Hoe beheer je werving en blacklists

Last update: 23 Nov 2023 20:23 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1296

Dit is een handleiding om uit te leggen hoe je de rekrutering en blacklist voor jouw VTC kunt beheren.

Let op: Zorg ervoor dat jouw rol de juiste bevoegdheden heeft om de wervingsformulieren, sollicitaties, leden, en rollen van jouw VTC te beheren. (Lees hier meer over VTC Bevoegdheden)

Werving

Bij het aanmaken van jouw VTC moet je ook weten hoe je wervingsformulieren kunt aanmaken, en leden kunt accepteren in jouw VTC.

Wervingsformulieren

Dit eerste deel zal je uitleggen hoe je de sollicitaties voor jouw VTC kunt beheren en beoordelen.

1. Menu Knop

• Open de Wervingsformulieren-pagina via het menu aan de linker kant van jouw VTC-pagina.
  2. Wervingsformulieren-pagina Op deze pagina zie je een lijst van alle wervingsformulieren voor jouw VTC. Liggend aan jouw permissies, zul je een knop zien om elk formulier te beheren of een nieuwe aan te maken. Recruitment Form Page

1. Een Wervingsformulier Aanmaken

• Voer alle details in, zoals de naam, omschrijving, en de volgorde van het formulier die verplicht zijn. Hiernaast kun je ook een kleur selecteren (wij raden een donkere kleur, omdat deze achtergrond de naam van het formulier in het wit zal presenteren), open- en sluitingsdata (als deze leeg zijn zal het formulier voor altijd open zijn).
    • Klik op de "Create"-knop om het wervingsformulier aan te maken. Dit formulier zal privé zijn, en zal niet zichtbaar zijn tot leden zonder de nodige permissies.
  2. Vragen Toevoegen

• Na het aanmaken van een formulier, zal het je leiden naar het overzicht. Klik op "Edit" Edit Button om het formulier die je zojuist hebt aangemaakt te veranderen.
    • Richting de onderkant van het formulier, zal er een nieuwe sectie, "Form Builder" genoemd, zichtbaar worden. Om vragen toe te voegen tot het formulier, klik op de "+"-knop.
    • Vul het label in wat de vraag wordt en voeg een vraagtype toe, druk dan op "Add Question" Add Question Button om de vraag toe te voegen aan het formulier.
    • Als je een vraag hebt toegevoegd, druk op "Edit" Edit Button om de instellingen van de vraag te veranderen. Liggend aan het type van de vraag zullen er verschillende opties getoond worden.
    • Herhaal deze stap voor zoveel vragen als nodig voor jouw formulier. Wanneer je klaar bent, klik op de "Update"-knop om het formulier te updaten. Zorg ervoor dat je op de knop drukt om het formulier actief te maken als je ready bent om deze openbaar te maken voor het publiek.

Noteer dat wanneer een formulier een sollicitatie heeft ontvangen, het niet mogelijk is om vragen te verwijderen van het formulier.

Sollicitaties

Dit tweede deel zal uitleggen hoe je sollicitaties kunt bekijken en beheren voor jouw VTC.

1. Menu Knop
    • Open de Sollicitatiepagina via het menu aan de linkerkant van jouw VTC-pagina.
    • Het getal aan de rechterkant is het aantal open sollicitaties op dit moment.

MenuButton

1. Sollicitatiepagina Op deze pagina zie je een lijst van alle huidige en eerdere sollicitaties voor jouw VTC.
    • Je kunt de lijst met sollicitaties filteren door bovenaan de lijst de gewenste filters te selecteren en vervolgens op "Go" te klikken. Go Button
    • Om een sollicitatie te bekijken klik op "View" aan de rechterkant.

ApplicationPage

1. Sollicitaties Beoordelen Op deze pagina krijg je een meer gedetailleerd overzicht van de sollicitatie.
    • Om te beginnen moet je de sollicitatie claimen, klik op "Reassign". ReassignButton
    • Kies aan wie je deze wilt toewijzen en klik opnieuw op "Reassign".
    • Klik op "In-Progress" om de status te updaten. InProgressButton
    • Nu kan je de sollicitatie beoordelen:
      • Krijg meer informatie over het persoon dat gesolliciteerd heeft door op het "i"-icoon rechtsboven te klikken. InformationButton
      • Lees het commentaar van de sollicitant onderaan de pagina.
    • Je kunt ook een opmerking aan de sollicitatie toevoegen. Dit kan privé (alleen voor personeel) of openbaar zijn.

ApplicationInfo

1. Sollicitatie Afwijzen

• Om een sollicitatie af te wijzen, klik op "Decline". DeclineButton
    • Klik dan op "Yes" om te bevestigen dat je de sollicitatie af wilt wijzen. YesButton
  2. Sollicitatie Accepteren

• Om een sollicitatie te accepteren, klik op "Hire". HireButton
    • Vervolgens moet je selecteren welke rol je aan deze sollicitant wilt toekennen.
    • Daarna kan je weer op "Hire" klikken om te bevestigen dat je deze sollicitant wilt accepteren.

HireWindow

Blacklist

Nu je weet hoe je nieuwe leden in jouw VTC kunt accepteren, zal dit tweede deel jou uitleggen hoe je jouw VTC-leden kunt beheren. Een gebruiker blacklisten van jouw VTC betekent dat hij niet kan solliciteren voor jouw VTC.

1. Menu Knop
    • Open de Blacklist via het menu aan de linkerkant van jouw VTC-pagina.

MenuButton

1. Blacklist
    • Op deze pagina kan je een volledige lijst van blacklisted gebruikers voor jouw VTC vinden. Je kan deze lijst sorteren in oplopende of aflopende volgorde.
    • Om te zien waarom een gebruiker blacklisted is, kan je rechts van die gebruiker klikken op "View". Dit zal dan de notities van deze gebruiker tonen.

Blacklist

1. Een gebruiker toevoegen aan de Blacklist
    • Om een gebruiker toe te voegen aan te blacklist, klik op de "Add member to blacklist" knop. AddButton
    • Een nieuwe pagina zal openen, op deze pagina moet je de SteamID64 invoeren van de gebruiker die je wilt verbannen. Om de SteamID64 te verkrijgen kan je het volgende doen:
      • Open het profiel van de gebruiker die je wilt blacklisten.
      • Kopieer het Steam ID.

SteamID

• Plak het ID in het veld en voeg notities toe. Het wordt aanbevolen om de reden waarom je de gebruiker blacklist in de aantekeningen te zetten.
  • Als je klaar bent klik je op "Create" en de gebruiker wordt toegevoegd aan de blacklist van je VTC. CreateButton
  1. Blacklist Item Bewerken
    • Om een item in jouw blacklist te bewerken, klik je op "Edit" rechts van de gebruiker.
    • Hier kan je de SteamID64 en notities voor deze gebruiker aanpassen.
    • Wanneer je de informatie hebt bijgewerkt, klik je op "Update" om jouw wijziging te bevestigen. UpdateButton

EditUser

1. Een gebruiker verwijderen van de Blacklist
    • Om een gebruiker te verwijderen van de blacklist, klik je op "Edit" rechts van de gebruiker.
    • Klik dan op "Delete" en bevestig dat je de deze wilt verwijderen van de blacklist. RemoveUser

Tags

Author

Doggo.'s avatar

Doggo.

Thanks for all the happy memories