Hogyan használd a TruckersMP exkluzív tartalmait egyjátékos módban?


Last update: 23 Jun 2023 17:39 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1497Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy hogyan tudod vezetni a Scout autót és hogyan használhatod a TruckersMP exkluzív tartalmakat egyjátékos módban.

Azok számára, akik mentéseket csinálnak eseményekhez vagy konvojokhoz hasznos lehet hozzáadni a térképmódosításokat egyjátékos módhoz. Ha a mentések a térképmódosítások nélkül készülnek el egyjátékos módban, a mentések nem fognak működni TruckersMP-n.


2023 február óta elérhető az új indító érhető el a játékosok számára. Ezzel együtt a telepítési hely más a régi indítóhoz képest. Légy figyelmes, ugynis a telepítési útvonalak mások attól függően, hogy melyik indítót használod. A következő módszerek és elérési útvonalak az új/jelenlegi indítóhoz vannak.

A szükséges fájlok egy rejtett "AppData" mappában találhatóak. Ezen kívül engedélyezned kell a fájlnévkiterjesztések mutatását is. Ahhoz, hogy lásd a mappát és a fájlnévkiterjesztéseked kövesd a következő lépéseket:

 1. Nyisd meg a fájlkezelőt.
 2. Menj a "Nézet" menüpontra a menüszalagon felül.
 3. A "Megjelenítés/elrejtés" szekcióban engedélyezd a "Rejtett elemek" és a "Fájlnévkiterjesztések" lehetőséget.

Most már látnod kell a rejtett mappákat és a fájlnévkiterjesztéseket.

Ha a régi indítóról váltasz az újra és nem látod a "data" mappát, csak másold át C:\ProgramData\TruckersMP mappából a C:\Users\User\AppData\Roaming\TruckersMP\installation mappába.


Scout autó

Ha szeretnéd hozzáadni a Scout autót egyjátékosmódhoz, meg kell szerezned ezeket a fájlokat:

 • skoda_car.mp innen: C:\Users\User\AppData\Roaming\TruckersMP\installation\data\ats\mods vagy C:\Users\User\AppData\Roaming\TruckersMP\installation\data\ets2\mods
 • sh_skoda_car.mp innen: C:\ProgramData\TruckersMP\data\shared\mods

Alkatrészek

Ha szeretnéd hozzáadni a TruckersMP alkatrészeket egyjátékosmódhoz, meg kell szerezned ezeket a fájlokat:

 • accessory_pack innen: C:\Users\User\AppData\Roaming\TruckersMP\installation\data\ats\mods vagy C:\Users\User\AppData\Roaming\TruckersMP\installation\data\ets2\mods
 • sh_accessory_pack innen: C:\Users\User\AppData\Roaming\TruckersMP\installation\data\shared\mods

Ha csak azért szeretnéd a térképmódosításokat hozzáadni egyjátékosmódhoz, hogy vezess bennük, az alábbi fájlokat kell letöltened tetszés szerint:

 • hq_final innen C:\Users\User\AppData\Roaming\TruckersMP\installation\data\ets2\mods
 • cd_changes innen C:\Users\User\AppData\Roaming\TruckersMP\installation\data\ets2\mods

Térképmódosítások

Ha szeretnéd hozzáadni a TruckersMP exkluzív térképmódosításokat egyjátékosmódhoz, hogy vezess bennük vagy mentéseket készítsd, amiket szervereinken szeretnél használni, akkor a következő fájlokat kell megszerezned:

 • hq_final innen: C:\ProgramData\TruckersMP\data\ets2\mods

Ha csak azért szeretnéd a térképmódosításokat hozzáadni egyjátékosmódhoz, hogy vezess bennük, az alábbi fájlokat kell letöltened tetszés szerint:

 • cd_changes innen: C:\ProgramData\TruckersMP\data\ets2\mods

Több mód is van arra, hogy ezek a fájlok a megfelelő helyre kerüljenek, hogy egyjátékosmódban is lehessen őket használni. Alább mind a kettő módot elmagyarázzuk. Mindkettő ugyan azt az eredményt produkálja, viszont a második módszer picit összetettebb.

1. módszer

Ezzel a móddal manuálisan átmásoljuk a fájlokat a "mod" mappába. Hátránya ennek a módszernek az, hogy ha a fájlok frissülnek, újra át kell másolni őket, hogy a legújabb verziót használd.

 1. Ha döntöttél, hogy melyik fájlok kellenek, válaszd ki őket és másold ki őket. (A "Ctrl" nyomásával egyszerre több fájlt is ki tudsz választani)
 2. Lépj be a "mod" mappába American Truck Simulator-nél C:\Users\%USERPROFILE%\Documents\American Truck Simulator\mod vagy Euro Truck Simulator 2-nál C:\Users\%USERPROFILE%\Documents\Euro Truck Simulator 2\mod.
 3. Kattints jobb egérgombbal bele a "mod" mappába és illeszd be a fájlokat, amiket korábban kimásoltál.
 4. Következőnek át kell nevezned az összes fájlt a következőképpen:
  1. Kattints a fájlra jobb egérgombbal és válaszd ki az "Átnevezés" opciót.
  2. Töröld ki a .mp végződést a fájl nevében.
  3. Add hozzá a .scs végződést.

Ha ezzel készen vagy már mehetsz id játszani. A fájlok modkezelőben lévő sorrendjéhez olvasd el a "2. módszer"-t alább.

2. módszer

Ez a módszer picit komplikáltabb, mint az előző. Ezzel a módszerrel egy csatolást hozunk létre Windows-on belül, amivel a játék megtalálja a TruckersMP fájlokat, hogy egyjátékosmódban is lehessen használni. Ezt a módszert nem kell később is megismételni, ha a fájlok frissítésre kerülnek, csak akkor ha a fájlok neve megváltozott vagy további fájlokat szeretnél hozzáadni.

Ehhez a módszerhez Adminisztrátori engedéllyel kell rendelkezned a gépen.

Most már elkezdhetjük a szükséges lépéseket:

 1. Készíts egy új szöveges (.txt) dokumentumot. (A fájl neve vagy helye nem számít)
 2. Nyisd meg ezt a fájlt és attól függően, hogy melyik fájlokat szeretnéd másolni, annak megfelelően másold át a következő kódokat:
  (Ez a folyamat a többi fájlnál is használható) Scout:
  mklink %USERPROFILE%\Documents\"Euro Truck Simulator 2"\mod\sh_skoda_car.scs %APPDATA%\TruckersMP\installation\data\shared\mods\sh_skoda_car.mp
  mklink %USERPROFILE%\Documents\"American Truck Simulator"\mod\sh_skoda_car.scs %APPDATA%\TruckersMP\installation\data\shared\mods\sh_skoda_car.mp
  mklink %USERPROFILE%\Documents\"Euro Truck Simulator 2"\mod\skoda_car.scs %APPDATA%\TruckersMP\installation\data\ets2\mods\skoda_car.mp
  mklink %USERPROFILE%\Documents\"American Truck Simulator"\mod\skoda_car.scs %APPDATA%\TruckersMP\installation\data\ats\mods\skoda_car.mp
  pause
  Térképmódosítások:
  mklink %USERPROFILE%\Documents\"Euro Truck Simulator 2"\mod\hq_final.scs %APPDATA%\TruckersMP\installation\data\shared\mods\hq_final.mp
  mklink %USERPROFILE%\Documents\"Euro Truck Simulator 2"\mod\cd_changes.scs %APPDATA%\TruckersMP\installation\data\shared\mods\cd_changes.mp
  pause
 3. Változtasd meg a fájlok nevét az első és a második elérési útvonalban is arra, amelyik térképmódosítást szeretnéd. (Scout esetében ugyan ez, több fájlt is hozzáadhatsz, ha szükséges)
 4. Mentsd el a fájlt és változtasd meg a fájlnévkiterjesztését .txt-ről .bat.ra.
 5. Kattints jobb egérgombbal a fájlra és futtasd adminisztrátorként. (Ha nincs meg mindkét játék 2 hibaüzenetet is látni fogsz. Ez teljesen normálisa, ugyanis ahhoz a játékhoz is próbálja aktiválni a módosítást amelyik nincs meg)

Most elindíthatod a játékot és lépj be a "Modkezelő"-be. Ha minden jól működött, akkor látnod kell a hozzáadott. Engedélyezd a modokat és tudni fogod használni őket egyjátékosmódban is.

Scout

A modokat a következő sorrendbe kell beállítani különben nem fog megfelelően működni.
Scout Mod Order

Alkatrészek

A modokat a következő sorrendbe kell beállítani különben nem fog megfelelően működni.
Accessory Pack Order

Térképmódosítások

A modokat a következő sorrendbe kell beállítani különben nem fog megfelelően működni.
Map Edits Order

Ha térképmódosítások használsz, hogy mentéseket készítsd egy konvojhoz, először ellenőrizd, hogy minden megfelelően működik-e mielőtt elkezdesz mentéseket készíteni. Ezt úgy tudod megtenni, hogy készítesz egy mentést egyjátékosmódban majd belépsz TruckersMP-re az Arcade szerverre és betöltöd a mentést.


Mivel a fájlok időszakosan frissítésre kerülnek, hogy kijavítsanak hibákat vagy extra tartalmat adjanak hozzá, ezért a listát frissíteni fogjuk amikor változtatást eszközölünk egy fájlon. Ezáltal ellenőrizni tudod, hogy frissítened kell-e a fájlokat. Főleg akkor amikor mentéseket készítesz nézz rá erre a cikkre, hogy biztosan minden frissítve legyen.

Fájlok változtatási naplója:

 • 2022/09/12 - Frissítve: accessory_pack, sh_accessory_pack, skoda_car, sh_skoda_car, cd_changes További információk
 • 2022/03/14 - Eltávolítva: hq_stage. Hozzáadva: hq_final, accessory_pack, sh_accessory_pack.
 • 2022/02/14 - Hozzáadva: hq_stage.

Tags

Author

Ivonole's avatar

Ivonole

Translator Yellow Angels Veteran V


🇭🇺 100% map, 2000+ hours in-game, 0 ban


Mustang lover