Информация за кандидатите

Last update: 12 Aug 19:27 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1025Здравейте всички!

Тази статия е ръководство за кандидатите или заинтересованите лица, които искат да получат повече информация за това как работи нашият процес на наемане и как можете да станете част от нашия екип. Ако все още не сте кандидатствали за позиция, вие сте точно където трябва, тъй като ще получите информация как можете да подадете кандидатура, какви изисквания имаме, какви са следващите стъпки и как бихте могли да бъдете успешни с вашата кандидатура , както и защо не е толкова лошо, ако не получите работата при първия си опит.


Бърз преглед и основни идеи:

 • Какво прави Human Resources отборът и защо?
 • Кои квалификации и умения са ми необходими преди да кандидатствам?
 • Как работи процесът на подбор?
 • Как работи приложната система?
 • Как работи интервюто?
 • Какво ще кажете за моите английски умения?
 • Къде мога да намеря повече информация?
 • Как мога да се подготвя правилно?

Да започнем с простия въпрос: Какво прави Human Resources отборът?

Като член на нашия екип ние вървим заедно с много очаквания и умения, защото след като завършите обучението си, понякога се налага да работите едновременно с много играчи или проекти и затова са необходими определени квалификации и изисквания. Ето защо нашият екип проверява дали кандидатите притежават тези умения и в идеалния случай могат да се забавляват на работата възможно най-дълго. Освен това, че сте част от екипа на онлайн общността и персонала, е, че трябва да можете да се справите с начина, по който работим, нашите изисквания и очаквания за дейността и също така се опитваме да гарантираме, че сформираме екипи, които да работят с най-голяма ефективност и с подходяща квалификация/умения по нашите проекти.

Полагаме големи усилия по време на тренировки, където симулираме ежедневните ситуации възможно най-добре и можете да си представите, че всичко това е свързано с много време. И така, че всички да печелят от това усилие, ние се уверяваме, че вероятността успешното обучение да е максимална и в крайна сметка мениджърите знаят, че повечето кандидати, които участват в обучението, също ще работят за TruckersMP в бъдеще защото в противен случай нямаше да имаме заети свободни позиции. Разбира се, искаме също така да избегнем, че вие като кандидат кандидатвате да отделяте време за обучението и да не стигнете до успешен резултат.

В заключение, тъй като някои очаквания може да са доста големи, ние изследваме хората, преди те да се присъединят възможно най-подробно за нас и за вас да знаете, че ще се получи с голяма степен на вероятност. Освен това имаме и много екипи със специални изисквания, като предишен опит в областта, за която кандидатствате, и законови изисквания като възрастова граница.


Кои квалификации трябва да имате като част от нашия екип

 • Сила на концентрация: Това е доста очевидно и много важна квалификация, когато работите за нас, ако е възможно и през по-дълги периоди и ако трябва да работите по множество проекти едновременно, това често се случва. Винаги трябва да пазите случая, не се отклонявайте от фокуса си и т.н.

 • Retentiveness По време на тренировъчните ви сесии, както и след него, например при получаване на конструктивен feedback или предложения за подобряване

 • Английски умения: Трябва да можете да използвате английски свободно и безопасно по време на писмени разговори. Това не означава, че трябва да сте над средното ниво или трябва да докажете вашите английски умения с тест за носители на роден език, но трябва да можете да изразявате себе си бързо и все още разбираемо за другите. Това ще бъде и езикът, който трябва да използвате ежедневно, тъй като разговорите между членовете на персонала се случват предимно на английски, с приятели или извън английски канали, понякога и на родния ви език и може би имате лидер/мениджър, който говори на същия език като вас направете обаче, очакваме да задавате и отговаряте на въпроси на английски без проблеми. Това също ще бъде разяснено по-късно.

 • Многозадачност: Някои ситуации изискват да се справите с множество задачи в кратък период едновременно, да мислите правилно с главата си и да се справяте правилно с поставените задачи. Вероятно сте забелязали, че нашата игра е доста популярна и че броят на играчите се увеличава редовно. Разбира се, това не е постоянно ниво всеки ден и всеки час, а работата с тази динамика е умение, което трябва да носите със себе си като кандидат

 • Умения за организация: Понякога се налага да работите с няколко неща едновременно и затова има смисъл само да имате представа как можете да структурирате задачите си, начина си на работа, стила си на обучение. Това също е много важно.

 • Мотивация за постижения: Интересувате се да постигнете целите си и да завършите правилно задачите. Имате за цел нещата, които правите, да се окажат положителни, а количеството не е всичко за вас.

 • Мотивация: Трябва да се информирате за позицията, за която искате да кандидатствате, и да покажете достатъчно мотивация. Моля, използвайте форума, за да се информирате за нашата екипна структура, нашите изисквания и свободни позиции.

 • Балансиран личен профил: Търсим балансирани личности. Ако проверявате нашите служители, повечето от тях не са призрачни или екстровертирани, но също така не са срамежливи хора, повечето от тях са с балансирани личности и точно това търсим.

 • Работа в екип: Много важно! Нашите служители винаги работят заедно и те трябва да се доверяват един на друг. Това е друг начин за работа в екип, който правилно познавате от ежедневния си живот, защото често работата е разделена между вас и другите, но комуникацията и връзката все още са необходими за постигане на цели като екип.

Изброените по-горе умения изглеждат много взискателни и понякога не знаете дали имате умение или не, защото не се нуждаете редовно от тази комбинация от умения. Поради тази причина няма никаква вреда да се опитате да приложите, дори ако нямате всички изисквания по-горе или ако не сте напълно сигурни в това.


Как работи процесът на подбор?

 • Вие изпращате кандидатура в нашия уебсайт.

 • Ние преглеждаме вашия акаунт и приложение от гледна точка на нашите общи изисквания.

 • Ако отговаряте на всички изисквания, кандидатурата ви ще бъде маркирана като „Under review“ и след това ще бъде прегледана заедно с ръководството на екипа, за който кандидатствате.

 • След като вземем решение, ние или отказваме вашата кандидатура или ви каним на първото интервю, което ще бъде интервю с двама членове на HR. В рамките на това интервю ще проверим вашите предпоставки за изпълнение, квалификация и мотивация за работата.

 • Второто интервю ще бъде направено от HR и ръководството на отдела, за който кандидатствате. Бихме искали да видим, че се вписвате в екипа и че сте от полза за екипа, за който кандидатствате.

 • Ако сме убедени във вас и вашите умения, ще продължим с бордовия борд. След това някои екипи изискват да преминете обучение, а други не. Понякога също трябва да преминете няколко теста с ежедневни ситуации, които научавате в рамките на тренировките.

 • След като завършите обучението си, ще бъдете повишен в пълноправен член на нашия екип, докато някои отдели все още имат изпитателни периоди от няколко седмици, преди да получите всички разрешения. По време на тези пробни периоди работата ви ще бъде наблюдавана и ще получите отзиви за това как можете да се подобрите. Веднага след като сте пълноправен член на нашия екип, работата ви все още редовно ще бъде проверявана от вашите ръководители или мениджъри и често получавате feedback за вашата работа.

Къде мога да намеря специфичните за екипа изисквания?

На първо място, винаги е важно да знаете кога можете да кандидатствате, защото това е възможно, само ако търсим служители. Сегашният източник за това е винаги https://truckersmp.com/recruitment и https://forum.truckersmp.com/index.php?/forum/211-recruitment/ И в двата от тези уебсайтове винаги ще намерите позициите, които търсим, и специфичните за екипа изисквания. Просто трябва да отворите страницата, да изберете екипа, който ви интересува, и да прочетете описанието на позицията с цялата информация, от която се нуждаете.

Кои специфични изисквания за профила имаме?

 • Очакваме да нямате активни забрани и не повече от 3 забрани, както и добро поведение в другите платформи (като Discord или нашия форум на общността). Това наистина означава общо 3 забрани, няма да правим изключения, освен ако няма специални обстоятелства. Причината просто е, че като служители сте лицето на нашия проект и играчите трябва да се грижат за вас. Въпреки че повечето от вас вече знаят това, често ни питат какви са активните забрани: 12 месеца след изтичането на забраната ви цветът на вашата забрана ще премине от зелено в жълто и тогава можете да сте сигурни, че вашата забрана е неактивна (вие можете да проверите това във вашия профил на TruckersMP). Това е известно още като период на изчистване.

 • Като собственик на други акаунти с активни или повече от 3 забрани също ще доведе до отхвърляне.

 • Трябва да сте член на TruckersMP поне 12 месеца и да сте регистриран във форума поне 1 месец към момента на кандидатстване.

 • Показване на активност или във форума, или в нашият Discord е необходимо (взаимодействие на общността). Не бива да липсват и вашите английски умения.

 • Трябва да отговаряте на специфичните за екипа изисквания относно вашия акаунт /профил, напр. висока степен на активност във форума при кандидатстване за позицията Forum Moderator.


Ако имате някакви въпроси досега, не се колебайте да се свържете с отдела за Human Resources чрез Feedback или просто ни изпратете съобщение във форума или Discord.


Ами моите умения по английски?

Първият ни съвет, ако получим този въпрос, е винаги, че трябва да сте честни със себе си колко добри са вашите познания по този език. Трябва да можете да общувате безопасно по време на текстови разговори и да не ви е необходим преводач за всичко, което пишете, докато търсите няколко думи, не е проблем. Не е нужно да използвате английски в словесни разговори, тъй като не ви принуждаваме да се присъединявате към гласови чатове, освен ако не искате в повечето от нашите подтеми. Ще се радваме, ако добавите няколко изречения за вашите английски умения в кандидатурата си, например колко време сте владели/владеете езика в училище, дали имате английски сертификат, откъде имате английски умения и как бихте оценили това (или вашата оценка между 1-5, или осигурете ниво, например след Общата европейска езикова рамка). Това ще бъде езикът, който основно трябва да използвате от първия ден нататък като член на персонала.


Как работи системата за кандидатурите?

form

Някои от нещата, които споменахме в тази статия, ще бъдат обект на няколко въпроса. Разбира се, трябва да попълните името си, къде живеете и часовия пояс. Освен това трябва да оцените езиците, на които говорите, както е казано по-горе. След това искаме да отговорите на един въпрос за себе си. Можете основно да споменете тук всичко, което смятате за важно и до каква степен искате, но примери са вашата кариера или в каква степен сте, ежедневието ви, как другите биха ви описали като човек и някои от вашите характеристики, така че ние да знаем няколко неща за твоя произход. Следващите въпроси се фокусират повече върху позицията, за която кандидатствате, по-специално върху мотивацията, опита, времето, което можете да отделите за екипа, коя информация имате за ролята и т.н. Трябва да сте възможно най-подробни. Отговорете на тези въпроси, защото те ще бъдат доста важни, когато проверяваме вашата кандидатура. В края на шаблона ще намерите и един сценарий от позицията, за която кандидатствате, за да ни покажете колко вече знаете за определени ситуации, как се справяте с проблем, дали имате уменията, които позицията изисква и т.н. Веднага щом изпратите кандидатурата си, ще я прегледаме възможно най-скоро и до няколко седмици ще получите отговор с нашето окончателно решение. Ако направите това на следващата стъпка, кандидатурата ви ще бъде поставена в списъка на чакащите за неопределен период от време и веднага след като сме на разположение, ще се свържем с вас, за да насрочим интервю. Не искаме обаче да се занимаваме с тази тема много повече, защото получавате цялата необходима информация веднага щом стигнете до тази стъпка.


Какво се случва по време на интервютата?

На първо място, можете да бъдете поканени на първото интервю, което е текстови разговори с двама членове на HR от нашия екип. Ще проверим вашата квалификация и умения и ще се опитаме да ви опознаем малко по-добре. Въпроси, които вероятно биха могли да бъдат зададени - доста често срещани - „Моля, кажете ни вашите силни и слаби страни“ или „защо трябва да ви избираме пред някой друг?“. Тогава е вашият ред, да бъдете честни, но се опитайте да ни убедите с добри отговори, които отговарят на нашите очаквания. Не трябва да търсите отговори в интернет и да ги копирате, но понякога е от полза да се информирате преди това за често срещани въпроси и да помислите за няколко идеи, които бихте могли да изведете като отговор. Ще имате достатъчно време да отговорите на нашите въпроси, тъй като няма да бързаме, но може да ви е трудно да отговорите на тези въпроси, ако не сте подготвени.

Ние знаем това от собствен опит: Ако се мъчите и търсите отговор, който можете да намерите, защото не знаете какво да отговорите, няма да бъдете убедителни за другите. Ще има и други въпроси относно вашата личност, така че по-добре отделете време, преди да започнем с интервюто и да съберем няколко идеи, които имате, защото всеки може да отговори на такива въпроси, на някои им е необходимо повече време и трябва да помислите по-дълго, други. По време на интервю обаче не трябва да мислите за себе си много дълго, трябва да знаете най-важната информация вече и след това да ни представите отговора си. Това е пример за това как може да изглежда първото интервю, разбира се, ще зададем и няколко въпроса за позицията, в която кандидатствате и защо бихте били добро допълнение към този екип. Продължителността на интервюто може да варира, тъй като ние не винаги задаваме едни и същи въпроси и някои кандидати се нуждаят от по-дълго време, за да отговорят, но това може да отнеме около час чрез Discord DMs.

След интервюто членовете на HR ще прегледат вашата кандидатура заедно с интервюто и ще вземат решение. Ако те са доволни от всичко, ще бъдете поканени на второто интервю с мениджърите на екипа, за който кандидатствате, и член на HR. Мениджърите също искат да ви опознаят по-добре и особено да зададат няколко специфични за екипа въпроси, тъй като те ще бъдат тези, които трябва да работят заедно с вас в бъдеще. Пример може да бъде друг сценарий, изведен в рамките на това интервю. Продължителността също може да варира, но приблизително можете да очаквате и час тук. Ще има някои индивидуални въпроси относно вас и искаме да проверим дали сте правилния човек за екипа, за който сте кандидатствали. Вие сте някой, който може да работи с конструктивeн feedback и приемате ли го на борда? Предпочитате ли да работите самостоятелно или като екип? и т.н. Това са всички въпроси, които може да зададем.

Щом това интервю приключи, обсъждаме подробно вашата кандидатура и интервю и ако всичко е наред, ще получите „Welcome on board!“ съобщение и ние продължаваме с вашия борд. След това понякога се налага да преминавате през обучение или да преминете през пробен период, в който вашата работа ще бъде наблюдавана от ръководителите на вашия екип. Трябва да докажете, че сте човекът, когото търсехме и след като мениджърите кажат, че сте готови, ще бъдете повишен на пълната позиция с всички необходими разрешения.

Освен това искаме да кажем, защото това винаги е важно за нас, че няма конкуренция между кандидатите в нашия процес на наемане. Щастливи сме от всеки човек, който притежава уменията и от всеки кандидат, с който можем да продължим, и винаги искаме да работите един с друг, а не един срещу друг. Не става въпрос да използвате лактите и да се опитвате всичко да е по-добро от другите, защото тогава не можете да решавате задачи за работа в екип и като такива не можете да работите в нито един от нашите екипи. TruckersMP означава работа в екип в по-голямата картина, както и във всеки подтекст.

Както бе казано по-рано, някои екипи също изискват да преминете тест след тренировъчните си тренировки, в които понякога се налага да мислите извън кутията или просто да отговаряте на въпроси за ежедневната си работа, за да видите, че сте взели всичко на борда и че сте добре да се изкачите по стълбата. Ще получите повече от достатъчно време за всички отговори и ако не сте сигурни в нещо, винаги можете да попитате лидера на вашия екип. Ако издържите теста, ще бъдете повишен от вашите мениджъри.


Как мога да се подготвя правилно?

След като прочетете всичко по-горе, вероятно се питате какво означава това за вас и как можете да се подготвите за всичко. Ако вече четете тази статия в базата знания, това е перфектната първа стъпка, за да получите повече информация за нашия процес на набиране на персонал. Следващата стъпка е, че винаги се опитваме да бъдем достъпни: изпратете тикет за feedback, изпратете ни dm - ето защо сме тук. Ние също няма да ви кажем глупости, защото нямаме причина за това, тъй като имаме голям интерес, който кандидатствате и получавате част от нашия екип. Освен това, не се подлудявайте.

Знаем, че има слухове за хора, които са извън екипа или са отхвърлени, но ако наистина искате да знаете как работи, опитайте го със себе си. Искаме и вие да печелите от членство в нашия екип и тези слухове ще доведат само до объркване. Всичко е по-лесно, ако държите чиста главана си и не се притеснявате твърде много. Както вече беше казано, също така е важно да се подготвите, преди да ви поканим на интервю, например на уебсайтове, които ви предоставят безплатна информация или тестове за личност. Отделете няколко часа, подготвяйки се и не бива да се притеснявате твърде много. Същото се отнася и за вашите умения по английски език, които често се подценяват от някои кандидати. Вашият английски е едно от малкото неща, за които можете да се подготвите и за които можете да оцените честно. Също така използвайте възможността да се информирате за нашите позиции.

Проверете описанията ни за позиции, свържете се с нас, свържете се с членове на позицията, за която кандидатствате, които могат да ви кажат нещо за опита им в нашия екип и т.н. Колкото и да е странно, винаги сме щастливи, ако някой ни задава въпроси и искаме да сте информирани и да знаете какво се опитвате да постигнете.


Както казах, искам да ви благодаря за вниманието и отделеното време. Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас чрез feedback или да ни изпратите DM във форума или Discord. Винаги сме достъпни и с нетърпение очакваме да отговорим на вашите въпроси.

Благодаря за четенето, наслаждавайте се на деня си и късмет!

Author

Samito_BG

Feel free to message me if you have any questions at any time! 🚔 GM TR