ЧЗВ и ИНФОРМАЦИЯ относно забрани, доклади, обжалвания, кикове и GMM тикети за обратна връзка


Last update: 02 Mar 19:52 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1072Съдържание

 1. Въпроси свързани с доклади
 2. Въпроси, свързани с кикове
 3. Въпроси, свързани със забрани
 4. Въпроси и информация, свързани с обжалвания
 5. Game Moderation Management тикети за обратна връзка

Тази статия обхваща всичко, което е свързано с модерирането на играта. Моля, прочетете всеки раздел, ако имате въпроси или оплаквания, които искате да отправите.


Въпроси свързани с доклади

Бях забранен от системата за докладване. Какво трябва да направя? Очакваме всички да спазват §1.4 – Докладване на потребители. Всяко нарушение на правилата може да доведе до временна или постоянна забрана от системата за уеб докладване. Ако искате да видите причината за забраната от системата за докладване, включително дължината, изпратете тикет за обратна връзка, насочен към Game Moderation Management.

Следните действия могат да доведат до забрана от системата за докладване. Това включва, но не се ограничава до:

 • Премахване на доказателствата веднага или преди необходимата продължителност на забраната плюс тридесет дни.
 • Премахване на доказателствата при поискване от забранения играч.
 • Докладване на друг играч с фалшиви доказателства. Забележка: Това може да доведе до постоянен бан от системата за докладване.
 • Докладване на други играчи с доклади чрез постоянна нулева камера (Cam 0).
 • Докладване на същия играч с доказателства, които вече са били отхвърлени.

Какво се случва, ако докладвам играчи само от гъсто населени райони? Ако шофирате в град Кале, Дуисбург или по селския път между Кале и Дуисбург с единственото намерение да докладвате други играчи, тогава може да сте изложени на риск правата ви за докладване да бъдат премахнати. Целта на нашия мод е да позволи на играчите да се наслаждават на всички пътища, навсякъде по картата, а не само да шофират напред-назад в гъсто населени райони, само за да докладват играчи. Нашата модификация е направена, за да могат играчите да се наслаждават на целия свят на играта.

§1.3 - Спам или Злоупотреба

Неправилното използване на системите за доклади или комуникация които предоставя TruckersMP. Това може да включва - спамене, докладване на потребител множество пъти с едно и също доказателство, и злоупотреба със системата извън целите, за които тя е предназначена.

§1.4 - Докладване на потребители Всяко нарушение на правилата по-долу може да доведе до 30-дневна забрана от нашата система за докладване за първо нарушение и постоянна забрана за второ нарушение, също така ще доведе до отхвърляне на вашия доклад.

Спамиране на нашата репорт система с безполезни доклади, отчети, използващи непрекъснато нулева камера (Cam 0) за запис, или нещо подобно не е позволено.

Вярвам, че докладът ми е валиден, но беше отхвърлен от член на персонала. Какво трябва да направя? Моля, вижте следната статия, която обяснява какво трябва да направите. Моля, уверете се, че сте прочели статията изцяло, преди да подадете жалбата си.


Въпроси, свързани с кикове

Бях неправомерно кикнат от служител! Моля, имайте предвид, че ние изискваме видео доказателства за целия инцидент, довел до кика. Ако нямате видео доказателства, не можем да направим нищо. Не можем да предприемем действия въз основа на предположения.

Препоръчвате ли да подадете жалба? Зависи от ситуацията. Повечето от жалбите относно кикове са били издадени по погрешка, например чрез избор на грешен потребител, вмъкване на грешен идентификатор в чата и т.н. Ние се стремим да гарантираме, че членовете на нашия персонал проверяват всичко два пъти, преди да кикнат някой от нашите играчи. Освен ако не сте били кикнат няколко пъти, препоръчваме да се свържете отново със сървърите.


Въпроси, свързани със забрани

Ако стана патрон, ще премахнете ли или по друг начин намалите забраната ми или ще ми дадете някакви предимства по отношение на забраните? Не. Изцяло ваше решение е дали искате да подкрепяте TruckersMP чрез Patreon и е изцяло по избор. То не ви дава право на преференциално третиране. Можете да намерите предимствата на своя Patreon тук.

Премахвате ли бановете след определено време? Например след една година? Не, забраните ще останат в историята на вашия профил. Забраните, които са изтекли преди повече от година, вече няма да се вземат под внимание и ние също не ги премахваме. Премахваме ги само в редки случаи. Това включва, но не се ограничава до:

 • Доказателствата за вашата забрана не са налични (имайте предвид, че доказателствата трябва да са налични за необходимата продължителност на забраната плюс тридесет дни).
 • Забраната е издадена по погрешка (обикновено маркирана като @BANBYMISTAKE).
 • Забраната е издадена неправилно при преглед на GMM.

Забраниха ме, но няма доказателства за забраната ми. Какво да правя? Ако сте били забранени в играта, може да отнеме известно време на служителя да качи вашите доказателства. Ако желаете да видите доказателствата, моля, обжалвайте забраната си и поискайте доказателствата от служителя.

Мога ли да се свържа със служител в Discord или някъде другаде, за да обсъдим забрана? Не, не е разрешено. Жалби, изпратени по друг начин, ще бъдат игнорирани. Насърчаваме играчите да подадат жалба, ако смятат, че забраната им е несправедлива. Ние подчертаваме важността на това как правилно да подадете жалба за забрана на игра. Можете да го направите, като влезете в системата за обжалване на забрана, изберете забраната си и след това щракнете върху „Appeal your ban“. За повече информация относно правилното обжалване на вашата забрана вижте следното ръководство.

Вече би трябвало да съм ънбаннат, но моят бан все още е активен? Какво да правя? Ако живеете в друга часова зона и все още не сте я променили от настройките, първо трябва да направите това или да преобразувате времето на изтичане на вашата забрана във вашата местна часова зона. В зависимост от вашата часова зона точната дата на изтичане може леко да се различава. За да промените вашата часова зона, отидете на Settings > Site Settings и след това променете часовата зона към вашето местно време. Всички забрани се издават в UTC време.

Защо забраната ми е толкова дълга? Ние гледаме на Euro Truck Simulator 2 и American Truck Simulator като на симулационни игри и това е отразено в нашата структура за забрана. Умишлените действия ще доведат до по-дълги срокове на забрана, отколкото обикновено се получават при случайни или небрежни нарушения. Ние преглеждаме всеки инцидент „както е“ и за всеки отделен случай. Това означава, че продължителността на забраната може и ще варира в зависимост от нарушението и члена на персонала, но те все пак ще се придържат към вътрешните указания за забрана.

Някои видове правила, които могат да гарантират по-дълъг първи-втори-трети бан, включват, но не се ограничават до;

 • Умишлени нарушения на правилата.
 • Застрашаване на други потребители без причина.
 • Използване на расови или хомофобски обиди.
 • Използване на изображения/текст съдържащи актове на насилие.

Моят брат/сестра/котка/ използва компютъра ми и наруши правилата. Какво да правя? Правило §1.1 - Акаунт и оборудване ясно очертава, че вие носите отговорност за вашия акаунт. Всеки, който притежава акаунт, носи отговорност за неговата сигурност. Независимо от това кой е използвал вашия акаунт, когато е настъпило нарушението на правилото, забраната няма да бъде премахната.

Защо банвате играчи веднага, вместо да ги предупредите? Правилата ясно подчертават официалния набор от правила на TruckersMP и установяват какво съдържание и поведение не са подходящи. Силно насърчаваме всички играчи да се запознаят с правилата, за да разберат най-добре как да поддържат TruckersMP забавен и безопасен за всички. Когато играч се съгласи с Правилата на TruckersMP, Правилата за поверителност и [Условията за ползване](https://truckersmp .com/terms), очаква се те да разберат правилата на услугата.

Бях забранен поради in-game tag/save editing. Какво да правя? Ако сте били забранени поради една от изброените по-горе причини, моля, следвайте инструкциите по-долу, в зависимост от причината за забраната ви. Най-вероятно ще бъдете ънбаннат, ако това е вашата първа, втора или трета забрана, но ако това е четвъртата или пета забрана, ние не премахваме тези забрани. Те са строго 1-месечни и 3-месечни.

In-game таг Ако искате да пропуснете инструкциите по-долу, следвайте този видеоклип, направен от нашия персонал.

 1. Стартирайте мултиплейъра и щракнете върху иконата "зъбно колело" на страницата за вход в горния ляв ъгъл на вашия екран;
 2. Отворете настройките за мултиплейър;
 3. В раздела General, променете вашия таг;
 4. Направете екранна снимка на модифицирания таг;
 5. Качете екранната снимка в услуга за споделяне на снимки и екранни снимки, като например Imgur, Resmim, Lightshot/Prntscr;
 6. След като сте готови, обжалвайте забраната си с екранната снимка, която сте направили в горните стъпки, и отговорете с нещо от рода на I have changed my in-game tag, could you please review my ban."

Save editing

 1. Стартирайте играта в single-player режим и отидете до вашето превозно средство/ремарке;
 2. Отстранете неправилно закрепените части или алтернативно добавете липсващите;
 3. Направете поне ТРИ екранни снимки на вашето превозно средство/ремарке, показващи 1) предната част, 2) задната част и 3) страничната му част;
 4. Качете екранните снимки в услуга за споделяне на снимки и екранни снимки, като например Imgur, Resmim, Lightshot/Prntscr;
 5. След като сте готови, обжалвайте забраната си с екранните снимки, които сте направили в горните стъпки.

Въпроси и информация, свързани с обжалване

Собственикът на акаунта е отговорен за всичко, което се случва с неговия акаунт, независимо от това кой може да го е използвал. Избягвайте да сочите с пръст, като например; „Но те ме блъснаха“, „Брат ми го направи, докато ме нямаше“ или „Моята мишка/клавиатура отказа да работи”. Тези извинения няма да бъдат взети под внимание. По-скоро бихме оценили хората да признаят собствената си грешка, отколкото да си измислят извинения: поемете отговорност за всички действия по време на игра в сървъра и бъдете учтиви.

Моля, имайте предвид, че псуването на персонала, обвиняването на някой друг или твърдението, че не сте съгласни с правилата, ще доведе до неуспешно обжалване на забраната. Заплашването на нашия персонал е против нашите правила и няма да бъде толерирано. Ако направите това, вашият акаунт няма да бъде ънбаннат и може да доведе до удължаване на забраната ви. Злоупотребата или изпращането на спам със системата за обжалване на забрана може да доведе до допълнителни наказания или отнемане на привилегиите за обжалване.

Обжалвах забраната си преди няколко часа, но досега няма отговор. Какво да правя? Може да отнеме известно време, докато членът на персонала се справи с вашата жалба. Не забравяйте, че ежедневно получаваме много обжалвания, така че бъдете търпеливи и изчакайте. Няма нужда да спамите систамата за обжалване на забрана, тъй като това няма да ускори времето за отговор. Ние се стремим да разглеждаме жалбите в разумен срок (3 дни). Ако на жалбата ви не бъде отговорено в рамките на този срок, можете да подадете жалба чрез системата за обратна връзка.

Обжалването ми за забрана беше прието, но забраната ми все още се вижда в профила ми. Защо? Дори жалбата ви за забрана да бъде приета, това не означава, че тя ще бъде премахната от вашия профил. Освен ако забраната не е била издадена по погрешка, забраните за save editing, неправилни тагове и други подобни ще останат във вашия профил. Ние не ги премахваме.

Мога ли да обжалвам забраната си, да се извиня и да поискам намаляване на забраната? Въпреки че имате възможност да обжалвате забраната си, не трябва да го правите. Системата за обжалване на забраната трябва да се използва, за да докажете невинността си или ако можете да докажете, че забраната ви е несправедлива. Членовете на персонала няма да намалят вашата забрана, при условие че е била правилно издадена. Докато извинението е първата стъпка в правилната посока, то няма да помогне наистина.


Game Moderation Management тикети за обратна връзка

Преди да се свържете с Game Moderation Management относно забрана или друго запитване, трябва да следвате правилата, които са изброени тук. Ако не го направите, вашият тикет за обратна връзка ще бъде затворен без отговор.

Моля обърнете внимание:

 • Ако искате да оспорите забраната си с Game Moderation Management, вие трябва да обжалвате забраната си и да получите окончателно решение. Не можете да оспорите забраната си, ако обжалването ви за забрана все още е отворено.
 • Не можете да поискате коригиране на продължителността на правилно издаден бан.
 • Постоянните забрани за правила §2.1 и §2.9 са строго постоянни и няма да бъдат премахвани, дори след продължителен период от време.
 • Не изпращайте тикет от името на друг потребител.
 • Забраните, които са изтекли преди повече от четиринадесет дни, няма да бъдат преглеждани.

Преди да изпратите своя тикет, моля, прегледайте всяка точка и проверете дали една или повече не са приложими. Когато изпратите своя тикет за обратна връзка, той трябва да бъде уважителен. Незрялост, заплахи или ругатни могат да доведат до отнемане на вашите права за използване на системата за обратна връзка.

Опитах се да докладвам друг потребител, но акаунтът му беше изтрит. Какво трябва да направя? За да съобщите за изтрит акаунт, ще трябва да изпратите тикет за обратна връзка, насочен към Game Moderation Management, с цялата необходима информация за извършителя, включително доказателства, и ние ще се справим със ситуацията.

Може ли да проверите дали моят save editing е позволен? Преди да поискате вашият save editing да бъде прегледан, разгледайте правилото за save editing, където най-вероятно ще намерите отговора си.