Schimbările regulilor


Last update: 19 Sep 19:51 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1316Din când în când trebuie să facem modificări ale regulilor oficiale ale TruckersMP. Unele reguli deja existente trebuie eliminate, pe când altele trebuie adăugate iar unele trebuie îmbunătățite. În timp ce schimbările recente apar în partea de sus a paginii Regulilor TruckersMP, detaliile și cauzele schimbărilor nu sunt totdeauna clare. Ca o consecință, am creat acest articol pentru a explica în detaliu toate update-urile, permițându-ne să fim cât mai transparenți cu comunitatea în legătură cu schimbările făcute.

Dacă aveți întrebări despre regulile TruckersMP, contactați-ne prin Sistemul de Feedback pentru clarificări.


Septembrie 2023

Modificări minore

 • §1.4 - Modificare: s-a micșorat timpul de așteptare pentru a trimite un raport de la 14 la 7 zile.
 • §2.4 and §2.5 - s-au eliminat termeni ambigui. Se permit cursele pe toate pistele din joc sau terenuri de antrenament.
 • §3 - Adăugare: acum este strict interzis să se combine piesele între mașini și camioane.
 • §5.1 - Adăugare: S-au inclus precizări despre ban evading.

Februarie 2023

Refacerea regulii §1.2 - Ban Evading

După consultări, s-a decis să se modifice modul în care este tratat ban evading-ul. Înțelegem că comportamentul jucătorilor se poate schimba în timp, așa că dorim să le oferim celor care au făcut greșeli în trecut o nouă șansă de a se alătura celorlalți pe TruckersMP. Ban evading-ul nu va mai duce la un ban permanent din rețeaua noastră, cu excepția anumitor circumstanțe, iar celor care au fost banati anterior li se vor modifica retroactiv interdicțiile, acolo unde este cazul, pentru a reflecta acest lucru.

Redefinirea unui alineat din §2.1 - Hacking/Bug/Feature abusing

"Ocolirea sistemului de kick automat a serverului prin save editing" a fost schimbat în "Ocolirea sistemului de kick automat a serverului". Ocolirea sistemului nu este tolerată în general și nu se limitează doar la a o face prin save editing. Ceea ce declanșează kick-urile automate sunt enumerate în §5.1.


Noiembrie 2022

Rescrierea regulii §2.7 - Servere de evenimente

În așteptarea unei viitoare inițiative "Featured Zone" legate de evenimente, întreaga regulă §2.7 a fost reformulată. Un "Featured Zone" este o zonă de pe orice server în care se remarcă prezența sporită a staff-ului care modifică condițiile rutiere locale și desfășoară operațiuni în direct. Aceste modificări locale și temporale pot anula regulile globale pe durata prezenței zonei și, prin urmare, sunt reflectate în reguli.

Modificări minore

 • §1.4 - Clarificare:
  • Dovezile pentru folosirea limbajului necorespunzător în chat-ul din joc nu trebuie să fie doar deschise, ci și needitate.
  • Rapoartele care conțin înregistrări cu ajutorul camerei libere continue (cunoscută și sub numele de "dev cam") sunt eligibile, cu excepția cazului în care raportul se bazează numai pe astfel de înregistrări.
  • Pentru a evita confuziile cu privire la data la care expiră eligibilitatea probelor, am reformulat regula. Probele sunt eligibile atât timp cât incidentele ne sunt raportate în termen de 14 zile de la producerea lor. Exemplu: dacă un incident a avut loc pe data de 1, atunci raportul trebuie să fie depus până cel târziu pe data de 15 pentru a fi luat în considerare de echipa noastră.
 • §2 - Adăugare: să reflecte închiderile de benzi de circulație locale reprezentate de indicatoarele inteligente din reguli.
 • §2.5 - Adăugare: accelerarea în tentativa de a împiedica efectuarea manevrei de depășire de către un utilizator nu este permisă.
 • §5.1 - Rectificare: combinația modificată de remorci poate conține până la 6 părți în ATS, în loc de 5 părți.

Mai 2022

Rescrierea regulii §2.8 - Cum sunt emise ban-urile

După analize, s-a decis eliminarea ban-urilor permanente din §2.8. Înțelegem că atitudinile și comportamentul oamenilor cu privire la reguli se schimbă în timp, așadar dorim să le oferim celor ce au comis greșeli în trecut încă o șansă de a conduce pe TruckersMP. Prin urmare, atunci când un utilizator are 5 ban-uri active, acesta va primi ban timp de 90 de zile, nu permanent. Lucrul acesta oferă jucătorilor suficient timp să înțeleagă că greșeala lor a fost gravă, oferindu-le totodată și oportunitatea de a învăța din greșeli.

Dacă ați primit ban permanent în ultimele 90 de zile, ban-ul dumneavoastră se va modifica pentru a expira la 90 de zile de la data emiterii. Orice ban-uri permanente mai vechi de 90 de zile, emise în conformitate cu §2.8, au fost eliminate, așadar acești utilizatori pot reveni pe TruckersMP acum.

Schimbări minore

 • §1.4, §2.4 - Reformulat pentru claritate.
 • §2.2 - Redenumit din 'Ramming' în 'Collisions' și reformulat pentru claritate.
 • §5.3 - Acum nu mai este posibilă contactarea niciunui membru al Staff-ului TruckersMP în legătură cu un report care a fost preluat cu mai mult de paisprezece zile în urmă.

Iulie 2021

Fără trailere duble sau triple în Kirkenes (ProMods)

După multe complicații cu traficul din cariera Kirkenes și din zonele învecinate a fost luată decizia de a restricționa utilizarea de trailere duble și triple în zona Kirkenes și în apropiere. Sperăm ca această decizie să ducă la scăderea traficului din această zonă și să fie mai ușor să o tranzitați. Momentan nu avem în plan să implementăm asta și în alte zone precum drumul Calais-Duisburg.
Doar drumul către carieră este afectat, veți putea vedea o avertizare pe chat-ul din joc care vă informează când sunteți în apropierea zonei.
zone map

Convoaie în zonele foarte aglomerate

Poate vă amintiți că definiția zonelor aglomerate a fost menționată în regula §2.4, dar acum a fost mutată la regula §2 pentru ca acest lucru să fie mai ușor de înțeles. Acum este precizat clar când o zonă este considerată "foarte aglomerată". În plus, restricțiile convoaielor au fost menționate în regula §2.6 dar erau destul de vagi. Am îmbunătățit definiția unui convoi și am stabilit zonele în care convoaiele sunt interzise.
Vrem să ne facem înțeleși că aceasta nu este o încercare de a restricționa și mai mult convoaiele, căci nimic nu s-a schimbat în mare parte, acum doar este mult mai ușor să înțelegeți regulile. Vă rugăm să rețineți că acum puteți organiza convoaie din și spre orice zonă, cu excepția celor menționate în regula §2.6 când sunt foarte aglomerate.

Modificări minore

 • §2.4 & §5.2 - Reformulate pentru claritate.
 • §5.1 - S-au adăugat trailerele duble și triple.
 • §5.3 - Evidențiază utilizarea sistemului de appeal.

Mai 2021

Actualizarea regulii §1.5 - Utilizarea nepotrivită a limbajului, comunicarea sau impresionarea de orice tip

În ultimii ani, regula §1.5 a devenit cea mai importantă regulă și a fost revizuită de mai multe ori schimbându-se formatul și conținutul acesteia. Cu acest update, vrem să facem ca toată lumea să înțeleagă mai ușor despre ce este această regulă.
Așadar, am împărțit §1.5 în trei reguli separate:

 • §1.5 - Inappropriate use of language
 • §1.6 - Impersonation of any kind
 • §1.7 - Inappropriate content

Ca un rezultat al acestei schimbări, regulile §1.6 - Lege și piraterie, §1.7 - Backseat moderation, §1.8 - Îndemnare și §1.9 - Ambiguitate au fost schimbate la §1.8, §1.9, §1.10 și respectiv §1.11.

GIF-uri și imagini intermitente

GIF-urile sunt populare în câmpurile de informații ale Companiilor de Transport Virtuale și în informațiile profilelor. Sunt o adiție faină dar pot fi abuzate cu ușurință. Oamenii cu fotosensibilitate epileptică sau cu afecțiuni similare pot fi afectați și trebuie să limităm folosirea acestor accesorii. Cu actualizarea acestei reguli, am restricționat folosirea GIF-urilor la cele non-intermitente (§1.7). Staff-ul TruckersMP are abilitatea de a decide dacă un GIF este intermitent sau nu. Deoarece aceasta este o regulă universală, am eliminat-o din regulile forumului(§4.2)

Schimbări în reporturile de pe website

Sistemul web de report este una dintre cele mai populare caracteristici ale website-ului și cu fiecare update încercăm să îmbunătățim accesibilitatea acestuia pentru a îl optimiza cât mai bine cu putință. Regula §1.4 - Raportarea utilizatorilor conține cele mai importante informații de urmat când folosiți sistemul de report web. Am rescris părți din acesta pentru a-l face mai ușor de înțeles.
Pentru a îmbunătăți eficiența moderatorilor noștrii, reporturile web cu dovezi mai lungi de 2 minute trebuie să includă un timestamp cu momentul infracțiunii, schimbat de la 5 minutes cum era anterior.

Schimbări minore

 • §2 - Clarificare că “regulile de drum” (regulile marcate cu un asterix (*)) nu se aplică în zonele No Collision Zone
 • §4.1 - Clarificare că mărimea maximă a imaginii nu include fișierele stocate pe site-uri externe de hosting
 • §4.5 - Mutarea sistemului de pedespre ale forumului dintr-o postare pe forum în regulile noastre
 • §5.1 - Auto kick-ul pentru lumini adjustat la orele 21:00 (9 PM) - 05:00 (5 AM)
 • §2.6, §2.8, §3, §4, §4.3, §5.4, §5.7 - Modificate pentru a fi corecte din punct de vedere gramatical

Regulile complete: https://truckersmp.com/kb/711