Endringslogg for Regler


Last update: 04 Mar 19:04 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1380Av og til må vi gjøre endringer i de offisielle TruckersMP reglene. Noen eksisterende regler må kanskje fjernes, noen regler må kanskje legges til, og noen regler kan trenge mindre justeringer for å forbedre klarheten. Mens de siste endringene alltid vises øverst på TruckersMP Reglene, er ikke detaljene og årsakene bak endringene alltid like forståelsesfull. Derfor har vi laget denne artikkelen for å logge regeloppdateringer mer detaljert, slik at vi kan være så gjennomsiktige som mulig med samfunnet om hvorfor en endring er gjort.

Hvis du har spørsmål om TruckersMP reglene, er du velkommen til å kontakte oss via feedback systemet for avklaring.


Februar 2023

Omarbeidet §1.2 - Ban Evading

Etter høring ble det besluttet å endre hvordan ban evading håndteres. Vi forstår at atferden til spillere kan endre seg over tid, så vi ønsker å gi de som har gjort feil tidligere, en ny sjanse til å bli med andre på TruckersMP. Ban evading vil ikke lenger resultere i å bli permanent utestengt fra nettverket vårt, bortsett fra visse omstendigheter, og de som tidligere har vært utestengt vil i etterkant få utestengelsene endret der det er hensiktsmessig å gjenspeile dette.

Omdefinert en linje i §2.1 - Hacking/Bugs/Funksjonsmisbruk

"Omgå det serversidede auto kick systemet via save editing" har blitt endret til "Omgå det serversidede auto kick systemet". Omgåelse av systemet er ikke akseptert generelt, og er ikke bare begrenset til å gjøre det via save editing. Utløserne for auto kick er oppført i §5.1.


November 2022

Omarbeidet §2.7 - Event Servere

I påvente av et fremtidig event-relatert "Featured Zone"-initiativ, har hele §2.7 blitt omarbeidet. En "Featured Zone" er et område på en hvilken som helst server med økt tilstedeværelse av staff som endrer lokale veiforhold og utfører direkte operasjoner. Disse lokale og tidsmessige endringene kan overstyre de globale reglene under tilstedeværelsen av sonen, og reflekteres derfor i reglene.

Mindre Endringer

 • §1.4 - Avklaring:
  • Bevis for upassende språkbruk, imitasjon av noe slag og upassende innhold i in-game chatten må ikke bare være åpen, men også uredigert.
  • Rapporter som inneholder opptak ved å bruke freecam (også kjent som "dev cam") er kvalifisert, med mindre rapporten bare er basert på slike opptak.
  • For å unngå forvirring om når kvalifiserte bevis utløper, omformulerte vi regelen. Bevis er kvalifisert så lenge hendelser rapporteres til oss innen 14 dager etter at det har skjedd. Eksempel: Hvis en hendelse inntraff den 1., må rapporten sendes inn senest den 15. for at den skal tas i betraktning av vårt team.
 • §2 – Tillegg: gjenspeiler lokale kjørefelt-stenginger representert ved smarte skilt i reglene.
 • §2.5 - Tillegg: å øke farten i forsøk på å hindre en bruker i å kjøre forbi er ikke tillatt.
 • §5.1 - Utbedring: modifisert tilhengerkombinasjon kan inneholde opptil 6 deler i ATS, i stedet for 5 deler.

Mai 2022

Omarbeidet §2.8 - Hvordan bans blir gitt

Etter en intern diskusjon ble det besluttet å fjerne permanente utestengelser på grunn av §2.8. Vi forstår at folks oppførsel og holdninger til regler kan endres over tid, og vi ønsker derfor å gi de som har gjort en feil tidligere, en ny sjanse til å kjøre på TruckersMP. Derfor, når en bruker har 5 aktive utestengelser, vil de nå bli utestengt i 90 dager, i stedet for permanent. Dette gir spillerne nok tid til å forstå at feilen deres var alvorlig, men gir dem også en mulighet til å lære av hendelsen.

Hvis du ble permanent utestengt i løpet av de siste 90 dagene, vil utestengelsen din bli endret til å utløpe 90 dager fra dagen den ble utgitt. Eventuelle permanente §2.8 utestengelser eldre enn 90 dager har blitt deaktivert, og derfor vil disse brukerne kunne gå tilbake til TruckersMP umiddelbart.

Mindre Endringer

 • §1.4, §2.4 - Omformulert for klarhet
 • §2.2 - Endret navn fra 'Ramming' til 'Kollisjoner' og omformulert for klarhet.
 • §5.3 - Det er nå ikke mulig å kontakte et medlem av TruckersMP Staff Teamet om en rapport som ble behandlet for over fjorten dager siden.

Juli 2021

Ingen dobbel/trippel trailer sone i Kirkenes (ProMods)

Etter mange komplikasjoner med trafikk i Kirkenes-steinbruddet og områdene rundt ble det besluttet å begrense bruken av dobbel og trippel trailer til alle andre steder enn Kirkenes området. Vi håper at dette kan bidra til å redusere trafikken i dette området og gjøre det litt lettere å pendle. Foreløpig er det ingen planer om å utvide dette til andre områder, for eksempel C-D-veien
Bare selve steinbruddveien er berørt. Du kan se en advarsel i ingame-chatten som informerer deg om området når du er i nærheten.
zone map

Convoyer i høyt befolkede områder

Du husker kanskje at definisjonen av høyt befolkede områder ble nevnt i regel §2.4, men dette er nå flyttet til regel §2 for å gjøre dette lettere å forstå. Det er nå klart angitt når områder regnes som "høyt befolkede". I tillegg ble convoybegrensninger nevnt i regel §2.6, men de var ganske vage. Vi har forbedret definisjonen av det som regnes som en convoy og har etablert områder der convoyer er forbudt.
Vi vil markere at dette ikke er i et forsøk på å begrense convoyer enda mer, ettersom ingenting virkelig har endret seg, men det er nå blitt mye lettere å forstå. Vær også oppmerksom på at du nå kan organisere convoyer til og fra et hvilket som helst område, med unntak av de som er nevnt i regel §2.6 når de er svært befolkede.

Mindre Endringer

 • §2.4 & §5.2 - Omformulert for klarhet.
 • §5.1 - Lagt til dobbel/trippel trailere.
 • §5.3 - Fremhever bruken av appeal systemet.

Mai 2021

Omarbeidet regel §1.5 - Upassende språkbruk, kommunikasjon og etterligning av noe slag

I løpet av de siste årene har regel §1.5 blitt en av de største reglene og har blitt revidert flere ganger med forskjellig innhold og formater. Med denne oppdateringen vil vi gjøre det lettere for alle å forstå hva denne regelen handler om. Derfor har vi delt regel §1.5 i tre regler:

 • §1.5 - Upassende språkbruk
 • §1.6 - Etterligning av noe slag
 • §1.7 - Upassende innhold

Som et resultat av denne endringen, har regel §1.6 - Lov og piratkopiering, §1.7 - Backseat moderasjon, §1.8 - Opphisselse og §1.9 - Uklarhet blitt endret til §1.8, §1.9, §1.10 og §1.11 henholdsvis.

Blinkende bilder/GIFs

GIFs er populære i informasjonsfeltene til flere Virtual Trucking Companies og profilbioer. De kan være et fint tillegg, men kan lett misbrukes.
Personer med lysfølsom epilepsi eller lignende kan bli påvirket, og derfor må vi begrense bruken av slikt innhold.
Med denne regeloppdateringen begrenset vi bruken av GIFs til ikke-blinkende innhold som dekker hele tjenesten (§1.7). TruckersMP staff skjønner om en GIF teller som blinkende eller ikke. Nå som dette er en tjenesteomfattende regel, fjernet vi det fra forumreglene (§4.2).

Endringer i rapportering på nettsiden

Nettrapportsystemet er en av våre mest populære nettstedfunksjoner, og med hver oppdatering prøver vi å forbedre tilgjengeligheten for å gjøre opplevelsen din så optimalisert som mulig. Regel §1.4 - Rapportering av brukere dekker de viktigste retningslinjene du må følge når du bruker nettrapportsystemet. Vi har skrevet om deler av det for å gjøre det lettere å forstå. For å forbedre effektiviteten og arbeidsflyten til våre moderation staff, må nettrapporter med bevis lengre enn 2 minutter inneholde et tidsstempel for regelbruddet, en endring fra de forrige 5 minuttene.

Mindre Endringer

 • §2 - Avklart at “trafikkregler” (regler markert med en stjerne (*)) ikke gjelder i No Collision Zones
 • §4.1 - Avklart at maks filstørrelse på bilder ikke inkluderer eksterne filer
 • §4.5 - Flyttet forumstraff systemet fra et foruminnlegg til våre regler
 • §5.1 - Auto kick for frontlys justert til 21:00 (9 PM) - 05:00 (5 AM)
 • §2.6, §2.8, §3, §4, §4.3, §5.4, §5.7 - Endret for å være grammatisk korrekt

Fulle regler: https://truckersmp.com/kb/1372