ЧЗВ и ИНФОРМАЦИЯ относно забрани, репорти, обжалвания, кикове и GMM Feedback тикети

Last update: 06 Mar 01:10 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1072Съдържание

 1. Забрани
 2. Репорти
 3. Обжалвания
 4. Кикове
 5. GMM Feedback тикети

Тази статия обхваща всичко, свързано с Game Moderators. Моля, прочетете я, ако имате някакви въпроси или оплаквания.


1. Въпроси, свързани със забрана

Ако стана Patron, ще премахнете или намалите забраната ми по някакъв начин, ще ми дадете ли някакви предимства относно забраните? Не. Подкрепянето на TMP е по избор, не е задължително. Ние не принуждаваме играчите да ни подкрепят чрез Patreon. Предимствата са горе - долу изброени тук.. Това че подкрепяте TruckersMP, не означава, че ще получите специално отношение.

Премахвате ли забраните след определено време? Например една година? Не, забраните ще останат в историята на вашия профил. Забраните, които са изтекли преди повече от година, повече няма да бъдат взети под внимание, но ние не ги премахваме. Ние ги премахваме само при редки обстоятелства. Това включва, но не се ограничава до:

 • Доказателствата за вашата забрана не са налични (имайте предвид, че доказателствата трябва да са налични за необходимата продължителност на забраната плюс тридесет дни).
 • Забраната е издадена по погрешка (обикновено маркирана като @BANBYMISTAKE).
 • Забраната е издадена неправилно при преглед според GMM.

Бях забранен за постоянно, ще ми дадете ли още един шанс да играя отново? Постоянните забрани са постоянни, както се разбира от името. Играчите имат 5 шанса да поправят грешките си и не може да дадем на всички безкрайни шансове. Правило §2.8 ясно пояснява процеса. Дори след 10 години постоянната забрана ще остане.

Бях забранен, но няма доказателства за моята забрана. Какво да правя? Ако сте били забранени по време на игра, може да отнеме известно време докато членът на персонала качи доказателствата. Ако искате да ги видите, обжалвайте забраната си и поискайте доказателства от служителя, издал наказанието.

Мога ли да се свържа с член на персонала по дискорд или някъде другаде, за да обсъдим забрана? Не, не е позволено и може да ви създаде неприятности. Обжалванията, изпратени по друг начин, ще бъдат игнорирани. Препоръчваме на играчите да подадат оплакване, ако смятат, че забраната им е несправедлива. Ние подчертаваме значението на това как правилно да подадете оплакване за забрана в играта. Може да го направите, като влезете в системата за обжалване на забрана, изберете своята забрана и след това кликнете върху „Appeal your ban.“. За повече информация как правилно да обжалвате забраната си, проверете следното ръководство.

Вече трябва да бъда ънбаннат, но забраната ми е все още активна? Какво да правя? Ако живеете в друга часова зона и все още не сте я променили от настройките, първо трябва да направите това или да я преобразувате във вашата часова зона. В зависимост от вашата часова зона, точната дата на изтичане може да се различава. За да направите това, преминете към Settings> Site Settings и след това променете часовата зона в зависимост от това къде живеете.

Защо забраната ми е толкова дълга? Ние разглеждаме ETS2 и ATS като симулационни игри и това е отразено в нашата забраняваща структура. Умишлените действия ще доведат до по-дълъг срок на забрана, отколкото обикновено получават случайни или небрежни нарушения. Преглеждаме всеки инцидент „такъв, какъвто е“, за всеки отделен случай. Това означава, че продължителността на забраната може и ще варира в зависимост от нарушението и GM, но те все пак ще се придържат към вътрешните указания за забрана.

Някои видове правила, които могат да гарантират по-дълга забрана първа-втора-трета, включват, но не се ограничават до тях

 • Използване на расистки или хомофобски клевети.
 • Използване на изображения/текст на насилствени действия.
 • Умишлено нарушаване на правилата.
 • Излагане на други потребители в опасност без причина.
 • Шофиране безразсъдно по еднолентовият път между градовете Кале и Дуйсбург и околните райони.

Моят/а Брат/сестра/котка/ използваха моя компютър и ме забраниха. Какво да правя? Правило §1.1 ясно посочва, че носите отговорност за своя акаунт. Всеки, който притежава акаунт, носи отговорност за неговата безопасност. Независимо от това кой е използвал вашия акаунт, когато е възникнало нарушение на правило, забраната няма да бъде премахната.

Защо забранявате играчите веднага, вместо да ги предупреждавате? Правилата ясно очертават официалния набор от правила на TruckersMP и установяват какво съдържание и поведение не е подходящо. Силно препоръчваме на всички играчи да се запознаят с правилата, за да разберат как най-добре да запазят TruckersMP забавен и безопасен за всички. Когато даден играч се съгласи с Правилата на TruckersMP, Декларацията за поверителност и Условията за ползване, очаква се те да разберат правилата на услугата.

Бях забранен поради моят таг/save editing-ът ми в играта. Какво да правя? Ако сте били забранени поради една от причините, изброени по-горе, моля, следвайте инструкциите по-долу в зависимост от причината за вашата забрана. Най-вероятно ще бъдете ънбаннати, ако това е вашата първа, втора или трета забрана, но ако това е вашата четвърта или пета забрана, тогава ние не премахваме тези забрани. Те са строго 1-месечни и перманентни.

Таг в играта

Ако искате да пропуснете инструкциите по-долу, следвайте това видео, направено от един от нашите Game Moderator Trainers.

 • Стартирайте мултиплейъра и щракнете върху иконата „зъбно колело“ на страницата за вход в горния ляв ъгъл на екрана;
 • Отворете настройките на мултиплейъра;
 • В раздела General променете тагът си;
 • Направете екранна снимка на модифицирания таг;
 • Качете екранната снимка в услуга за споделяне на снимки и екранни снимки, като Imgur (http://imgur.com/ ), Resmim (https://resmim.net/ ), Lightshot/Prntscr (https://prnt.sc/ );
 • След като приключите, обжалвайте забраната си ТУК с достатъчно доказателства и отговорете с нещо като „I have changed my in-game tag, please unban me“

Save Editing

 • Стартирайте играта в single-player режим и отидете до вашето превозно средство/ремарке;
 • Отстранете неправилно прикрепените части или алтернативно добавете липсващите;
 • Направете поне ТРИ скрийншота на вашето превозно средство/ремарке, показващи 1) отпред, 2) отзад и 3) отстрани;
 • Качете екранните снимки в услуга за споделяне на снимки и картини, като Imgur (http://imgur.com/ ), Resmim (https://resmim.net/ ), Lightshot/Prntscr (https://prnt.sc/ );
 • След като приключите, обжалвайте забраната си ТУК с достатъчно доказателства.

2. Въпроси, свързани с доклади

Бях забранен от системата за докладване. Какво да правя? Очакваме всички да следват правилата за докладване и всяко нарушение на правилата може да доведе до временна или постоянна забрана от системата за докладване в мрежата. Ако искате да видите причината за вашата забрана, включително дължината, изпратете тикет за обратна връзка, насочен към Game Moderation Management.

Следните действия могат да доведат до забрана от системата за докладване:

 • Премахване на доказателствата веднага или преди необходимата продължителност на забраната плюс тридесет дни.
 • Премахване на доказателствата по искане на забранения играч.
 • Докладване на друг играч с фалшиви доказателства. Имайте предвид, че това може да доведе до трайна забрана без шанс за отмяна.
 • Докладване на други играчи с отчети, използващи непрекъснато freecam (Cam 0).
 • Отчитане на един и същ играч с едни и същи доказателства не веднъж, а многократно.

Какво се случва, ако докладвам играчи само от високо-населени райони? Ако шофирате по еднолентовия селски път между градовете Кале и Дуйсбург с единствената цел да докладвате за други играчи, тогава може да сте изложени на риск да Ви бъдат премахнати привилегиите за докладване. Смисълът на нашата игра е да позволим на играчите да се наслаждават на всички пътища навсякъде из картата и не само да шофират напред-назад по натоварени места, за да докладват играчи, нашият мод е създаден за играчите да се наслаждават на шофирането из света на играта, но това не ни харесва играчите да шофират само на оживени места с основната цел да докладват играчи.

§1.3 - Spamming or Abuse

Неподходящо използване на която и да е от системите за отчети или комуникация, предоставени в услугите на TruckersMP Това може да включва, но не се ограничава до тяхното спамене, докладване на потребители няколко пъти с едни и същи доказателства и злоупотреба със системата по предназначение. Това може да включва, но не се ограничава до чата по време на игра, CB Радио, спам със свирката, нашия форум, тикети за поддръжка, тикети за обратна връзка, жалби и доклади.

§1.4 - Reporting users Всяко нарушение на следните правила може да доведе до временна или постоянна забрана на системата за уеб отчитане.

Спамиране на нашата система за отчети с безполезни отчети, отчети, използващи непрекъснато freecam (Cam 0) за запис или нещо подобно.

Моят доклад е валиден, но служителят го отказа. Какво да правя? Следната статия обяснява какво да правите. Уверете се, че сте я прочели, преди да подадете жалба.


3. Въпроси и информация за обжалване

Собственикът на акаунта носи отговорност за всичко, което се случва с неговия акаунт, независимо кой може да го е използвал. Избягвайте да сочите с пръсти - „Но те ме удариха“, „Брат ми го направи, докато ме нямаше“, „Мишката/клавиатурата ми спря да работи“ такъв вид няма да бъдат взети под внимание. Предпочитаме хората да признаят собствената си вина, отколкото да си измислят: поемайте отговорност за всякакви действия в сървъра и бъдете учтиви.

Моля, имайте предвид, че псуването на персонала, обвиняването на някой друг, с аргумента, че не сте съгласни с правилата, ще доведе до неуспешно обжалване на забраната. Заплашването на нашия персонал е в разрез с нашите правила и няма да бъде толерирано. Това няма да доведе до възстановяване на акаунта ви и може да доведе до удължаване на забраната ви. Злоупотребата или спамът на системата за обжалване на забрана може да доведе до допълнителни наказания или отнемане на привилегии за обжалване. В най-лошия случай вашето обжалване ще бъде отхвърлено веднага.

Обжалвах забраната си преди няколко часа, но засега няма отговор. Какво да правя? Може да отнеме известно време, докато служителят разгледа жалбата ви. Не забравяйте, че ежедневно получаваме много обжалвания, така че, моля, бъдете търпеливи и изчакайте. Не е необходимо да се спами системата за обжалване на забрана, тъй като това няма да ускори времето за отговор.

Обжалването на забраната ми е прието, но забраната ми все още е видима в моя профил. Защо? Дори ако вашето обжалване на забраната ви е прието, това не означава, че тя ще бъде премахната от вашия профил. Освен ако забраната е издадена по погрешка, забраните за save editing, неправилните тагове и други подобни ще останат във вашия профил. Ние не ги премахваме.

Какво ще стане, ако ядосвам и обиждам служителя? Цитиране; “Моля, имайте предвид, че псуването на персонала, обвиняването на някой друг, с аргумента, че не сте съгласни с правилата, ще доведе до неуспешно обжалване на забраната. Заплашването на нашия персонал е в разрез с нашите правила и няма да бъде толерирано. Това няма да доведе до възстановяване на акаунта ви и може да доведе до удължаване на забраната ви.” - не го правете.

Мога ли да обжалвам забраната си, да се извиня и да поискам намаляване на забраната? Въпреки че имате възможност да обжалвате забраната си, не трябва да правите това. Системата за обжалване на забрана трябва да се използва за доказване на вашата невинност или ако може да докажете, че вашата забрана е несправедлива. Членовете на персонала няма да намалят вашата забрана, при условие че тя е издадена правилно. Въпреки че извинението е първата стъпка в правилната посока, това наистина няма да помогне.

Чаках доста дълго време служителят да се свърже с мен, но засега няма отговор на обжалването ми. Какво да правя? Ако на обжалването ви за забрана не е отговорено своевременно (минимум 3 дни), може да се насочите към системата за обратна връзка и да подадете оплакване.


4. Въпроси, свързани с кикове

Бях неправомерно кикнат от служител! Моля, обърнете внимание, че се изискват видео доказателства за целия инцидент, водещ до кика. Ако нямате видео доказателства, няма какво да направим. Не можем да предприемем действия въз основа на предположения.

Препоръчвате ли подаване на оплакване? Зависи от ситуацията. Повечето оплаквания относно киковете са издадени по погрешка, например чрез избор на грешен потребител, вмъкване на грешен идентификатор (ID) в чата и т.н. Стремим се да гарантираме, че членовете на нашия персонал проверяват всичко два пъти, преди да кикнат един от нашите играчи. Освен ако не сте били кикнати няколко пъти, препоръчваме да се свържете отново със сървърите.


5. Въпроси и информация, свързани с обратна връзка

Преди да се свържете с Game Moderation Management относно забрана или друго разследване, трябва да следвате правилата, изброени тук. Ако не го направите, това ще доведе до затваряне на вашия тикет за обратна връзка без отговор.

Моля обърнете внимание

 • Ако искате да оспорите забраната си с Game Moderation Management, трябва да я обжалвате и да получите ОКОНЧАТЕЛНО решение. НЕ е разрешено да се свържете с нас, ако обжалването ви за забрана все още е ОТВОРЕНО.
 • Продължаването на несъгласието с вашата забрана след вземане на окончателно решение от Game Moderation Managers не е разрешено.
 • Искането за намаляване или премахване на продължителността на вашата забрана няма да се случи, тъй като правилно издадените забрани няма да бъдат модифицирани или премахнати.
 • Постоянните забрани са постоянни и няма да бъдат премахнати дори след продължително време. Те са строго постоянни.
 • Забраните, които са изтекли преди повече от четиринадесет дни, няма да бъдат преглеждани или преразглеждани.
 • Не изпращайте тикет за оплакване от името на друг потребител. Вместо това използвайте системата за обжалване на забрана.

Преди да изпратите тикет, трябва да преминете през всяка точка. Ако се прилага един или повече, не изпращайте тикет защото може да сте изложени на риск от забрана от системата за обратна връзка. Тикетите за обратна връзка трябва да бъдат уважителни. Всяко отношение, ругатни, незрялост или отправени заплахи веднага ще отменят правата ви и евентуално ще увеличат съществуващата ви забрана.

Какво ще се случи, ако изпратя тикет за обратна връзка, докато обжалването на забраната ми е все още отворено? Вашият тикет за обратна връзка ще бъде незабавно затворен.

Какво ще се случи, ако изпратя тикет за обратна връзка, преди да премина през целия процес на обжалване на забрана? Вашият тикет за обратна връзка ще бъде незабавно затворен.

Мога ли да се оплача от името на друг играч? Не, както беше посочено по-горе, насочете играча към системата за обжалване на забрана. Не може да разкриваме лична информация на други хора с трети страни.

Съжалявам, че наруших правилата и бях забранен, ще ми дадете ли още един шанс, за да играя във вашите сървъри? Въпреки че оценяваме факта, че играчите са наясно с грешките си, ние не премахваме тези забрани. Правилно издадените забрани няма да бъдат премахнати или модифицирани по никакъв начин.

Получих забрана за хакване/забрана за ban evading. Моля, дайте ми още един шанс! Ние имаме политика на нулев толеранс за измама в играта или ban evading и всички забрани за акаунти в резултат са постоянни. Измамата нарушава игровото изживяване за други играчи и намалява тяхната упорита работа и отдаденост. За да гарантираме, че играчите продължават да имат положителен опит, не можем да позволим измама под каквато и да е форма. Поради тежестта на нарушението, всичко от този характер ще доведе до постоянна забрана. Искаме всички да имат забавно, честно и безопасно игрално изживяване. Това означава, че ние гледаме как хората се държат в нашите игри.

Искам да докладвам за друг играч! Моля, използвайте системата за докладване. - ние не се занимаваме с доклади по системата за обратна връзка.

Опитах се да докладвам играч, но акаунтът е изтрит. Какво да правя? Изпратете тикет за обратна връзка, насочен към Game Moderation Management, с цялата необходима информация за извършителя, включително доказателства, и ние ще се справим.

Може ли да проверите дали моят save editing е позволен? Преди да попитате дали вашата модификация е разрешена, прочетете правилото за save editing, тогава ще откриете отгвора на въпроса си.