Veelgestelde vragen over bans, reports, appeals, kicks en GMM feedback tickets


Last update: 14 May 2021 20:41 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1069Inhoudsopgave

 1. Bans
 2. Reports
 3. Appeals
 4. Kicks
 5. GMM feedback tickets

Dit artikel behandelt alles wat met Game Moderation te maken heeft. Lees het alsjeblieft aandachtig door als je vragen of klachten hebt.


1. Vragent omtrent bans

Als ik een Patron word, wordt mijn ban dan verwijdert of verkort? Of zijn er anderszins voordelen die ik heb met betrekking tot bans?
Nee. TMP ondersteunen via Patreon is optioneel, geen verplichting. We zullen onze gebruikers niet dwingen om ons via dat platform te steunen. Je zult geen voordelen omtrent bans verdienen als je Patron wordt. De voordelen die je wel hebt worden hier vermeld. Het feit dat je TruckersMP financieel steunt betekent niet dat je immuniteit verkregen hebt of dat je anders behandeld zult worden.

Worden bans verwijderd na een bepaalde tijd? Bijvoorbeeld, na een jaar?
Nee, bans zullen altijd zichtbaar in jouw profiel blijven. Bans die verlopen zijn worden na een jaar inactief (aangeduid met een gele marker in je bangeschiedenis) en worden vanaf dat moment niet meer in aanmerking genomen; ze worden echter niet verwijderd. We verwijderen bans enkel onder bijzondere omstandigheden. Dit includeert, maar beperkt zich niet tot:

 • Het bewijs van jouw ban is niet meer beschikbaar (onthoud dat bewijs beschikbaar moet blijven voor de volledige duur van de bans plus dertig dagen na het verlopen van de ban);
 • De ban was een fout (meestal zijn deze bans gemarkeerd met @BANBYMISTAKE);
 • Na beoordeling van een Game Manager is gebleken dat de ban een fout was.

Ik ben permanent verbannen, kan ik nog een kans krijgen om te spelen?
Zoals de naam al duidelijk maakt, permanente bans zijn permanent. Gebruikers hebben vijf kansen om hun fouten te verbeteren en we kunnen niet eindeloos kansen blijven geven aan iedereen. In regel §2.8 is de volgorde van bans duidelijk uitgelegd. Zelfs al vraag je om nog een kans na 10 jaar, de permanente ban zal op jouw profiel actief blijven.

Ik ben verbannen, maar er is geen bewijs van. Wat kan ik doen?
Als je in het spel bent verbannen, dan kan het soms enige tijd duren voordat het staflid bewijs upload. Als je bewijs wilt zien voor je ban, dan raden we je aan om in beroep te gaan tegen je ban via de appeal pagina. Vraag in je beroep om bewijs, dan zal het staflid dat zo snel mogelijk doen.

Kan ik een staflid op Discord of ergens anders contacteren om te discussiëren over een ban?
Nee, het is niet toegestaan om stafleden te benaderen om te discussiëren over een ban. Indien je dit toch negeert, kun je mogelijk verdere straffen krijgen via het platform dat je gebruikt hebt. Indien je het niet eens bent met je ban, dan dien je het appeal systeem te gebruiken. Het is belangrijk dat dit systeem wordt gebruikt, zodat alle informatie met betrekking tot jouw ban zich op één plek bevindt. Via het appeal systeem kun je de ban kiezen waartegen je in beroep wilt gaan. Doe dat door te klikken op de ban en dan "Appeal your ban". Voor meer informatie omtrent het in beroep gaan tegen een ban, raden we je aan om deze handleiding te raadplegen.

Mijn ban zou al verlopen moeten zijn, maar is nog steeds actief. Wat kan ik doen?
Onze bans worden op basis van de UTC tijdzone uitgedeeld. Indien je op onze website een andere tijdzone geselecteerd hebt in je profielinstellingen, dan kan het zijn dat je een andere tijd ziet omdat deze geconverteerd wordt naar jouw lokale tijdzone op de website. Het kan dus zijn dat de tijd enkele uren afwijkt. Om de tijdzone op de website aan te passen ga je naar je profielinstellingen > Site Settings > tijdzone.

Waarom duurt mijn ban zo lang?
Wij zien ETS2 en ATS als simulatiegames. Dit wordt gereflecteerd is de structuur van onze bans. Verwerpelijke acties die bewust zijn ondernomen zullen normaal gesproken resulteren in langere bans dan acties die per ongeluk zijn gegaan of iets wat door nalatigheid is ontstaan. Iedere casus wordt individueel beoordeeld op basis van het aanwezige bewijs. Dit betekent dat de lengte van bans kunnen en zullen variëren, afhankelijk van het type overtreding dat begaan is, de ernst daarvan en de moderator die de ban heeft uitgedeeld, maar als deze factoren moeten overeenkomen met interne ban richtlijnen.

Een beknopt overzicht van enkele zaken die in een langere eerste/tweede/derde ban kunnen resulteren zijn, maar is niet beperkt tot:

 • Het gebruik van racistische of homofobische opmerkingen;
 • Het gebruik van tekst/afbeeldingen met betrekking tot gewelddadige handelingen;
 • Het bewust overtreden van onze regels;
 • Het onnodig in gevaar brengen van andere gebruikers;
 • Roekeloos rijgedrag vertonen op de landelijke weg tussen Calais en Duisburg en omliggende gebieden.

Mijn broer/zus/huisdier heeft mijn computer gebruikt, waardoor ik verbannen ben. Wat kan ik doen?
In regel §1.1 vermelden we duidelijk dat je persoonlijk verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je eigen account. Ongeacht wie jouw account gebruikte op het moment dat de overtredingen zijn gepleegd, de ban zal niet worden verwijderd.

Waarom bannen jullie spelers direct zonder te waarschuwen?
In de regels vermelden wij duidelijk wat de officiële regels zijn binnen TruckersMP en welk gedrag of inhoud wij onwenselijk achten. Voordat je kunt gebruikmaken van onze service moet je verplicht de regels lezen en daarmee akkoord gaan. Wij raden onze spelers ook ten zeerste aan om dat te doen. Dat niet doen is een keuze, maar wanneer je expliciet akkoord gaat met onze regels, privacyverklaring and servicevoorwaarden, dan verwachten wij ook dat iedereen zich daaraan houdt.

Ik ben verbannen vanwege mijn in-game tag/save editing. Wat moet ik doen?

In-game tag
Als je onderstaande instructies wilt overslaan, bekijk dan onze instructievideo, die door één van onze Game Moderator Trainers gemaakt is.

 • Start de multiplayer en klik op het "tandwiel" icoon op de inlogpagina, linksboven in het scherm;
 • Open de multiplayer instellingen;
 • In de tab General, wijzig je tag;
 • Maak een screenshot van de pagina;
 • Upload jouw screenshot op een website waar afbeeldingen gedeeld kunnen worden, zoals Imgur (http://imgur.com/ ), Resmim (https://resmim.net/ ), Lightshot/Prntscr (https://prnt.sc/ );
 • Wanneer je dit allemaal gedaan hebt kun je je ban appealen. Doe dat hier. Vergeet niet om het bewijs (jouw screenshot) toe te voegen en een korte beschrijven zoals "Ik heb mijn in-game tag aangepast" of iets dergelijks.

Save editing

 • Start het spel in singleplayer en ga naar de truck/trailer;
 • Verwijder de delen die niet voldoen aan onze regels of fix het zodanig;
 • Maak op z’n minst DRIE screenshots van je truck/trailer waarin je 1) de voorkant, 2) de achterkant en 3) de zijkant laat zien;
 • Upload de screenshots naar een online service, zoals Imgur (http://imgur.com/), Resmim (https://resmim.net/), Lightshot/Prntscr (https://prnt.sc/);
 • Wanneer je dit allemaal gedaan hebt kun je je ban appealen. Doe dat hier.

2. Vragen omtrent reports

Ik ben verbannen van het web report systeem. Wat kan ik doen?
Wij verwachten onze gebruikers om te voldoen aan de report regels die onder §1.4 vermeld worden. Een overtreding van die regels kan resulteren in een tijdelijke of permanente ontzegging van het web report systeem. Je kunt dan andere spelers niet meer rapporteren. Als je verbannen bent van het web report systeem en je wilt de reden daarvoor te weten komen, dien dan een feedback ticket in onder de categorie van Game Moderation Management.

De volgende acties kunnen resulteren in een dergelijke ban. Dit omvat, maar beperkt zich niet tot:

 • Bewijs voor een ban voortijdig verwijderen (moet beschikbaar blijven gedurende de volledige duur van de bans plus dertig dagen na het verlopen);
 • Bewijs verwijderen nadat de verbannen spelers daarom vraagt;
 • Het rapporteren van andere spelers met nepbewijs. Dit zal resulteren in een permanente ban die niet verwijderd zal worden;
 • Het grootschalig rapporteren van andere spelers door continu de freecam (cam 0) te gebruiken;
 • Het meermalig rapporteren van dezelfde spelers met hetzelfde bewijs.

Wat gebeurt er als ik enkel spelers rapporteer in druk bezochte gebieden?
Indien je keer op keer in druk bezochte gebieden (zoals de landweg tussen Calais and Duisburg) rondjes rijd met als enige doel om andere spelers te rapporteren, dan loop je het risico dat jouw report priviliges ingetrokken worden. Het doel van ons spel is om mensen plezier te laten hebben en niet om continu heen en weer te rijden om andere spelers te rapporteren.

§1.3 - Spammen of misbruik

Het onjuist gebruiken van de report of communicatie systemen op de TruckersMP diensten. Dit kan omvatten (maar beperkt zich niet tot): het "spammen" van de systemen, andere gebruikers meerdere keren reporten met hetzelfde bewijsmateriaal en misbruik maken van een systeem voor zijn beoogde doel. Het spammen van forum/social posts of chat boxen met weinig tot geen inhoud en/of onnodige inhoud dat niets toevoegt aan de discussie wordt ook als misbruik gezien. Dit kan omvatten (maar beperkt zich niet tot): de in-game chat, CB radio, "toeterspammen", ons forum, support tickets, feedback tickets, appeals en reports.

§1.4 - Gebruikers rapporteren
Een overtreding van onderstaande regels kan resulteren in een tijdelijke of permanente ontzegging van het web report systeem.

Het spammen van ons report systeem met zinloze reports, reports die oneindig lang freecam (Cam 0) gebruiken om op te nemen of iets dat dat hier op lijkt.

Mijn report is geldig, maar een staflid heeft het afgewezen. Wat kan ik doen?
In dit artikel is duidelijk uitgelegd wat je kunt doen. Zorg ervoor dat je het artikel goed leest voordat je een klacht indient.


3. Vragen en informatie omtrent appeals

De eigenaar van een account is persoonlijk verantwoordelijk voor alles wat op hun account gedaan wordt, ongeacht wie er toegang heeft tot het account. Ga niet wijzen naar anderen wanneer iemand anders op jouw account de regels heeft overtreden. Excuses als "Maar zij hebben mij geramd", "Mijn broertje heeft het gedaan terwijl ik weg was" en "Mijn muis/keyboard stopte met werken" worden niet serieus genomen en zullen niet leiden tot een succesvolle afloop van je appeal. In plaats van te komen met inhoudsloze excuses zouden we het op prijs stellen als mensen hun fout erkennen en verantwoordelijkheid nemen voor wat er gedaan is. Ook vragen we je om beleefd te blijven.

Onthoud ook dat het uitschelden van stafleden, de schuldlast bij anderen leggen en het simpelweg niet eens zijn met onze regels zal resulteren in een afgewezen appeal. Het bedreigen van onze stafleden is tegen de regels en zal daarom niet getolereerd worden. Besluit je dit toch te doen, dan zal je appeal onmiddelijk afgewezen worden en kom je daarnaast ook in aanmerking voor aanvullende straffen. Het misbruiken of spammen van het appeal systeem kan ook leiden tot aanvullende straffen. Ook kan het leiden tot het intrekken van jouw appeal rechten. Op dat moment kun je niet meer in beroep gaan tegen bans. In het slechtste scenario word je appeal direct afgewezen.

Ik ben enkele uren geleden in beroep gegaan tegen mijn ban maar heb nog geen antwoord ontvangen. Wat kan ik doen?
Het kan enige tijd duren voordat een staflid reageert op jouw beroep. Realiseer je dat we iedere dag ontzettend veel appeals binnen krijgen en veel andere gebruikers wachten ook op een antwoord. We zouden het waarderen als je geduldig wacht op een antwoord. Spammen zal in ieder geval niet helpen.

Mijn appeal was geaccepteerd, maar mijn ban is nog steeds zichtbaar op mijn profiel. Waarom?
Zelfs als jouw appeal geaccepteerd is betekent dat niet per se dat de ban ook verwijderd wordt van jouw profiel. Bans voor save editing, ongepaste tags of iets soortgelijks zullen zichtbaar blijven en meetellen in je bangeschiedenis. Enkel bans die achteraf ten onrechte blijken te zijn uitgedeeld komen in aanmerking voor verwijdering.

Wat gebeurt er als ik ga lopen razen en tieren en het staflid uitscheld?
Zoals eerder vermeld: "Onthoud ook dat het uitschelden van stafleden, de schuldlast bij anderen leggen en het simpelweg niet eens zijn met onze regels zal resulteren in een afgewezen appeal. Het bedreigen van onze stafleden is tegen de regels en zal daarom niet getolereerd worden. Besluit je dit toch te doen, dan zal je appeal onmiddelijk afgewezen worden en kom je daarnaast ook in aanmerking voor aanvullende straffen." Doe dat dus niet.

Kan ik in beroep gaan tegen mijn ban om mijn excuses aan te bieden en dan te vragen voor strafvermindering?
Je hebt altijd het recht om in beroep te gaan tegen je ban, maar het heeft geen enkele zin om een beroep in te leveren als de ban terecht is. Het appeal systeem dient enkel gebruikt te worden als je je onschuld kunt bewijzen. Stafleden zullen bans niet verkorten als de ban terecht is. We waarderen de excuses aangezien het een stap in de goede richting is, maar praktisch gezien zal het verder niets veranderen.

Ik zit al enige tijd te wachten op een antwoord op mijn beroep, maar ik krijg maar geen antwoord. Wat kan ik doen?
Als het staflid niet reageert op jouw beroep binnen een redelijke termijn (een minimum van 3 dagen), dan kun je daarover klagen via het feedback systeem. Zorg ervoor dat je al langer wacht dan 3 dagen, anders zal de klacht niet in behandeling worden genomen.


4. Vragen met betrekking tot kicks

Ik ben onterecht gekicked door een staflid!
Onthoud dat we videobewijs van het incident nodig hebben om te beoordelen of de kick onterecht was of niet. Zonder videobewijs kunnen we klachten niet in behandeling nemen. We zullen geen actie ondernemen op basis van aannames.

Raad je het aan om een klacht in te dienen?
Dat is afhankelijk van de situatie. De meeste klachten omtrent kicks zijn veroorzaakt door menselijke fouten, bijvoorbeeld door het selecteren van de verkeerde speler. We streven er altijd naar om onze stafleden aan te moedigen om alles te dubbelchecken voordat ze iemand kicken, maar een foutje kan altijd gebeuren. Tenzij je meerdere keren bent gekicked zonder reden, dan raden we je aan om simpelweg opnieuw te verbinden met de server.


5. Vragen en informatie met betrekking tot feedback

Voordat je contact opneemt met het Game Moderation Management over een ban of iets dergelijks moet je voldoen aan enkele regels. Hier niet aan voldoen zal resulteren in de sluiting van jouw feedback ticket zonder een antwoord.

De regels luiden als volgt:

 • Indien je contact met het Game Moderation Management op wilt nemen over een ban, zorg er dan voor dat je een DEFINITIEF besluit hebt ontvangen (zoals Accepted, Declined of Modified). Het is NIET toegestaan om ons te contacteren als je appeal nog OPEN is.
 • Indien je een second opinion hebt gevraagd via feedback en die ontvangen hebt van Game Moderation Managers, dan geldt dat besluit als definitief. Het is niet toegestaan om door te gaan met klagen over dat besluit.
 • Bans die geldig zijn worden niet verkort of verwijderd. Vraag daar dus ook niet om.
 • Permanente bans zijn permanent en zullen dus nooit verwijderd worden.
 • Klachten over bans die langer dan veertien dagen geleden verlopen zijn worden niet in behandeling genomen.
 • Dien geen tickets in namens anderen. Verwijs ze in plaats daarvan naar het appeal systeem.

Voordat je een ticket indient ben je verplicht om bovenstaande regels te lezen en er zeker van te zijn dat jouw ticket eraan zal voldoen. Indien één of meerdere punten betrekking heeft op jouw zaak, dien dan geen ticket in anders kunnen je rechten om feedback tickets in te sturen ingetrokken worden. Zorg er ook voor dat jouw tickets respectvol zijn. Ongepaste houdingen, schelden, kinderachtig gedrag of bedreigingen worden niet geaccepteerd, kunnen resulteren in het intrekken van jouw rechten en leiden mogelijk tot aanvullende straffen.

Wat gebeurt er als ik een feedback ticket indien terwijl mijn appeal nog niet afgerond is?
Jouw feedback ticket zal onmiddelijk gesloten worden.

Kan ik klagen namens andere gebruikers?
Nee, zoals hierboven aangegeven in de feedback regels, je kunt niet namens anderen een klacht indienen. In plaats daarvan kun je de persoon waarvoor je contact opneemt verwijzen naar het appeal systeem. We zullen ook nooit persoonlijke informatie van andere gebruikers met derden delen.

Ik heb spijt dat ik de regels heb overtreden en dat ik nu een ban heb. Kun je mij nog een kans geven?
Hoewel we het zeer op prijs stellen als mensen hun fouten inzien en daar hun spijt voor betuigen kunnen we geen geldige bans verwijderen.

Ik ben verbannen vanwege hacken / ontwijken van bans. Zou ik nog een kans kunnen krijgen?
Nee, we hebben een zerotolerancebeleid met betrekking tot hacken en het ontwijken van bans (ban evading). Dergelijke vergrijpen zullen altijd afgestraft worden met permanente bans. Hacken zorgt voor ernstige ontwrichting van het plezier van andere spelers en zorgt ervoor dat hun ervaring op onze spelers wordt verpest. Ook wordt hun harde werk en toewijding tot een succesvolle rit aangetast. Om ervoor te zorgen dat gebruikers zonder zorgen en op een veilige en plezierige manier van onze servers gebruik kunnen blijven maken, zullen we hacken op geen enkele vorm tolereren. Vanwege de ernst van deze overtreding zal de ban permanent zijn en nooit verwijderd worden.

Ik wil graag een speler rapporteren!
Gebruik hiervoor het report systeem. Reports via het feedback systeem worden niet in behandeling genomen, tenzij de speler in de tussentijd zijn of haar account heeft verwijderd.

Ik heb geprobeerd om een andere speler te rapporteren, maar het account is verwijderd. Wat kan ik doen?
Zoals hierboven vermeld, wanneer je een speler wilt rapporteren maar het account is in de tussentijd verwijderd, dan kun je dat account niet meer rapporteren via het report systeem. In dat geval kun je wel een feedback ticket insturen naar het Game Moderation Management met alle benodigde informatie die je anderszins in het report formulier moest invullen. Vergeet ook niet om het bewijs toe te voegen. Wij zullen de rest afhandelen.

Is mijn save editing combinatie toegestaan?
Voordat je vragen stelt over je save editing combinatie, zorg dat je de regels met betrekking tot save editing hebt gelezen. Daar zul je je antwoord vinden.