Dedikált Event Szerver - Konfiguráció


Last update: 01 Nov 2021 06:40 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1040Ha még nem tetted és van kedved, olvasd el a Dedikált eseményszerver - Kérés nevű cikket is, amit itt találsz meg: https://truckersmp.com/kb/758. Ez részletesen leírja az event szerver kérésének folyamatát.

Ha éppen egy event szervert szeretnél kérni, fontos megérteni azon konfigurációs lehetőségeket, amelyek rendelkezésedre állnak. Ennek a cikknek a célja, hogy az összes opciót, ami egy ilyen szerver kérvényezésénél megtalálható (https://truckersmp.com/event-request/create), részletesen bemutassa. Ezen kívül javaslatot is nyújtunk a legjobb beállítások megtalálása érdekében a leginkább használt konfigurációkra alapozva.


Az esemény kérvényezés konfigurációja

Server start date and time and Server stop date and time

Ez azt az időt jelenti, amikor a szerver automatikusan elindul és leáll. Ezt az időt UTC-ben kell megadni, úgyhogy a te lokális idődet át kell váltanod UTC időbe. Ezt megteheted bizonyos weboldalakon, például itt: https://www.worldtimebuddy.com. Ha a benyújtott kérvényed jóvá lett hagyva, változtatásra már nincs lehetőség. Ha a kérvényezés során hibát követtél el, lépj kapcsolatba az Event Managementtel minél hamarabb, használva a https://truckersmp.com/feedback oldalt.

Displayed name of the event

Ez a név mindenki számára látható lesz az event szerverek naptárjában itt: https://truckersmp.com/event-request. Kivétel ez alól, ha bepipáltad a The event is private and thus, no details will be shown publicly lehetőséget, mert ennek a jelentése az, hogy az eseményed privát, és éppen ezért a részletek nem lesznek publikusan feltüntetve. Az esemény neve nem összekeverendő az event szerver nevével!

Link to TruckersMP Event Page

Egy link az eseményed TruckersMP Event System oldalához, ami mutatja a résztvevők számát. Ez kötelező. Ezáltal tudjuk ellenőrizni, hogy egy külön szerver szükséges-e az eseményedhez. Általában az esemény részvételi számának legalább 100 résztvevőt el kell érnie.

Event description

Itt tudsz információkat megadni az eseményeddel kapcsolatban, ez tartalmazhat kevés, de lehetőség szerint több információt is. Ez minket és a közösséget is segíti abban, hogy jobban megértsük, mi a célja a rendezvénynek, mit kell a játékosoknak a részvételhez tenniük.

Temporary rules for the event

Ha szeretnél különleges szabályokat, esetleg eltérést a hivatalos TruckersMP szabályzattól, ez a megfelelő szekció, hogy ezeket kérvényezd. Ezek az ideiglenes szabályok az Event Management által lesznek átnézve. Ha úgy ítélik meg, hogy egy szabály nem szükséges vagy nem megfelelő, jogukban áll azt elutasítani.

A leggyakrabban jóváhagyott szabályok:

  • Event Staff can block junctions to guide the convoy (A konvojszervező csapat blokkolhatja az útkereszteződéseket abból a célból, hogy a konvojt irányítsák).
  • Event Staff are allowed to overtake on roads with a central reservation barrier only. Overtaking the convoy cannot be performed by more than 2 event staff members at a time (A konvojszervező csapat számára a konvoj megelőzése szalagkorláttal ellátott utakon megengedett. Egyszerre maximum 2 ember előzhet a szervező csapatból).
  • Event Staff are permitted to drive the incorrect way in accordance with the rule above (A szervezőcsapat számára a fenti szabállyal összhangban engedélyezett a nem megfelelő oldalon való vezetés).
  • Free-roaming in the server is not allowed. (A szerveren a szabad vezetés [a konvoj útvonalát nem követő vezetés] nincs megengedve).
  • Cars are only to be used by event staff. (Autókat csak konvojszervező csapata használhatja).
  • Out-of-bounds parking is permitted for Event Staff in safe place i.e. not on top of buildings (A szervezőcsapat biztonságos helyen parkolhat a pályán kívül [tehát például épületek tetején nem]).
  • Trailers are required in order to participate. (Pótkocsi szükséges ahhoz, hogy az eseményen a játékosok részt vehessenek).

Header image of the event

Egy egyedi kép, ami az eseményed oldalának tetején fog megjelenni. Az elfogadott fájlformátumok: gif, jpeg, jpe, jpg, png · Maximum fájlméret: 4MB · Ajánlott méret: 1920x500.

[Jelölőnégyzet] The event is private and thus, no details will be shown publicly

Ezen opció bepipálásával el lesznek rejtve az eseményed részletei, ebbe beleértve a Displayed name of the event részt a naptában. Csak az esemény szervezője, illetve a TrcukersMP csapata látja majd ennek a szervernek a részleteit. Ez hasznos, ha még nem akarod, hogy a közösség tudjon az eseményedről, vagy csak egy privát eseményt szeretnél szervezni.


Szerver Konfiguráció

Server name (maximum 32 characters)

A szerver neve arra lesz használva, hogy azonosítsa a szerveredet a szerverválasztón. A legjobb, ha egy rövid nevet választasz, amit a részvevők majd könnyedén felismerhetnek. A név releváns és egyértelmű kell legyen, mivel ez több ezer játékosnak fog megjelenni, amíg a szerver fut.

Game

Szimplán válaszd ki az ETS2-t (Euro Truck Simulator 2) vagy az ATS-t (American Truck Simulator) attól függően, melyik játékban lesz megtartva az eseményed.

Maximum of players that can connect to the server

Érdemes ezt a számot magasra állítani, mivel ha a szerver betelik, új játékosok nem fognak tudni csatlakozni. Érdemes azokkal a játékosokkal is számolni, akik nem abból a célból csatlakoznak a szerverhez, hogy az eseményen rész vegyenek, hanem szabad vezetés céljából. Tipikusan, a minimum szám 100, a maximum 1000.

[Jelölőnégyzet] Enable AFK kick after 10 minutes

Ezt a négyzetet bepipálva a rendszer automatikusan ki fogja rúgni az inaktív játékosokat. Minden olyan játékos, aki a legutóbbi 10 percben nem mozgott vagy nem küldött üzenetet a chatre, ki lesz kickelve a szerverről, az egy perces figyelmeztetést követően.

Érdemes nem bejelölni ezt a funkciót, ha több mint 10 percen keresztül van betervezve parkolás, például egy truckfest alkalmával.

[Jelölőnégyzet] Enable speed limiter

Ezt a funkciót bejelölve a szerver-oldali sebességlimiter 60/110 km/h lesz. Ez általában nem használt funkció konvojokon.

Az ütközés engedélyezése a speed limitert kikapcsolt állapotban 80/150 km/h-ra állítja. Ha azt szeretnéd, hogy egyáltalán ne legyen sebességlimiter, kapcsold ki az ütközéseket.

A városi sebességlimiter csak akkor lesz teljesen kikapcsolva, ha se az ütközés, se a speed limiter funkció nincs engedélyezve.

[Jelölőnégyzet] Enable player collision

Ez a funkció engedélyezi az ütközést játékosok között. Ez nagyon is ajánlott funkció, kivéve azokat a kivételes eseteket, amikor ez hátráltató tényező lenne.

A /fix parancs alap cooldownja 10 perc. Ha azonban nincs engedélyezve az ütközés, nincs cooldown, illetve ebben az esetben pótkocsi sem szükséges ahhoz, hogy ezt a parancsot használni lehessen.

[Jelölőnégyzet] Enable use of cars

Ezen funkció bepipálásával a játékosok használhatnak autókat.

A Scout autó rendőri kiegészítői kizárólag a TruckersMP Staffok részére van fenntartva. Ezek normál játékosoknak nem elérhetők, és nem is lehet ezeket kérvényezni.

[Jelölőnégyzet] Enable live map

Ezt a funkciót bepipálva engedélyezed azt, hogy a szerver megjelenjen a pálya követésére szolgáló weboldalakon, például a https://ets2map.com weboldalon. Kifejezetten ajánlott ezt engedélyezni, nagyon hasznos funkció ez ahhoz, hogy játékosok helyzetéről szerezz tudomást valós időben.

[Jelölőnégyzet] Enable ProMods

Ez a funkció engedélyezi a ProMods térképet (https://promods.net) - egy modolt térképet, ami csak a Euro Truck Simulator 2-ben érhető csak el. Ha nem szeretnéd ezen a térképen megrendezni az eseményedet, semmiképp se pipáld be ezt a funkciót.

Az összes játékosnak, akik ProMods szerverre kívánnak felmenni, rendelkezniük KELL az utolsó támogatott ProMods verzióval. Segítséget ennek a térképnek a telepítéséhez itt találsz: https://truckersmp.com/kb/1133