This article is outdated!

This article has not been updated to its original version! For the most recent information, forward yourself to the original article: Rules Changelog

Szabályzat utolsó változtatásai


Last update: 04 Mar 18:57 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1314Időről időre változtatásokat kell tennünk a Hivatalos TruckersMP szabályokban. Néhány már létező szabályt el kell távolítanunk, néhány szabályt hozzá kell adnunk és néhány szabályon kisebb módosítást kell végeznünk, hogy tisztán érthetőek legyenek. Bár a legutolsó változtatások mindig megjelennek a TruckersMP szabályzat oldal tetején, a részletes és az változtatások mögött lévő okok nem mindig tiszták. Azért készítettük ezt a cikket, hogy részletesebben felsoroljuk a frissített szabályokat, ezzel is lehetővé téve számunkra, hogy amennyire lehetséges átláthatóbbak lehessünk veletek, a közösséggel azzal kapcsolatban, hogy miért történt változtatás.

Ha bármilyen kérdésed van a TruckersMP szabályzatával kapcsolatban, nyugodtan lépj kapcsolatba velünk a visszajelzési rendszeren keresztül a tisztázás érdekében.


2023. február

§1.2 - Kitiltás kikerülése átdolgozása

Konzultálás után úgy döntöttünk, hogy módosítjuk azon, hogy hogyan kezeljük a kitiltás kikerülését. Megértjük, hogy a játékosok viselkedése idővel változik ezért szeretnénk új esélyt adni TruckersMP-re azoknak, akik korábban hibát vétettek. A kitiltás kikerülése nem jár végleges kitiltással hálózatunkról, kivétel bizonyos esetekben. Azoknak, akik korábban ki lettek tiltva, visszamenőlegesen módosítva lesz a kitiltásuk.

Hackelés/Bug/Feature kihasználás újrafogalmazása

"Ide számít továbbá az olyasféle save edit, amely megkerült a szerveroldali automatikus kickelést." megváltoztatva a következőre: "Ide számít továbbá a szerveroldali automatikus kickelés megkerülése." A rendszer megkerülése általában nem megengedett és nem csak save editre-re vontatkozik. Az §5.1-es pontban találod, hogy miért kaphatsz automatikus kickelést.


2022. november

§2.7 - Eseményszerverek átdolgozása

Jövőbeli eseményekkel kapcsolatos "Kiemelt zóna" előkészülete miatt a teljes §2.7-es szabályt újradolgoztuk. A Kiemelt zóna egy olyan terület a szerveren, ahol több staff van jelen helyi útviszonyokat megváltoztatva és élő tevékenységeket végezve. Ezek a helyi és ideiglenes változtatások felülírhatják a globális szabályokat, ezért ezeket kihangsúlyoztuk szabályzatunkban.

Apróbb változtatások

 • §1.4 - Pontosítás:
  • Az olyan jelentésekben, ahol a jelenteni kívánt személy nem megfelelő nyelvezetet használ nem csak a játékbeli chatnek kell nyitva lennie, hanem szerkesztve sem lehet.
  • Az olyan jelentések, amik folyamatos szabadkamera (más néven "dev cam") használata látható felhasználhatóak a jelentésben, addig, ha a jelentésben nem csak ilyen felvételek vannak.
  • Annak érdekében, hogy elkerüljünk minden félreértést azzal kapcsolatban, hogy mikor jár le a bizonyíték érvényessége, újradolgoztuk a szabályt. A bizonyítékot mindaddig fel lehet használni, amig az a történés utáni 14 napban jelentve lett. Példa: egy baleset történik 1-én, akkor a jelentést 15-éig be kell küldeni, hogy azt figyelembe vegyük.
 • §2 - kiegészítés: helyi sávlezárások okostáblákkal hozzáadva.
 • §2.5 - kiegészítés: felgyorsítani miközben éppen megelőznek téged nem megengedett.
 • §5.1 - helyesbítés: ATS-ben módosított pótkocsi 6 részből is állhat 5 helyett.

2022. május

§2.8 újradolgozása - A kitiltások kiosztásának rendje*

Egy megfontolás után úgy döntöttünk, hogy a §2.8-as szabály miatti végleges kitiltásokat eltávolítjuk. Megértjük, hogy az emberek viselkedése és hozzáállása szabályokhoz idővel változhat, ezért szeretnénk adni még egy esélyt azoknak, akik régebben hibákat vétettek, hogy vezethessenek TruckersMP-n. Ezért, ha a felhasználónak van 5 aktív kitiltása, a következő kitiltás végleges helyett 90 napos lesz. Ezzel adunk időt a játékosnak, hogy megértsék, hogy hibájuk komoly volt, viszont tanulhatnak az incidensből.

Ha véglegesen lettél kitiltva az elmúlt 90 napban, akkor a kitiltásod módosítva lesz és a kitiltás napjától kezdve 90 nap múlva le fog járni. Minden olyan végleges kitiltás, ami a §2.8-as szabály miatt lett kiosztva és régebbi, mint 90 napos, fel lesz oldva és a játékosok felléphetnek a TruckersMP-re azonnal.

Apróbb változtatások

 • §1.4, §2.4 - Újrafogalmazva, hogy jobban érthető legyen.
 • §2.2 - Átnevezve "Ütközés"-ről "Ütközések"-re és újrafogalmazva, hogy jobban érthető legyen.
 • §5.3 - Mostantól nem lehetséges kapcsolatba lépni egyetlen TruckersMP staffal sem olyan jelentéssel kapcsolatban, ami több, mint tizennégy napos.

2021. július

Dupla és tripla pótkocsik kitiltása Kirkenes egy részéről (ProMods)

A Kirkenes bányában és a környezetében lévő folyamatos forgalmi fennakadások után úgy döntöttünk, hogy korlátozzuk a dupla és a tripla pótkocsik használatát a kirkenesi területen. Reméljük, hogy ezzel csökkeni fog a forgalom és könnyebbé teszi a közlekedést. Jelenleg nincs tervben, hogy ezt a korlátozást más területeken is bevezessük, mint például a C-D útra.
Csak magára a bányában lévő útra van hatással és a játékbeli chaten egy figyelmeztetést fogsz látni, ha a közelben vagy. zone map

Konvojok forgalmas helyeken

Lehet emlékszel arra, hogy a forgalmas helyek megvoltak említve a §2.4-es szabályban, de ezt most áthelyeztük a §2-esbe, hogy érthetőbbé tegyük. Most már tisztán megvan határozva, hogy mely területek számítanak "forgalmasnak". Ezenkívül a §2.6-ban megemlítettük a konvojok korlátozását is, de ezek elég homályosak voltak. Javítottuk a konvojok definícióját és létrehoztunk olyan helyeket, ahova konvojoknak tilos bemenniük.
Szeretnénk kiemelni, hogy ezzel nem szeretnék a konvojokat tovább korlátozni, ugyanis nem igazán változott semmi, csak most már könnyebb megérteni, hogy mi számít konvojnak. Azt se felejtsétek, hogy mostantól bárhonnan bárhova szervezhettek konvojt a fentebb említett szabályban lévő helyek kivételével, ha azok a helyek forgalmasak.

Apróbb változtatások

 • §2.4 és §5.2 - Újrafogalmazva, hogy jobban érthető legyen.
 • §5.1 - Dupla és tripla pótkocsik hozzáadva.
 • §5.3 - Kiemelés, a fellebbezés rendszer használatára.

2021. május

§1.5 - Nem megfelelő szóhasználat, kommunikáció és saját magad másnak való kiadása bármilyen formában újradolgozása

Az elmúlt évek során az §1.5-ös szabály az egyik legnagyobb szabály lett és többször is át lett dolgozva különböző tartalommal és formázással. Ezzel a frissítéssel szeretnénk mindenki számára könnyebben megérthetővé tenni ezt a szabályt.
Ebből kifolyólag az §1.5-ös szabály három részre bontottuk:

 • §1.5 - Nem megfelelő nyelvezet
 • §1.6 - Bármilyen módú megszemélyesítés
 • §1.7 - Nem megfelelő tartalom

A változtatás eredményeként az §1.6 - Törvény és kalózkodás, §1.7 - Háttérmoderálás, §1.8 - Ösztönzés és az §1.9 - Kétértelműség szabályokat megváltoztattuk §1.8, §1.9, §1.10 és §1.11-re.

Villogó képek/GIF-ek

A GIF-ek népszerűek Virtuális Kamionos Vállalatok információs mezőiben és a profilok leírásában. Ezek nagyon szép kiegészítések tudnak lenni, de könnyű vele visszaélni.
Fényérzékeny epilepsziával vagy hasonló betegséggel rendelkező emberekre hatással lehet, ezért az ilyen tartalmakat korlátoznunk kell.
Ezzel a szabályfrissítéssel a szolgáltatásainkon lévő GIF-eknek nem szabad villogniuk (§1.7). Az, hogy egy GIF villogónak számít-e, a TruckersMP staff belátásától függ. Azzal, hogy ez a szabály minden szolgáltatásra vonatkozik, eltávolítottuk a fórumszabályok közül (§4.2).

Változtatások a weboldali jelentésekben

A weboldali jelentés rendszer az egyik legnépszerűbb weboldali funkció és minden egyes frissítéssel próbálunk javítani az elérhetőségén, hogy amennyire lehet optimalizált legyen.
Az §1.4 - Felhasználók jelentése szabály tartalmazza a legfontosabb irányelveket, amelyeket követni kell jelentések készítésekor a weboldalon. Néhány részét újraírtuk, hogy könnyebben lehessen megérteni.
Hogy moderációs csapatunk munkafolyamatát hatékonyabbá tegyük, az olyan weboldalon beküldött jelentéseknél, amelyeknél a bizonyíték több, mint 2 perc hosszú, kötelező megjeleníteni, hogy mikor történik a videóban. Ez korábban 5 perc volt.

Apróbb változtatások

 • §2 - Tisztázva, hogy a forgalmi szabályok (a csillaggal (*) megjelölt szabályok) nem érvényesek ütközés nélküli helyeken
 • §4.1 - Tisztázva, hogy a maximum fájlméret képeknél nem vonatkozik a külsős oldalakon tárolt fájlokra
 • §4.5 - A fórum büntetési rendszere áthelyezve a fórum bejegyzésből a szabályzatba
 • §5.1 - A fényszóró miatti automatikus kickelés beállítva 21:00 és 05:00 közé
 • §2.6, §2.8, §3, §4, §4.3, §5.4, §5.7 - Nyelvtani módosítások

Teljes szabályzat magyarul: https://truckersmp.com/kb/1145

Tags

Author

Ivonole's avatar

Ivonole

Translator Yellow Angels Veteran V


🇭🇺 100% map, 2000+ hours in-game, 0 ban


Mustang lover