Een eigen evenement server - Configuratie

Last update: 01 Nov 2021 06:34 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/980

Indien je nog niet ons Een eigen evenement server - Aanvraag artikel hebt gelezen, dan raden we je aan om dat eerst te doen alvorens je dit artikel leest. Je kunt het artikel hier lezen: https://truckersmp.com/kb/790. In dat artikel kun je lezen over het gehele proces rondom het aanvragen van een eigen evenement server.

Wanneer je een eigen evenement server wilt aanvragen, dan is het belangrijk dat je weet wat je opties zijn en wat ze betekenen. Dit artikel tracht ernaar om elke optie in het Request Event Server formulier te verduidelijken. Dit formulier kun je hier vinden: https://truckersmp.com/event-request/create. Ook zullen we enkele adviezen uitbrengen voor bepaalde opties.

Evenement server informatie

Server start date and time and Server stop date and time

Dit moet de exacte datum en tijd zijn dat de server automatisch wordt opgestart en afgesloten door het systeem. In het formulier en op de website zal de tijd altijd de UTC tijdzone volgen, dus je zal je lokale tijd moeten converteren naar UTC. Dit kun je gemakkelijk via het internet doen of via een website zoals https://www.worldtimebuddy.com. Op het moment dat je aanvraag geaccepteerd wordt is het niet meer mogelijk om deze data en tijden te veranderen. Indien je een fout hebt gemaakt, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het Event Management via ons feedback systeem.

Displayed name of the event

Deze naam zal voor iedereen zichtbaar zijn via de evenement server kalender, tenzij je de checkbox voor The event is private and thus, no details will be shown publicly hebt aangeklikt. Dit is niet de naam die de server krijgt. De servernaam kun je doorgeven in de server configuratie opties (zie verder in het artikel).

Link to TruckersMP Event Page

Een link naar de TruckersMP Evenementen Systeem pagina voor jouw evenement dat het aantal deelnemers laat zien is een vereiste. Op deze manier kunnen we nagaan of een evenement server wel echt nodig is voor jouw evenement. In het algemeen moet een evenement consistent 100 of meer deelnemers behalen om aanspraak te kunnen maken op een eigen server.

Event description

Hier kun je informatie achterlaten over het evenement. Aan de hand van deze informatie kan de community nagaan wat het doel van het evenement is en wat er van hen gevraagd wordt. Op deze manier kun je mensen aansporen om naar jouw evenement te komen.

Temporary rules for the event

In deze sectie kun je nieuwe regels of aanpassingen/uitzonderingen van bestaande regels aanvragen. Tijdelijke regels gelden enkel voor jouw evenement en worden beoordeeld door het Event Management. Indien een tijdelijke regel niet per se nodig of ongepast is, dan zal deze afgewezen worden.

De meest voorkomende toegestane tijdelijke regels zijn:

• Staf van het evenement mag kruisingen afsluiten om de konvooi in de goede richting te begeleiden;
  • Staf van het evemenent mogen enkel inhalen op wegen die gescheiden zijn met een vangrail in de middenberm. Het inhalen van de konvooi mag niet met meer dan 2 evenement stafleden tegelijkertijd plaatsvinden;
  • Staf van het evemenent mogen in de verkeerde richting rijden, met inachtname van de restricties in de bovengenoemde regel;
  • Het vrij rondrijden op de server is niet toegestaan;
  • Enkel staf van het evenement mag de auto gebruiken;
  • Enkel staf van het evenement mag buiten de grenzen van de map parkeren, mits dit op een veilige en gepaste locatie gebeurt. Met andere woorden, je mag bijvoorbeeld niet parkeren op gebouwen;
  • Het is voor deelnemers verplicht om met een trailer te rijden.

Header image of the event

Hier kun je een op maat gemaakte banner doorgeven, deze verschijnt aan de bovenkant van je evenement pagina. Geaccepteerde bestandstypen zijn: gif, jpeg, jpe, jpg, png. Het bestand mag maximaal 4MB zijn. De aanbevolen grootte is 1920x500.

[CHECKBOX] The event is private and thus, no details will be shown publicly

Door deze checkbox aan te vinken zal alle informatie over jouw evenement verborgen worden, waaronder de naam van het evenement in de evenement server kalender. Enkel de organisator van het evenement en het TruckersMP team zal de informatie kunnen inzien. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je het evenement nog niet wilt onthullen voor de community of indien het een privé evenement betreft.

Server configuratie

Server name (maximum 32 characters)

Aan de hand van de server naam zullen deelnemers jouw server makkelijk kunnen herkennen in de launcher. Het is aan te raden om een zo kort mogelijke naam te kiezen, maar het kan maximaal 32 karakters bevatten. De naam moet relevant en netjes zijn, aangezien duizenden mensen de naam zullen zien als ze het spel opstarten gedurende de tijd dat de server live is.

Game

Selecteer het spel waar jouw evenement gehouden wordt: ETS2 (Euro Truck Simulator 2) of ATS (American Truck Simulator).

Maximum of players that can connect to the server

Het raadzaam om twee keer de hoeveelheid verwachte deelnemers door te geven, zodat de server voldoende ruimte heeft in het geval de opkomst toch hoger blijkt dan verwacht. Je voorkomt daarmee dat mensen in een wachtrij terecht komen en dan dus geen verbinding met de server kunnen maken. Houd ook rekening met zogenaamde 'freeroamers'. Dit zijn mensen die spelen op de server, maar die geen actief deel uitmaken van het evenement. Over het algemeen is de grootte van de server minimaal 100 en maximaal 1000.

[CHECKBOX] Enable AFK kick after 10 minutes

Door deze checkbox aan te vinken zal het systeem afwezige spelers automatisch kicken na 10 minuten inactiviteit. Dat betekent dat gebruikers die voor 10 minuten niet in de chat getypt of actief het voertuig bewogen hebben, automatisch verwijderd worden van de server na een 1-minuut waarschuwing.

Indien je één of meerdere keren tijdens het evenement voor langer dan 10 minuten moet wachten, bijvoorbeeld tijdens een truckfest, dan is het raadzaam om deze optie niet in te schakelen.

[CHECKBOX] Enable speed limiter

Door deze checkbox aan te vinken zal er een snelheidslimiet van 60/110 km/u ingeschakeld worden op de gehele server. Dit is vaak niet gunstig tijdens konvooien.

Wanneer deze optie niet wordt ingeschakeld, dan hangt de snelheidslimiet af van de optie hieronder ("Enable player collisions"). Indien je ervoor kiest dat spelers wél kunnen botsen, dan wordt de snelheidslimiet automatisch 80/150 km/u. Als je helemaal geen snelheidslimiet wilt hebben, dan zul je ook botsingen ('collisions') uit moeten schakelen.

De snelheidslimieten in steden staan standaard aan, maar worden uitgeschakeld wanneer je ervoor kiest om geen snelheidslimiet en geen botsingen in te schakelen.

[CHECKBOX] Enable player collisions

Door deze checkbox aan te vinken schakel je botsingen tussen spelers in. Het is zeer aangeraden om deze optie te kiezen, tenzij het specifiek noodzakelijk is om botsingen niet mogelijk te maken.

De /fix command heeft een zogenoemde afkoelperiode van 10 minuten wanneer botsingen aanstaan. Dat betekent dat je dee command slechts 1 maal per 10 minuten kunt gebruiken; ook geldt er een voorwaarde om een trailer te hebben, anders kun je de command niet gebruiken. Als botsingen uit staan, dan is er geen afkoelperiode meer en geldt ook de voorwaarde van een trailer niet meer.

[CHECKBOX] Enable use of cars

Door deze checkbox aan te vinken krijgen spelers toegang tot de Scout auto.

Politie accessoires zijn exclusief voor TruckersMP stafleden. Ze zijn niet beschikbaar voor spelers en het is ook niet mogelijk om ze aan te vragen voor gebruik op jouw evenement server.

[CHECKBOX] Enable live map

Door deze checkbox aan te vinken wordt er een live map van jouw server gedeeld via https://ets2map.com/. Het is raadzaam om deze optie te gebruiken. Met name voor konvooien is het handig, aangezien je real-time de locaties kunt zien van alle spelers op jouw server.

[CHECKBOX] Enable ProMods

Door deze checkbox aan te vinken wordt ProMods geactiveerd op jouw server. ProMods is een gemodificeerde map uitbreiding voor Euro Truck Simulator 2. Als jouw evenement niet gehost wordt in ProMods, selecteer deze optie da niet.

Indien je ProMods inschakelt op jouw server, dan MOETEN alle spelers die willen deelnemen aan jouw evenement de laatste versie van ProMods hebben geïnstalleerd. Hoe je ProMods kunt installeren kun je in dit Knowledge Base artikel lezen.