Retningslinjer for rapportering på nettsiden & FAQ


Last update: 21 Sep 2021 11:59 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/1400Det har vært mye forvirring rundt bevisene, hva som godtas som gyldig bevis og hva vi ser etter når brukere rapporterer spillere på nettsiden vår. Dette er noe du kan referere til for å få rapportene dine til å telle, og for å ha en mye større sjanse for å få dem akseptert. Rapporter håndteres først inn, først ut (FIFO). Det betyr at eldre rapporter skal behandles før nyere rapporter. Vær tålmodig da rapporttallene våre svinger, og behandlingstidene kan variere. Å be staff medlemmer om å gjennomgå rapporten din vil ikke bli tolerert.

Vær oppmerksom på at dette bare er retningslinjer og ikke regler. For å se reglene, se §1.4, here. Hvis det skjer noe som strider mot disse retningslinjene, gjør det ikke nødvendigvis at rapporten er feil.

Hva slags bevis bør jeg komme med?
Vi krever videobevis for nesten alle regelbrudd. Når du gir oss bevis, må det registreres av deg. Dette betyr at du ikke kan klippe en annen brukers stream eller video og legge inn en rapport med det. Bevis kan ikke beskjæres, justeres eller gjøres uskarp på noen måte. Videoer kan bare beskjæres for tid ved å filtrere ut alt irrelevant innhold til hendelsen. Videoer som er lengre enn 2 minutter også inneholde et tidsstempel for hvor hendelsen skjedde i videoen. For videobevis må vi tydelig kunne se brukerens navn og ID. Derfor må videoer spilles inn i høy nok kvalitet til at brukernavn og ID'er i spillet kan leses tydelig.

Regelbrudd som krever videobevis er som følger:

 • Ramming
 • Blocking
 • Incorrect Way
 • Inappropriate Overtaking
 • Reckless Driving
 • Inappropriate Convoy Management / Car Abuse
 • Hacking
 • CB Abuse / Insulting over CB

Regelbrudd som kan ha bildebevis inkluderer:

 • Insulting in Text Chat (Hele chatten være åpen for kontekst)
 • Inappropriate Tag/Name/Avatar
 • Inappropriate Save Editing

Hvis du ikke ser et regelbrudd her, er det best å ha videobevis, ettersom videobevis alltid er å foretrekke, og er mer sannsynlig for å bli akseptert enn bildebevis. (Vær oppmerksom på at alle regelbrudd som er oppført her, ikke alltid kan føre til utestengelser. Dette er bare eksempler på regelbrudd som vil kreve videobevis.) Vær også oppmerksom på at noen regler som gjelder for simuleringsservere ikke gjelder for arkadeserverne. Du kan lese forskjellene ved å bruke lenken nedenfor.

TruckersMP Regler

Hva er "/pinfo" og må det være med i bevisene mine?
Kommandoen /pinfo [ID] er en kommando som viser brukernes TruckersMP & Steam ID når du skriver inn en brukers ID i spillet. Denne kommandoen er spesielt nyttig for å identifisere brukere i store folkemengder eller når det er brukere med lignende navn. Når du rapporterer en bruker, er det ikke obligatorisk å ha denne kommandoen i beviset eller som et eget skjermbilde festet til rapporten, men det anbefales på det sterkeste at du legger ved den, ettersom den bekrefter at brukeren du rapporterer er brukeren som er omtalt i videoen. Hvis brukeren avsluttet spillet før du klarte å utføre kommandoen, ikke bekymre deg, du kan fortsatt sende inn rapporten, men det er en sjanse for at du kan få feil ID ved å rapportere brukeren, noe som betyr at rapporten din kan bli avvist.

Hvor lang bør videobeviset mitt være?
Når vi ser på lengder på videobevis, ser vi etter bevis som er mellom 15 sekunder til 1 minutt for en rapport fra en spiller. En video kortere enn 5 sekunder kan klassifiseres som utilstrekkelig bevis, ettersom den kanskje ikke viser nok av situasjonen til å trekke en konklusjon om hva spilleren er skyld i. Hvis videobeviset ditt er lengre enn 1 minutt og 30 sekunder, vil vi gjerne ha tidsstempler inkludert i rapportkommentaren om tidspunktet for regelbruddene. Rapporter uten tidsstempel kan avvises for å ha for lange bevis.

Hvilket nettsted bør jeg bruke til å laste opp bevisene mine?
Det er 3 hovedsteder der vi foretrekker at brukerne laster opp videoene sine. YouTube Streamable og Vimeo er de mest brukte sidene. For bilder, er Imgur og Lightshot akseptert. Avhengig av hvor du bor, kan det imidlertid hende at du noen ganger ikke har tilgang til disse nettsidene. Alternative nettsider som DailyMotion, VidMe og Google Drive er også akseptable. Hvis du kan bruke en av de andre nettsiden nevnt ovenfor, foretrekker vi at du bruker dem. Vær oppmerksom på at vi ikke laster ned bevis. Ethvert nettsted som krever at vi laster ned bevis vil få rapporten automatisk avslått ettersom nedlasting av bevis er en sikkerhetsrisiko.

Hva om jeg må rapportere flere brukere?
Hvis du trenger å rapportere flere brukere enten med en enkelt video eller flere videoer, må du lage en rapport per spiller. Dette vil sikre at rapportene dine blir håndtert nøyaktig og effektivt. Husk å legge til tidsstempler også hvis videoen din inneholder flere hendelser du var involvert i.

Hvor lenge må bevisene mine være tilgjengelige?
Bevisene dine må være tilgjengelige i minst 1 måned etter at utestengelsen utløper. Så hvis en bruker du rapporterte er utestengt og utestengelsen utløper 1. januar, må bevisene dine være tilgjengelige for visning frem til 1. februar. Hvis beviset ditt ikke er tilgjengelig for denne lengden, kan utestengelsen fjernes fra brukerens profil, og de kan være unbannet, avhengig av når beviset er fjernet. Dette er også grunnen til at du ikke bør bruke bevis fra andre mennesker, da du ikke kan sikre at de er tilgjengelige i den nødvendige varigheten. Videre er det brudd på opphavsretten hvis du bruker andres innhold til forskjellige formål uten deres samtykke. For mer informasjon, se §1.4 i vårt regelverk som inneholder detaljerte krav til rapportering av brukere.

Hva om jeg vil rapportere et medlem av TMP staff teamet?
Hvis du ønsker å sende inn en rapport mot et medlem av TMP teamet, må du gjøre det ved å bruke Feeedback Systemet. Der kan du gi en beskrivelse og alle relevante bevis du måtte ha.


Ofte Stilte Spørsmål

Q: Jeg har laget en rapport, hvorfor har den ikke blitt behandlet ennå?

A: Noen ganger kan køen vår bli ganske stor, noe som vil forsinke responstiden. Men ikke bekymre deg, for hver rapport vil bli behandlet til slutt, ingen rapport går ukontrollert.

Q: Hvis rapporten min blir avvist, vil rapportvurderingen min (antallet rapporter jeg kan sende) bli redusert?

A: Ikke nødvendigvis. Måten rapporten blir vurdert på, avhenger av kvaliteten på rapporten, ikke resultatet av rapporten. Det er forskjellige grunner til at en rapport kan bli avvist, men det gis fortsatt en positiv vurdering.

Q: En advarsel viser at "the ID is low". Betyr det at rapporten min er feil?

A: Nei. Dette betyr at du bør dobbeltsjekke at du ikke legger inn ID'en i spillet i stedet for TruckersMP ID'en.

Q: En advarsel viser at jeg rapporterer et staff medlem. Betyr det at rapporten min er feil?

A: Ja. Systemet tillater ikke at staff medlemmer rapporteres. Hvis du finner et staff medlem som gjorde noe galt eller tvilsomt, vennligst send inn en feedback ticket med bevis.

Q: Hvorfor kan jeg bare lage 10 rapporter?

A: Game Moderation Teamet blir bedt om å vurdere kvaliteten på rapportene. Dette blir brukt for å bli kvitt flertallet av ubrukelige rapporter som for øyeblikket kommer gjennom systemet. Jo flere gode rapporter du sender inn, desto mer vil du kunne rapportere i fremtiden. Jo flere dårlige rapporter du sender inn, desto mindre vil du kunne rapportere til det punktet du ikke lenger kan sende inn rapporter.

Q: Jeg har nådd min grense på rapportsystemet, hva må jeg gjøre?

A: Du må vente på at noen av rapportene dine skal behandles. Når noen av rapportene dine har fått positive poeng fra en Game Moderator, vil du ha en høyere rapportgrense.

Q: Jeg har blitt utestengt fra å bruke rapportsystemet. Hva gjør jeg nå?

A: Hvis du har blitt utestengt fra rapportsystemet og ønsker å diskutere eller på annen måte vite årsakene til hvorfor du har blitt utestengt, kan du gå til feedback systemet og send inn en ticket til Game Moderation Management.

Q: Min rapport er nå behandlet. Kan jeg fjerne bevisene fra mine sosiale medier?

A: Nei. Bevisene må være tilgjengelige for varigheten av utestengelsen PLUSS 1 måned. Dette er for å sikre at den utestengte brukeren kan anke utestengelsen på riktig måte. Vær oppmerksom på at fjerning av bevis tidlig kan føre til at rapportrettighetene dine blir fjernet. For mer informasjon, se § 1.4 i vårt [regelverk](https://truckersmp.com/kb/1372).

Q: Brukeren som ble utestengt med bevisene mine, fortsetter å fornærme meg under kommentarfeltet. Hva gjør jeg?

A: Vi anbefaler at du deaktiverer kommentarseksjonen eller bare ignorerer brukeren. Folk blir noen ganger opphetet og sinte når de blir straffet.

Q: Gjerningspersonen sendte meg en melding og beklaget hendelsen. Han ba meg om å fjerne videobeviset, hvis mulig. Hva burde jeg gjøre?

A: Uavhengig av at brukeren beklager eller ber deg om å fjerne beviset, bør du ikke gjøre det. Dette kan føre til permanent utestengelse av rapportsystemet, og brukeren kan bli utestengt. Personer som nylig ble utestengt, prøver sitt beste for å få bevisene fjernet, slik at de kan bryte reglene igjen. Dette er en populær metode, så pass på.