Форум система за докладване


Last update: 21 Apr 2021 20:49 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1280Това ръководство ще ви предостави цялата необходима информация за това как да се свържете с Community Moderation Team във форума, за да докладвате играч за нарушаване на нашия официален набор от правила. Моля, не забравяйте никога не се опитвайте да прилагате правилата сами! Това противоречи на правилото §1.7 - Влизане в ролята на модератор и само ще ви създаде проблеми. Когато докладвате някого на нашите форум модератори, вие помагате на нашия екип и ние наистина го оценяваме!

На първо място, не забравяйте никога да не се страхувате да докладвате някого, ако вярвате, че той нарушава нашите правила. Дори ако докладът ви е невалиден (което означава, че потребителят е следвал нашите указания), няма да получите никакви последици за това. Не трябва обаче да спамите нашата система, като докладвате всичко, тъй като това може да доведе до загуба на разрешение за използването и. Ако не сте сигурни, дали нещо нарушава правилата, винаги можете да се свържете с някого от екипа за модериране на форума и просто да попитате дали [това] е против правилата.


Сега, ако искате да информирате нашия екип за някой, който нарушава правилата на форума, ето как да го направите:

Стъпка 1. Намерете статус ъпдейта/публикацията, за която искате да докладвате

Първото нещо, което трябва да направите, е да намерите публикацията/коментара/статус ъпдейта, за който искате да докладвате. Трябва да докладвате точната публикация, която смятате, че нарушава правилата на форума, а не просто публикация от потребителя. Ако потребителят спами форума или е изпратил множество неподходящи коментари, можете да го докладвате, или да споменете това в раздела „Optional Comments“ (вижте 2.2 Незадължителни коментари).

1.1 Статус ъпдейт

status

1.2 Публикация във форума/Коментар

post


Стъпка 2. Изпратете своя доклад

След като намерите правилната публикация, която искате да докладвате, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона Report и след това да изпратите. Освен това можете да добавите някои коментари към Community Moderation Team, които да прегледат, като „Вярвам, че те влизат в ролята на модератор“ или „Потребителят изпрати множество публикации извън темата, бих предложил да проверите акаунта му“, ако желаете.

2.1 Изпращане без допълнителен коментар

repnocmt

2.2 Незадължителни коментари

repcmt


И това е!

Нашият Community Moderation Team ще прегледа цялата ситуация, ще събере необходимите доказателства и ще предприеме подходящи действия срещу докладваните потребители. За съжаление към този момент няма начин да проверите състоянието на вашия доклад. Въпреки това можем да гарантираме, че всички доклади се преглеждат възможно най-скоро!


Често задавани въпроси

Ето някои често задавани въпроси, които може да ви бъдат полезни, ако не сте намерили отговор на проблема си по-горе.

Q: Мога ли да се свържа с персонала относно моя доклад?
A: Не, не трябва да се свързвате с Community Moderation Team по отношение на вашия доклад по правило §4.2 - Теми във форума, публикации, актуализации на състоянието и лични съобщения. Докладът ви ще бъде прегледан възможно най-скоро и ако не се предприемат действия срещу публикация/потребител, това означава, че потребителят не е нарушил правилата на форума.

Q: Как мога да съобщя за неподходящи подписи/аватари/банери?
A: За да докладвате за подписи, аватари или банери, трябва да намерите всяка публикация/статус ъпдейт, направени от потребителя, и да ги докладвате. В секцията "Незадължителни коментари" добавете коментар като:

"Подписът е с височина над 150px" "Аватарът или/и банерът на този потребител е неподходящ".

Нашият екип ще прегледа доклада и ще предприеме необходимите действия.

Q: Колко време отнема да се прегледа доклад?
A: В зависимост от броя на чакащите доклади и активните модератори във форума, обикновено отнема около няколко часа, докато докладът бъде прегледан и действията бъдат предприети. Възможно е обаче да има случаи, при които докладът може да отнеме повече време поради допълнителни разследвания или докладът да чака преразглеждане от управленския екип.

Q: Мога ли да докладвам персонал чрез системата за доклади във форума?
A: Разрешено е да се използва тази система за докладване на членове на персонала. След това такива доклади се предават на съответния управленски екип на докладвания член на персонала, а останалите вътрешни процедури се обработват от висшия персонал. Препоръчва се обаче да се използва системата за обратна връзка, тъй като това е официалната процедура за докладване на персонала, който нарушава официалните правила на TruckersMP.

Ако имате други въпроси по отношение на системата за докладване на форума, не се колебайте да се свържете с нашия екип!