Informații pentru candidați


Last update: 08 May 2022 19:58 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1545Salutare tuturor!

Acest articol este un ghid destinat candidaților sau persoanelor interesate să obțină mai multe informații cu privire la modul de funcționare a procesului nostru de angajare și despre cum puteți deveni un membru al staff-ului nostru. Dacă nu ați aplicat pentru un post încă, urmează să primiți informații despre cum să depuneți o cerere de aplicare, cerințele pe care le avem, pașii care urmează și cum puteți avea avea succes cu aplicația dumneavoastră, cât și de ce nu este atât de rău dacă nu obțineți postul din prima încercare.


Prezentare generală rapidă și idei principale:

 • Ce calificări și abilități sunt necesare înainte de a aplica?
 • Cum functționează procesul de recrutare?
 • Cum funcționează sistemul de aplicare?
 • Cum decurge un interviu?
 • Cum rămâne cu abilitățile mele de engleză?
 • Unde pot găsi mai multe informații?
 • Cum pot să mă pregătesc corespunzător?

Ca membru al echipei noastre, așteptările sunt mari și sunteți nevoit să dețineți multe abilități, întrucât odată ce terminați antrenamentul, trebuie să lucrați uneori cu mulți jucători sau să vă implicați în mai multe proiecte concomitent, așadar anumite calificări și cerințe sunt necesare. Acesta este motivul pentru care echipa noastră analizează dacă acești candidați dețin aceste abilități și, de preferință, se pot simți bine la locul de muncă pe cât de mult posibil. Ceea ce de asemenea ține de apartenența de o comunitate online și de o echipă de staff este capacitatea de a face față modului nostru de lucru, cerințelor de activitate și așteptărilor noastre și, încercăm de asemenea să ne asigurăm formarea unor echipe capabile să lucreze la eficiență maximă, având calificările/abilitățile corespunzătoare pentru proiectele noastre.

Depunem eforturi mari în perioada sesiunilor de antrenamente, unde simulăm situațiile zilnice pe cât de bine posibil și, după cum vă puteți imagina, tot procesul presupune mult timp. Și pentru ca toată lumea să câștige din acest efort, ne asigurăm că probabilitatea comiterii unui antrenament de succes este maximă, iar la final, managerii știu că majoritatea candidaților participanți la antrenamente vor lucra pentru TruckersMP în viitor, deoarece posturile disponibile nu vor fi ocupate de altfel. Desigur că dorim să evităm situația în care dumneavoastră, ca și candidat, vă irosiți timpul cu antrenamentele și nu ajungeți la un rezultat pozitiv.

În încheiere, întrucât unele așteptări pot fi destul de mari, examinăm cu rigoare persoanele ce doresc să ni se alăture, atât pentru ca noi, cât și pentru ca voi să știți dacă aveți un potențial înalt de reușită. În plus, avem și multe echipe cu cerințe speciale, precum experiența în domeniul pentru care aplicați și cerințe legale, precum restricția de vârstă.


Ce calificări sunt necesare pentru a face parte din echipa noastră

 • Puterea de concentrare: Asta este destul de evidentă și este o calificare extrem de importantă atunci când lucrați pentru noi, posibil și pentru perioade mai lungi de timp și dacă sunteți nevoit să lucrați la mai multe proiecte concomitent, ceea ce se întâmplă destul de des. Ar trebui întotdeauna să vă axați pe scopul principal, să nu vă pierdeți concentrarea, etc.

 • Capacitatea de reținere: În perioada sesiunilor de antrenament, precum și după această perioadă, de exemplu când primiți feedback constructiv sau sugestii de îmbunătățire.

 • Cunoștințe de limba engleză: Ar trebui să puteți utiliza limba engleză fluent și în siguranță pe parcursul conversațiilor scrise. Asta nu înseamnă că trebuie să fiți experimentați sau că trebuie să vă demonstrați cunoștințele de limbă engleză prin susținerea unui test pentru vorbitori nativi, dar trebuie să vă puteți exprima rapid și în același timp să puteți fi înțeles de către ceilalți. Este, de asemenea, limba pe care trebuie să o folosiți zilnic, întrucât conversațiile dintre membrii staff-ului se desfășoară preponderent în engleză, cu prietenii sau în afara canalelor englezești, câteodată și în limba nativă. Poate aveți un leader/manager care vorbește aceeași limbă, chiar și așa, cerem să întrebați și să răspundeți la întrebări în Engleză fără probleme. Vom elabora acest aspect mai târziu.

 • Multitasking: În anumite situații trebuie să vă ocupați de mai multe lucruri concomitent și într-o perioadă scurtă de timp, să mențineți atenția sporită și să le gestionați corect. Probabil ați văzut că mod-ul nostru este destul de popular și că numărul jucătorilor este într-o continuă creștere. Evident că nivelul nu se menține constant în fiecare zi și în fiecare oră, iar gestionarea dinamicii este una din abilitățile pe care ar trebui să o dețineți în calitate de candidat.

 • Abilități de organizare: Uneori va trebui să gestionați mai multe aspecte în același timp, așadar, trebuie să fiți capabili să vă structurați corespunzător sarcinile, modul de lucru și stilul de învățare. Acest aspect este de asemenea foarte important.

 • Motivație de realizare: Sunteți interesat să vă îndepliniți obiectivele și să finalizați sarcinile într-un mod corespunzător. Doriți ca ceea ce faceți să fie calitativ, iar cantitatea nu semnifică totul pentru dumneavoastră.

 • Motivație: . Vă rugăm să vă informați de pe forum cu privire la structura echipei noastre, cerințele noastre și pozițiile disponibile.

 • Personalitate echilibrată: Căutăm personalități echilibrate. Dacă vă uitați la membrii staff-ului nostru, veți observa că majoritatea nu sunt ciudați sau extrovertiți, dar nici nu sunt timizi, majoritatea având personalități echilibrate, iar asta este exact ceea ce căutăm.

 • Munca în echipă: Foarte important! Membrii staff-ului nostru lucrează întotdeauna împreună și trebuie să ofere încredere reciprocă. Este un stil de muncă în echipă cu care probabil sunteți familiarizați din viața de zi cu zi, întrucât munca este adesea împărțită între dumneavoastră și ceilalți, dar comunicarea și legăturile sunt necesare pentru a îndeplini obiectivele ca echipă.

Abilitățile de mai sus par a fi exigente și uneori nu conștientizați dacă dețineți sau nu o anumită abilitate, întrucât de obicei nu vi se cere această combinație de abilități. Din această cauză, încercarea de a aplica chiar dacă nu îndepliniți cerințele de mai sus, sau dacă nu sunteți siguri de asta, nu este ceva rău.


Cum se desfășoară procesul de recrutare?

 • Depuneți o cerere pe website-ul nostru.

 • Vă analizăm contul și cererea prin prisma cerințelor noastre generale.

 • Dacă îndepliniți toate cerințele, cererea dumneavoastră va fi marcată drept "Under review", urmând să fie examinată de către conducerea echipei pentru care aplicați.

 • După luarea unei decizii, fie cererea va fi refuzată, fie veți fi invitat la un interviu. Pe parcursul acestui interviu, vom verifica în prealabil cerințele de performanță, calificările și motivația de muncă.

 • Dacă ne-am hotărât în privința dumneavoastră și a abilităților dumneavoastră, trecem la integrare. Mai apoi, unele echipe necesită să treceți printr-un antrenament, iar altele nu. Câteodată va trebui să treceți prin anumite teste ce au în componență diverse situații întâlnite zilnic, situații pe care le veți învăța în cadrul sesiunilor de antrenament.

 • După terminarea antrenamentelor, veți fi promovat ca membru cu drepturi depline în cadrul echipei noastre, în timp ce unele departamente încă necesită perioade de probă de câteva săptămâni înainte de a vă oferi toate permisiunile. Pe parcursul acestor perioade de probă, vi se va observa munca și vi se va oferi un feedback despre cum să vă perfecționați. Din momentul în care sunteți membru cu drepturi depline al echipei noastre, munca dumneavoastră va fi verificată în continuare de către leaderii sau managerii dumneavoastră de echipă și veți primi feedback cu privire la munca dumneavoastră.

Unde pot găsi cerințele specifice echipei?

În primul rând, întotdeauna este important să știți când să aplicați, întrucât puteți face asta doar atunci când căutăm membri staff. Actuala sursă de verificare a perioadei de recrutare este întotdeauna https://truckersmp.com/recruitment și https://forum.truckersmp.com/index.php?/forum/211-recruitment/ Puteți găsi întotdeauna posturile la care se fac recrutări și cerințele specifice echipei respective pe ambele website-uri. Trebuie doar să deschideți pagina, să alegeți echipa de care sunteți interesat și să citiți toate informațiile de care aveți nevoie din descrierea poziției.

Care sunt cerințele specifice contului?

 • Dorim să nu aveți ban-uri active și să nu aveți mai mult de 3 ban-uri în ultimele 24 de luni, precum și să dați dovadă de un comportament corespunzător și pe alte platforme (precum Discord-ul sau forum-ul comunității noastre). Nu facem excepții decât în cazuri speciale. Motivul este că, în calitate de membri ai staff-ului, sunteți imaginea proiectului nostru, iar jucătorii vă consideră un exemplu. Deși majoritatea sunteți deja familiarizați cu acest aspect, suntem de multe ori întrebați ce constituie ban-urile active: după 12 luni de la expirarea ban-ului, culoarea ban-ului se schimbă de la verde la galben, iar asta înseamnă că ban-ul dumneavoastră este inactiv (puteți verifica asta pe profilul dumneavoastră de TruckersMP). Asta poartă denumirea de perioadă de răcire.

 • Deținerea altor conturi cu ban-uri active sau cu mai mult de 3 ban-uri în ultimele 24 de luni duce, de asemenea, la respingere.

 • Este necesar să fiți membru TruckersMP de cel puțin 12 luni și să fiți înregistrat pe forum de minim 1 lună în momentul depunerii cererii.

 • Este necesar să aveți activitate fie pe forum, fie pe discord (interacțiune cu comunitatea). Abilitățile dumneavoastră de engleză trebuie să apară și acolo.

 • Trebuie să îndepliniți cerințele specifice echipei cu privire la contul/profilul dumneavoastră, de exemplu să mențineți un nivel ridicat de activitate pe forum atunci câmd aplicați pentru poziția de Forum Moderator.


Dacă aveți vreo nelămurire până acum, nu ezitați să ne contactați prin intermediul sistemului de feedback sau să ne trimiteți un mesaj pe forum sau pe Discord.


Cum rămâne cu abilitățile mele de Engleză?

Primul nostru sfat când ni se pune această întrebare este că trebuie să fiți mereu sinceri cu dumneavoastră înșivă cu privire la cât de bine cunoașteți această limbă. Ar trebui să puteți menține un nivel de comunicare cursiv în timpul conversațiilor scrise și să nu aveți nevoie de ajutorul unui traducător la ceea ce scrieți, iar căutarea anumitor cuvinte nu constituie o problemă. Dacă sunteți nevoit să folosiți un serviciu de traducere pentru a vă redacta aplicația sau pentru a vă scrie răspunsurile de la interviu, veți întâmpina dificultăți în echipă - așadar, nu putem da curs aplicației dumneavoastră dacă observăm că folosiți un serviciu de traduceri. Nu trebuie să folosiți Engleza în conversațiile vocale, întrucât nu vă obligăm să participați la nici o conversație vocală, decât cu acordul vostru în subdiviziunile de echipe. Apreciem dacă adăugați câteva propoziții cu privire la cunoștințele dumneavoastră de Engleză în aplicație, cum ar fi cât timp ați studiat/studiați această limbă la școală, dacă dețineți un certificat de Engleză, de unde ați învățat aceste cunoștințe de engleză și ce notă i-ați da (fie o notați estimativ între 1-5, fie specificați un nivel, de exemplu conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi). Asta va fi limba principală pe care va trebui să o utilizați încă din prima zi ca membru staff.


Cum funcționează sistemul de aplicații?

form

Unele aspecte menționate în acest articol vor ridica anumite semne de întrebare. Evient, va trebui să vă completați numele, locația și fusul orar. Pe lângă asta, va trebui să vă auto-evaluați nivelul limbilor pe care le cunoașteți, cum s-a precizat anterior. Mai apoi, dorim să răspundeți la o întrebare despre dumneavoastră. Puteți completa cu orice considerați că ar fi important, iar exemplele sunt cariera dumneavoastră sau în ce clasă sunteți, viața dumneavoastră de zi cu zi, cum vă descriu alții și câteva din caracteristicile dumneavoastră personale, astfel încât să aflăm câteva lucruri per ansamblu despre dumneavoastră. Următoarele întrebări se axează în principal pe poziția pentru care aplicați, în special pe motivația, experiența, timpul de care dispuneți să îl oferiți echipei, informațiile pe care le dețineți despre rol, etc. Trebuie să răspundeți cât mai detaliat la aceste întrebări, întrucât acestea sunt destul de importante în momentul în care vi se verifică aplicația. La finalul cererii, vi se va prezenta un scenariu din cadrul poziției pentru care aplicați, pentru ca noi să evaluăm nivelul de cunoștințe pe care îl dețineți despre anumite situații, cum abordați o anumită problemă, dacă dețineți abilitățile necesare poziției pentru care aplicați și așa mai departe. Totuși, fiecare formular de aplicație diferă în funcție de echipa pentru care aplicați. Din moment ce trimiteți aplicația, o vom analiza cât de rapid putem, iar în decurs de câteva săptămâni veți primi un răspuns cu decizia noastră finală. Dacă reușiți să treceți la etapa următoare, cererea dumneavoastră va fi trecută pe lista de așteptare pe o perioadă nedefinită de timp, iar atunci când suntem disponibili, vom reveni asupra cererii pentru a programa un interviu. Acestea fiind spuse, nu dorim să intrăm în detalii cu privire la acest subiect, întrucât veți primi informațiile necesare atunci când ajungeți la această etapă.


Cum se desfășoară interviul?

Veți fi invitat la un interviu, care (în majoritatea cazurilor) este o conversație scrisă cu managerii echipei pentru care aplicați. Vă vom verifica abilitățile și calificările și vom încerca să vă cunoaștem mai bine. Întrebări ce pot fi puse - destul de des - “Vă rugăm să ne specificați punctele dumneavoastră tari și cele slabe” sau “de ce să vă alegem pe dumneavoastră în detrimentul altei persoane?”. Aici ține de dumneavoastră să fiți sincer, dar încercați să ne convingeți cu răspunsuri bune, care să coincidă cu așteptările noastre. Nu trebuie să căutați răspunsuri pe internet, pe care să le copiați și să ni le oferiți, însă uneori este avantajos să vă informați cu privire la întrebările frecvente în prealabil și să aveți idei pe care să le puteți transforma în răspunsuri. Aveți suficient timp să ne răspundeți la întrebări, întrucât nu veți fi presat de timp, însă s-ar putea să vă fie greu să răspundeți la aceste întrebări dacă nu sunteți pregătit.

Vă spunem din proprie experiență: Dacă vă chinuiți să căutați orice răspuns posibil pentru că nu știți ce să răspundeți, nu îi veți putea convinge pe ceilalți de răspunsul dumneavoastră. Există multe întrebări cu privire la personalitatea dumneavoastră, așadar menajați-vă timpul înainte de începerea interviului și adunați-vă anumite idei, întrucât toți sunt capabili să răspundă la aceste întrebări. Unii au nevoie de mai mult timp și trebuie să se gândească mai mult la acestea, în timp ce alții nu. Totuși, pe parcursul interviului, nu ar trebui să vă gândiți prea mult la dumneavoastră, ar trebui să cunoașteți deja informațiile importante și să le oferiți ca răspuns. Acesta este un exemplu despre cum arată primul interviu și, desigur, punem întrebări și despre poziția pentru care aplicați și motivul pentru care ați aduce un plus echipei respective. Durata interviului variază, întrucât nu punem întotdeauna aceleași întrebări, iar unii candidați au nevoie de mai mult timp de răspuns, însă dureaza aproximativ o oră pe un server de Discord creat special pentru interviuri.

După interviu, vom discuta amănunțit aplicația și interviul dumneavoastră și, dacă totul decurge bine, veți primi un mesaj de “Welcome on board!” și vom continua cu angajarea. Mai apoi, va trebui uneori să treceți printr-un antrenament, sau veți trece printr-o perioadă de probă, unde munca dumneavoastră va fi monitorizată de către leaderii echipei din care faceți parte. Trebuie să demonstrați că sunteți persoana potrivită și, în momentul în care managerii consideră că sunteți pregătit, veți fi promovat în funcția completă, primind toate permisiunile de care aveți nevoie.

De asemenea, dorim să subliniem un aspect foarte important pentru noi, anume că nu există concurență între candidați în timpul procesului nostru de angajare. Suntem mândri de fiecare persoană ce deține abilitățile necesare și de fiecare candidat cu care putem merge mai departe și dorim întotdeauna să lucrați împreună, nu unul împotriva celuilalt. Nu trebuie să dați din coate și să încercați din răsputeri să deveniți mai bun ca ceilalți, întrucât atunci nu veți putea rezolva sarcinile ce presupun munca în echipă, iar astfel, nu veți putea lucra în niciuna din echipele noastre. În ansamblu, TruckersMP înseamnă muncă în echipă, la fel ca și în fiecare subdiviziune de echipe.

După cum s-a menționat anterior, unele echipe presupun trecerea unui test după încheierea sesiunilor de antrenament, în care uneori trebuie să gândiți creativ, sau doar să răspundeți la întrebări cu privire la munca de zi cu zi pentru a vedea dacă ați asimilat toate informațiile și că sunteți gata să avansați. Veți avea suficient timp la dispoziție pentru a răspunde la întrebări, iar dacă nu sunteți sigur de ceva, puteți întreba oricând leader-ul de echipă. Dacă treceți testul, veți fi promovat de către managerii dumneavoastră.


Cum să mă pregătesc temeinic?

După ce ați citit toate cele menționate mai sus, probabil vă întrebați ce semnificație au acestea pentru dumneavoastră și cum să vă pregătiți pentru toate. Dacă citiți acest articol din knowledge base, deja ați făcut primul pas perfect în vederea obținerii mai multor informații cu privire la procesul nostru de recrutare. Următorul pas este încercarea noastră de a fi mereu abordabili: Trimiteți-ne un feedback ticket, trimiteți-ne un DM - de asta suntem aici. Nu vă vom spune baliverne, întrucât nu avem nici un motiv să facem asta din moment ce suntem interesați să aplicați și să faceți parte din echipa noastră. Pe lângă asta, nu vă panicați.

Știm că există anumite zvonuri a oamenilor care au părăsit echipa sau care au fost respinși, însă, dacă într-adevăr doriți să vedeți cum funcționează, încercați pe cont propriu. Dorim ca și dumneavoastră să aveți ceva de câștigat prin apartenența la echipa noastră, iar aceste zvonuri nu fac altceva decât să creeze confuzie. Totul este mult mai simplu dacă vă mențineți picioarele pe pământ și nu vă îngrijorați prea mult. După cum s-a precizat anterior, este de asemenea important să vă pregătiți înainte de a participa la interviu, de exemplu de pe website-uri care vă oferă informații gratuite sau de pe care puteți susține anumite teste de personalitate. Alocați câteva ore pentru a vă pregăti și nu ar trebui să vă îngrijorați prea mult. Același principiu se aplică și la abilitățile de Engleză, care deseori sunt subestimate de către unii candidați. Nivelul dumneavoastră de Engleză constituie unul dintre puținele aspecte pe care le puteți îmbunătăți și pe care le puteți evalua cu sinceritate. De asemenea, vă rugăm să vă informați cu privire la posturile noastre.

Verificați descrierile posturilor noastre, contactați-ne, luați legătura cu membrii echipei la care aplicați, care vă pot oferi informații în legătură cu experiența lor în echipă și așa mai departe. Surprinzător, suntem întotdeauna bucuroși când cineva ne bombardează cu întrebări și dorim să fiți informați și să fiți conștienți de ceea ce puteți realiza.


Acestea fiind spuse, doresc să vă mulțumesc pentru atenție și pentru timpul acordat. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați prin intermediul feedback-ului sau să ne trimiteți un DM pe forum sau pe Discord. Suntem întotdeauna abordabili și așteptăm să vă răspundem la întrebări.

Mulțumesc că ați citit, să aveți o zi minunată și mult succes!