This article is outdated!

This article has not been updated to its original version! For the most recent information, forward yourself to the original article: How to use TruckersMP exclusive content in singleplayer?

Как да използваме ексклузивното TruckersMP съдържание на сингълплейър?


Last update: 22 Mar 2022 21:14 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1493В тази статия ще обясним как може да използвате Scout автомобила и ексклузивното съдържание на TruckersMP на сингълплейър.

Добавянето на редакция(и) на картата към сингълплейър е полезно за тези, които създават сейфове за събития и конвои. Ако тези сейфове са направени без редактирането на картата(ите) активни във вашия профил в сингълплейър, сейфовете няма да работят в TruckersMP поради нулиране на икономиката. Което ще върне вашето превозно средство в гаража.


Необходимите файлове се намират в папката „ProgramData“, която е скрита папка. Ще трябва да активирате разширенията на файловете. За да можете да видите тази папка и файловите разширения, ще трябва да направите следното:

 1. Отворете вашият "file explorer"
 2. Отидете на раздела „View“ View Tab
 3. В секцията „Show/hide“ активирайте „Hidden items“ и „File name extensions“

Сега трябва да можете да видите скритите папки и разширенията на файловете.

Scout автомобил

Ако искате да добавите Scout автомобила към сингълплейър, ще ви трябват тези файлове:

 • skoda_car.mp в C:\ProgramData\TruckersMP\data\ats\mods или C:\ProgramData\TruckersMP\data\ets2\mods
 • sh_skoda_car.mp в C:\ProgramData\TruckersMP\data\shared\mods

Пакет аксесоари

Ако искате да добавите TruckersMP аксесоари към вашият сингълплейър. Ще ви трябват тези файлове:

 • accessory_pack в C:\ProgramData\TruckersMP\data\ats\mods или C:\ProgramData\TruckersMP\data\ets2\mods
 • sh_accessory_pack в C:\ProgramData\TruckersMP\data\shared\mods

Редакции на карта

Ако искате да добавите ексклузивната(ите) редакция(и) на TruckersMP към вашият сингълплейър, за да шофирате или създавате сейфове, които ще използвате в нашите сървъри, ще ви трябват тези файл(ове):

 • hq_final от C:\ProgramData\TruckersMP\data\ets2\mods
 • cd_changes в C:\ProgramData\TruckersMP\data\ets2\mods

Има няколко метода да поставите тези модове на правилното място за да ги използвате на сингълплейър. По-долу ще обясним два от тези метода, те ще постигнат същия резултат, но „Метод 2“ е малко по-сложен.

Метод 1

С този метод ние ръчно ще копираме и поставим файла(овете) във вашата папка „mod“ за сингълплейър. Недостатъкът на този метод е, че ако файловете са били актуализирани, ще трябва да направите тези стъпки отново, за да сте сигурни, че имате най-новите налични версии.

 1. Ако сте решили кои файлове са ви необходими, изберете и ги копирайте. (Можете да изберете няколко файла, като задържите „Ctrl“ и изберете всички файлове)
 2. Сега отидете във вашата папка „mod“ за American Truck Simulator C:\Users\%USERPROFILE%\Documents\American Truck Simulator\mod или Euro Truck Simulator 2 C:\Users\%USERPROFILE%\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod.
 3. Щракнете с десния бутон върху папката “mod” и поставете файла(овете), които сте копирали по-рано.
 4. Сега ще трябва да преименувате всички файлове, за да ги накарате да работят в сингълплейър, за да направите това:
  1. Щракнете с десния бутон върху файл и изберете „Rename“
  2. Премахнете .mp от името на файла
  3. Добавете .scs в края на името на файла

След като направите това, сте готови за действие. За реда на файловете, моля, продължете да четете по-долу „Метод 2“.

Метод 2

Този метод е малко по-сложен от предишния. Той ще създаде символна връзка в Windows, която позволява на играта да намери файла(овете) от TruckersMP и да ги използва в сингълплейър. Въпреки това, няма да е необходимо да повтаряте тези стъпки, ако файла(овете) се актуализират в определен момент. Освен ако имената на файловете не са променени или не искате допълнителните файлове.

За този метод, трябва да имате администраторски права на вашия компютър.

Сега можем да започнем с необходимите стъпки:

 1. Създайте нов текстов файл (.txt). (Името или местоположението на този файл няма значение)
 2. Отворете този файл и поставете следното в зависимост от това кой файл искате да използвате: (Същият процес може да се използва и за други файлове) Scout: mklink %USERPROFILE%\Documents\"Euro Truck Simulator 2"\mod\sh_skoda_car.scs %PROGRAMDATA%\TruckersMP\data\shared\mods\sh_skoda_car.mp
  mklink %USERPROFILE%\Documents\"American Truck Simulator"\mod\sh_skoda_car.scs %PROGRAMDATA%\TruckersMP\data\shared\mods\sh_skoda_car.mp
  mklink %USERPROFILE%\Documents\"Euro Truck Simulator 2"\mod\skoda_car.scs %PROGRAMDATA%\TruckersMP\data\ets2\mods\skoda_car.mp
  mklink %USERPROFILE%\Documents\"American Truck Simulator"\mod\skoda_car.scs %PROGRAMDATA%\TruckersMP\data\ats\mods\skoda_car.mp
  pause
  Редакции на картата: mklink %USERPROFILE%\Documents\"Euro Truck Simulator 2"\mod\hq_final.scs %PROGRAMDATA%\TruckersMP\data\shared\mods\hq_final.mp
  mklink %USERPROFILE%\Documents\"Euro Truck Simulator 2"\mod\cd_changes.scs %PROGRAMDATA%\TruckersMP\data\shared\mods\cd_changes.mp
  pause
 3. Променете името на файла с името на файла на редакцията, която искате. (Също като при Scout, може да добавите няколко файла, ако е необходимо)
 4. Запазете файла и променете името на файла от .txt на .bat.
 5. Щракнете с десния бутон върху файла и го изпълнете като администратор. (Ако нямате и двете игри и сте поставили кода по-горе, ще видите 2 грешки, това е нормално, тъй като се опитва да го активира за игра, която не притежавате)

Сега можете да стартирате играта и да проверите „Mod Manager“. Ако всичко работи правилно, сега трябва да видите всички файлове, които сте добавили. Активирайте тези модификации и ще можете да ги използвате в сингълплейър.

Scout

Уверете се, че сте поставили модовете в следния ред, в противен случай те няма да работят правилно. Scout Mod Order

Пакет аксесоари

Уверете се, че сте поставили модовете в следния ред, в противен случай те няма да работят правилно. Поръчка на пакет от аксесоари

Редакции на картата

Уверете се, че сте поставили модовете в следния ред, в противен случай те няма да работят правилно. Accessory Pack Order

Ако използвате редакцията(ите) на картата, за да създадете сейфове за конвой в нашите сървъри. Уверете се, че преди да започнете, сте проверили дали работи правилно. Можете да направите това, като влезете в сингълплейър и създадете сейф. След това заредите TruckersMP и се свържете с аркадният сървър, опитайте да заредите сейфа, който сте създали. Ако не ви върне, значи успешно сте добавили необходимите модове.


Тъй като файловете се актуализират периодично, за да се коригират проблеми и да се добави допълнително съдържание, ние ще поддържаме списъка по-долу актуализиран всеки път, когато завършим промените на файловете. По този начин можете да проверите дали трябва да повторите някои стъпки, за да сте сигурни, че вашите файлове са актуални. Особено ако използвате това за създаване на сейфове, проверявайте редовно тази статия, за да се уверите, че всичко е все още актуално.

Регистър за промени на файла:

 • 14/03/2022 - Прмахнато: hq_stage. Добавено: hq_final, accessory_pack, sh_accessory_pack.
 • 14/02/2022 - Добавено: hq_stage