű beszélgetésedet amik hallhatóak lesznek a közvetítésedben. Azt ajánljuk, hogy sűrűbb területeken kapcsolt ki CB rádiót vagy válts csatornát.


Esemény szervezése a közösségednek

Megértjük, hogy közvetítőknek a lehetőség, hogy eseményeket szervezzenek a saját közösségük számára, hogy bekapcsolódhassanak, kulcsfontosságú lehet a nézőkkel való interakcióra és elkötelezettségre. Ezért használhatod az Event System-et, hogy eseményt szervezz és tégy közzé a közösséged számára, hogy jelezhessék részvételüket. Továbbá ha elegendő résztvevő gyűlik össze lehetőséged lehet, hogy esemény szervert szerezz (tudj meg többet). Egy szervert kapnál egy meghatározott ideig az esemény szervezéséhez, és engedné a közösségnek, hogy összejöjjetek egy általad tervezett és szervezett eseményre. Ha csak egy vezetésre szeretnél menni a közösségeddel, esemény szerver nélkül is megteheted. Tapasztalataink alapján ajánljuk, hogy egy kevésbé sűrű szervert vagy Arcade szervert használj, ha több, mint 30 játékosra számítasz, ugyanis hamar sűrű tud lenni.


Hivatalos események

A TruckersMP Event Team segíti a hivatalos események szervezését, hogy a felhasználók csatlakozhassanak hozzájuk. Ez lehet konvojtól kezdve nagyobb méretű eseményekig is, mint például a Real Operations. Hivatalos eseményeinket közösségi médián és weboldalon keresztül osztjuk meg a közösséggel, hogy az információ előzetesen elérhető legyen. Közelgő eseményeinket Discord szerverünkön is kibeszélheted. Szeretettel várjuk a közvetítőket, hogy csatlakozzanak hivatalos eseményeinkre és közvetítsék őket saját közösségük számára, hogy élvezhessék! Sok féle útvonalat fogsz tapasztalni, amiket az Event Team-ünknek köszönhetünk. Ez egy remek lehetőség, hogy más felhasználókat láss a környéken és megtapasztald a TruckersMP által kínált sok lehetőségek egyikét.

Ha bármi kérdésen van hivatalos eseményekkel kapcsolatba, kérlek lépj kapcsolatba az Event Management-el a feedback system-en keresztül. Továbbá, ha rengeteg időd van és szeretnéd megmutatni, ahogy játékosok százai hagyják el a várost, több, mint szívesen várunk. Hivatalos eseményeinknek általában nincs külön elhagyási sorrend.


Moderáció

A TruckersMP-t egy csapat önkéntes moderálja, akiket a játékbeli chaten piros nevük alapján ismerhetsz fel. Nem lehetetlen, hogy kérj Game Moderator-t a közvetítésedhez. Amíg a TruckersMP hálózatán játszat, valószínűleg fogsz találkozni olyan felhasználókkal, akik megsértik a szabályzat bizonyos időpontokban. Amíg élőben közvetítesz, a szabályt sértő felhasználó jelentésének módja nem változik és a megfelelő rendszereket használhatod. Csak azért, mert te élőben közvetítesz, nem vagy felmentve a szabályok alól, nem számít, hogy mennyi néződ és/vagy követőd van. Élő közvetítésed közben más játékosok lehet, hogy szeretnének csatlakozni hozzád egy konvojban. Fontos megemlíteni, hogy amíg élőben közvetítesz és bátorítod nézőidet, hogy csatlakozzanak, amikor konvojod/követőid egy sűrűbb területre irányítod az egyik "Simulation" szerveren, akkor is érvényes a "§2.6 - Nem megfelelő konvoj szervezés / Autóval való visszaélés" szabály. Ez a szabály meghatározza, hogy konvojt szándékosan erősen sűrű területre vinni tilos. Ez magába foglalja Calaist, Duisburgot, Calais-Dusiburg utat vagy környező helyeit is. Staff csapatunk megkérhetnek téged, hogy hagyd el a területet a konvojoddal. A chaten piros névvel fogod felismerni őket.


Csatlakozz hozzánk Official Streamer-nek vagy Community Contributor-nak

A TruckersMP-nek van egy Community Contributor programja, ami számodra érdekes lehet és szeretnél róla többet megtudni, ha rendszeresen közvetítesz TruckersMP-t. Itt megteheted.

Illetve van dedikált közvetítői csapatunk is a TruckersMP-nél! Ők biztosítják közvetítéseinket a saját Twitch csatornánkon. Ha szeretnél Official Streamer lenni, nézz meg a jövőbeli toborzásokat itt és jelentkezz.


Hasznos források:

Ha továbbra is van kérdésed a TruckersMP-vel kapcsolatban, lépj kapcsolatba a Community Management-tel itt. Általában 1-2 napon belül válaszolunk.


Köszönjük érdeklődésed!

Tags

Author

Ivonole's avatar

Ivonole

Translator Yellow Angels Veteran V


🇭🇺 100% map, 2000+ hours in-game, 0 ban


Mustang lover