Pъководства за отчитане в сайта и въпроси


Last update: 03 Jul 2021 15:41 UTC
Short link to this article: https://truckersmp.com/kb/578Имаше много объркване около доказателствата и това, което се приема като валидно доказателство и какво търсим, когато потребителите докладват на нашия уебсайт. Това е нещо, което можете да посочите как да направите отчетите си и има много по-голям шанс да бъдат приети. Отчетите се обработват първо в, първо излизане (FIFO). Това означава, че по-старите отчети ще бъдат обработвани преди по-новите отчети. Моля, бъдете търпеливи, тъй като номерата на отчетите ни се колебаят и времето за промяна може да варира. Искането на служителите да прегледат доклада ви няма да се толерира.

Моля, обърнете внимание, че това са само насоки, а не правила. За да видите правилата, моля, вижте §1.4, тук. Ако се случи нещо, което противоречи на тези указания, не е задължително да направи доклада неправилен.

Какъв вид доказателства трябва да представя? Изискваме видео доказателства за почти всяко престъпление. Когато ни предоставяте доказателства, те трябва да бъдат записани от вас. Това означава, че не можете да клипнете поток или видео на друг потребител и да поставите отчет с него. Доказателствата не могат да бъдат изрязани, блърнати или замъглени по никакъв начин. Видеоклиповете могат да бъдат изрязани само за времето, ако се филтрира несъответстващо съдържание към случващия се инцидент. Освен това видеоклиповете, по-дълги от 2 минути, трябва да съдържат времеви отпечатък на мястото на инцидента във видеото. За видео доказателства трябва ясно да видим името и идентификационния номер на потребителя. Следователно видеоклиповете трябва да бъдат записани с достатъчно високо качество, че потребителските имена и идентификационните номера на играта да могат да бъдат ясно четими.

Престъпленията, които изискват видео доказателства, са както следва:

 • Ramming
 • Blocking
 • Incorrect Way
 • Inappropriate Overtaking
 • Reckless Driving
 • Inappropriate Convoy Management / Car Abuse
 • Hacking
 • CB Abuse / Insulting over CB

Престъпленията, които могат да имат фото доказателства, включват:

 • Insulting in Text Chat (пълният чат трябва да е отворен за контекст)
 • Inappropriate Tag/Name/Avatar
 • Inappropriate Save Editing

Ако тук не виждате обида, най-добре е да имате видео доказателства, тъй като видео доказателствата винаги са предпочитани и е по-вероятно да бъдат приети, а не фото доказателства. (Моля, обърнете внимание, че всички престъпления, изброени тук, не винаги могат да доведат до забрана. Това са само примери за престъпления, които биха изисквали видео доказателства.) Също така, имайте предвид, че някои правила, приложими към Simultaion Servers, не се прилагат за Arcade Servers. Можете да прочетете разликите, като използвате линка по-долу.

TruckersMP Rules


Какво е "/pinfo" и трябва ли да е в моите доказателства?
Командата /pinfo [ID] е команда, която показва потребител TruckersMP & Steam ID, когато въведете идентификационния номер на играта на потребителя. Тази команда е особено полезна за идентифициране на потребители в големи тълпи или когато има потребители с подобни имена. Когато отчитате потребител, не е задължително тази команда да бъде включена в доказателствата или като отделен скрийншот, прикрепен към отчета, но силно препоръчително е да го прикачите, тъй като потвърждава, че потребителят, за когото докладвате, е потребителят, който е включен в видео. Ако потребителят напусне играта, преди да успеете да извършите командата, не се притеснявайте, пак можете да изпратите отчета си, но има вероятност да получите грешен идентификационен номер при докладване на потребителя, което означава, че вашият отчет може да бъде отхвърлен.

Колко време трябва да бъде моето видео доказателство?
Когато разглеждаме продължителността на видео доказателства, търсим доказателства, които са между 15 секунди до 1 минута за доклад на потребител. Видеоклип, по-кратък от 5 секунди, може да бъде класифициран като недостатъчно доказателство, тъй като може да не показва достатъчно ситуацията, за да се направи заключение за това, кой потребител е виновен. Ако вашите видео доказателства са по-дълги от 1 минута 30 секунди, бихме искали да включим времеви отметки в коментара на доклада за това, кога се извършват престъпленията. Докладите без времевата маркировка могат да бъдат отхвърлени да имат твърде дълги доказателства.

Какъв уебсайт трябва да използвам, за да кача моите доказателства?
Има 3 основни сайта, където предпочитаме потребителите да качват своите видеоклипове. YouTube Streamable и Vimeo са най-често използваните сайтове. За изображения, Imgur и Lightshot са приемливи. В зависимост от това къде живеете обаче, понякога може да нямате достъп до тези сайтове. Алтернативни сайтове като DailyMotion, VidMe и Google Drive също са приемливи. Ако можете да използвате някой от другите споменати по-горе сайтове, бихме предпочели да използвате тези. Моля, обърнете внимание, че ние не изтегляме доказателства. Всеки сайт, който изисква да изтеглим доказателства, ще откаже автоматично отчета, тъй като изтеглянето на доказателства представлява риск за сигурността.

Какво става, ако трябва да съобщя за множество потребители?
Ако трябва да докладвате за множество потребители или с едно видео, или с няколко видеоклипа, моля, направете 1 отчет на играч. Това ще гарантира, че вашите отчети се обработват точно и ефикасно. Не забравяйте също да добавите времеви марки, ако видеоклипът ви съдържа множество инциденти, в които сте участвали.

Колко време трябва да има моите доказателства?
Вашите доказателства трябва да са на разположение най-малко 1 месец след изтичане на забраната. Така че, ако потребител, за когото сте докладвали, е забранен, а забраната изтича на 1 януари, вашите доказателства трябва да са на разположение за гледане до 1 февруари. Ако вашите доказателства не са налични за тази дължина, забраната може да бъде премахната от потребителския профил на потребителя и те могат да бъдат забранени в зависимост от това кога са премахнати доказателствата. Това е и причината да не използвате доказателства на други хора, тъй като не можете да гарантирате, че те са налични за необходимата продължителност. Освен това е нарушение на авторски права, ако използвате чуждо съдържание за различни цели без тяхното съгласие. За повече информация вижте §1.4 от нашите правила, която съдържа подробни изисквания относно отчитането на потребителите.

Ами ако искам да докладвам член на TMP staff?
Ако искате да подадете отчет срещу член на екипа на TMP, трябва да го направите, като използвате нашата Feedback System. Там можете да предоставите описание и всички съответни доказателства, които може да имате.


Frequently Asked Questions

Q: Направих доклад, защо все още не е разгледано?

A: На моменти опашката ни може да стане доста голяма, което ще забави времето за реакция. Но не се притеснявайте, защото в крайна сметка всеки доклад ще бъде разгледан, нито един отчет не може да бъде проверен.

Q. Ако докладът ми бъде отхвърлен, ще се намали ли оценката на моя отчет (броят на отчетите, които мога да подам?

A: Не е задължително. Начинът, по който вашият отчет се оценява, зависи от качеството му, а не от резултата. Има различни причини защо докладът може да бъде отхвърлен, но все още е дадена положителна оценка.

Q: Предупреждение показва, че ID е нисък. Това означава ли че докладът ми е неправилен?

A: Не. Това означава, че трябва да проверите дали не въвеждате в играта ID вместо ID на TruckersMP.

Q Предупреждение показва, че докладвам член на персонала. Това означава ли, че докладът ми е неправилен?

A Да. Системата не позволява да се отчитат служители. Ако установите, че някой от служителите е направил нещо нередно или съмнително, моля, изпратете Feedback ticket с доказателства.

Q Защо мога да създам само 10 отчета?

A Екипът за модериране на играта е помолен да оцени качеството на отчетите. Това се използва, за да се помогне да се отървете от по-голямата част от безполезните отчети, които в момента се получават през системата. Колкото повече добри отчети изпратите, толкова повече ще можете да отчитате в бъдеще. Колкото повече лоши доклади изпращате, толкова по-малко ще можете да докладвате до момента, в който вече не можете.

Q: Достигнах лимита си в системата на отчетите, какво трябва да направя?

A: Трябва да изчакате да се справят някои от вашите доклади. След като някои от вашите отчети са получили положителни точки от Game Moderator, ще имате по-голям лимит за отчети.

Q: Забранено ми е използването на системата за докладване. Какво да правя сега?

A: Ако сте били забранени от системата за отчети и искате да обсъдите или знаете по друг начин причините, поради които сте били забранени, моля, преминете към feedback system и подайте тикет в Game Moderation Management.

Q: Моят доклад вече беше разгледан. Мога ли да премахна доказателствата от акаунта си в социалните медии?

A: Не. Доказателствата трябва да са налични за продължителността на забраната PLUS 1 месец. Това е, за да се уверите, че забраненият потребител може правилно да обжалва забраната им. Моля, обърнете внимание, че ранното премахване на доказателства може да доведе до премахване на правата на вашия отчет. За допълнителна информация, моля, вижте §1.4 от нашите правила.

Q: Потребителят, който беше забранен с моите доказателства, продължава да ме обижда в раздела за коментари. Какво да правя?

A: Препоръчваме да деактивирате секцията за коментари или просто да игнорирате потребителя. Хората понякога са разгорещени и гневни, когато са наказани.

Q: Извършителят ме изпрати и се извини за инцидента. Той ме помоли да премахна видео доказателствата, ако е възможно. Какво трябва да направя?

A: Независимо дали потребителят се извинява или ви казва да премахнете доказателствата за забрана, не трябва да правите това. Това може да доведе до трайна забрана на системата за отчети и потребителят може да бъде забранен. Хората, които бяха забранени наскоро, се опитват да премахнат доказателствата, за да могат отново да нарушат правилата. Това е популярен метод, така че внимавайте.