Специализиран сървър за събития - Конфигурация


Last update: 01 Nov 2021 06:40 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/945Ако все още не сте го направили, настоятелно се препоръчва да прочетете нашата статия Специализиран сървър за събития - заявка, тук: https://truckersmp.com/kb/677. Тази статия ще ви обясни процеса на заявяване на сървър за събития.

Ако сте в процес на заявяване на сървър за събития, е важно да разберете опциите за конфигуриране, които са ви достъпни. Тази статия има за цел да обясни всяка опция в бланката Request Event Server, която се намира тук: https://truckersmp.com/event-request/create. Освен това ние ще ви посъветваме най-добрите опции за най-често срещаните им приложения.


Конфигурация на заявка за събитие

Server start date and time and Server stop date and time

Това е точната дата и час, в който сървърът ще бъде автоматично стартиран и спрян от системата. В бланката и в системата времето винаги се задава чрез часовата зона UTC, така че ще трябва да преобразувате местното време в UTC. Може да направите това чрез уебсайт за преобразуване на часовите зони, като https://www.worldtimebuddy.com, за да ви помогне да получите точни резултати. Ако вашата заявка е одобрена, няма да е възможно да промените това. Ако сте направили грешка, трябва да се свържете с Event Management чрез https://truckersmp.com/feedback възможно най-скоро.

Displayed name of the event

Това ще бъде видимо за всички чрез календарът на събитията - https://truckersmp.com/event-request, освен ако не сте поставили отметка в квадратчето The event is private and thus, no details will be shown publicly. Името на събитието не трябва да се бърка с името на сървъра.

Link to TruckersMP Event Page

Изисква се връзка към системата за събития на TruckersMP за вашето събитие, която показва броя на участниците. Това е така, за да можем да определим дали е необходим сървър за вашето събитие. Обикновено организацията на събитието трябва постоянно да достига до 100 или повече участници на последните събития.

Event description

Тук може да напишете информация за вашето събитие, независимо дали то е кратко или обширно. Това ще помогне на нас и на общността да разберем каква е целта на вашето събитие и какво се изисква от играчите за участие.

Temporary rules for the event

Независимо дали искате да добавите ново правило или имате изключение от официално правило на TruckersMP, този раздел е мястото, където можете да го заявите. Временните правила се преглеждат от Event Management. Правило няма да бъде одобрено, ако се счита за ненужно или неподходящо за събитието.

Най-често срещаните временни правила са:

  • Event Staff може да блокира кръстовища с цел насочване на конвоя.
  • Event Staff може да изпреварва само по пътища с мантинела. Изпреварването на конвоя не може да се извършва от повече от 2 служители на събитието едновременно.
  • Event Staff има право да кара в насрещното движение в съответствие с горното правило.
  • Безцелното обикаляне из сървъра не е разрешено.
  • Автомобилите трябва да се използват само от еvent staff.
  • Паркирането извън границите на картата е позволено за еvent staff на безопасно място, т.е. не над сградите.
  • За да участвате, е необходимо ремарке.

Header image of the event

Персонализиран банер, който се показва в горната част на страницата на вашето събитие. Приети типове файлове: gif, jpeg, jpe, jpg, png · Максимален размер на файла: 4MB · Препоръчителен размер: 1920x500

[Квадратче за отметка] The event is private and thus, no details will be shown publicly

Отметката на тази опция ще скрие изцяло данните ви за резервация на сървъра за събития, включително Показваното име на събитието от календара. Само организаторът на събитието и екипът на TruckersMP ще могат да преглеждат данните за резервация на сървъра за събития. Това е полезно, ако все още не искате събитието да бъде разкрито пред общността или възнамерявате да го запазите частно.


Конфигурация на сървъра

Server name (maximum 32 characters)

Името на сървъра ще се използва за идентифициране на вашия сървър по време на игра. Трябва да изберете кратко име, което вашите участници могат да разпознаят. Името трябва да е уместно и чисто, тъй като ще бъде видимо за хиляди играчи, докато сървърът е пуснат.

Game

Просто изберете ETS2 (Euro Truck Simulator 2) или ATS (American Truck Simulator) в зависимост от това в коя игра се хоства събитието.

Maximum of players that can connect to the server

Добра практика е да се разпределят два пъти повече от слотовете за играчи от предвиденото. В противен случай сървърът може да достигне лимитът си и новите участници няма да могат да се присъединят. Трябва също така да обмислите възможността играчи да се свържат със сървъра, които не участват в събитието, известно още като „free - roaming“. Обикновено минималният е 100, а максималният - 1000.

[Квадратче за отметка] Enable AFK kick after 10 minutes

Поставянето на отметка в това квадратче ще даде възможност на системата - автоматично да киква бездействащите играчи. Всеки играч, който не е помръднал или изпратил съобщение в рамките на 10 минути, ще бъде кикнат от сървъра след едноминутно предупреждение.

Полезно е да не разрешавате това, ако възнамерявате да паркирате за повече от 10 минути, например на truckfest.

[Квадратче за отметка] Enable speed limiter

Поставянето на отметка в това квадратче ще даде възможност за ограничаване на скоростта в сървъра на 60/110 км/ч. Обикновено не се предпочита за конвои.

Активирането на сблъсъци между играчите автоматично ограничава скоростта до 80/150 км/ч. За да няма ограничения на скоростта, отменете сблъсъците между играчите и опциите за ограничаване на скоростта.

Ограниченията на скоростта в града ще бъдат премахнати само когато сблъсъците между играчите и ограничителят на скоростта не са активирани.

[Квадратче за отметка] Enable player collisions

Поставянето на отметка в това квадратче ще активира системата за сблъсък между играчите. Силно се препоръчва, освен ако не изисквате опция без сблъсъците между играчите.

Командата /fix има изчакващ период на използване 10 минути, когато това е активирано. Когато тя не е активирана, няма изчакващ период на използване и не се изисква ремарке, за да се използва.

[Квадратче за отметка] Enable use of cars

Ако поставите отметка в това квадратче, отключвате достъп до играчите на Scout автомобилът.

Полицейските аксесоари са изключение за персонала на TruckersMP. Те не са достъпни за играчите и е невъзможно да ги поискате.

[Квадратче за отметка] Еnable live map

Поставянето на отметка в това квадратче позволява видимостта на сървъра в уебсайтове за проследяване на картата като https://ets2map.com. Силно се препоръчва да активирате, тъй като е много полезно за проследяване на локацията на играчите в реално време.

[Квадратче за отметка] Enable ProMods

Поставянето на отметка в това квадратче ще даде възможност за https://promods.net - модифицирано разширение на картата само за Euro Truck Simulator 2. Ако не възнамерявате да бъдете домакин на събитието си в картата на ProMods, силно се препоръчва да не активирате това.

Всички играчи, свързващи се със сървъра, ТРЯБВА да имат инсталирана най-новата поддържана версия на ProMods. Статия за това как да инсталирате ProMods е достъпна тук: https://truckersmp.com/kb/629