Forum Reportsysteem


Last update: 21 Apr 2021 12:23 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1279Deze handleiding zal jou alle informatie bieden over hoe je in contact kunt komen met het Community Moderation Team op het forum, om een andere speler te rapporteren voor het breken van onze officiële regels. Onthoudt alsjeblieft om nooit zelf te proberen de regels te handhaven! Dit is tegen regel §1.7 - Backseat moderation en zal je alleen maar in de problemen brengen. Door iemand aan onze Forum Moderators te rapporteren help je ons team al erg, en dat waarderen wij echt!

Ten eerste, onthoudt dat je nooit bang moet zijn om iemand te rapporteren als jij denkt dat zij onze regels breken. Zelfs als jouw rapport ongeldig is (wat betekent dat de speler onze richtlijnen volgt), heeft dit geen gevolgen voor jou. Je mag ons systeem echter ook niet spammen door alles te rapporteren, dit kan er voor zorgen dat jij toegang tot het reportsysteem verliest. Als je niet zeker weet of iets de regels breekt, kan je altijd contact opnemen met iemand van het Forum Moderation Team en simpelweg vragen of [dit] tegen de regels is.


Als je ons team wilt informeren over iemand die de forumregels breekt, kan je dat als volgt doen:

Stap 1. Zoek de post/status update die je wilt rapporteren

Het eerste wat je hoort te doen is de post/comment/status update die je wilt rapporteren vinden. Je moet de exacte post rapporteren waarvan jij denkt dat het onze forumregels breekt, en niet zomaar een post van de gebruiker. Als de gebruiker het forum aan het spammen is of meerdere ongepaste posts heeft geplaatst, kun je die ook rapporteren of aangeven in de "Optional Comments" sectie (Zie 2.2 Extra opmerkingen).

1.1 Status Update

status

1.2 Forum Post/Comment

post


Stap 2. Verstuur jouw report

Nadat jij de correcte post die je wilt rapporteren gevonden hebt, hoef je alleen nog maar op de Report knop te drukken en dan versturen. Daarnaast kan je ook wat opmerkingen toevoegen voor het Community Moderation Team om te beoordelen zoals "Ik denk dat zij backseat modereren" of "Gebruiker heeft meerdere off-topic posts geplaatst, ik zou aanraden om zijn account te controleren" als je wilt.

2.1 Versturen zonder extra opmerkingen

repnocmt

2.2 Extra opmerkingen

repcmt


En dat is het!

Ons Community Moderation Team zal de gehele situatie beoordelen, het benodigde bewijs verzamelen, en gepaste actie ondernemen tegen de gerapporteerde gebruiker(s). Helaas is er op dit moment geen mogelijkheid om de status van jouw report te bekijken. Echter garanderen wij deze zo snel mogelijk te behandelen!


Veelgestelde vragen

Hier zijn een aantal veelgestelde vragen die eventueel nuttig kunnen zijn als je hierboven geen antwoord op je vraag had gevonden.

Q: Kan ik contact opnemen met een personeelslid over mijn report?
A: Nee, je hoort geen contact op te nemen met het Community Moderation Team met betrekking tot jouw report volgens regel §4.2 - Forum topics, posts, status updates, and private messages. Jouw report zal zo snel mogelijk behandeld worden, en als er geen actie wordt ondernomen tegen een post/gebruiker, betekent dat dat de gebruiker onze forumregels niet heeft gebroken.

Q: Hoe rapporteer ik ongepaste signatures/avatars/banners ?
A: Om signatures, avatars of banners te rapporteren, moet je een post/status update vinden die door de gebruiker is geplaatst en deze rapporteren. In de "Optional Comments" sectie voeg je een opmerking toe zoals:

"De signature is meer dan 150px hoog." "De avatar en/of banner van deze gebruiker is ongepast."

Ons team zal dit report beoordelen en indien nodig actie ondernemen.

Q: Hoe lang duurt het voordat een rapport beoordeeld wordt?
A: Afhankelijk van het aantal open reports en actieve moderatoren op het forum, duurt het meestal een paar uur voordat een report is bekeken en actie ondernomen wordt. Echter kan het voorkomen dat het langer duurt voordat een report afgehandeld is, omdat extra onderzoek nodig is en/of het report nog moet worden herzien door het managementteam.

Q: Kan ik een personeelslid rapporteren via het forum reportsysteem?
A: Het is toegestaan om dit systeem te gebruiken om een personeelslid te rapporteren. Zulke reports worden vervolgens doorgegeven aan het respectieve managementteam van het gerapporteerde personeelslid en de overige interne procedures worden afgehandeld door Upper Staff. Echter wordt het aangeraden om het feedbacksysteem te gebruiken sinds dit de officiële procedure is om een personeelslid te rapporteren die de officiële TruckersMP Regels breken.

Mocht je nog vragen hebben met betrekking tot het Forum Reportsysteem, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team.

Tags

Author

Doggo.'s avatar

Doggo.

Thanks for all the happy memories