This article is outdated!

This article has not been updated to its original version! For the most recent information, forward yourself to the original article: Rules Changelog

Промяна в правилата


Last update: 04 Dec 2022 21:13 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1308От време на време трябва да правим промени в официалните правила на TruckersMP. Някои съществуващи правила може да се нуждаят от премахване, някои правила може да се нуждаят от добавяне, а някои правила може да се нуждаят от малки промени за изясняване. Въпреки че най-новите промени винаги се показват в горната част на страницата Правила на TruckersMP, подробностите и причините зад промените не винаги са ясни. Следователно създадохме тази статия, за да регистрираме актуализациите на правилата по-подробно, което ни позволява да бъдем възможно най-прозрачни с общността по отношение на това защо е направена промяна.

Ако имате въпроси относно правилата на TruckersMP, не се колебайте да се свържете с нас чрез системата за обратна връзка за разяснение.


Ноември 2022

Преработка на §2.7 - Сървъри за събития

В очакване на бъдеща инициатива „Представена зона“, свързана със събития, целият §2.7 е преработен. Представена зона е зона на всеки сървър с повишено присъствие на хора от екипът ни, променящ местните пътни условия и извършващ операции на живо. Тези локални и времеви промени могат да отменят глобалните правила по време на присъствието в зоната и следователно са отразени в правилата.

Малки промени

 • §1.4 - Пояснения:

  • Доказателствата за неподходящо използване на език в чата в играта трябва не само да бъдат отворени, но и нередактирани.
  • Репорти, съдържащи кадри, записани с помощта на непрекъсната свободна камера (известна също като „камера за разработчици“), отговарят на условията, освен ако репортът не е само базиран на такива кадри.
  • За да избегнем объркване относно това кога изтича допустимостта на доказателствата, преформулирахме правилото. Доказателствата са допустими, стига инцидентите да ни бъдат докладвани в рамките на 14 дни от възникването им. Пример: ако инцидентът е настъпил на 1-ви, сигналът трябва да бъде подаден не по-късно от 15-ти, за да бъде взет под внимание от нашият екип.
 • §2 - Допълнение: отразяване на затварянето на платна, представено от интелигентни знаци в правилата.

 • §2.5 - Допълнение: не е разрешено ускоряване с цел предотвратяване на изпреварване на потребител.

 • §5.1 – Корекция: модифицираната комбинация от ремарке може да съдържа до 6 части в ATS, вместо 5 части.


Май 2022

Преработка на §2.8 - Как се издават забрани

След разглеждане беше решено да се премахнат постоянните забрани поради §2.8. Ние разбираме, че поведението и отношението на хората към правилата могат да се променят с течение на времето, така че искаме да дадем на онези, които са правили грешки в миналото, още един шанс да карат на TruckersMP. Следователно, когато даден потребител има 5 активни забрани, той ще бъде забранен за 90 дни, а не за постоянно. Това дава на играчите достатъчно време да разберат, че грешката им е сериозна, но също така им дава възможност да се поучат от инцидента. Ако сте били забранени за постоянно през последните 90 дни, вашата забрана ще бъде променена, за да изтече 90 дни от деня, в който е издадена. Всички постоянни забрани по §2.8, по-стари от 90 дни, са деактивирани и следователно тези потребители ще могат да се върнат незабавно към TruckersMP.

Малки промени

 • §1.4, §2.4 – преформулирани за яснота
 • §2.2 – Преименуван от „Ramming“ на „Collisions“ и преформулиран за по-голяма яснота.
 • §5.3 - Вече не е възможно да се свържете с който и да е член на екипът на TruckersMP относно доклад, който е бил обработен преди повече от четиринадесет дни.

Юли 2021

Забрана за двойни/тройни ремаркета в зоната на Киркенес (ProMods)

След много усложнения с трафика в кариерата на Киркенес и околните райони беше взето решение да се ограничи използването на двойни и тройни ремаркета навсякъде освен в района на Киркенес. Надяваме се, че това може да помогне за намаляване на трафика в този район и да улесни пътуването до работното място. Понастоящем няма планове за разширяване на това в други области, като например пътя C-D. Само самият път на кариерата е засегнат, може да видите предупреждение в чата в играта, което ви информира за района, когато е близо.

карта на зоните

Конвои в силно населени райони

Може би си спомняте, че дефиницията за силно населени райони е спомената в правило §2.4, но сега това е преместено в правило §2, за да стане това по-лесно за разбиране. Сега е ясно посочено кога районите се считат за „силно населени“. Освен това ограниченията на конвоите бяха споменати в правило §2.6, но те бяха доста неясни. Подобрихме дефиницията на това, което се счита за конвой и установихме зони, в които конвоите са забранени. Бихме искали да подчертаем, че това не е опит да се ограничат още повече конвоите, тъй като всъщност нищо не се е променило, сега е много по-лесно да се разбере. Моля, също имайте предвид също, че вече можете да организирате конвои до и от всяка област, с изключение на тези, споменати в правило §2.6, когато те са силно населени.

Малки промени

 • §2.4 и §5.2 - Преформулирани за яснота.
 • §5.1 - Добавени двойни/тройни ремаркета.
 • §5.3 - Акцентира върху използването на системата за обжалване.

Май 2021

Преработка на §1.5 - Неподходящо използване на език, комуникация и обиди от всякакъв вид.

През последните години правило §1.5 се превърна в едно от най-големите правила и е преразглеждано многократно с различно съдържание и формати. С тази актуализация искаме да улесним всички да разберат за какво се отнася това правило. Следователно разделихме §1.5 на три правила:

 • §1.5 - Неподходящо използване на език
 • §1.6 - Влизане в ролята от всякакъв вид
 • §1.7 - Неподходящо съдържание

В резултат на тази промяна правилата §1.6 - Закон и пиратство, §1.7 - Влизане в ролята на модератор, §1.8 - Насърчаване §1.9 - Неяснотите бяха променени до §1.8, §1.9, §1.10 и §1.11 съответно.

Бляскащи и мигащи изображения/GIF файлове

GIF файловете са популярни в информационните полета на виртуалните транспортни компании и биографиите на профила. Те могат да бъдат приятно допълнение, но лесно могат да бъдат злоупотребявани. Хората с фоточувствителна епилепсия или подобни могат да бъдат засегнати и следователно трябва да ограничим използването на такова съдържание. С тази актуализация на правилата ограничихме използването на GIF файлове до не бляскащи/немигащи за цялата услуга (§1.7). Дали GIF се счита за бляскащ илш мигащ е по преценка на персонала на TruckersMP. Сега, когато това е правило за цялата услуга, го премахнахме от правилата на форума (§4.2).

Промени в докладването в уебсайта

Системата за уеб доклади е една от най-популярните ни функции в уебсайта и с всяка актуализация се опитваме да подобрим достъпността, за да направим вашето изживяване възможно най-оптимизирано. Нашето правило §1.4 - Докладване на потребители обхваща най-важните насоки, които трябва да се следвате при използването на системата за уеб доклади. Пренаписали сме части от него, за да улесним разбирането му. За да се подобри ефективността на работния процес на нашия модериращ персонал, уеб докладите с доказателства, по-дълги от 2 минути, трябва да включват щампа за време на нарушението, промяна спрямо предишните 5 минути.

Малки промени

 • §2 - Пояснено е, че „пътните правила“ (правила, отбелязани със звездичка (*)) не се прилагат в зони без сблъсък
 • §4.1 - Изяснено е, че максималният размер на файла на изображенията не включва външно хоствани файлове
 • §4.5 - Преместване на системата за наказание във форума от публикация във форума в нашите правила
 • §5.1 - Автоматичен кик за фарове, настроен на 21:00 (21:00) - 05:00 (5:00)
 • §2.6, §2.8, §3, §4, §4.3, §5.4, §5.7 - Променени, за да бъдат граматически правилни

Пълни правила: https://truckersmp.com/knowledge-base/article/747