FAQ & INFORMAȚII despre Ban-uri, Report-uri, Appeal-uri, Kick-uri și Ticketele de Feedback către GMM


Last update: 02 Mar 19:50 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1468Cuprins

 1. Întrebări legate de report-uri
 2. Întrebări legate de kick-uri
 3. Întrebări legate de ban-uri
 4. Întrebări și detalii legate de appeal-uri
 5. Tickete de feedback către Game Moderation Management

Acest articol acoperă tot ceea ce este legat de Game Moderation. Vă rugăm să citiți fiecare secțiune dacă aveți întrebări sau reclamații pe care doriți să le faceți.


Întrebări legate de report-uri

Am primit ban de pe sistemul de report. Ce pot să fac?
Ne așteptăm ca toată lumea să respecte §1.4 - Raportarea utilizatorilor. Orice încălcare a regulilor poate duce la un ban temporar sau permanent de la sistemul de raportare web. Dacă doriți să vedeți motivul ban-ului, inclusiv durata, trimiteți un ticket de feedback adresat Game Moderation Management.

Următoarele acțiuni pot duce la un ban de la sistemul de raportare. Acestea includ, dar nu se limitează la:

 • Ștergerea dovezilor imediat sau înainte de durata necesară a ban-ului plus treizeci de zile.
 • Ștergerea dovezilor la cererea jucătorului care a primit ban.
 • Raportarea unui alt jucător cu dovezi false. Rețineți că acest lucru poate duce la un ban permanent din sistemul de raportare.
 • Crearea de report-uri împotriva altor jucători, în care folosiți constant freecam-ul (Camera 0).
 • Crearea de report-uri împotriva aceluiași jucător folosind aceleași dovezi care au fost deja respinse.

Ce se întâmplă dacă raportez jucători numai din zone foarte populate?
Dacă conduceți în orașul Calais, Duisburg sau pe drumul dintre Calais și Duisburg doar pentru a raporta alți jucători, atunci riscați să vi se retragă drepturile de raportare.
Scopul mod-ului nostru este de a permite jucătorilor să se bucure de toate drumurile, oriunde pe hartă, și nu doar să conducă înainte și înapoi în zonele foarte populate doar pentru a raporta jucători. Mod-ul nostru este făcut pentru ca jucătorii să se bucure de întreaga lume a jocului.

§1.3 - Spamarea sau Abuzul

Reprezintă utilizarea neadecvată a oricăror sisteme de raportare sau comunicare furnizate de către serviciile TruckersMP. Acestea pot include, dar nu se limitează la spamat, raptortarea anumitor utilizatori cu aceeași dovadă, folosirea incorectă a sistemului în afară de scopurile propuse. Acestea pot include dar nu se limitează la chat-ul din joc, radio-ul CB, spamarea claxonului, forumul nostru, tickete de support, tickete de feedback, appeal-uri și report-uri.

§1.4 - Raportarea utilizatorilor
Orice încălcare a regulilor poate duce la un ban temporar sau permanent de la sistemul de raportare web.

Spamarea sistemului nostru de report cu reporturi inutile, reporturi filmate încontinuu cu camera 0 (Cam 0) pentru înregistrare, sau orice altceva similar nu este permisă.

Consider că report-ul meu a fost valid, dar a fost respins de un membru staff. Ce ar trebui să fac?
Vă rugăm să consultați următorul articol care explică ce trebuie să faceți. Vă rugăm să vă asigurați că îl citiți în întregime înainte de a depune plângerea.


Întrebări legate de kick-uri

Am primit kick pe nedrept de la un membru staff!
Vă rugăm să rețineți că avem nevoie de dovezi video ale întregului incident care a dus la kick. Dacă nu există nicio dovadă video, nu putem face nimic. Nu putem lua măsuri pe baza unor presupuneri.

Recomandați depunerea unei plângeri?
Depinde de situație. Cele mai multe plângeri privind kick-uri au fost emise din greșeală, de exemplu, prin selectarea unui utilizator greșit, introducerea unui ID greșit în chat și așa mai departe. Ne străduim să ne asigurăm că membrii staff-ului nostru verifică totul de două ori înainte de a da kick unuia dintre jucătorii noștri. Cu excepția cazului în care ați primit kick de mai multe ori, vă recomandăm să vă reconectați la servere.


Întrebări legate de ban-uri

Dacă devin Patron, îmi veți elimina sau veți reduce durata ban-ului sau voi primi vreun avantaj în privința ban-urilor? Nu. Este în întregime decizia dumneavoastră dacă doriți să susțineți TruckersMP prin Patreon și este în întregime opțională. Acest lucru nu vă dă dreptul la un tratament preferențial.

Beneficiile sunt în mare parte enumerate aici.

Eliminați ban-urile după o anumită perioadă de timp? De exemplu, un an?
Nu, ban-urile vor rămâne în istoricul profilului dumneavoastră. Ban-urile care au expirat cu peste un an în urmă nu vor mai fi luate în considerare și nici nu le eliminăm. Le eliminăm doar în circumstanțe rare. Acestea includ, dar nu se limitează la:

 • Dovezile ban-ului dumneavoastră sunt indisponibile (rețineți că dovezile trebuie să fie disponibile pe întreaga durată a ban-ului plus următoarele treizeci de zile).
 • Ban-ul a fost emis din greșeală (de regulă, marcat ca @BANBYMISTAKE).
 • Ban-ul a fost emis incorect, conform revizuirii unui GMM.

Am primit ban, dar nu există nicio dovadă a ban-ului. Ce să fac? Dacă ați primit ban în joc, este posibil să dureze ceva timp până când membrul staff va încărca dovezile. Dacă doriți să vedeți dovada, vă rugăm să faceți appeal la ban și să cereți dovada de la respectivul membru staff.

Pot să contactez un membru staff pe Discord sau oriunde altundeva pentru a discuta un ban?
Nu, nu este permis. Appeal-urile trimise prin orice alte mijloace decat cele oficiale vor fi respinse. Încurajăm jucătorii să formuleze un appeal dacă aceștia consideră că au primit ban pe nedrept. Subliniem importanța modului prin care se depune corect un appeal. Puteți face asta prin accesarea sistemului de ban appeal, selectând ban-ul respectiv și apoi dând click pe “Appeal your ban.” Pentru mai multe detalii privind modul corect prin care puteți să depuneți un appeal, consultați următorul ghid.

Ar fi trebuit să primesc deja unban, dar ban-ul meu încă e activ. Ce să fac?
Dacă acolo unde locuiți aveți un alt fus orar, pe care nu l-ați schimbat încă din setări, atunci ar trebui mai întâi să faceți asta sau să convertiți data de expirare a ban-ului dumneavoastră în fusul orar al dumneavoastră. În funcție de fusul orar al dumneavoastră, data exactă de expirare poate să difere.
Pentru a vă modifica fusul orar, mergeți la Settings > Site Settings și schimbați-vă fusul orar în funcție de zona în care locuiți.
Toate ban-urile sunt emise în fusul orar UTC.

De ce ban-ul meu este atât de lung?
Noi considerăm Euro Truck Simulator 2 și American Truck Simulator ca fiind jocuri de simulare, iar acest lucru se reflectă în structura noastră de ban-uri. Acțiunile intenționate vor avea ca rezultat durată de ban mai lungă decât cele pe care le-ar primi în mod normal infracțiunile accidentale sau din neglijență. Analizăm fiecare incident "ca atare" și de la caz la caz. Acest lucru înseamnă că duratele ban-urilor pot varia și vor varia în funcție de infracțiune și de membrul din staff, dar vor respecta totuși reglementările interne referitoare la ban-uri.

Anumite categorii de reguli care pot cauza o perioadă mai lungă de emitere la primul-al doilea-al treilea ban includ, dar nu se limitează la;

 • Încălcarea intenționată a regulilor.
 • Punerea în pericol a altor utilizatori fără motiv.
 • Utilizarea expresiilor rasiste și homofobe.
 • Folosirea de imagini/texte violente.

Fratele meu/sora mea/pisica/ mi-a utilizat calculatorul și am primit ban. Ce să fac?
Regula §1.1 - Cont precizează clar că sunteți responsabil de contul dumneavoastră. Fiecare deținător al unui cont este responsabil pentru siguranța acestuia. Ban-ul nu va fi ridicat indiferent de cine a folosit contul când acea încălcare a regulilor a avut loc.

De ce dați ban jucătorilor imediat, în loc să îi avertizați?
Regulile precizează în mod clar setul oficial de reguli ale TruckersMP și stabilește ce conținut și comportament nu este adecvat. Recomandăm cu tărie tuturor jucătorilor să se familiarizeze cu regulile pentru a înțelege cel mai bine cum să păstrăm TruckersMP distractiv și sigur pentru toată lumea. Când un jucător bifează că este de acord cu Regulile TruckersMP, Politica de Confidențialitate și Termenii de Utilizare, ne așteptăm ca acesta să înțeleagă regulile.

Am primit ban din cauza tag-ului din joc/save editing-ului. Ce trebuie să fac?
Dacă ați primit ban pentru unul dintre motivele enumerate anterior, vă rugăm să urmați următoarele instrucțiuni, în funcție de motivul pentru care ați primit ban. Cel mai probabil veți primi unban dacă sunteți la primul, al doilea sau al treilea ban, dar dacă sunteți la al patrulea sau al cincilea ban, acestea nu pot fi ridicate. Durata lor este de strict o lună și trei luni.

Tag-ul din joc
Dacă doriți să săriți peste instrucțiunile listate mai jos, vizionați acest video realizat de către staff-ul nostru.

 1. Intrați pe multiplayer și dați click pe iconița "gear" de pe pagina de login în partea stânga-sus a ecranului;
 2. Deschideți setările multiplayer-ului;
 3. În secțiunea "General", schimbați-vă tag-ul;
 4. Faceți o captură de ecran la tag-ul modificat;
 5. Încărcați captura de ecran pe un site de partajare a fotografiilor și a screenshot-urilor precum Imgur, Resmim, Lightshot/Prntscr;
 6. După ce ați făcut asta, depuneți un appeal cu captura de ecran respectivă și scrieți ceva de genul "Mi-am schimbat tag-ul din joc, vă rog să-mi revizuiți ban-ul."

Save editing

 1. Deschideți jocul în singleplayer și mergeți la vehicului/remorca dumneavoastră;
 2. Eliminați părțile atașate necorespunzător sau alternativ, adăugați părțile lipsă;
 3. Faceți minim TREI capturi de ecran la vehiculul/remorca dumneavoastră, în care să arătați 1) partea frontală, 2) partea din spate, și 3) partea laterală a vehiculului/remorcii;
 4. Încărcați capturile de ecran pe un site de partajare a fotografiilor și a screenshot-urilor precum Imgur, Resmim, Lightshot/Prntscr;
 5. După ce ați făcut asta, depuneți un appeal în care să atașați capturile de ecran efectuate anterior.

Întrebări și detalii legate de Appeal-uri

Deținătorul contului este responsabil de tot ce se întâmplă cu acesta, indiferent de cine l-ar fi utilizat. Evitați să arătați cu degetul precum în următoarele scenarii; “Dar ei m-au accidentat”, “Fratele meu a făcut-o în timp ce eram plecat”, sau “Mouse-ul/Tastatura mea nu a funcționat”. Aceste scuze nu vor fi luate în considerare. Am aprecia mai degrabă ca oamenii să-și recunoască propria vină decât să inventeze scuze: asumați-va răspunderea pentru orice acțiune și fiți politicos.

Vă rog să rețineți că injuriile adresate staff-ului, aruncând vina pe altcineva sau argumentarea că nu sunteți de acord cu regulile vor duce la respingerea appeal-ului. Amenințarea staff-ului este contrară regulamentului și nu va fi tolerată. Procedând astfel, contul dumneavoastră nu va fi restaurat și poate duce la prelungirea perioadei de ban. Abuzul și spamarea sistemului de ban appeal poate duce la pedepse adiționale sau la anularea drepturilor de appeal.

Am făcut un ban appeal cu câteva ore în urmă, dar momentan nu am primit nici un răspuns. Ce să fac?
Poate dura ceva timp până ce un membru al staff-ului vă va verifica appeal-ul. Țineți minte ca primim o grămadă de appeal-uri zilnic, deci vă rugăm să fiți răbdători și să așteptați. Nu este necesar să faceți spam pe sistemul de ban appeal, pentru că asta nu va grăbi timpul de răspuns.
Ne propunem să verificăm appeal-urile într-un interval de timp rezonabil (3 zile). Dacă nu vi s-a răspuns la appeal în acest interval de timp, puteți depune o plângere prin intermediul sistemului de feedback.

Ban appeal-ul meu a fost acceptat, dar ban-ul încă e vizibil pe profilul meu. De ce?
Chiar dacă ban appeal-ul dumneavoastră a fost acceptat, acest lucru nu înseamnă că va fi eliminat de pe profilul dumneavoastră. Cu excepția cazului în care ban-ul a fost emis din greșeală, ban-urile pentru save editing, tag-uri neadecvate și orice altceva similar vor rămâne pe profilul dumneavoastră. Nu le vom elimina.

Pot să fac un ban appeal, să îmi cer scuze și să cer o reducere a perioadei de ban?
Chiar dacă aveți posibilitatea să contestați un ban, nu ar trebui să faceți asta. Sistemul de ban appeal trebuie folosit pentru a vă dovedi nevinovăția sau pentru a dovedi că ban-ul a fost primit pe nedrept. Membrii din Staff nu vă vor reduce ban-ul dacă acesta a fost emis corespunzător. Chiar dacă scuzele constituie primul pas în direcția bună, ele nu prea vă vor ajuta.


Ticketele de feedback adresate Game Moderation Management

Înainte de a contacta Game Moderation Management în legătură cu un ban sau pentru orice altă solicitare, trebuie să respectați regulile listate aici. În caz contrar, ticket-ul de feedback se va închide fără a primi răspuns.

Vă rog să luați în considerare:

 • Dacă doriți să contestați ban-ul către Game Moderation Management, trebuie să formulați un appeal și să primiți un răspuns final. Nu puteți contesta ban-ul dacă appeal-ul este încă deschis.
 • Nu este permis să cereți ca durata ban-urilor emise în mod corespunzător să fie modificată.
 • Ban-urile permanente pentru regulile §2.1 and §2.9 sunt strict permanente și nu vor fi ridicate, chiar și după o perioada îndelungată de timp.
 • Nu trimiteți un ticket în numele altui utilizator.
 • Ban-urile care au expirat cu mai mult de paisprezece zile în urmă nu vor fi revizuite.

Înainte să trimiteți un ticket, vă rugăm să vă uitați peste fiecare punct și să verificați dacă unul sau mai multe dintre ele nu se aplică. Când depuneți un ticket de feedback, acesta trebuie să fie formulat respectuos. Imaturitatea, amenințările sau cuvintele jignitoare pot duce la anularea dreptului de a folosi sistemul de feedback.

Am încercat să raportez un jucător, dar contul acestuia a fost șters. Ce pot să fac?
Pentru a raporta un cont șters, va trebui să depuneți un feedback ticket către Game Moderation Management care să conțină toate informațiile relevante despre inculpat, inclusiv dovezile, iar apoi ne vom ocupa de acesta.

Puteți verifica dacă save editing-ul meu este în regulă?
Înainte de a întreba dacă modificarea dumneavoastră este permisă, consultați regula privind Save Editing (§3 - Save editing) unde mai mult ca sigur veți găsi un răspuns.