This article is outdated!

This article has not been updated to its original version! For the most recent information, forward yourself to the original article: TruckersMP Ranks

TruckersMP Рангове


Last update: 30 Jun 2022 11:59 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1192Много от вас вероятно се интересуват от структурата на нашия екип и кой отговаря за това което се случва зад колисите. Бихме искали да подчертаем че всички, които са част от екипа на TruckersMP, извършват доброволна работа, без да получават заплащане. В този смисъл ние отделяме собственото си свободно време за този проект, което означава, че някои процеси могат да отнемат известно време, тъй като те трябва да бъдат направени правилно, за да гарантираме, че предоставяме най-доброто качество.

На първо място, това е изображение на нашата структура на ранговете по отношение на персонала (щракнете върху изображението, за да се отвори в пълен размер): img Това е информативна диаграма, а не схема за повишения. Както лесно ще забележите, ние имаме доста сложна система. Ето защо е време да навлезем в подробности!


Висш Персонал

img | Game Producer

Game Producer отговаря за управлението и развитието на проекта по отношение на съдържанието на играта. Те управляват разработването на предстоящи игрови функции/проекти, като същевременно управляват приоритета на всяка задача заедно с разработчиците. Те също така отговарят за общото лицензиране и правни въпроси, както и технически проблеми зад кулисите. Те наблюдават производството и развитието на TruckersMP и работят в тясно сътрудничество с Project Manager, за да поддържат стабилен напредък. Освен това Game Producer отговаря за управлението на Patreon кампанията.

img | Project Manager

Project Manager отговаря за глобалния персонал на екипа на TruckersMP, за определянето на обхвата и определянето на дългосрочните цели на проекта и неговото насочване, както и за управлението на официални партньорства. В допълнение, Project Manager извършва периодични сравнения на представянето на екипа и удовлетвореността на потребителите, за да определя непрекъснато състоянието на екипа и общността и да се намесва, когато е необходимо. Освен това Project Manager носи основната отговорност за управлението на идеи и портфолио, за да генерира, избира и приоритизира най-добрите идеи и да ги насочва към разработването на продукти. В този процес Project Manager работи в тясно сътрудничество с Game Producer.

img | img | img | Developer

Developers са хората, които разработват мода, пишат мултиплейър кода (client/сървър/други), разработват уебсайта и форума; работят със сървъри и бази данни. Ако сте открили странна грешка която причинява крашове или странни ситуации, които все още не са забелязани от никой друг, може да се свържете с нашия екип за поддръжка чрез Support System, а разработчиците ще се погрижат за това. Освен това тези хора са отговорни за добавянето на съдържанието от Add-on екипа, както и специални модификации за събития в играта. Разработчиците са разделени на 3 подранга; Game Developer, DevOps и Web Developer.

img | Advisor

Главната роля на Advisor не е да вземат решения, а по-скоро да предоставят независима гледна точка по определени теми, за да повишат доверието на лицата, вземащи решения, които представляват организацията. Advisor работят основно по проекти, създадени от екипни отдели, които могат да включват различни теми, за да предоставят независими и нестандартни съвети. Освен това Advisor служат като служители по благосъстоянието и поверителни съветници за всички членове на персонала и могат да действат като посредническа страна за разрешаване на конфликти.

img | Service & Data Analyst

Service & Data Analyst е отговорен за анализа на процесите и процедурите на TruckersMP, той търси пропуски в услугата, за да разработи точки за подобрения. След това те ще работят по предложения за подобряване на тези, така че опитът както за играчите, така и за членовете на отбора да се подобри. Освен това анализаторът на услуги и данни работи и върху предоставянето на вътрешни и обществени табла за управлението на екипа, които могат да бъдат обсъдени, за да се види как се справя екипът и общността.

img | img | Add-On Manager

Add-On Managers отговарят за екипа за добавки. Прегледът и проверката картографирането и модифицирането, направени от екипа за добавки, са основните отговорности на тази роля. Подобряването на съществуващите в момента системи и съдържание също е една от основните задачи. Ако имате идея, която смятате, че трябва да бъде част от TruckersMP, може да се свържете с тези хора. Както при всеки друг мениджър на екипа, тези хора разглеждат процесът за кандидастване, за да гарантират, че новите хора притежават достатъчно качества, за да помогнат на TruckersMP да стане още по-добър.

img | img | Community Manager

Community Managers са отговорни за добрата връзка между общността и персонала. Те отговарят на много от свързаните с общността тикети от обратна връзка в уебсайта, за да гарантират, че играчите се забавляват добре те също така отговарят на нерешени въпроси. На всичкото отгоре те взаимодействат с хората в социалните медийни платформи като Twitter, Facebook & Discord. Успоредно с управлението на медиите и събитията, те изпълняват много задачи за популяризиране на определено събитие или проект, за да направят мода по-привлекателен за общността. Ако имате някакви проблеми, винаги може да се свържете с мениджър на общността и той ще направи всичко възможно да ви помогне. Тези мениджъри ще ви информират за нови дейности, събития и други новини, под формата на блогове или публикуването на неща в гореспоменатите платформи. Цялата работа, свързана с VTC, като например модериране и проверка на VTC страница, е част от тяхната работа. Мениджмънтът на общността е отговорен за положителната атмосфера, трябва да се свържете с тях, ако имате общ проблем с определени наказания или обратна връзка. Имайте предвид обаче, че запитванията, свързани със забрана, се разглеждат от Game Moderation Managers.

img | img | Support Manager

Support Managers контролират системата за поддръжка, за да се уверят, че хората получават съответната помощ, като проверяват раздела за помощ във форума или гореспоменатия раздел за поддръжка. Като мениджъри на екип те отговарят за периодите за набиране на екип за поддръжка, наемане на нови стажанти за поддръжка и организиране на повишения към пробна поддръжка и/или пълна поддръжка. Всички запитвания, свързани с екипа за поддръжка на TruckersMP, ще бъдат разглеждани от тези хора, тикетите за обратна връзка относно поддръжката също са отговорност на тази роля. Ако имате някакви въпроси или проблеми, не забравяйте да се свържете с тях.

img | img | Community Moderation Manager

Community Moderation Managers се занимават с всички запитвания за модериране във форума, дискорда и общността. Екипът за модериране е под контрола на тези мениджъри и следователно назначаването ще се управлява от тях. Това включва избор на нови обучаеми за модератор на общността и впоследствие да се гарантира, че са обучени да предоставят най-доброто преживяване за модерацията на общността. Те гарантират, че се наемат подходящи хора, които да помогнат за модерирането на форума и дискорда. Ако имате някакви проблеми или въпроси с модерация, които не са свързани с играта, може да изпратите тикет за обратна връзка, който ще бъде обработен съответно от тези хора.

img | Media Manager

Media Managers се справят с медийния екип, като се уверят, че се създава и публикува ново съдържание според нашите високи стандарти. Например видеоклипове, снимки и подобни активи се създават според нашите високи стандарти. Освен това тези мениджъри гарантират, че набирането на медиен екип се извършва правилно; избор на най-подходящите хора, които да се присъединят към нашия екип. По време на официални конвои или събития те също се уверяват, че техният екип е на място, за да направи страхотни кадри за спомени в социалните медии или да отпразнува успешно събитие след това.

img | img | Game Moderation Manager

Game Moderation Managers са отговорни за всички в екипа за модерация на игри, независимо дали са Game Moderation Trainees, Report Moderators, Game Moderators, Trainers или Leaders. Тази роля допълнително отговаря за официалния набор от правила по отношение на аспекта на играта, като гарантира, че те са справедливи и актуализирани. Трябва да се свържете с Game Moderation Management, ако смятате, че сте били обект на несправедливо отношение от член на този екип или ако искате да оставите отзиви за тях. Ако искате да се оплачете от кик или забрана, отказан доклад или нещо друго по отношение на аспекта на модериране в играта на TruckersMP, вие ще се свържете с правилните хора, когато попитате Game Moderation Managers!

img | img | Event Manager

Event Managers се занимават със създаването, както и с организирането на публични и вътрешни събития за персонала. Всичко по отношение на дадено събитие се решава от тях. Те гарантират, че екипът на събитията се справя правилно със задачите за контрол на конвоите. Те координират задачите на екипите с Media и Community Management, за да се уверят, че цялата подготовка и реклама на събитието е готова навреме. И накрая, мениджърите на събития управляват раздела Event Request в уебсайта, като насрочват сървъри за събития и одобряват правилата за временни събития. Всички въпроси относно официалните събития на TruckersMP или искането на сървър за събития трябва да бъдат отправени към този екип.

img | img | Translation Manager

Translation Managers отговарят за всички наши преводачи. Те се уверяват, че всичко, пуснато в общността, е достъпно на различни езици! Активите, публикациите и блоговете ще бъдат достъпни на различни езици, така че всички в общността да знаят какво прави TruckersMP. Мениджърите на преводи имат опит в работата с различни езици. Всички запитвания, свързани с преведени ресурси, трябва да бъдат насочени към тях. Освен това мениджърите на преводи управляват набирането на нови членове за персонала, за да разпределят справедливо работата и да гарантират, че разполагаме възможно най-много езици.


Персонал

img | Game Moderator Leader

Game Moderator Leader помагат на Game Moderation Managers, като отговарят за по-малка подгрупа от Game/Report Moderators. Game Moderator Leader-а проверява тяхната дейност, и предоставя помощ и съвети на всеки Game/Report Moderator, който се нуждае от тях. Тъй като това е предимно ранг, съдържащ вътрешна работа, не бива да изпращате съобщения директно на тези хора.

img | Game Moderator Trainer

Game Moderator Trainer са отговорни за провеждането на обучителна сесия на новите Game Moderation Trainees. Те провеждат обучение въз основа на задълженията на Game Moderator, провеждат тестове и примери с новите обучаеми, учат ги как да се справят с реални ситуации, с които могат да се сблъскат като част от работата си. Те осигуряват подкрепа, съвети и обратна връзка на обучаемите за Game Moderation, след като приключат обучението си, те остават на разположение дори и след като обучаемите преминът към Report/Game Moderator, ако например имат някакви въпроси. Подобно на позицията Game Moderator Leader, този ранг е предимно вътрешен.

img | Game Moderator

Game Moderators са отговорни за модерирането на нашите сървъри чрез телепортиране, кикове и забраната на потребители, които нарушават официалния набор от правила. Този ранг се занимава както с репортите в уебсайта, така и с аспекта на играта и репортите в играта. Те пазят нашите сървъри в безопасност от тролинг играчи, като преглеждат вашите доклади и прилагат наказания, ако е необходимо. Освен това, заедно със системата за доклади по време на игра, ние имаме и системата за доклади в уебсайта, където може да изпращате доказателства за играчи, нарушаващи правилата като блъскане на някого или блокиране на магистрала, като предоставените доказателствата трябва да отговарят на изискванията. Докладите в уебсайта са също толкова важен аспект от работата на Game Moderator, колкото и докладите по време на игра, тъй като всеки един от тях ще бъде прегледан. Поради голямото натоварване обаче може да отнеме доста време, което означава, че трябва да останете търпеливи и да проверявате индикатора за натовареност на репортите в сайта.

img | Report Moderator

Report Moderators се занимават с докладите в уебсайта и обжалванията на забраните. Report Moderators нямат превилегии по време на игра, но работят по доклади в уебсайта, за да добият представа как ще работят като Game Moderator, да придобият опит с различни ситуации, които могат да възникнат в играта. В това отношение се натрупва обучение и опит, за да се вземат решения по-бързо, след като бъдат предоставени привилегиите по време на игра и бъде постигнато повишението в Game Moderator.

img | Game Moderation Trainee

Game Moderation Trainees са тези, които са кандидатствали за ранга: Game Moderator, било то от екипа, или от публични набирания. Game Moderation Trainees трябва да преминат през период на обучение, преди да станат Report Moderator и евентуално Game Moderator. Няколко дни основно обучение и тестване на здравия разум са основната идея на този ранг, наред с изучаването на системите, свързани с присъствието в екипа за модериране на играта. Game Moderator Trainer-а, е човекът който се грижи за Game Moderation Trainee, прехвърля всичките си знания на този човек. На всеки въпрос и запитване ще бъде отговорено, така че Game Moderation Trainee да е готов да започне работа по доклади и обжалвания в уебсайта, след като бъдат дадени разрешенията.

img | Support Team Leader

Support Team Leaders ръководят малък екип от Supporters. Те са отговорни да наблюдават качеството на тяхната работа и да работят в тясно сътрудничество с Support Managers, за да гарантират, че екипът за поддръжка предоставя възможно най-добрата поддръжка, за решаване на проблеми, пред които са изправени нашите потребители.

img | Support

Support е много важна роля в екипа, тъй като тези хора предоставят техническа помощ на потребители, които спешно се нуждаят от нея. Започвайки като Support Trainee под надзора на Support Management, те ще научат за работата и ще завършат тест, за да проверят дали са ценен актив за екипа за поддръжка. След това те ще преминът към Trial Support, тогава те ще помагат на хората във форума, Discord и Системата за поддръжка. Ако не може да влезете в играта си при стартирането и, получавате грешка с връзката или просто изпитвате други технически затруднения, може да изпратите тикет и те ще ви помогнат възможно най-скоро.

img | Trial Support

Trial Support е роля, през която хората ще трябва да преминат, преди да станат пълноправен член на екипа за поддръжка. През този период те ще научат всичко за работата и ще се научат как да реагират в ситуации с хора, които изпитват технически проблеми. Ако имате някакви проблеми, те ще се погрижат за вашия тикет или ще отговорят на въпросите, които може да имате във форума. Подобно на Report Moderator и Translator Trainee, този ранг е предназначен да позволи на хората да натрупат опит и да се справят със задълженията си, преди да станат пълноправен член, само за екипа за поддръжка.

img | Support Trainee

Support Trainees са тези, които са кандидатствали за съпорт, било то от екипа или от обществеността. Те трябва да преминат през този ранг, за да бъдат обучени как да поддържат професионализъм и как да изпълняват правилно бъдещите си задачи като Trial и Full Support. Техните обучителни сесии ще бъдат наблюдавани и ръководени от Support Management.

img | Translator

Translators отговарят за превода на активи и постове за общността; уверени са, че общността разбира какво се случва в TruckersMP. Те са експерти по езиците, на които говорят. Те работят под надзора на Translation Management, за да помогнат на общността. Може да не виждате работата им директно, но те винаги са заети с превод на съдържание.

img | Translator Trainee

Translator Trainees са тези, които са кандидатствали за екипа за преводи, било то от екипа или от обществеността. Всеки нов член на Преводаческия екип ще трябва да премине през тази роля, за да усъвършенства своите умения по време на периода на обучение. Тяхната работа се наблюдава от Translation Management, за да се гарантира качеството на всеки превод, докато не бъде споделен с общността.

img | Add-On Team

Add-On Team правят същото както техните съответни мениджъри. Картографирането и модифицирането са основен аспект от работата на този екип и в този смисъл те осигуряват на общността невероятни творения, за да подобрят игровия опит на TruckersMP. Може да видите някои от работата им на специални събития на TruckersMP, на които са разработили персонализирани активи и модели, които да се използват в играта.

img | Event Team

Event Team гарантира, че нашите събития протичат гладко и ефективно, като напътства играчите, участващи в официалните ни събития. Те също така помагат при първоначалното планиране на тези събития. Зареждането на сейфове и контролирането на конвоя е друга основна задача на този екип. Винаги се изискват умения за планиране на събития и в този смисъл тези хора знаят много и могат да помогнат там, където е необходимо, за да осигурят възможно най-гладкото протичане на събитията.

img | Community Moderator Leader

Community Moderator Leaders контролират обучението на нови обучаващи се Community Moderator Trainees, за да се уверят, че са готови за работата си, модерирайки различните платформи на нашата общност, вариращи от Discord до форума. Освен това те наблюдават и проверяват работата на Community Moderators, за да гарантират, че качеството на тяхната модерация отговаря на стандартите, определени по време на обучението им, в съответствие с Community Moderation Management.

img | img | img | Community Moderator

Community Moderator е ранг, който обхваща три допълнителни подранга. Под този ранг се намират Discord Moderator, Forum Moderator и Stream Moderator и те се фокусират върху съответната платформа. Community Moderator работят с една от тези основни платформи, за да гарантират, че всички се придържат към правилата. В случай на нарушение на правилата ще бъдат наложени подходящи наказания.

Модераторите на Discord модерират нашия Discord сървър, както и всички доклади за нарушения, които са се случили в Discord сървъра чрез ModMail.

Модераторите на форума се занимават с доклади във форума, архивират неактивни публикации, скриват коментари, когато е необходимо, и преместват темите в съответните секции.

И накрая, Twitch модераторите модерират чата на нашия официален TruckersMP Twitch канал. Те гарантират, че всяко съобщение следва нашите правила и прилагат наказания, ако е необходимо. Ако искате да докладвате нещо на някоя от нашите платформи, можете да го направите чрез официалните средства или системи. Моля, имайте предвид, че това не са модераторите, които да питате за забрани и наказания, издадени в играта или уебсайта; това е работа на Game Moderation екипа.

img | img | Language Discord Moderator + Language Forum Moderator

Language Discord и Forum Moderators са друг под-екип от нормалните екипи на Discord и форум модератори. Както подсказва името на ранга, езиковите модератори изпълняват същите задължения като съответния им пълен ранг, но те ще изпълняват задълженията си по модериране само в предварително зададен езиков раздел в нашия Discord сървър или нашия форум. Действителната работа, която вършат, не е по-различна, просто те отговарят само за един езиков раздел. Няма да можете да кандидатствате за този ранг чрез нашата система за набиране на персонал, тъй като това не е самостоятелна роля. Тези модератори са обучени точно както техните пълни рангове, така че ако имате някакви въпроси или искате да докладвате за нещо, което сте видели в нашите основни платформи, можете да се обърнете към тях точно както при Forum, Discord или Twitch Moderators.

img | Community Moderator Trainee

Community Moderator Trainees са тези, които са кандидатствали за Community Moderation, от екипа, или от обществеността по време на период на набиране. Хората трябва да преминат през този ранг, за да получат знанията за модерирането на TruckersMP, те ще бъдат ръководени от Community Moderator Leaders и Managers. След преминаване на този етап те ще бъдат повишени до пълноправен Community Moderator, готови да започнат задълженията си във форума или в Discord.

img | Media Team

Media Team създава много активи за нашите социални медии (Twitter, Facebook, Instagram, YouTube и Twitch). По време на официално събитие те също така се уверяват, че се правят професионални кадри и снимки, за да бъдат представени на обществеността след това. Ако сте експерт по отношение на редактирането на видеоклипове, софтуера за редактиране на изображения или имате някакви други умения, свързани с медиите, със сигурност трябва да им изпратите вашите творения, за да подкрепите работата им.

img | Stream Team

Stream Team се ръководи от Community Management и е отговорен за стрийминга на събитията на TruckersMP, както официални, така и такива от общността в официалния канал TruckersMP в Twitch/YouTube. Те осигуряват приятно и интерактивно преживяване за зрителите, които може би не са успели да присъстват на събитието; демонстрирайки пейзажа и всяка работа, извършена от Add-on екипа за конкретното събитие. Страхотните комуникативни умения са едно от основните умения, които тези хора притежават, така че те са тези, с които може да се свържете, ако имате въпроси относно излъчванията на TruckersMP.


Общност

Следващите рангове не са част от екипа на TruckersMP Staff, но може да ги видите в различни потребителски профили!

img | img | img | Retired Team Member, Retired Manager & Retired Legend

Тези рангове се дават на бивши служители на TruckersMP, които за съжаление са ни напуснали. Благодарни сме за тяхното служене в екипа, поради това те получават специален пенсиониран ранг като наш начин да кажем благодаря.

img | Community Contributor

Community Contributors са потребители в TruckersMP, които са отишли отвъд и по-далеч, за да осигурят на общността създаване на съдържание в YouTube или Twitch, създаване на разпознаваеми модове и добавки за играта и други. Членовете с този ранг могат да бъдат разпознати в играта с тъмно зелено име.

img | img | ProMods & TruckersFM

Този ранг се дава в уебсайта на някои потребители, които представляват нашите партньори; ProMods и TruckersFM съответно! Ние работим с нашите партньори, за да постигнем възможно най-доброто сътрудничество и проекти, тези хора, заедно с всички, които работят по всеки един проект, са само шепа от тези, с които сме благодарни да работим в сътрудничество!

img | SCS Software

Ранг само за форума, той се дава на хора от персонала на SCS Software. Ние не сме свързани със SCS Software, но въпреки това показваме своята признателност към тях, тъй като в края на краищата те са тези, които разработват играта, върху която е изграден TruckersMP!

img | Verified VTC Leader

Ранг за форума и Discord, той се дава на максимум двама членове в рамките на валидиран (Discord) или проверен (Discord + Forum) Virtual Trucking Company, за да покажат, че са отишли отвъд и по-далеч, за да създадат своя малка (или понякога, доста голяма!) общност от шофьори в TruckersMP!

img | img | Patron

Бадж само за форума, той се дава, ако имате активен абонамент за кампанията TruckersMP Patreon, съответно на ниво $3 или $5. Вашият акаунт в TruckersMP трябва да бъде правилно свързан с вашия Patreon акаунт, за да се появи във вашия профил във форума и след това баджа ще бъде добавен автоматично. Той ще се показва само като бадж във форума, така че действителният ви ранг, като например ветеран или потвърден VTC лидер, няма да бъде засегнат.

img | Veteran

Ранг само за форума, тази роля преминава от Veteran I към Veteran V и само ще се увеличава, тъй като TruckersMP продължава да остарява! Този ранг показва колко дълго потребителите са били регистрирани във форума, като броят след това показва годините. Тези рангове се получават автоматично, когато акаунтът ви във форума остарява.

img | Player

Всички вие! Членовете на нашата общност, които правят TruckersMP това, което е!