Hoe gebruik je het ban appeal systeem en veelgestelde vragen


Last update: 09 Jun 2020 15:01 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/6Stap 1

Wanneer je inlogt op de website, dan zie je een mededeling in een rode balk verschijnen waar je kunt zien waarvoor je verbannen bent, het bewijs daarvoor en tot wanneer de ban geldt. Je ziet ook een knop "Appeal your ban" waarmee je in beroep kunt gaan tegen de ban.

Ban notification


Stap 2

Bekijk goed het bewijs voor de ban en ga na of de ban gerechtvaardigd is met inachtname van de regels die gelden op onze servers. Als dat het geval is, dan raden we je aan om niet in beroep te gaan tegen je ban aangezien we geldige bans niet verwijderen. Zie het als een ervaring. Je weet nu dat wat je hebt gedaan niet toegestaan is, probeer dat de volgende keer te voorkomen. Als je ervan overtuigd bent dat de ban niet gerechtvaardigd is, lees dan verder.


Stap 3

Als je ervan overtuigd bent dat de ban niet gerechtvaardigd is, klik dan op de knop "Appeal your ban". Deze knop is in het geel gemarkeerd in de afbeelding hierboven.


Stap 4

Op deze pagina zie je de ban die op dit moment op jouw account staat. Aan de rechterkant zie je een link met de tekst "Appeal this ban". Klik daarop.

Appeal menu


Stap 5

Leg in het tekstbox uit waarom jij van mening bent dat de ban niet gerechtvaardigd is en waarom het verwijderd zou moeten worden. Indien je jouw scherm hebt gefilmd ten tijde van het incident, dan wordt het zeer aangeraden om die beelden te uploaden via YouTube of een ander soortgelijk platform. Vergeet niet de link naar de video in de appeal toe te voegen. Jouw beelden kunnen het incident vanuit een andere hoek bekijken en ze kunnen een context schetsen wat er precies gebeurd is. Vergeet niet om in detail uit te leggen hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden en waarom de ban niet geldig zou zijn. Wanneer je dat gedaan hebt, klik dan op "Submit appeal".

Appeal


Stap 6

Wacht nu geduldig op de Moderator die jouw appeal behandeld. Het plaatsen van onzinnige inhoud dat niks met jouw ban te maken heeft of spammen zal niet helpen of het proces sneller laten verlopen.


Veelgestelde vragen

Vraag: Ik ben enkele uren geleden in beroep gegaan tegen mijn ban, maar hebt nog geen antwoord ontvangen.
Antwoord: Moderators ontvangen iedere dag een grote hoeveelheid aan appeals. Daarnaast geldt een antwoordtermijn van maximaal 3 dagen. Het kan enige tijd duren voordat de moderator toekomt aan jouw casus, wees daarom geduldig. Indien je geen antwoord krijgt na 3 dagen, dan kun je een klacht indienen via het feedback systeem.

Vraag: Ik ben verbannen, maar er is helemaal geen bewijs?
Antwoord: Als je in het spel bent verbannen, dan kan het soms enige tijd duren voordat het staflid het bewijs upload en toevoegt aan jouw ban. Als je het bewijs wilt inzien, ga dan in beroep tegen je ban en vraag het staflid om het bewijs toe te voegen.

Vraag: Mijn ban is geldig, kan ik nog steeds in beroep gaan?
Antwoord: Ja en nee. Je hebt het recht om alsnog in beroep te gaan, maar we raden dit niet aan als je weet dat je ban geldig is. Wanneer een ban geldig is en juist is afgegeven, dan is de kans dat het verwijdert wordt nagenoeg nul.

Vraag: Ik wil graag klagen over een ban die meer dan een maand geleden gegeven was, kan ik nog steeds in beroep gaan?
Antwoord: Nee, zodra termijn van een ban afgelopen is, dan kun je niet meer in beroep gaan. Indien een ban net is afgelopen, dan heb je een maand de tijd om nog te klagen via het feedback systeem. In dit geval is het al langer dan een maand geleden, dus dan kan je ook niet meer klagen via het feedback systeem. Raadpleeg regel §5.3 van de regels voor meer informatie.

Vraag: Mijn ban had al afgelopen moeten zijn, maar hij is nog steeds actief?
Antwoord: Bans worden afgegeven via de UTC tijdzone. In de instellingen op jouw profiel kun je een tijdzone naar keuze instellen, die vervolgens alle tijden op onze website omzetten naar de gekozen tijdzone. In Nederland zitten we vaak 1 of 2 uur vóór UTC, dus als je dan even niet oplet dan is het mogelijk dat je je een uur vergist.

Tags

Author