This article is outdated!

This article has not been updated to its original version! For the most recent information, forward yourself to the original article: VTC Rules

VTC Systeem: Regels


Last update: 23 Nov 2020 13:43 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/470Hieronder staan de regels waaraan gehouden moet worden als leider en lid zijnde van een VTC dat geregistreerd staat op onze website.

Inhoud

§1 - Regels die door alle VTC-leden gevolgd moeten worden

§2 - VTC-evenement regels

§3 - VTC-profielen

§1 - Regels die door alle VTC-leden gevolgd moeten worden

§1.1 - Houd je aan alle officiële TruckersMP regels

Als VTC-lid moet je je houden aan alle officiële TruckersMP regels. Dit omvat (maar beperkt zich niet tot):

  • Dienstgerelateerde regels

  • In-game regels

  • Save editing regels

Alle TruckersMP regels kunnen hier gevonden worden: https://truckersmp.com/rules

§1.2 - VTC-medewerkers moeten andere spelers respecteren

Het maakt niet uit in welke VTC een speler zit, je hoort andere spelers te respecteren en niet te beledigen.

Als iemand zich respectloos gedraagt tegen jou of je VTC, beledig hen dan niet terug. Je hoort de gebruiker te reporten via het report-systeem op de site.

§1.3 - Houd je aan de verkeersregels

Je mag geen regels overtreden zoals het veroorzaken van botsingen of het blokkeren van wegen om te verzekeren dat je bij je VTC kan blijven tijdens een rit of een evenement op de publieke servers.

Als je toch gescheiden raakt van je VTC tijdens een evenement of rit, zorg er dan voor dat je alle regels volgt wanneer je terug bij elkaar probeert te komen.

Bijvoorbeeld: als er een truck zit tussen jou en de rest van je VTC en je van plan bent weer met ze te rijden, dan moet je verzekeren dat:

  • Het veilig is om in te halen
  • Er is een groot genoeg gat om in te ritsen na de inhaalpoging
  • Je houd je aan alle regels zonder andere weggebruikers te schaden

§2 - VTC-evenement regels

§2.1 - Ongepast Konvooi Management / Automisbruik

Konvooipiloten mogen niet langzamer rijden, blokkeren of verkeer beheren of zich als een moderator gedragen. Je mag niet opzettelijk een konvooi meenemen naar een dichtbevolkt gebied. Dit kan omvatten (maar beperkt zich niet tot): Calais, Duisburg, de Calais-Duisburg weg of omliggend gebied.

§2.2 - VTC-evenementen mogen andere gebruikers niet aantasten

Het organiseren en houden van VTC evenementen, zoals konvooien, mogen andere spelers niet storen.

Als een VTC gescheiden raakt tijdens een rit, dan mogen individuele gebruikers proberen terug te komen bij de VTC (mits ze zich aan alle regels houden) of de VTC kan stoppen aan de kant van de weg om te wachten tot al hun rijders bij zijn (alleen als het veilig is om te doen en dit niet in strijd is met de regels).

§2.3 - Het hebben van een VTC geeft je geen voordelen

Het houden van evenementen op een algemene server geeft je geen voordeel boven andere spelers en iedereen heeft gelijke rechten om de wegen op die server te mogen gebruiken.

Zorg ervoor dat je alle regels volgt en wijk uit voor andere spelers wanneer dit toepasselijk is (zoals uitwijkborden en rotondes)

§2.4 - Konvooibeweging moet veilig zijn

Bijvoorbeeld: als iemand je konvooi wil inhalen, dan hoor je dit niet tegen te houden en moet je voorwaarden creëren voor veilig inhalen - zorg voor ruimte voor de speler zodat hij terug kan gaan naar zijn rijbaan als er gevaar op komt zetten.

§3 - VTC-profielen

§3.1 - Maak alleen een VTC aan als je een VTC hebt

Als je geen Virtual Trucking Company hebt noch de intentie hebt er een te maken, dan ben je niet toegestaan een VTC te maken op ons systeem.

§3.2 - Zorg ervoor dat de VTC-informatie en -afbeeldingen toepasselijk zijn

Alle informatie boxen (dit omvat maar beperkt zich niet tot: informatie, regels en bevoegdheden) en afbeeldingen mogen geen beledigingen bevatten. Dit omvat maar beperkt zich niet tot: racisme, discriminatie, het bespreken/uitdrukken van (extreem) politieke opvattingen, illegale of ongepaste situaties. Scheldwoorden zijn ook niet toegestaan in deze informatie boxen en afbeeldingen. Alle afbeeldingen die gebruikt worden als logo of cover moeteen veilig zijn voor op het werk (SFW; safe for work).

De op maat gemaakte slug (URL) voor jouw VTC moet vergelijkbaar zijn met de naam van jouw VTC (exclusief voor geverifieerde VTC's).

§3.3 - VTC-eigenaren hebben niet meer rechten dan een gewone speler

VTC-eigenaren moeten zich houden aan alle TruckersMP regels. Het is vooral belangrijk dat ze onderstaande regel volgen: Het imiteren van andere gebruikers, medewerkers, politieke figuren, politie, leiders en autoriteiten van welke soort dan ook of het nadoen van een meerdere. Dit is mogelijk via de manier waarop je rijd, hoe je de voice-chat gebruikt, je avatar, je nummer- en interieurplaten, je gebruikersnaam en/of je in-game tag. Avatars, gebruikersnamen en in-game tags moeten toepasselijk zijn en kunnen geen beledigende inhoud bevatten in welke manier dan ook. Lichte beschuldigingen zijn hier geen uitzondering op.

§3.4 - Externe links

Elke link die je toevoegt aan je VTC-profiel moet veilig zijn en mag geen haatdragende inhoud bevatten. Deze haat dragende kan omvatten (maar beperkt zich niet tot): welke verwijzing naar drugs, andere illegale substanties, pornografische of seksuele inhoud of anderzijds onwettige zaken dan ook.

§3.5 - Je mag geen andere VTCs kopiëren

Maak geen VTC met de intentie een ander bedrijf na te maken of te kopiëren. De VTC die je maakt moet je eigen zijn.

§3.6 - Beelden moeten je eigen zijn

Je moet verzekeren dat elk beeld die je gebruikt op je VTC-profiel vrij is van copyright en van eigen makelij is.

§3.7 - Ongepast Adverteren

Je bent niet toegepast om posts te plaatsen over streams, evenementen,... die niet gerelateerd zijn aan TruckersMP, Euro Truck Simulator 2 of American Truck Simulator. Dit geldt voor voor alle news posts op je VTC-profiel alsook je VTC-profiel data.