Veelgestelde vragen over bans, reports, appeals, kicks en GMM feedback tickets


Last update: 02 Mar 19:50 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1069Inhoudsopgave

 1. Report gerelateerde vragen
 2. Kick gerelateerde vragen
 3. Bans gerelateerde vragen
 4. Appeal gerelateerde vragen & informatie
 5. Game Moderation Management feedback tickets

Dit artikel behandelt alles dat gerelateerd is tot Game Moderation. Lees elk onderdeel grondig als je vragen of klachten hebt.


Report gerelateerde vragen

Ik ben verbannen van het reporting systeem. Wat moet ik doen?
We verwachten dat iedereen regel §1.4 - Gebruikers rapporteren volgt. Elke overtreding van deze regel kan leiden tot een tijdelijke of permanente verbanning van het website reporting systeem. Als je de reden van je ban van het reporting systeem wenst te weten, inclusief de lengte ervan, moet je een feedback ticket openen met het Game Moderation Management.

De volgende handelingen kunnen resulteren in een verbanning van het reporting systeem. Dit houdt in, maar is niet beperkt tot:

 • Het bewijs direct verwijderen, of voor de vereiste duur van de ban plus dertig dagen.
 • Het bewijs verwijderen op vraag van de verbannen speler.
 • Een andere speler reporten met vals bewijs. Merk op: dit kan leiden tot een permanente verbanning van het reporting systeem.
 • Andere spelers reporten door constant gebruik te maken van de freecam (Camera 0).
 • Eenzelfde speler opnieuw reporten met bewijs dat eerder al geweigerd werd.

Wat gebeurt er als ik enkel spelers report in drukke gebieden?
Als je rijdt in de steden Calais, Duisburg, of de landelijke weg tussen Calais en Duisburg met de enige intentie om andere spelers te reporten, dan loop je het risico om je reporting rechten te verliezen.
Het doel van onze mod is om spelers te laten genieten van alle wegen, overal in de map, en niet enkel op en neer rijden in drukke gebieden alleen maar om spelers te reporten. Onze modificatie is gemaakt voor spelers om van de hele spelwereld te genieten.

§1.3 - Spammen of misbruik

Het onjuist gebruiken van elk reporting of communicatie systeem beschikbaar op de TruckersMP diensten. Dit omvat, maar is niet beperkt, tot ze te spammen, spelers meerdere malen te reporten met hetzelfde bewijs, en het misbruiken van het systeem voor het beoogde doel. Dit omvat, maar is niet gelimiteerd tot de chat in het spel, CB radio, toeter spammen, ons forum, support tickets, feedback tickets, appeals, en reports.

§1.4 - Gebruikers Rapporteren
Elke overtreding van de volgende regel kan resulteren in een tijdelijke, of permanente verbanning van het web reporting systeem.

Ons report system spammen met nutteloze reports, reports opgenomen door constant gebruik te maken van de freecam (camera 0), of alles gelijkaardig.

Ik geloof dat mijn report geldig was, maar het werd geweigerd door een lid van het staff team. Wat moet ik doen?
Raadpleeg het volgende artikel dat uitlegt wat je moet doen. Zorg ervoor dat je het volledig leest voor je een klacht indient.


Kick gerelateerde vragen

Ik werd ten onrechte gekickt door een staff member!
Onthou dat we video bewijs nodig hebben van het incident voorafgaande aan de kick. Als er geen video bewijs is, is er niets wat we kunnen doen. We kunnen geen actie ondernemen gebaseerd op aannames.

Raad je aan om een klacht in te dienen?
Het hangt af van de situatie. Meeste klachten betreffende kick vonden plaats door een vergissing, bijvoorbeeld door de verkeerde gebruiker te selecteren, het verkeerde ID in te vullen in de chat, enzovoort. We streven ernaar dat onze staff members alles dubbel checken voor ze een van onze spelers kicken. Tenzij je meerdere keren werd gekickt raden we je aan om gewoon opnieuw met de servers te verbinden.


Ban gerelateerde vragen

Als ik een Patron wordt, zal je dan mijn ban verwijderen of verkorten of zal je me enige voordelen geven betreffende bans? Nee. Het is compleet jouw beslissing als je TruckersMP wilt steunen door Patreon, en het is ook volledig optioneel. Het geeft je geen recht op een voorkeursbehandeling.
Je kan de voordelen van je Patreon hier vinden.

Verwijder je bans na een bepaalde periode? Bijvoorbeeld na een jaar?
Nee, bans zullen op je profielgeschiedenis blijven. Bans die langer dan een jaar geleden zijn vervallen worden niet meer meegerekend, maar we verwijderen ze echter niet. We verwijderen ze enkel in speciale omstandigheden. Dit houdt in, maar is niet gelimiteerd tot:

 • Het bewijs van je ban is niet beschikbaar (onthou dat bewijs beschikbaar moet zijn voor de duur van de ban plus dertig dagen).
 • De ban werd per ongeluk gegeven (meestal aangeduid als @BANBYMISTAKE).
 • De ban was incorrect na GMM beoordeling.

Ik ben gebanned, maar er is geen bewijs van m'n ban. Wat doe ik? Als je gebanned bent in het spel kan het een poosje duren voordat de staff member het bewijs heeft geupload. Als je het bewijs wenst te zien, appeal je ban en vraag voor het bewijsmateriaal aan de staff member.

Kan ik een staff member contacteren via Discord, of ergens anders om te discussiëren over een ban?
Nee, dat is niet toegestaan. Appeals verstuurd via andere kanalen zullen genegeerd worden. We moedigen spelers aan om een appeal in te dienen als ze geloven dat hun ban incorrect is. We benadrukken dat het belangrijk is om een appeal in te dienen op de juiste manier voor een game ban. Je kan dit doen door naar het ban appeal systeem te gaan, je ban te kiezen en dan te klikken op "Appeal your ban". Voor meer informatie over hoe je jouw ban degelijk kan aanvechten kan je de volgende handleiding gebruiken.

Ik zou al geunbanned moeten zijn, maar mijn ban is nog steeds actief? Wat doe ik?
Als je woont in een andere tijdzone en het nog niet aangepast is in je instellingen zal je dit eerst moeten doen, of de vervaldatum van je ban omzetten in je lokale tijdzone. Afhankelijk van jouw tijdszone kan de exacte vervaldatum lichtelijk verschillen.
Om je tijdzone aan te passen, ga je naar Settings > Site Settings, en dan verander je de tijdzone naar je lokale tijd.
Alle bans worden gegeven in de UTC tijdzone.

Waarom is mijn ban zo lang? Wij zien Euro Truck Simulator 2 en American Truck Simulator als simulatiespellen, en dit wordt gereflecteerd in onze banstructuur. Opzettelijke acties zullen resulteren in langere bantermijnen dan dat je zou krijgen voor accidentele of nalatige overtredingen. We beoordelen elk incident zoals het is, en geval per geval. Dit betekent dat bantermijnen kunnen, en zullen verschillen op basis van de overtredingen en de staff member, maar zij zullen vasthouden aan interne banrichtlijnen.

Enkele soorten regels die een langere eerste-tweede-derde ban garanderen houden in, maar zijn niet gelimiteerd tot;

 • Opzettelijke overtredingen van de regels.
 • Andere gebruikers in gevaar brengen voor geen enkele reden.
 • Gebruik van racistische of homofobe uitspraken.
 • Gebruik van gewelddadige handelingen via beeldmateriaal of tekst.

Mijn broer/zus/kat/ gebruikte mijn PC en zorgden dat ik geband werd. Wat doe ik?
Regel §1.1 - Account en apparatuur vermeldt duidelijk dat jij verantwoordelijk bent voor je account. Iedereen die een account heeft is verantwoordelijkheid voor de veiligheid ervan. Ongeacht wie je account aan het gebruiken was wanneer de regelovertreding gebeurde, de ban zal niet verwijderd worden.

Waarom ban je spelers direct in plaats van ze te waarschuwen?
De regels geven een duidelijk overzicht van de officiële TruckersMP regels, en geven aan welke inhoud en gedrag niet gepast is. We moedigen alle spelers sterk aan om zich vertrouwd te maken met de regels om ze zo goed mogelijk te begrijpen en hoe we zo TruckersMP leuk en veilig kunnen houden voor iedereen. Wanneer een speler akkoord gaat met de TruckersMP Regels, Privacy Policy, en Terms of Service, wordt verwacht dat ze dan ook de regels van onze dienst begrijpen.

Ik ben geband door mijn tag in het spel/save editing. Wat doe ik?
Als je geband ben door een van de redenen hierboven vermeld, volg dan de instructies hieronder, afhankelijk van de reden van je ban. Je zal heel waarschijnlijk geunbanned worden als het je eerste, tweede of derde ban is, maar als het je vierde of vijfde ban is, dan verwijderen we deze bans niet. Deze zijn strikt 1 maand en 3 maanden.

Tags in het spel
Als je onderstaande instructies wilt overslaan kan je deze video volgen gemaakt door onze staff.

 1. Start multiplayer, en klik op het "tandwiel" icoon op de login pagina in de linkerbovenhoek op je scherm;
 2. Open de multiplayer instellingen;
 3. Op het blad General verander je jouw tag;
 4. Neem een screenshot van de aangepaste tag;
 5. Upload de screenshot naar een dienst voor het delen van foto's en screenshots, zoals Imgur, Resmim, Lightshot/Prntscr;
 6. Eens gedaan, appeal je ban met de screenshot die in de vorige stappen nam, en antwoord je met iets zoals "Ik heb mijn tag in het spel verandert, kan je alsjeblieft mijn ban opnieuw bekijken."

Save editing

 1. Start het spel in singleplayer modus en ga naar je voertuig/aanhanger;
 2. Verwijder de ongepaste onderdelen of voeg de ontbrekende onderdelen toe;
 3. Neem op z'n minst DRIE screenshots van je voertuig/aanhanger met 1) de voorkant, 2) de achterkant, en 3) de zijkant;
 4. Upload de screenshots naar een dienst voor het delen van foto's en screenshots, zoals Imgur, Resmim, Lightshot/Prntscr;
 5. Eens gedaan, appeal je ban met de screenshot die in de vorige stappen nam.

Appeal gerelateerde vragen & informatie

De account eigenaar is verantwoordelijk voor alles wat er gebeurt op het account, ongeacht wie het gebruikt mag hebben. Vermijd om met de vinger te wijzen, zoals; "Maar zij ramden mij", "Mijn broer deed het terwijl ik weg was", of "Mijn muis/toetsenbord werkte niet meer". Met deze excuses zal geen rekening worden gehouden. Wij stellen het eerder op prijs dat mensen hun eigen fout toegeven in plaats van excuses te verzinnen: neem je verantwoordelijkheid op voor je acties op de server en wees beleefd.

Onthou dat vloeken op staff, iemand anders de schuld geven, of argumenteren dat je het niet eens bent met de regels zal resulteren in een mislukte ban appeal. Bedreigen van onze staff is tegen onze rules, en zal niet getolereerd worden. Dit doen zal je account niet opnieuw openstellen, en kan resulteren in het verlengen van je ban. Misbruik maken van, of het spammen van het ban appeal systeem kan leiden tot extra straffen, of het ontzeggen van je appeal privileges.

Ik heb mijn ban enkele uren geleden geappealed, maar tot nu toe kreeg ik nog geen antwoord. Wat doe ik?
Het kan wat tijd innemen voordat de staff member je appeal behandelt. Onthou dat we heel veel appeals krijgen op een dag, dus wees alsjeblieft geduldig en wacht. Het is niet nodig om het ban appeal systeem te spammen aangezien het de responstijd niet zal versnellen.
We proberen om appeals te behandelen in een redelijke termijn (3 dagen). Als je appeal nog niet beantwoord werd binnen die termijn kan je een klacht indienen via het feedback systeem.

Mijn ban appeal is geaccepteerd, maar mijn ban is nog steeds zichtbaar op mijn profiel. Waarom?
Ook al is je ban appeal geaccepteerd, dat betekent nog niet dat het van je profiel zal verwijderd worden. Enkel indien de ban per ongeluk werd gegeven, bans voor save editing, ongepaste tags en gelijkaardig zullen op je profiel blijven. We verwijderen ze niet.

Kan ik mijn ban appealen, verontschuldigen en vragen voor een vermindering van mijn ban?
Terwijl je de optie hebt om je ban te appealen, zou je dit niet moeten doen. Het ban appeal systeem zou gebruikt moeten worden om je onschuld te bewijzen, of als je kan bewijzen dat je ban ongeldig is. Staff members zullen je ban niet verminderen, mits deze correct is uitgevoerd. Hoewel een verontschuldiging de eerste stap is in de juiste richting zal het niet echt helpen.


Game Moderation Management feedback tickets

Voordat je het Game Moderation Management contacteert betreffende een ban of enig ander onderwerp, zal je de regels moeten volgen die hieronder opgelijst staan. Dit niet doen zal resulteren in het sluiten van je feedback ticket zonder een antwoord.

Let op:

 • Als je jouw ban wil betwisten met Game Moderation Management, moet je jouw ban eerst appealen en een finale beslissing ontvangen. Je kan je ban niet betwisten als je appeal nog open is.
 • Je kan niet vragen om de lengte van een correct uitgevoerde ban aan te passen.
 • Permanente bans voor regels §2.1 en §2.9 zijn strikt permanent en zullen niet verwijderd worden, zelfs niet na een langere periode.
 • Open geen ticket in naam van een andere gebruiker.
 • Bans die vervallen zijn over veertien dagen terug zullen niet onderzocht worden.

Voordat je jouw ticket indient ga je best over elk punt en controleer dat één of meer niet toepasbaar zijn. Wanneer je jouw feedback ticket indient moet het respectvol zijn. Onvolwassenheid, bedreigingen of vloeken kan leiden tot het ontzeggen van je privileges tot het gebruik van het feedback systeem.

Ik poogde om een andere gebruiker te reporten, maar dat account was verwijderd. Wat moet ik doen?
Om een verwijderd account te reporten zal je een feedback ticket moeten indienen gericht naar het Game Moderation Management, met alle relevante informatie van de verdachte, bewijs inbegrepen, en wij zullen de situatie verder afhandelen.

Kan je controleren als mijn save editing toegestaan is?
Voordat je vraagt om je save edits te bekijken neem je eerst een kijkje in de save editing regel waar je zeer waarschijnlijk al een antwoord zal vinden.