Специализиран Event Server - Конфигурация

Last update: 06 May 01:02 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/945Ако все още не сте го направили, настоятелно се препоръчва да прочетете нашата статия Dedicated Event Server - Заявка, която може да намерите тук: https://truckersmp.com/knowledge-base/article/677. Тази статия ще Ви обясни процеса на заявяване на сървър за събития.

Ако сте в процес на заявяване на сървър за събития, е важно да разберете опциите за конфигуриране, които са ви достъпни. Тази статия има за цел да обясни всяка опция във формата Request Event Server, намерена тук: https://truckersmp.com/event-request/create. Освен това ние ще ви предложим най-добрите опции за най-често срещаните събития.


Конфигурация на заявка за Event

Server start date and time and Server stop date and time

Това е точната дата и час, в който сървърът ще бъде автоматично стартиран и спрян от системата. Във формата и в системата времето винаги се задава на часовата зона UTC, така че ще трябва да преобразувате местното си време в UTC. Можете да направите това чрез уебсайт за преобразуване на часови зони, като https://www.worldtimebuddy.com, за да ви помогне да получите точни резултати. Ако вашата заявка е одобрена, няма да е възможно да промените това. Ако сте направили грешка, трябва да се свържете с Event Management чрез https://truckersmp.com/feedback възможно най-скоро.

Displayed name of the event

Това ще бъде видимо за всички чрез календара на Event сървърът на https://truckersmp.com/event-request освен ако не сте поставили отметка в квадратчето за Събитието е частно и по този начин няма да се показват подробности публично. Името на събитието не трябва да се бърка с името на сървъра.

Link to TruckersMP Event Page

Необходим е линк към страницата TruckersMP Event System за вашето събитие, която показва броя на участниците. Това е така, за да определим дали сървърът е необходим за вашето събитие. Обикновено организацията на дадено събитие трябва да надвишава 100 или повече участници в последните събития.

Link to the event forum topic

За да сме сигурни, че общността ни може лесно да намери информация за събитието и да наложи минимално ниво на качество, е необходима тема във форума, преди да изпратите вашата заявка за сървър. Създайте такава в нашият форум тук: https://forum.truckersmp.com/index.php?/forum/434-community-events/, като гарантира, че отговаря на изискванията: https://truckersmp.com/knowledge-base/article/677

Event description

Тук може да напишете информация за вашето събитие, независимо дали тя е кратко или подробна. Това ще помогне на нас и на общността да разберем каква е целта на вашето събитие и какво се изисква от играчите за участие.

Temporary rules for the event

Независимо дали искате да добавите ново правило или имате изключение от официално правило на TruckersMP, този раздел е мястото, където можете да го заявите. Временните правила се преглеждат от Event Management. Правило няма да бъде одобрено, ако се счита за ненужно или неподходящо за събитието.

Най-често срещаните одобрени временни правила са:

  • Event Staff може да блокира кръстовищата, за да води конвоя.
  • Event Staff има право да изпреварва по пътища само с мантинела. Изпреварването на конвоя не може да се извършва от повече от 2-ма души - персонал на събитието наведнъж.
  • Event Staff има право да шофира в насрещното движение в съответствие с правилото по-горе.
  • Free-Roaming в сървъра не е разрешен.
  • Автомобилите са само за да се използват от Event Staff.
  • Паркирането извън границите е разрешено за Event Staff на безопасно място, т.е. не над сградите.
  • Ремаркета са нужни ако искате да участвате.

Header image of the event

Персонализиран банер, който се показва в горната част на страницата на вашия сървър за събития. Приети типове файлове: gif, jpeg, jpe, jpg, png · Максимален размер на файла: 4MB · Препоръчителен размер: 1920x500

[CHECKBOX] The event is private and thus, no details will be shown publicly

Отметката на тази опция ще скрие изцяло данните ви за резервация на сървъра за събития, включително Показваното име на събитието от календара. Само организаторът на събитието и екипът на TruckersMP ще могат да преглеждат данните за резервация на сървъра за събития. Това е полезно, ако все още не искате събитието да бъде разкрито пред общността или възнамерявате да го запазите частно.


Конфигурация на сървъра

Server name (maximum 32 characters)

Името на сървъра ще се използва за идентифициране на вашия сървър на екрана за избор на сървър по време на игра. Трябва да изберете кратко име, което вашите участници могат да разпознаят. Името трябва да е уместно и чисто, тъй като ще бъде видимо за хиляди шофьори, през цялото време.

Game

Просто изберете ETS2 (Euro Truck Simulator 2) или ATS (American Truck Simulator) в зависимост от това в коя игра ще се хоства събитието.

Maximum of players that can connect to the server

Добра практика е да се разпределят два пъти повече от слотовете за играчи от предвиденото. В противен случай сървърът може да се напълни и новите участници няма да могат да се свържат. Трябва също така да обмислите възможността играчи да се свържат със сървъра, които не участват в събитието, известно още като „free - roaming“. Обикновено минималният е 100, а максималният - 1000.

[CHECKBOX] Enable AFK kick after 10 minutes

Поставянето на отметка в това квадратче ще даде възможност на системите за автоматично кикване на AFK играчите. Всеки играч, който не е помръднал или изпратил съобщение след 10 минути, ще бъде кикнат от сървъра след едноминутно предупреждение.

Полезно е да не разрешавате това, ако възнамерявате да паркирате за повече от 10 минути, например на truckfest.

[CHECKBOX] Enable speed limiter

Поставянето на отметка в това квадратче ще даде възможност за ограничаване на скоростта на сървъра на 60/110 км/ч. Обикновено не се предпочита за конвои.

Активирането на сблъсъците между играчите автоматично ограничава ограничението на скоростта до 80/150 км/ч. За да няма ограничение на скоростта, отменете сблъсъка между играчите и опциите за ограничаване на скоростта.

Ограниченията на скоростта в града ще бъдат премахнати само когато сблъсъците с ограничител на скоростта и играчите не са активирани.

[CHECKBOX] Enable player collisions

Поставянето на отметка в това квадратче ще позволи системата за сблъсък между играчите. Силно се препоръчва, освен ако не изисквате да няма сблъсъци между играчите.

Командата /fix има период на използване в рамките на 10 минути, когато това е активирано като опция. Когато тя не е активирана, няма период на използване и не се изисква ремарке, за да се използва командата.

[CHECKBOX] Enable use of cars

Ако поставите отметка в това квадратче, отключвате достъп до играчите на Scout.

Полицейските аксесоари са изключени и са достъпни само за персонала на TruckersMP. Те не са достъпни за играчите и е невъзможно да ги поискате.

[CHECKBOX] Enable live map

Поставянето на отметка в това квадратче позволява видимостта на сървъра в уебсайтове за проследяване на карти като https://ets2map.com. Силно се препоръчва да я активирате, тъй като е много полезно за проследяване на местата на играчите в реално време.

[CHECKBOX] Enable ProMods

Поставянето на отметка в това квадратче ще даде възможност за https://promods.net - модифицирано разширение на картата само за Euro Truck Simulator 2. Ако не възнамерявате да бъдете домакин на събитието си в картата на ProMods, силно се препоръчва да не активирате това.

Всички играчи, свързващи се със сървъра, ТРЯБВА да имат инсталирана най-новата поддържана версия на ProMods. Статия за това как да инсталирате ProMods може да откриете тук: https://truckersmp.com/kb/629