TruckersMP Streamer Gids


Last update: 20 Jun 2021 13:16 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1335



We zijn blij om te zien dat je geïnteresseerd bent in het delen van onze modificatie met de community. Wij als TruckersMP waarderen onze streamers en begrijpen hoe moeilijk het soms kan zijn om je eigen community te beheren. Dit artikel kan sommige van je vragen beantwoorden en je voorbereiden voor je eerste TruckersMP stream.

Inhoud

  • Wat is TruckersMP?
  • Advies voor streamers
  • Het organiseren van een evenement voor jouw community
  • Officiële evenementen
  • Moderatie
  • Kom bij ons als Officiële Streamer of Community Contributor

Wat is TruckersMP?

TruckersMP is een door de community gemaakte multiplayer modificatie voor Euro Truck Simulator 2 en American Truck Simulator. TruckersMP is gratis voor iedereen die een van de bovenstaande spellen op Steam heeft.
Op onze MMO servers kan je rijden waar je ook wilt - alleen, met andere streamers, of met je community. We ondersteunen bijna alle DLC's voor ETS2 en ATS (vind hier meer info).


Advies voor streamers.

Het streamen van TruckersMP met veel kijkers kan risico's met zich meebrengen. Ieder van jouw kijkers die ook het spel heeft kan verbinden met de server waar jij op rijdt, en je vinden. Dit kan heel leuk zijn voor interactie met de community, maar sommigen kunnen er ook misbruik van maken.
Onze Simulatie servers hebben botsingen tussen spelers ingesteld. Dit betekent dat wanneer een troll jouw wil rammen, ze dat ook kunnen. Het kan nodig zijn om naar een servicestation te teleporteren, een save te laden, of zelfs je huidige contract te annuleren.
Het rammen van andere spelers is tegen onze regels, maar we kunnen helaas geen live moderatie of voorrang geven voor streamers. Als je vaak gestoord wordt raden we aan om te stoppen op "Simulatie" servers te spelen.
Hierom bieden we ook onze Arcade servers aan als alternatief voor onze "Simulatie" servers. Hier zijn enkele regels over het rijgedrag niet geldig, en zijn botsingen uitgeschakeld tussen spelers.

De CB-radio is een manier om te communiceren op onze servers; door de 'X' toets te gebruiken kan je met andere praten op een specifiek kanaal. Houdt er rekening mee dat het schelden en beledigen van andere gebruikers te horen is op je stream wanneer dit aan staat, dus wees voorzichtig met het gebruik van de CB-radio. Je kan de CB-radio ook uitzetten door met de radio zelf te interacteren of "/channel 0" in de chat te typen, om ongepast taalgebruik, muziek, of gewoon willekeurige gesprekken niet te horen op je stream. We raden aan om de CB-radio uit te zetten in drukke gebieden, of te wisselen naar een rustiger kanaal.


Het organiseren van een evenement voor je community

We begrijpen dat het voor streamers belangrijk kan zijn voor interactie en betrokkenheid om evenementen te organiseren voor je community. Daarvoor kan je ons Evenementen Systeem gebruiken; om evenementen te organiseren en publiceren waar je community zich voor kan aanmelden. Daar bovenop kan je, als je relatief veel aanmeldingen kan krijgen, de pagina van het evenement dat je creëert gebruiken om een eigen server te krijgen (lees hier meer). Dit zorgt ervoor dat je een server krijgt voor een bepaalde tijdsperiode om je evenement te organiseren en je community in staat te stellen om samen te komen voor een evenement dat jij gepland en georganiseerd hebt.
Als je enkel wilt rijden met je community kan dat zonder een eigen server te gebruiken. Uit onze ervaring raden we je wel aan om een minder drukke server te gebruiken of zelfs een Arcade server als je meer dan 30 spelers verwacht, aangezien het snel druk kan worden.


Officiële Evenementen

Het TruckersMP Event Team helpt met de organisatie van een serie officiële evenement voor de spelers. Dit varieert van konvooien tot grootschaalse evenementen zoals Real Operations. Onze officiële evenementen worden aangekondigd via sociale media en op onze website, zodat de informatie van tevoren beschikbaar is. Je kan het aankomende evenement ook bespreken op onze Discord server. We heten streamers welkom om mee te komen bij onze officiële evenementen en ze streamen voor het genot van hun community! Je zal een grote variëteit aan routes ervaren, allemaal verzorgd door ons Event Team. Het is een goede kans om andere spelers te zien en een van de vele dingen die TruckersMP te bieden heeft te ervaren.

Als je vragen hebt over onze officiële evenementen, neem dan contact op met Event Management via het feedback systeem.
Als je veel tijd hebt en wil laten zien hoe honderden spelers een stad verlaten, mag je vooral wachten na de start. Onze officiële evenementen hebben meestal geen specifieke volgorde waarin spelers vertrekken.


Moderatie

TruckersMP wordt gemodereerd door een team van vrijwilligers, herkenbaar door een rode naam in de chat. Het is niet mogelijk om een Game Moderator te reserveren of aanvragen voor je stream. Terwijl je op het TruckersMP netwerk speelt, zul je waarschijnlijk hier en daar gebruikers tegenkomen die de regels verbreken. Tijdens het livestreamen is de manier waarop je spelers rapporteert niet anders en kan je de gebruikelijke systemen gebruiken om de overtreders te rapporteren.
Dat je aan het streamen bent betekent niet dat je vrij staat van onze regels, het maakt niet uit hoeveel kijkers en/of volgers je hebt. Tijdens het livestreamen kan het dat andere spelers met je willen rijden in een konvooi; het is echter wel zo dat wanneer je aan het streamen bent en je kijkers aan het aanmoedigen bent om mee te rijden, het niet toegestaan is om het konvooi te leiden naar drukke gebieden in een van onze "Simulation" servers waar regel "§2.6 - Ongepast konvooi management / Misbruik van de auto" geldt. Deze regel stelt dat het niet toegestaan is om een konvooi met opzet naar drukke gebieden te leiden. Deze gebieden bevatten (maar zijn niet beperkt tot) Calais, Duisburg, de weg Calais-Duisburg, en omgrenzende gebieden. Ons stafteam kan je vragen om het gebied te verlaten met het konvooi. Je kan ze herkennen door een rode naam in de chat.


Join ons als Officiële Streamer of Community Contributor

TruckersMP heeft ook een Community Contributor programma, welke interessant kan zijn als je regelmatig TruckersMP streamt. Je kan hier meer informatie vinden.

We hebben ook een toegewijd stream team bij TruckersMP! Ze helpen door streams te bieden op ons eigen Twitch kanaal. Als je geïnteresseerd bent om Officiële Streamer te worden, kan je deze pagina in de gaten houden voor aankomende rekrutering en je aanmelden.


Nuttige bronnen:

Als je nog steeds vragen hebt over TruckersMP, kan je hier contact opnemen met Community Management. We beantwoorden gewoonlijk binnen 1 tot 2 dagen.


Bedankt voor je interesse!