Wat is een VTC?


Last update: 12 Nov 2020 01:33 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/419Wat is een VTC?

De term 'VTC' wordt regelmatig gebruikt in de community en is een acroniem voor 'Virtual Trucking Company'. In dit artikel leggen we uit wat een VTC precies is en wat zij doen.


VTC's in het algemeen

VTC's zijn ooit door de community bedacht om de ervaring van het virtuele trucken interessanter te maken. In feite zijn ze een product van het rollenspel. Vlak nadat TruckersMP, toentertijd Euro Truck Simulator 2 MP genaamd, nog maar net bestond werden de eerste VTC's al opgericht. Waarschijnlijk bestonden ze daarvoor ook al.

Vandaag de dag zijn er honderden, zo niet duizenden, verschillende VTC's. Destijds waren er maar enkele waaraan je kon deelnemen, waarschijnlijk herinneren onze oudste spelers nog welke VTC's dat waren.


Hoe werkt een VTC?

VTC's worden tegenwoordig op een zeer professioneel level gerund. De meeste, zo niet alle, hebben een website waar mensen de VTC kunnen leren kennen en kunnen zien welke vereisten er gelden om lid te kunnen worden. Dankzij ons officiële VTC system, dat in juli 2019 werd gelanceerd, is de afstand tussen aanbieder en afnemer nog kleiner geworden.

Hoe een VTC werkt is afhankelijk van het management van het bedrijf. Zij bepalen zelf wat voor hiërarchie er geldt, hoe zij zichzelf willen presenteren op de weg, welke tag zij gebruiken en of ze een unieke lak aanbrengen op hun vrachtwagens zodat iedereen gemakkelijk kan zien wie bij wie hoort.

In onderstaande afbeeldingen kun je zien hoe zo'n lak eruit kan zien. Je hebt waarschijnlijk sommige van deze laks al op de wegen zien langskomen.

Pic 1

Pic 2

Pic 3

De meeste VTC's hebben een algemeen thema en kleurenschema over al hun branding, of het nou de website betreft, het logo of zelfs merchandise!


Hoe en waar kan ik solliciteren voor een VTC?

Het solliciteren voor een VTC is simpel. De meeste VTC's hebben een eigen manier van rekrutering, bijvoorbeeld waarbij je moet solliciteren via hun eigen systeem op hun website. Andere VTC's doen het via ons officiële VTC systeem. Via dat laatste systeem kunnen mensen iets over zichzelf vertellen tijdens het solliciteren en hebben de bestuurders van de VTC de mogelijkheid om te reageren op die sollicitatie.

~ Het TruckersMP Team